Zuroff - samo je Holokaust genocid...
Page 20 of 38
Page 20 of 38 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 29 ... 38
Re: Zuroff - samo je Holokaust genocid...
Moj dida je bio netko u partizanima. Jednom prilikom je dočekao dalmatinske partizane (ono kazani, hrana, spavanje) i te noći su mu ubili 14. godina starog sina. Dalje....Među njima su se iz Dalmacije vraćala i moja dva rođota-partizana, koji su usput posjetili i mamu.Eva wrote: A gubitke vjernika prouzročili su isti oni koje oplakujete na Bleiburgu.
Kad su se vratili u jedinicu bili su upucani i pored puta zatrpani kamenjem. Krivac? Budući general JNA i komdant sarajevske vojne oblasti Golubović.Još uvijek tvrdiš da se radilo o antifašistima? Pa ne valjda.
Last edited by Ero on 9/2/2016, 14:01; edited 2 times in total
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Istina, ovo je sve sjeverno od Dunava, ali većina srušena nakon rata, barem pos popisu...čiji je to spisak?dzango wrote:Ja bi zamolio da se uključe mozgovi i pogleda spisak. Deo srušenog je u NDH a drugi deo u Bačkoj pod upravom folksdojčera. Ni jedan pod upravom Srba. Hvala.ZezaNaZrnuGraška wrote:Eto,opet ignoriranje činjenica..umrijet ćeš u neznanju iz ignoriranja..Stanojko wrote:Koji popis?ZezaNaZrnuGraška wrote:Već si pročitao cijeli popis gore?Stanojko wrote:Tako sam i mislio... tuc-muc. Nula bodova sele, nula bodova... Povrsno i pogresno... Razocarala si me.ZezaNaZrnuGraška wrote:To su ti svi vaši pravednici..sve isto..četnici bradati i neuredni, malo finiji nedićevci i ljotićevci..Stanojko wrote:Molim da mi pokazes primere cetnickog pokolja nad zidovima. Hvala.
pogledaj pod logore židovske i prva judenfrei država tijekom WW2..
Pa neću ti ja stavljat linkove na vaše izvore, gdje sam toi pročitala..tststs
Brzo, sramit se na kukuruze
btw, nije samo jugenfrei..jugenrei..očišćena od Židova..prva u EUropi..
Last edited by Starhemberg on 9/2/2016, 14:00; edited 1 time in total
Guest- Guest
Ero wrote:
Razumijem...nego, tko je srušio onih 50 židovskih sinagoga?
Antifašisti, ali zašto, pobogu?
zato jer su tvoji tijekom rata poubijali i rastjerali sav židovski živalj, pa su sinagoge ostale zjapiti prazne i bez vlasnika, a kao takve, nitko ih nije održavao, s godinama su postale derutne i urušene, pa postale i teret društva.
neke rijetke su ipak obnovljene i prenamjenjene namjene, a sve ostalo je porušeno.
ajd, nek si se ti informirao...
Guest- Guest
Tre, moj djed, otac moje majke nije preživo NDH, zatočen je bio na Zavrtnici u sabirnom logoru di se mora javiti, i nakon toga u Jasenovcu. Djed, otac mog tate bio je u partizanima. Baka jedna u logoru na Rabu, druga skrivala se po Zagorju. O kakvom stanu i mirnom životu u ZG ti pričaš?tre911 wrote:Ako sam ja dobro vidio pored masu njih piše uništena a ne prenamjenjena. Otkud nekome pravo otimati i rušiti tuđe vlasništvo i tuđe svetinje? Čemu dvoličnost ewa, čemu podržavanje onih koji su vam zlo činili kao i oni prije njih? Nije li tvoj djed jedva izvukao živu glavu kad je došlo oslobođenje a ladno je preživio NDH? Nisu li vam partizani oteli stan a u NDH je bio u vašem vlasništvu? Čemu dvostruka mjerila ewa?Eva wrote:Ne, nego sam prvenstvneo fokusirana na svoje okruženje. Ali, i na to sam ti odgovorila. Čemu hram ak nema vjernika? A gubitak vjernika ide na dušu ustašama na čelu s bezglavnikom. SFRJ je samo korisnije upotrijebila te građevine prenamijenivši ih za opće dobro. I vjerujm da je i to Bogu ugodnije djelo nego da zjape prazne.
Guest- Guest
Govorim o tvojim ranijim upisima, ja ovo sigurno nisam izmislio. Tvoje riječi a ako si muljala onda ili sada tebi na dušu.Eva wrote:Tre, moj djed, otac moje majke nije preživo NDH, zatočen je bio na Zavrtnici u sabirnom logoru di se mora javiti, i nakon toga u Jasenovcu. Djed, otac mog tate bio je u partizanima. Baka jedna u logoru na Rabu, druga skrivala se po Zagorju. O kakvom stanu i mirnom životu u ZG ti pričaš?tre911 wrote:Ako sam ja dobro vidio pored masu njih piše uništena a ne prenamjenjena. Otkud nekome pravo otimati i rušiti tuđe vlasništvo i tuđe svetinje? Čemu dvoličnost ewa, čemu podržavanje onih koji su vam zlo činili kao i oni prije njih? Nije li tvoj djed jedva izvukao živu glavu kad je došlo oslobođenje a ladno je preživio NDH? Nisu li vam partizani oteli stan a u NDH je bio u vašem vlasništvu? Čemu dvostruka mjerila ewa?Eva wrote:Ne, nego sam prvenstvneo fokusirana na svoje okruženje. Ali, i na to sam ti odgovorila. Čemu hram ak nema vjernika? A gubitak vjernika ide na dušu ustašama na čelu s bezglavnikom. SFRJ je samo korisnije upotrijebila te građevine prenamijenivši ih za opće dobro. I vjerujm da je i to Bogu ugodnije djelo nego da zjape prazne.
Guest- Guest
Pa ne znam. Pitao sam Megi da li misli na ovaj spisak kada govori o zlocinima cetnika nad jevrejima... Mislim, ne mogu da verujem...Starhemberg wrote:Istina, ovo je sve sjeverno od Dunava, ali većina srušena nakon rata, barem pos popisu...čiji je to spisak?dzango wrote:Ja bi zamolio da se uključe mozgovi i pogleda spisak. Deo srušenog je u NDH a drugi deo u Bačkoj pod upravom folksdojčera. Ni jedan pod upravom Srba. Hvala.ZezaNaZrnuGraška wrote:Eto,opet ignoriranje činjenica..umrijet ćeš u neznanju iz ignoriranja..Stanojko wrote:Koji popis?ZezaNaZrnuGraška wrote:Već si pročitao cijeli popis gore?Stanojko wrote:Tako sam i mislio... tuc-muc. Nula bodova sele, nula bodova... Povrsno i pogresno... Razocarala si me.ZezaNaZrnuGraška wrote:To su ti svi vaši pravednici..sve isto..četnici bradati i neuredni, malo finiji nedićevci i ljotićevci..Stanojko wrote:Molim da mi pokazes primere cetnickog pokolja nad zidovima. Hvala.
Eva, komentar?Ero wrote:Moj dida je bio netko u partizanima. Jednom prilikom je dočekao dalmatinske partizane (ono kazani, hrana, spavanje) i te noći su mu ubili 14. godina starog sina. Dalje....Među njima su se iz Dalmacije vraćala i moja dva rođota-partizana, koji su usput posjetili i mamu.Eva wrote: A gubitke vjernika prouzročili su isti oni koje oplakujete na Bleiburgu.
Kad su se vratili u jedinicu bili su upucani i pored puta zatrpani kamenjem. Krivac? Budući general JNA i komdant sarajevske vojne oblasti Golubović.Još uvijek tvrdiš da se radilo o antifašistima? Pa ne valjda.
Tome je morala prethodit neka povijest, ili se radi o psihopatima koji nisu birali žrtvu. Opet, ne možeš kroz osobnu tragediju prosuđivati jedan pozitivan pokret proti zla ustaškog režima.Ero wrote:Moj dida je bio netko u partizanima. Jednom prilikom je dočekao dalmatinske partizane (ono kazani, hrana, spavanje) i te noći su mu ubili 14. godina starog sina. Dalje....Među njima su se iz Dalmacije vraćala i moja dva rođota-partizana, koji su usput posjetili i mamu.Eva wrote: A gubitke vjernika prouzročili su isti oni koje oplakujete na Bleiburgu.
Guest- Guest
Čudno kako ona u Novom Sadu nije stradala, iako danas ima tek oko 400 Židova u gradu... Čak se i ulica u kojoj se nalazi zove Jevrejska.
Guest- Guest
Po čemu se oni razlikuju od partizana koji također nisu birali žrtve nego od djece pa na dalje žive zatrpavali u rudnike,rovove....jebemu licemjerje da mu jebem. Ja nikada ni jedno dijete taman da je od crnog vraga ne bi mogao ubiti nego bi ga zaštitito a ovi su to radili ko dobar dan i u čemu je onda razlika?Eva wrote:Tome je morala prethodit neka povijest, ili se radi o psihopatima koji nisu birali žrtvu. Opet, ne možeš kroz osobnu tragediju prosuđivati jedan pozitivan pokret proti zla ustaškog režima.Ero wrote:Moj dida je bio netko u partizanima. Jednom prilikom je dočekao dalmatinske partizane (ono kazani, hrana, spavanje) i te noći su mu ubili 14. godina starog sina. Dalje....Među njima su se iz Dalmacije vraćala i moja dva rođota-partizana, koji su usput posjetili i mamu.Eva wrote: A gubitke vjernika prouzročili su isti oni koje oplakujete na Bleiburgu.
Guest- Guest
Ako se pročita tekst, onda se i razume. Sinagoge porušene posle rata su porušene jer su oronule i više nije bilo Jevreja. Evo pojedinačno:Starhemberg wrote:Istina, ovo je sve sjeverno od Dunava, ali većina srušena nakon rata, barem pos popisu...čiji je to spisak?dzango wrote:Ja bi zamolio da se uključe mozgovi i pogleda spisak. Deo srušenog je u NDH a drugi deo u Bačkoj pod upravom folksdojčera. Ni jedan pod upravom Srba. Hvala.ZezaNaZrnuGraška wrote:Eto,opet ignoriranje činjenica..umrijet ćeš u neznanju iz ignoriranja..Stanojko wrote:Koji popis?ZezaNaZrnuGraška wrote:Već si pročitao cijeli popis gore?Stanojko wrote:Tako sam i mislio... tuc-muc. Nula bodova sele, nula bodova... Povrsno i pogresno... Razocarala si me.ZezaNaZrnuGraška wrote:To su ti svi vaši pravednici..sve isto..četnici bradati i neuredni, malo finiji nedićevci i ljotićevci..Stanojko wrote:Molim da mi pokazes primere cetnickog pokolja nad zidovima. Hvala.
http://www.vojvodinacafe.rs/showthread.php/11284-Sinagoge-u-Srbiji-kojih-vi%C5%A1e-nema
Obična podmetačina sa predpostavkom da smo svi nepismeni.
Moj djed kada je doselio iz Daruvara u ZG, prodavši tamo svoju kuću, u ZG je kupio stan. Taj isti stan, kada je završio u logoru baka je s dvoje djece, na nagovor susjeda, preko noći napustila i pobjegla u Zagorje. Po završetku rata, kada stiže u ZG useljava se u svoj stan, gdje dobiva za susjeda jedan mladi partizanski bračni par i istina tada počinje pakao za nju,udovicu s dvoje djece bez ikog od rodbine. Kada se išla požaliti drugu Šiblu, on je tada bio capo u Zagrebu, dobila je "šamar" da bude kuš jer bi mogla ostat i bez glave a ne samo bez stana. To je jedan od detalja iz života moje bake i odrastanja moje mame. Bilo im je teško, ali neusporedivo sa životom u NDH.tre911 wrote:Govorim o tvojim ranijim upisima, ja ovo sigurno nisam izmislio. Tvoje riječi a ako si muljala onda ili sada tebi na dušu.Eva wrote:Tre, moj djed, otac moje majke nije preživo NDH, zatočen je bio na Zavrtnici u sabirnom logoru di se mora javiti, i nakon toga u Jasenovcu. Djed, otac mog tate bio je u partizanima. Baka jedna u logoru na Rabu, druga skrivala se po Zagorju. O kakvom stanu i mirnom životu u ZG ti pričaš?tre911 wrote:Ako sam ja dobro vidio pored masu njih piše uništena a ne prenamjenjena. Otkud nekome pravo otimati i rušiti tuđe vlasništvo i tuđe svetinje? Čemu dvoličnost ewa, čemu podržavanje onih koji su vam zlo činili kao i oni prije njih? Nije li tvoj djed jedva izvukao živu glavu kad je došlo oslobođenje a ladno je preživio NDH? Nisu li vam partizani oteli stan a u NDH je bio u vašem vlasništvu? Čemu dvostruka mjerila ewa?Eva wrote:Ne, nego sam prvenstvneo fokusirana na svoje okruženje. Ali, i na to sam ti odgovorila. Čemu hram ak nema vjernika? A gubitak vjernika ide na dušu ustašama na čelu s bezglavnikom. SFRJ je samo korisnije upotrijebila te građevine prenamijenivši ih za opće dobro. I vjerujm da je i to Bogu ugodnije djelo nego da zjape prazne.
Last edited by Eva on 9/2/2016, 14:11; edited 1 time in total
Guest- Guest
Megi je malo nagla i ume da se zaleti. Pretera.Stanojko wrote:Pa ne znam. Pitao sam Megi da li misli na ovaj spisak kada govori o zlocinima cetnika nad jevrejima... Mislim, ne mogu da verujem...Starhemberg wrote:Istina, ovo je sve sjeverno od Dunava, ali većina srušena nakon rata, barem pos popisu...čiji je to spisak?dzango wrote:Ja bi zamolio da se uključe mozgovi i pogleda spisak. Deo srušenog je u NDH a drugi deo u Bačkoj pod upravom folksdojčera. Ni jedan pod upravom Srba. Hvala.ZezaNaZrnuGraška wrote:Eto,opet ignoriranje činjenica..umrijet ćeš u neznanju iz ignoriranja..Stanojko wrote:Koji popis?ZezaNaZrnuGraška wrote:Već si pročitao cijeli popis gore?Stanojko wrote:Tako sam i mislio... tuc-muc. Nula bodova sele, nula bodova... Povrsno i pogresno... Razocarala si me.ZezaNaZrnuGraška wrote:To su ti svi vaši pravednici..sve isto..četnici bradati i neuredni, malo finiji nedićevci i ljotićevci..Stanojko wrote:Molim da mi pokazes primere cetnickog pokolja nad zidovima. Hvala.
Bilo je svega očito i samo pokazuje narav svih od 41 na ovamo no nejasno mi je zašto onda samo u jedne upirati prstom a druge prati svetom vodicom kada su rezultati iza svih isti ili slični.Starhemberg wrote:Čudno kako ona u Novom Sadu nije stradala, iako danas ima tek oko 400 Židova u gradu... Čak se i ulica u kojoj se nalazi zove Jevrejska.
Guest- Guest
Nikako isti niti slični. Jednima je bilo dovoljno samo da si Židov i da izgubiš život, jer su imali rasne zakone. Neusporedivo i nikad neće moći staviti se znak jednakosti.tre911 wrote:Bilo je svega očito i samo pokazuje narav svih od 41 na ovamo no nejasno mi je zašto onda samo u jedne upirati prstom a druge prati svetom vodicom kada su rezultati iza svih isti ili slični.Starhemberg wrote:Čudno kako ona u Novom Sadu nije stradala, iako danas ima tek oko 400 Židova u gradu... Čak se i ulica u kojoj se nalazi zove Jevrejska.
Guest- Guest
Ero wrote:[
Netko je planski pobio naše hercegovačko svećenstvo, inteligenciju i trećinu mladosti malđe od 20 godina.
Je li to tebi uredu, ili? Je li t tebi antifašizam? E vidiš, i ja se na takav antifašizam ...kako ono ti reče...e to, da.
Ljubuški...Široki brijeg, sve legla ustaša
Hercegovina je glavni izvoznik fašizma
Guest- Guest
"Jos je mlada, moze da pogresi..." :)dzango wrote:Megi je malo nagla i ume da se zaleti. Pretera.Stanojko wrote:Pa ne znam. Pitao sam Megi da li misli na ovaj spisak kada govori o zlocinima cetnika nad jevrejima... Mislim, ne mogu da verujem...Starhemberg wrote:Istina, ovo je sve sjeverno od Dunava, ali većina srušena nakon rata, barem pos popisu...čiji je to spisak?dzango wrote:Ja bi zamolio da se uključe mozgovi i pogleda spisak. Deo srušenog je u NDH a drugi deo u Bačkoj pod upravom folksdojčera. Ni jedan pod upravom Srba. Hvala.ZezaNaZrnuGraška wrote:Eto,opet ignoriranje činjenica..umrijet ćeš u neznanju iz ignoriranja..Stanojko wrote:Koji popis?ZezaNaZrnuGraška wrote:Već si pročitao cijeli popis gore?Stanojko wrote:Tako sam i mislio... tuc-muc. Nula bodova sele, nula bodova... Povrsno i pogresno... Razocarala si me.ZezaNaZrnuGraška wrote:To su ti svi vaši pravednici..sve isto..četnici bradati i neuredni, malo finiji nedićevci i ljotićevci..Stanojko wrote:Molim da mi pokazes primere cetnickog pokolja nad zidovima. Hvala.
Evo Osijek je imao dvije sinagoge, jedna je srušena 1953. (zapaljena 1941.), a druga je pripala evanđelistima. Nema vjernika, nema namjenu.
Guest- Guest
Drugima je bilo dovoljno da si djete hrvata i da završiš u jami. U čemu je razlika?Eva wrote:Nikako isti niti slični. Jednima je bilo dovoljno samo da si Židov i da izgubiš život, jer su imali rasne zakone. Neusporedivo i nikad neće moći staviti se znak jednakosti.tre911 wrote:Bilo je svega očito i samo pokazuje narav svih od 41 na ovamo no nejasno mi je zašto onda samo u jedne upirati prstom a druge prati svetom vodicom kada su rezultati iza svih isti ili slični.Starhemberg wrote:Čudno kako ona u Novom Sadu nije stradala, iako danas ima tek oko 400 Židova u gradu... Čak se i ulica u kojoj se nalazi zove Jevrejska.
Guest- Guest
Da se radilo o izoliranom slučaju, ajde, ali nije...Eva wrote:Tome je morala prethodit neka povijest, ili se radi o psihopatima koji nisu birali žrtvu. Opet, ne možeš kroz osobnu tragediju prosuđivati jedan pozitivan pokret proti zla ustaškog režima.Ero wrote:Moj dida je bio netko u partizanima. Jednom prilikom je dočekao dalmatinske partizane (ono kazani, hrana, spavanje) i te noći su mu ubili 14. godina starog sina. Dalje....Među njima su se iz Dalmacije vraćala i moja dva rođota-partizana, koji su usput posjetili i mamu.Eva wrote: A gubitke vjernika prouzročili su isti oni koje oplakujete na Bleiburgu.
Plansko ubijanje svećenstva, inteligencije i trećine mladosti mlađe od 20 godina nije izoliran slučaj.
Takvo što može pasti na pamet samo zločinačkoj i uvrnutoj pameti.
I na kraju, Eva, draga mi je tvoja koža, ali mi je moja bliža.
Nauči se slušat ljude, a ne samo svoje gurati, jer te od silne buke neće čuti.
Zbog svega što sam danas već objasnio, mene ne zanimaju samo zločini, nego i uzroci...
...klima, koja pogoduje za njihov nastanak.
Drugo, ono što vam nudi Stazić i stazići nije ništa dobro...
Treba nam isključivo sloboda...sloboda...sloboda...Ja sam slobodan čovjek, hvala Svevišnjemu.
Nitko mi to ne može uzeti, bez obzira na silu s kojom eventualno raspolaže.
Stazić i stazići moraju napustiti političku pozornicu, jer su zlo na vidiku.
I to nije devastacija nego korisnija uporaba, što u konačnici i Bog sigurno ne zamjera.Starhemberg wrote:Evo Osijek je imao dvije sinagoge, jedna je srušena 1953. (zapaljena 1941.), a druga je pripala evanđelistima. Nema vjernika, nema namjenu.
Guest- Guest
Page 20 of 38 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 29 ... 38
Similar topics
» Nije genocid Turaka nad Bošnjacima proveden samo u Bosni, nego i na Krbavi Nije genocid Turaka nad Bošnjacima proveden samo u Bosni, nego i na Krbavi
» Komšić: RS institucionalno veliča genocid, u Hrvatskoj se negira genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima
» Zuroff na aparatima
» Zuroff želi smjeniti Hasanbegovića
» ZUROFF: Nadam se da svijet Hrvatskoj nikad neće oprostiti Oluju
» Komšić: RS institucionalno veliča genocid, u Hrvatskoj se negira genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima
» Zuroff na aparatima
» Zuroff želi smjeniti Hasanbegovića
» ZUROFF: Nadam se da svijet Hrvatskoj nikad neće oprostiti Oluju
Page 20 of 38