Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
Page 46 of 50
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Re: Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II
Ministarstvo obrane Ruske Federacije već se vratilo na pitanje modernizacije samohodnog topničkog oruđa 2S9. Godine 2003. započeo je rad na modifikaciji koja je dobila indeks 2S9-1M. Za razliku od svojih prethodnika, SAO 2S9-1M opremljen je automatiziranim sustavom navođenja i upravljanja vatrom, satelitskim navigacijskim sustavom i inercijskim referentnim sustavom. Zahvaljujući ugrađenom računalu, SAO 2S9-1M može gađati u sastavu diviziona u poluautomatskom načinu rada. Modernizacija na razinu 2S9-1M provodi se tijekom velikog remonta prethodno proizvedenih SAO 2S9 i 2S9-1.
---
Znači prethodno proizvedenih haubica minobacača proizvedenih u SSSR-u. Dakle nisu ih proizvodili kasnije.
500 Nona-S u skladištu
---
Znači prethodno proizvedenih haubica minobacača proizvedenih u SSSR-u. Dakle nisu ih proizvodili kasnije.
500 Nona-S u skladištu
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Eroo- Posts : 78895
2016-07-22
2016-07-22
2016-07-22
2016-07-22
Ovo uopće nije za ravnice nego za planinsko ratovanje i onda to vade iz kojekakvih skladišta i žnj vojarni i šalju tamo na taj brisani prostor i ovi ( Ukrajinci ) to samo metu i čiste dronovima i NATO artiljerijom.RayMabus wrote:
2B16 "Nona-K" je sovjetski vučeni topnički sustav 120 mm. 2B16 uključuje mogućnosti topa, haubice i minobacača.
Proizvodnja: Od 1986 do 1989 godine
Proizvedena količina: 188 komada
Pištolj 2B16 "Nona-K" razvijen je uzimajući u obzir iskustvo borbenih operacija kopnenih snaga Sovjetske vojske u Afganistanu.
Uništenje ruske haubice 2B16 "Nona-K" u regiji Harkov.
2014-04-11
Raketa Neptun je već uništio 3 katamarana u Crnom moru.
Negdje sam već spomenuo da Ukri imaju rakete s dometom
većim od 300 km. Ovo je ta na koju sam mislio.
Ima energetski domet 400 km, a bojevi do 350 km (ne kg kako
piše o riginalnom tekstu) umjesto 150 km.
Naime, dobila je dodatni raketni pogon na zadnjem kraju rakete.
Negdje sam već spomenuo da Ukri imaju rakete s dometom
većim od 300 km. Ovo je ta na koju sam mislio.
Ima energetski domet 400 km, a bojevi do 350 km (ne kg kako
piše o riginalnom tekstu) umjesto 150 km.
Naime, dobila je dodatni raketni pogon na zadnjem kraju rakete.
RayMabus likes this post
Oni ( Rusi ) su prošle godine ovu haubicu minobacač šta je jučer uništena u Ukrajini stavili na kamion i to je kao novo sad, međutim ja vidim da oni te haubice minobacače ne proizvode od raspada SSSR-a nego ih vade iz skladišta i onda stavljaju na kojekakva vozila a evo sad najnovije na kamion.
Prevedeno: Ovu stvar šta ću vam sad stavit a od prošle godine su je uveli u oružane snage oni ni ne mogu proizvest masovno jer su ovisni o tim haubicama 120 mm koje se ne proizvode uopće od raspada SSSR-a.
https://en.wikipedia.org/wiki/2S40_Floks
Proizvođač Rostec izvijestio je 5. listopada 2023. da je počeo isporučivati sustave Floks ruskim oružanim snagama.
Prevedeno: Ovu stvar šta ću vam sad stavit a od prošle godine su je uveli u oružane snage oni ni ne mogu proizvest masovno jer su ovisni o tim haubicama 120 mm koje se ne proizvode uopće od raspada SSSR-a.
https://en.wikipedia.org/wiki/2S40_Floks
Proizvođač Rostec izvijestio je 5. listopada 2023. da je počeo isporučivati sustave Floks ruskim oružanim snagama.
2014-04-11
PS:
S raketama Posejdon Ukri mogu gađati i luku Novorosijsk,
gdje se trenutno skriva rusko brodovlje. I Kerčki most, naravno.
S raketama Posejdon Ukri mogu gađati i luku Novorosijsk,
gdje se trenutno skriva rusko brodovlje. I Kerčki most, naravno.
Pajo, sve je to rusko smeće, koje ne zaslužuje toliko pažnje.
Imaju Rusi mnogo toga što bi nas više zanimalo, skupa s
tehničkim karakteristikama, dometom...točnosti itd.
Nije to baš smeće ako ćemo tako raspravljat nego to nije adekvatno za ovaj brisani prostor ( ravnica, stepa ) a naspram dronova i NATO artiljerije.Eroo wrote:Pajo, sve je to rusko smeće, koje ne zaslužuje toliko pažnje.
Toga "smeća" ćeš se sad nagledat jer ovi nemaju toliko topovskih cijevi a koje su kolko toliko adekvatne za ovaj teren a to je 152 mm kalibar i više od toga tj veći kalibri i sad vade masovno iz skladišta taj nazovimo sitni kalibar manjeg dometa ( 100, 120, 122 i 130 mm ) a to moraš približiti još više crti bojišnice jer ima kraći domet i onda ovi ( Ukrajinci ) to još lakše metu.
2014-04-11
RayMabus wrote:Nije to baš smeće ako ćemo tako raspravljat nego to nije adekvatno za ovaj brisani prostor ( ravnica, stepa ) a naspram dronova i NATO artiljerije.Eroo wrote:Pajo, sve je to rusko smeće, koje ne zaslužuje toliko pažnje.
Toga "smeća" ćeš se sad nagledat jer ovi nemaju toliko topovskih cijevi a koje su kolko toliko adekvatne za ovaj teren a to je 152 mm kalibar i više od toga tj veći kalibri i sad vade masovno iz skladišta taj nazovimo sitni kalibar manjeg dometa ( 100, 120, 122 i 130 mm ) a to moraš približiti još više crti bojišnice jer ima kraći domet i onda ovi ( Ukrajinci ) to još lakše metu.
Nisu od važnosti, upravo sam to i napisao.
2016-07-22
Ta tvoja izjava koja pokazuje tvoje razmišljanje pa to nazvaš smećem samo pokazuje koliko si vojno neupućen i umišljen dakle uobražen.
Takvi ko ti meni u galaktičkoj konfederaciji ne bi ni wc u vojarni smjeli čistit.
Spusti se na zemlju malo.
Smanji tu svoju uobraženost i prepotentnost.
Takvi ko ti meni u galaktičkoj konfederaciji ne bi ni wc u vojarni smjeli čistit.
Spusti se na zemlju malo.
Smanji tu svoju uobraženost i prepotentnost.
2014-04-11
Dobro.Eroo wrote:RayMabus wrote:Nije to baš smeće ako ćemo tako raspravljat nego to nije adekvatno za ovaj brisani prostor ( ravnica, stepa ) a naspram dronova i NATO artiljerije.Eroo wrote:Pajo, sve je to rusko smeće, koje ne zaslužuje toliko pažnje.
Nisu od važnosti, upravo sam to i napisao.
Sad kad se zna da je Šojgu i drugi generali to sve jer je kratkom dometa makao i prije deset godina iz kopnene vojske i sad to vade to znači da je njihov vojni vrh i te kako svjestan da se to ne može biti s NATO artiljerijom tamo na toj ravnici al nema druge i razmišlja ovako:
To bi i onako samo skupljalo paučinu i propalo u tim skladištima i sad ćemo to slati pa nek NATO troši granate i dronove na to kako bi mi izdržali do jeseni kad počimaju prve kiše, blato, mulj i tako i onda nitko zbog blata i snijega ne može raditi ofenzive.
Prevedeno: Ruski vojni vrh zavlači NATO armiju jer ovi moraju trošit granate na tu starudiju iz SSSR skladišta dok ne dođe Trump.
2014-04-11
Svijet je pun prepotentnih seronja koji potcjenjuju druge a kad su takve seronje na važnim pozicijama na kojima se odlučuje poput NATO generalštaba onda imamo to šta imamo i sad Rusija pobjeđuje.
Prvo se spustite dobro na zemlju i tu svoju prepotentnost progutajte a onda nekome govorite da je smeće.
Prvo se spustite dobro na zemlju i tu svoju prepotentnost progutajte a onda nekome govorite da je smeće.
2014-04-11
Opasno je biti glup a kad si na vodećim položajima kao oni npr u NATO generalštabu to je još opasnije jer si odgovoran za sigurnost država iza kojih stojiš i radiš da budu sigurne.
Ja bi ih davno sve potira jer ne znaju radit svoj posao.
To šta se Rusija sad riješava tog kalibra 100, 120,122 i 130 mm a nema ga namjeru radit jer joj je pretkratak znači da će se usmjeriti samo na proizvodnju 152 mm kalibra i više.
Šta to znači ?
Znači da će pošto za svaki taj top treba posada od 4 do 8 ljudi zavisno o sistemu sad imat puno više ljudi za sisteme koje proizvode a koji su opasniji.
Znači da si glup ako to ne kužiš.
1 top 120 mm = uzima 4 člana posade
Ako ja to sve potrošim a kao zamjenu za to radim samo 152 mm onda svi artiljerijci u vojsci će mi biti dostupni na kraju samo za kalibar 152 mm.
Ja bi ih davno sve potira jer ne znaju radit svoj posao.
To šta se Rusija sad riješava tog kalibra 100, 120,122 i 130 mm a nema ga namjeru radit jer joj je pretkratak znači da će se usmjeriti samo na proizvodnju 152 mm kalibra i više.
Šta to znači ?
Znači da će pošto za svaki taj top treba posada od 4 do 8 ljudi zavisno o sistemu sad imat puno više ljudi za sisteme koje proizvode a koji su opasniji.
Znači da si glup ako to ne kužiš.
1 top 120 mm = uzima 4 člana posade
Ako ja to sve potrošim a kao zamjenu za to radim samo 152 mm onda svi artiljerijci u vojsci će mi biti dostupni na kraju samo za kalibar 152 mm.
2014-04-11
Gomila prepotentnih NATO seronja koji su meni na onom sastanku EU 20.02.2022 godine rekli da odjebem i da će oni Komšića opet pa im je Putin odma tri dana kasnije napao Ukrajinu.
To ste vi.
NITKO I NIŠTA.
To ste vi.
NITKO I NIŠTA.
2014-04-11
Rusija sad vadi iz skladišta taj slabiji kalibar a koji bi im tamo samo skupljao prašinu i s protokom vremena bi ga ionako morali otpisat i poslat u staro željezo, kako bi dobila na vremenu dok ne dođe jesen i prve kiše i blato kad nitko ne može u ofenzivu te se nadaju dolasku Trumpa.
Ujedno te sitne kalibre ne proizvode od raspada SSSR-a a niti će te su već rpije deset godina to poslali u skladište i preorijentirali se na samo veće kalibre.
To znači da će oni s protokom vremena postat još opasnije jer je kalibar 152 mm jači od kalibra 122 mm a ujedno ne trebaju gubiti aritljerijce na posadu sitnije kalibra nego sve koriste za taj kalibar 152 mm i više.
To znači da postaju opasniji s protokom vremena.
Lijep pozdrav od generala galaktičke konfereracije najvišeg ranga.
SERONJE.
Ujedno te sitne kalibre ne proizvode od raspada SSSR-a a niti će te su već rpije deset godina to poslali u skladište i preorijentirali se na samo veće kalibre.
To znači da će oni s protokom vremena postat još opasnije jer je kalibar 152 mm jači od kalibra 122 mm a ujedno ne trebaju gubiti aritljerijce na posadu sitnije kalibra nego sve koriste za taj kalibar 152 mm i više.
To znači da postaju opasniji s protokom vremena.
Lijep pozdrav od generala galaktičke konfereracije najvišeg ranga.
SERONJE.
2014-04-11
Ukrajini je najpametnije da potpiše kapitulaciju ako im ne misle stuč sve rafinerije u evropskom dijelu Rusije.
Ovo mučenje nema smisla.
Ovo mučenje nema smisla.
2014-04-11
Sliče stvari čujemo često i u komšiluku.
S pričom se ih ne može educirati, samo s batinom.
S pričom se ih ne može educirati, samo s batinom.
2016-07-22
Page 46 of 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Ukrajinska ofenziva - rikverc faza II