Miloševićevo kuferče: Da je Kosovo bilo na dnevnom redu, mi bismo tu pobijedili...(?!)
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Miloševićevo kuferče: Da je Kosovo bilo na dnevnom redu, mi bismo tu pobijedili...(?!)
Miloešvićevo kuferče:
Da je Kosovo bilo na dnevnom redu, mi bismo tu pobijedili...(?!)
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/dacic-da-je-kosovo-bilo-na-dnevnom-redu-mi-bismo-tu-pobijedili-956855
Da je Kosovo bilo na dnevnom redu, mi bismo tu pobijedili...(?!)
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/dacic-da-je-kosovo-bilo-na-dnevnom-redu-mi-bismo-tu-pobijedili-956855
Re: Miloševićevo kuferče: Da je Kosovo bilo na dnevnom redu, mi bismo tu pobijedili...(?!)
Pokušao sam na sve taksativno argumentirajo odgovoriti, ali u ovim kasnim satima mi se baš i neda.
Za sada ukratko: Popišam se na svaki njegov komentar!
Za sada ukratko: Popišam se na svaki njegov komentar!
Re: Miloševićevo kuferče: Da je Kosovo bilo na dnevnom redu, mi bismo tu pobijedili...(?!)
Koga briga šta četnik melje ?
Rezolucija je donešena i četnici od sada pa nadalje imaju svoj dan u UN-u.
Ključna stvar jer da je usvojenom rezolucijom uspostavljen Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 11. juli.
Rezolucija je donešena i četnici od sada pa nadalje imaju svoj dan u UN-u.
Ključna stvar jer da je usvojenom rezolucijom uspostavljen Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 11. juli.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kako je Miloševičevim dojencima sijela nagrada za najbolji kratkometražni film u kojem se opisuje etničko čišćenje nesrba u Srbiji od strane Miloševićevog režima ?
Radnja filma zbiva se 27. veljače 1993. godine, na maloj stanici u Štrpcima u Bosni i Hercegovini. Putnički vlak na liniji Beograd-Bar zaustavljaju paravojne snage u akciji etničkog čišćenja. Dok odvode nevine civile, samo jedan od pet stotina putnika usuđuje im se suprotstaviti. To je istinita priča o čovjeku koji nije mogao šutjeti.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t57874-hrvatski-film-dobio-zlatnu-palmu-u-cannesu
Radnja filma zbiva se 27. veljače 1993. godine, na maloj stanici u Štrpcima u Bosni i Hercegovini. Putnički vlak na liniji Beograd-Bar zaustavljaju paravojne snage u akciji etničkog čišćenja. Dok odvode nevine civile, samo jedan od pet stotina putnika usuđuje im se suprotstaviti. To je istinita priča o čovjeku koji nije mogao šutjeti.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t57874-hrvatski-film-dobio-zlatnu-palmu-u-cannesu
2014-04-11
Pogled na kartu Evrope pokazuje neuspjeh Srbije u lobiranju protiv Rezolucije o Srebrenici
2014-04-11
Srbi su bliski Rusima i uvek ce biti krivi.
Zapad se i u komi bori protiv Rusa i ksenofobije.
Nema tu leka.
Nema tu leka.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
RayMabus wrote:Kako je Miloševičevim dojencima sijela nagrada za najbolji kratkometražni film u kojem se opisuje etničko čišćenje nesrba u Srbiji od strane Miloševićevog režima ?
https://www.ex-iskon-pleme.com/t57874-hrvatski-film-dobio-zlatnu-palmu-u-
Da li je napravljen film i o Srpskim civilima?
Krivci su pohapseni i osudjeni, 40 godina bez kusura.
Ubice Srpskih civila, heroji, niko pohapsen.
Koga lazemo, sebe?
Zapad sve dopusta zarad svojih interesa i ispao iz
igre.
Sloba ovo, ono, nema Slobe, ima Rusa, uvek nesto.
Zatvore ti vrata i vekovima ces traziti sebe.
Neko ce te razumeti, ali taj neko, necu biti ja.
2014-08-25
Kakve to veze ima sa Srebrenicom ?Serbinho-3 wrote:
Nema tu leka.
Jesu li Rusi možda klali i ubijali po Srebrenici i Vukovaru itd ?
2014-04-11
RayMabus wrote:Kakve to veze ima sa Srebrenicom ?Serbinho-3 wrote:
Nema tu leka.
Ostali su nosili cvece?
2014-08-25
Ostali nisu granatirali i rušili gradove ko što ste vi radili po Hrvatskoj i BiH.
Nažalost vama je u Srbiji ispran mozak jer rata niste vidjeli do bombardiranja Srbije a onda vam je ta vlast u Srbiji uvela cenzuru na sve šta su radili i sebe prikazuju kao žrtve.
Taj vaš predsjednik četnik se blamira pred cijelim svijetom likujući ovdje nešto a cijeli svijet ga gleda šta izvodi.
Vi ne želite prihvatit to da ste kalili i ubijali po Hrvatskoj i BiH s ciljem stvaranja velike Srbije. Pod vi mislim na vašu vlast a ne sad na tebe konkretno il općenito ljude ( Srbe ) tj kolektivno sve pod jedan koš radi ovih šta su to provodili.
Idite se i dalje tještiti kako ste vi nekoga pobedili i da šta će vama tko solit pamet jer ste vi žrtve i vi niste nikog takli i vi ste nevini a samo su eto vama jadnima odrubljivali glave i još vas je poklalo nekoliko mileona u Jasenovcu.
Nažalost vama je u Srbiji ispran mozak jer rata niste vidjeli do bombardiranja Srbije a onda vam je ta vlast u Srbiji uvela cenzuru na sve šta su radili i sebe prikazuju kao žrtve.
Taj vaš predsjednik četnik se blamira pred cijelim svijetom likujući ovdje nešto a cijeli svijet ga gleda šta izvodi.
Vi ne želite prihvatit to da ste kalili i ubijali po Hrvatskoj i BiH s ciljem stvaranja velike Srbije. Pod vi mislim na vašu vlast a ne sad na tebe konkretno il općenito ljude ( Srbe ) tj kolektivno sve pod jedan koš radi ovih šta su to provodili.
Idite se i dalje tještiti kako ste vi nekoga pobedili i da šta će vama tko solit pamet jer ste vi žrtve i vi niste nikog takli i vi ste nevini a samo su eto vama jadnima odrubljivali glave i još vas je poklalo nekoliko mileona u Jasenovcu.
2014-04-11
Rusi ništa nemaju s ratovima u bivšoj Jugi. A ako i imaju šta to je zanemarivo i ni u kom slučaju ni vezano uz razaranje Vukovara, Sarajeva, Srebrenicu itd. Samo ste vi tu.
To vađenje na Ruse po sistemu nas ne vole jer smo mi uz Rusiju je toliko odvratno da samo pokazuje dokle vi idete.
Znači pobijete 20 ljudi u vlaku jer su muslimani i onda dođete s pričom kako vas ne vole jer ste uz Rusiju.
Jeste li vi mentalno bolesni ?
To vađenje na Ruse po sistemu nas ne vole jer smo mi uz Rusiju je toliko odvratno da samo pokazuje dokle vi idete.
Znači pobijete 20 ljudi u vlaku jer su muslimani i onda dođete s pričom kako vas ne vole jer ste uz Rusiju.
2014-04-11
RayMabus wrote:Rusi ništa nemaju s ratovima u bivšoj Jugi. A ako i imaju šta to je zanemarivo i ni u kom slučaju ni vezano uz razaranje Vukovara, Sarajeva, Srebrenicu itd. Samo ste vi tu.
Jebiga, Sarajevo, pripucali na svadbi i poceo rat.
Cackas mecku i ode sve u tri lepe picke materine.
Oni kao nikoga ne pitaju, proglase nezavisnost, gde
imas opet detalj da je sve odavno radjeno i pripremano,
samo glupi Srbi i Hrvati nisu znali, pa ih odmah priznali
a da nisu ni uredili odnose tri naroda ni danas.
Hrvatska, HDZ vam uvalio kurac.
Radili kampanju na Anti Srpstvu i ovi zapucali.
Sloba je radio na Kosovu.
Razlika je sto sa Srbima mozes sesti, razgovarati i
dogovoriti, dok sa Poturicama i Siptarima, ne mozes.
Velika razlika.
Pucali po gradovima, pucali su i ovi, takodje po JNA gde
ih nije ni dirala.
Naoruzaju se neki i glume vojsku.
Nemac priznaje, ono rat na sve strane.
Simbol koliko neko moze biti glup.
Sednes u kafanu za sto, narucis rakiju, konobarica
donese sa dubokim dekolteom, malo snimis zadnjicu,
pojede se, nadje se neki dogovor.
Balkanci su glupi, Zapad jos gluplji i onda nista ne funkcionise
u prevodu.
Zapad misli, ja sam sila, radim sta hocu.
Onda sila naletela na jos jacu silu i poziva se na Medjunarodno
Pravo, druga sila se smeje prvoj.
2014-08-25
Okani se vađenja na Ruse.
To isto ko da ja dođem i opravdam zločin nekih Hrvata jer su u nekom selu tamo pobili 200 Srba itd i onda kažem da mene nitko ne voli i da sam ja kriv samo zato jer eto podržavam npr Nijemce a koji jbga nemaju nikakve veze ili imaju vrlo malo veze s tim šta se ovdje događalo 90-ih isto ko i ti Rusi.
To je toliko glupo da ne može bit gluplje: Nas nitko ne voli jer smo mi rusofilni i zato nam uvaljuju da smo pobili tamo neki itd.
Kakve to jebene veze ima s ičim ?!?!?!?!?!?!!!!
To isto ko da ja dođem i opravdam zločin nekih Hrvata jer su u nekom selu tamo pobili 200 Srba itd i onda kažem da mene nitko ne voli i da sam ja kriv samo zato jer eto podržavam npr Nijemce a koji jbga nemaju nikakve veze ili imaju vrlo malo veze s tim šta se ovdje događalo 90-ih isto ko i ti Rusi.
To je toliko glupo da ne može bit gluplje: Nas nitko ne voli jer smo mi rusofilni i zato nam uvaljuju da smo pobili tamo neki itd.
Kakve to jebene veze ima s ičim ?!?!?!?!?!?!!!!
2014-04-11
Jedini koji je imao oružje i vojsku je bio Miloševićev režim i jedini je krivac za raspad
Jugoslavije i za sve zadnje ratove (4 komada).
1999 se nije radilo o agresiji Zapada na Srbiju već odmjereno brzdanje balkanskog
kasapina u pokušaju da prethodne zločina po ex YU nastavi i na Kosovu.
Što znači agresija danas vidimo najbolje u Ukrajini - invazija uz rušenje i paljenje
cijelih gradva i naselja, uz pljačku ukr. imovine i protjerivanje domicilnog stanovništva.
Nešto takvo nismo vidjeli u "agresiji" Zapada na Srbiju. Vojska NATO-a je jedino ušla
na Kosovo kako bi zaštitila civili koje su vratili njih cca 800k
iz zbjega. Dakle, nije bilo nikakve invazije.
Ogromna većina tkzv. uzdržanih su prije glasanja u svom objašnjenju
prepoznali genocid u Srebrenici. Čak i Kina koja je glasala protiv.
I da napomenem : PROTIV JE BILO SAMO 19 DRŽAVA, sve odreda nedemokratskih
i neciviliziranih režima. Nismo vidjeli nikakvo ujedinjavanje kolektivnog Juga protiv
kolektivnog Zapada, kao što danas tvrdi AV. Ako bi to bilo tako glasali bi PROTIV.
SUŠTINA je da je samo 19 država bilo protiv ito zbog angažiranja Rusije i Kine.
U pitanju su odreda necivilizirani režimi.
Kao što vidite izbjegavam spominjati narode u tim državama, jer se njihovi narodi
ne pitaju ni za šta, pa tako ne i kad je u pitanju genocid u Srebrenici.
Mogao bih samo ponoviti samo ono što sam već napisao.
Možda bih samo dodao: NATO će biti na Kosovu dok god na vlasti u Srbiji budu
ostaci Miloševićevog režima; AV, kufereče i njima slični. Ovo isto će vam reći
svi razumni i pristojni Srbi, kojima je kristalno jasno tko su krivci za raspad
ex. YU, kao i kasnijeg orgijanja na Kosovu.
NATO nije izvršio invaziju na Srbiju, kao što je to uradio u slučaju Iraka i ostranjivanju
Sadamovog režima. Odstranjivanje Miloševićevog režima je NATO
prepustio Srbima, što se u jednom trenutku i desilo. Nažalost, vratii su se i opet
preuzeli vlast s istim narativom i nacionalističkim folklorom.
Mala utjeha za stradalnike u Srebrenici.
Konačno je svijet prepoznao genocid u Srbrenici i to s glasovanjem
i raspravama u UN-u potvrdio.
Ne spominjem bošnjačke eventualne zločine, kojih je, naravno, itekako bilo.
Ovdje je riječ o genocidu u Srebrenici i bilo bi s moje strane neljudski
spominjati ih, jer bi se moglo protumačiti kao relativiziranje.
Još nešto. Često čujem od AV-ovih štovatelja, kako su Bošnjaci sve poginule
u krugo 100 km prenijeli u Srebrenicu.
Samo bih podsjetio da su često ostaci od jedne žrtve pronalaženi u 3-4
sekundarna grobišta. Takve stvari smo vidjeli i u slučaju albanskih žrtava,
koje su prevozili i pokapali u Beogradu, a neke su našli i u jednom vozilu
koje je sa albanskim žrtvama bilo gurnuto u Dunav. Zašto i što se skrivalo?
Nisam ja ovo izmislio, to su istraživale i dokazale srpske mjerodavne službe.
Zaključno: PROTIV Rezolucije o sjećanju na genocid u Srebrenici je bilo 19 režima,
a ZA 84 države - ogromna većina civiliziranog zapadnog svijeta.
Zašto je Orbanov režim bio protiv, o tome ćemo jednom drugom prilikom!
Ostali su se goloruki branili ...i pobjedili!Serbinho-3 wrote:RayMabus wrote:Kakve to veze ima sa Srebrenicom ?Serbinho-3 wrote:
Nema tu leka.
Ostali su nosili cvece?
Jesu li u tome počinili i neki zločin? Pa jesu, kao i u svakom ratu.
To ne umanjuje činjenicu da je Miloševićev režim kriv za svih cca 130000 žrtava
(među kojima i srpskih, naravno), koji su se dogodili za vrijeme njihovog orgijanja kroz 4 rata.
Nekima(Srbima) se možda čini apsurdno, ali je istinito: NATO "agresija" je bila u najboljem
interesu srpskog naroda.
Eroo wrote:
SUŠTINA je da je samo 19 država bilo protiv ito zbog angažiranja Rusije i Kine.
U pitanju su odreda necivilizirani režimi.
Kao što vidite izbjegavam spominjati narode u tim državama, jer se njihovi narodi
ne pitaju ni za šta, pa tako ne i kad je u pitanju genocid u Srebrenici.
Jideš govna. 19 proti i 68 suzdržano ča je "pristojno proti".
84 je manje od 87.
Ako se ne varam Izraelci za koje navijaš izašli vanka.
Znamo zač.
Suljo je odigral igrokaz i zabil tricu za svoje izbore.
A par uri poslin glasovanja Hrvatskoj za zahvalu Bošnjaci jebali mater.
Dobro, razumim da se ovo zadnje tebe ne tiče kad si Ilir/Šiptar sa slovenskom adresom, ali sam moral reć.
E.
Bit ce komplicirano.. lakiji su nervozni
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Opet Grexit na dnevnom redu
» Burović: "Nisu Albanci autohtoni, okupirali su Kosovo, i da nije bilo Turaka postali bi Srbi"
» Vučić : Jedino trenutno rešenje za Kosovo i Metohiju, koje bi preseklo Gordijev čvor, bilo bi da Vlada Srbije prizna nezavisnost Kosova.
» Kuferče: - Za njih je Milošević nobelovac. :D
» ŠTA BI BILO KAD BI BILO Kako bi izgledala Jugoslavija ako bi se danas OBNOVILA? (VIDEO)
» Burović: "Nisu Albanci autohtoni, okupirali su Kosovo, i da nije bilo Turaka postali bi Srbi"
» Vučić : Jedino trenutno rešenje za Kosovo i Metohiju, koje bi preseklo Gordijev čvor, bilo bi da Vlada Srbije prizna nezavisnost Kosova.
» Kuferče: - Za njih je Milošević nobelovac. :D
» ŠTA BI BILO KAD BI BILO Kako bi izgledala Jugoslavija ako bi se danas OBNOVILA? (VIDEO)
Page 1 of 2