Razmišljanja
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 9 of 50
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Re: Razmišljanja
aben wrote:moguće, al to je ipak relativno. moreš uzesti prosjek svoje okoline, unda ga malo sniziti, i reći da si skroman- i još uvika lako biti u top 5 % najrazmaženijih, raspinijih i komodnijih ljudi na svitu.
ne, ni bit u skromnosti, nagrada je u
u spoznaji koliki ti je lancun ( iz one devize- pokrij se onoliko koliki ti je lancun).
Donekle bih se složila. Jer i nedavno sam u rl rekla iskreno da volim novac, dok su se svi ostali zgražali nadamnom. Čvrsto sam argumentirala svoje stavove. Jedno je lancun, drugo je poplun (jel se to tako kaže?)
Okolina za mene uvijek kaže: dobra je u duši :)
No, skromnost se ne krije u broju, već u osjećaju. To je mislim, najveća nagrada!
Guest- Guest
zgražavali se? iskin se ti to družiš, sve neki siromasi?mativka wrote:aben wrote:moguće, al to je ipak relativno. moreš uzesti prosjek svoje okoline, unda ga malo sniziti, i reći da si skroman- i još uvika lako biti u top 5 % najrazmaženijih, raspinijih i komodnijih ljudi na svitu.
ne, ni bit u skromnosti, nagrada je u
u spoznaji koliki ti je lancun ( iz one devize- pokrij se onoliko koliki ti je lancun).
Donekle bih se složila. Jer i nedavno sam u rl rekla iskreno da volim novac, dok su se svi ostali zgražali nadamnom. Čvrsto sam argumentirala svoje stavove. Jedno je lancun, drugo je poplun (jel se to tako kaže?)
Okolina za mene uvijek kaže: dobra je u duši :)
No, skromnost se ne krije u broju, već u osjećaju. To je mislim, najveća nagrada!
ne zun, ako je poplun ono iznad lancuna unda je ko nos to imbutida:)
to ti reču, jeli..e da te znaju kako te jo znun, ne bi ti to govorili..koliko sun jo fašistov u tebi našo:))
2014-04-16
aben wrote:zgražavali se? iskin se ti to družiš, sve neki siromasi?
ne zun, ako je poplun ono iznad lancuna unda je ko nos to imbutida:)
to ti reču, jeli..e da te znaju kako te jo znun, ne bi ti to govorili..koliko sun jo fašistov u tebi našo:))
Ma jok! Ali je neprirodno da netko kaže otvoreno da voli novac. To kao da je neka druga dimenzija. (a svi su u tome).
Ja ne znun o čem ti progovaraš, al ono o čem sun jo je toplo :)
Kako bi me ti znun, kad ni sama sebe ne znam :) A fašistov ostavimo za povjesničare, a, slobodnjaka?! Vidiš ono što želiš, Abende ;)
Guest- Guest
ne zun ča je tote neprirodno, ljudi evidentno provodu puno vrimena u aktivnostima koje evidentno ne volu- isključivo radi šoldov. ali, razumin te, to je tabu, jer ljudi imaju krivi dojam da ako ti uzmeš više love da drugima ostaje manje, da je to zero sum game, a ni.
eee, ali ne moroš ti sebe znati da bi te jo poznivo:)
nikako povjesničarima, to je danas življe nego ikada!
ajd, dobro, nije življe nego ikada, samo su moji apetiti jači nego ikad:)
eee, ali ne moroš ti sebe znati da bi te jo poznivo:)
2014-04-16
aben wrote:eee, ali ne moroš ti sebe znati da bi te jo poznivo:)
Tako je! :) Svatko stvara sliku koja mu odgovara ili ne odgovara, no model nitko ne pita :)
Tuga me neka obuzela danas čitajući o Turcima...i našem davanju.....
Hmmm, godine Abend, godine ;)
Guest- Guest
kakvi turci? danak u krvi?
2014-04-16
Ajme Abend, jel ti čitaš dnevne tiskovine?! :) Pa danas je izašao članak da je ne znam točno koliko milijuna turaka podrijetlom iz RH. Želim reći da sam odgovarajući na tvoj post imala to na umu pa sam to povezala s tvojim komentarom da je danas življe nego ikada :D Ehhh, u rl znam reći, moja jezičina, a ovdje bih možda mogla reći: ehhh, moje misli ;)aben wrote:kakvi turci? danak u krvi?
Guest- Guest
a, ne čitun vijesti, bolje da ne zun nišće o nikakovin turcima. jo sun potomak ljudi ki su pred turcima pobigli u izolaciju na otok, ostalo mi je zapisano u genima da ne želin nišće o ničemu znati:)
laku noć, drugarice, drugi pu ću te ponovo povući za taj tvoj jazik!
2014-04-16
aben wrote:
Noć, gospodine Abend, nadam se da hoćete ;)
Guest- Guest
Kada bi nam netko rekao da je vrijeme pred nama tako kratko, kako bismo na to reagirali?...Kada bi nam rekao da nam slijedi događaj koji će nas tako snažno prodrmati?
red wolf-
2016-02-10
Ovo je vrijeme kad ćete biti samo promatrači...Ništa više ne možete učiniti da biste mijenjali događaje...
red wolf-
2016-02-10
Neki dan sam šaltala po tv programima i naišla na prilog o jednom ritualu u budizmu.
Nisam , na žalost , gledala od početka, ali valjda sam dobro shvatila.
Uglavnom, njih po devet (ima razlog zašto baš devet, ali zaboravila koji) legnu u lijes, imaju cvijeće u rukama a mali iznos novca ostave pod jastukom (?), izmoli se kratka molitva i oni izlaze iz tih lijesova.
To dođe kao umiranje i ponovo rođenje, sve loše ostane u tom lijesu.
Kažu da se skroz drugačije osjećaju nakon toga, da su riješili svega lošeg i negativnog u sebi i da su baš spremni za nove početke.
Uglavnom, njih po devet (ima razlog zašto baš devet, ali zaboravila koji) legnu u lijes, imaju cvijeće u rukama a mali iznos novca ostave pod jastukom (?), izmoli se kratka molitva i oni izlaze iz tih lijesova.
Kažu da se skroz drugačije osjećaju nakon toga, da su riješili svega lošeg i negativnog u sebi i da su baš spremni za nove početke.
Trinity-
2014-04-17
Placebo efekt.Triny wrote:Neki dan sam šaltala po tv programima i naišla na prilog o jednom ritualu u budizmu.
red wolf-
2016-02-10
Materija oko nas se budi. Živa bića odlaze oko nas. Tužno. Stara Zemlja nestaje ispred naših očiju. Nova Zemlja dolazi.
red wolf-
2016-02-10
Dogodio se takav raskorak svijesti. Strašno nešto. Drugačije ne može biti.
red wolf-
2016-02-10
Sve se svodi na jedno - ravnoteža. Toga se treba držati, ali za to je potrebna velika duhovna disciplina.
red wolf-
2016-02-10
Zemlja je moga biti raj. No, nije tako ispalo.
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Zemlja je moga biti raj. No, nije tako ispalo.
Kako bi se inače razlikovala bića u raju?
Guest- Guest
Pa ne bi. Svi bi bili Svjetlost.mativka wrote:red wolf wrote:Zemlja je moga biti raj. No, nije tako ispalo.
red wolf-
2016-02-10
Nekoć i je bio Raj. U slučaju na koji ti misliš, čovjek ne bi niti postojao. Čovjek je grješan. Ako je trebala biti samo samo Svjetlost, bila bi....red wolf wrote:Pa ne bi. Svi bi bili Svjetlost.mativka wrote:red wolf wrote:Zemlja je moga biti raj. No, nije tako ispalo.
Guest- Guest
Još uvijek jest.mativka wrote:Nekoć i je bio Raj. U slučaju na koji ti misliš, čovjek ne bi niti postojao. Čovjek je grješan. Ako je trebala biti samo samo Svjetlost, bila bi....red wolf wrote:Pa ne bi. Svi bi bili Svjetlost.mativka wrote:red wolf wrote:Zemlja je moga biti raj. No, nije tako ispalo.
red wolf-
2016-02-10
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Similar topics
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
» Razmišljanja
» Razmišljanja
» Najmnogoljudnija država Indije razmišljanja o uvođenju politike dvoje djece
» bez obzira što među aktivnim korisnicima samo 5 % čine ljudi koji iskazuju zavjerničke načine razmišljanja, oni su odgovorni za 64 % svih komentara.
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 9 of 50