ANKETA:1.HDZ 2.SDP3.DP...
Page 19 of 52
Page 19 of 52 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 35 ... 52
Re: ANKETA:1.HDZ 2.SDP3.DP...
MJ
Marina Jerbic
prije 3 sata
Gdje su sada svi oni ustavni strucnjaci (Baric, Palic, Smerdelj) da iznesu svoje misljenje o potezu ustavnog suda? Ili oni smiju samo aplaudirati ustavnom sudu, a nikako ga kritizirati.
20
0
Odgovorite
SL
Sacko Listran
prije 2 sata
Barić i Palić, misle kao i Ustavni suci iz jednostavnog razloga što sebe vide u budućem sazivu Ustavnog suda, pa time otvoreno pokazuju lojalnost gazdi, odnosno HDZ-u.
8
0
Marina Jerbic
prije 3 sata
Gdje su sada svi oni ustavni strucnjaci (Baric, Palic, Smerdelj) da iznesu svoje misljenje o potezu ustavnog suda? Ili oni smiju samo aplaudirati ustavnom sudu, a nikako ga kritizirati.
20
0
Odgovorite
SL
Sacko Listran
prije 2 sata
Barić i Palić, misle kao i Ustavni suci iz jednostavnog razloga što sebe vide u budućem sazivu Ustavnog suda, pa time otvoreno pokazuju lojalnost gazdi, odnosno HDZ-u.
8
0
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Kekin: Nije me šokirao Ustavni sud, vidimo da je jedan glas za HDZ najjeftiniji
IVANA Kekin iz političke platforme Možemo u programu N1 televizije govorila je o ishodu parlamentarnih izbora i mogućim koalicijama za ulazak u parlament. Osvrnula se na Ustavni sud, koji je u petak ustvrdio da predsjednik Zoran Milanović ne može biti mandatar za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.
"Bilo bi čudno reći da me šokirao Ustavni sud jer smo upravo zbog toga tražili njihovo očitovanje prije izbora, slutili smo da njihovo upozorenje koje su dali Zoranu Milanoviću nakon što je najavio uključivanje, nije slučajno bilo onako neprecizno. Ono što je najdojmljivije iz njihovog obraćanja je to da su rekli da će poštovati izborni rezultat jer Zoran Milanović nije dovoljno utjecao na izborni proces", poručila je Kekin.
Postavila je i pitanje kako kvantificiraju taj utjecaj.
"Valjda rezultatom izbora. Oni doslovno kažu to da je SDP osvojio više mandata, onda bi valjda utjecaj Milanovića bio pretjeran pa bi se izbori morali poništiti. Troje sudaca je dalo izdvojeno mišljenje i vrijedi ga pročitati. Oni su rekli u zaključku da je de facto Ustavni sud rekao da će poštovati rezultate izbora ako premijer ne bude Zoran Milanović. Ako će to biti Zoran Milanović, onda nećemo poštivati. Nisam stručnjak, ali mislim da je to sasvim jasno da je protuustavno", poručila je Kekin.
Navela je da je Ustavni sud i prije jasno pokazivao kome ide u korist.
"Gdje su bili kad smo tražili da se oglase o izbornim jedinicama. Vidimo da je jedan glas za HDZ najjeftiniji. Najmanje ljudi mora glasati za HDZ da dobiju mandat. Kod njih mandat vrijedi 13 tisuća glasova, kod nas 18 tisuća, sirotom Fokusu 45 tisuća. To govori jasno o tome da su izabrali stranu, da su se upetljali u izborni proces. To pokazuje da kod Andreja Plenkovića vlada panika i da nema ruke, iako dolazi samopouzdano i govori da će složiti Vladu. Mislim da se Ustavni sud ne bi petljao u izborni proces da Kenwood Kenon tu ima sigurne ruke. Oni ne mogu nikoga uplašiti, mogu samo ljude revoltirati", rekla je.
Također je, smatra, današnji istup Ustavnog suda nedemokratski.
"Svatko tko je dao glas za te stranke je dao i glas protiv HDZ-a. Tko god uđe u većinu s HDZ-om je kvalificiran kao najgori žetončić i njih će birači kazniti. Rekli smo da ne možemo biti u vladi s desnicom, a ako dođe do ovakve pat pozicije, rekli smo da smo spremni s desnim strankama iz parlamenta podržavati manjinsku vladu. Most ima lagan izbor, hoće li to napraviti ili treći put dovesti HDZ na vlast? Ako nam je svima na srcu rušenje HDZ-a onda ne bi trebali imati problema da iz parlamenta podržimo one s kojima se dogovorimo", zaključila je.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kekin-ustavni-sud-ne-moze-nikoga-preplasiti-moze-samo-revoltirati-ljude/2558020.aspx
IVANA Kekin iz političke platforme Možemo u programu N1 televizije govorila je o ishodu parlamentarnih izbora i mogućim koalicijama za ulazak u parlament. Osvrnula se na Ustavni sud, koji je u petak ustvrdio da predsjednik Zoran Milanović ne može biti mandatar za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.
"Bilo bi čudno reći da me šokirao Ustavni sud jer smo upravo zbog toga tražili njihovo očitovanje prije izbora, slutili smo da njihovo upozorenje koje su dali Zoranu Milanoviću nakon što je najavio uključivanje, nije slučajno bilo onako neprecizno. Ono što je najdojmljivije iz njihovog obraćanja je to da su rekli da će poštovati izborni rezultat jer Zoran Milanović nije dovoljno utjecao na izborni proces", poručila je Kekin.
Postavila je i pitanje kako kvantificiraju taj utjecaj.
"Valjda rezultatom izbora. Oni doslovno kažu to da je SDP osvojio više mandata, onda bi valjda utjecaj Milanovića bio pretjeran pa bi se izbori morali poništiti. Troje sudaca je dalo izdvojeno mišljenje i vrijedi ga pročitati. Oni su rekli u zaključku da je de facto Ustavni sud rekao da će poštovati rezultate izbora ako premijer ne bude Zoran Milanović. Ako će to biti Zoran Milanović, onda nećemo poštivati. Nisam stručnjak, ali mislim da je to sasvim jasno da je protuustavno", poručila je Kekin.
"Gdje su bili kad smo tražili da se oglase o izbornim jedinicama?"
Navela je da je Ustavni sud i prije jasno pokazivao kome ide u korist.
"Gdje su bili kad smo tražili da se oglase o izbornim jedinicama. Vidimo da je jedan glas za HDZ najjeftiniji. Najmanje ljudi mora glasati za HDZ da dobiju mandat. Kod njih mandat vrijedi 13 tisuća glasova, kod nas 18 tisuća, sirotom Fokusu 45 tisuća. To govori jasno o tome da su izabrali stranu, da su se upetljali u izborni proces. To pokazuje da kod Andreja Plenkovića vlada panika i da nema ruke, iako dolazi samopouzdano i govori da će složiti Vladu. Mislim da se Ustavni sud ne bi petljao u izborni proces da Kenwood Kenon tu ima sigurne ruke. Oni ne mogu nikoga uplašiti, mogu samo ljude revoltirati", rekla je.
Također je, smatra, današnji istup Ustavnog suda nedemokratski.
"Svatko tko je dao glas za te stranke je dao i glas protiv HDZ-a. Tko god uđe u većinu s HDZ-om je kvalificiran kao najgori žetončić i njih će birači kazniti. Rekli smo da ne možemo biti u vladi s desnicom, a ako dođe do ovakve pat pozicije, rekli smo da smo spremni s desnim strankama iz parlamenta podržavati manjinsku vladu. Most ima lagan izbor, hoće li to napraviti ili treći put dovesti HDZ na vlast? Ako nam je svima na srcu rušenje HDZ-a onda ne bi trebali imati problema da iz parlamenta podržimo one s kojima se dogovorimo", zaključila je.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kekin-ustavni-sud-ne-moze-nikoga-preplasiti-moze-samo-revoltirati-ljude/2558020.aspx
2015-08-09
Čačić poručio ljevici 'kasno marko na Kosovo stize'
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/nizu-se-reakcije-necuveno-zastrasujuce-cacic-ljevici-trebali-ste-biti-pametniji/2557755.aspx?index_ref=naslovnica_najnovije_m
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/nizu-se-reakcije-necuveno-zastrasujuce-cacic-ljevici-trebali-ste-biti-pametniji/2557755.aspx?index_ref=naslovnica_najnovije_m
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Mamić je kriv
2015-09-08
RayMabus likes this post
A meni nije jasno da nakon šta je potpuno jasno da je nemoguće sastavit tu njihovu vladu oni i dalje ne priznaju da su izgubili izbore nego pozivaju na neku revoluciju il tako nešto.
Ma bezveze al zaista. Totalno bezveze skroz.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
a koja budala i beskičmenjak bi priznao poraz dokle god ona druga strana nije pobijedila tj.donjela dovoljno ruku da formira vladu?Znači sve je gotovo?Izgleda da sam nešto propustio ili prespavao.Valjda je za to vrijeme i Komšić postao tvoj general.RayMabus wrote:A meni nije jasno da nakon šta je potpuno jasno da je nemoguće sastavit tu njihovu vladu oni i dalje ne priznaju da su izgubili izbore nego pozivaju na neku revoluciju il tako nešto.
vili40-
2015-08-02
Analitičar Skoko:'Mislim da Možemo i DP žele nove izbore za dva mjeseca jer tu vide svoju šansu za još bolje rezultate, što i nije nerealno od njih. Te dvije opcije su se pokazale kao najbolje udavače i u slučaju novih izbora bit će sigurno najpoželjniji koalicijski faktor. Možemo na lijevom spektru prvenstveno za SDP, koji zasigurno u slučaju novih izbora neće moči ignorirati Možemo i njihove uvjete, isto vrijedi i za DP kojeg HDZ nece moci samo tako također ignorirati naročito Plenkovic i pogotovo jako ojačanu poziciju Anušića unutar stranke nakon sto je dobio više glasova i od samog premijera. Jačanjem Anušića jača i desni dio HDZ-a kojem je svakako DP prihvatljiviji partner HDZ-u od samog Pupovca i jos nekih koalicijskih partnera. Dokaz da i Možemo i DP izvan kulisa priželjkuju nove izbore i njihovi su nerealni zahtjevi poput možemovske podrške manjinskoj vladi bez desnice što je samo po sebi SF i uvjeti DP-a na koje bi sada bez kompromisa teško pristao SDP zbog ideološke prirode i sam Plenkovic osim možda točke dvije koje bi mu bile prihvatljivije. '
2015-09-08
A dobro. Kmečite iduća dva tjedna dok ne donesu potpise.vili40 wrote:a koja budala i beskičmenjak bi priznao poraz dokle god ona druga strana nije pobijedila tj.donjela dovoljno ruku da formira vladu?Znači sve je gotovo?Izgleda da sam nešto propustio ili prespavao.Valjda je za to vrijeme i Komšić postao tvoj general.RayMabus wrote:A meni nije jasno da nakon šta je potpuno jasno da je nemoguće sastavit tu njihovu vladu oni i dalje ne priznaju da su izgubili izbore nego pozivaju na neku revoluciju il tako nešto.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
hahahaha...kmečat će i Ursula kad zagleda konjicu sa kojom se plenki okružio...RayMabus wrote:A dobro. Kmečite iduća dva tjedna dok ne donesu potpise.vili40 wrote:a koja budala i beskičmenjak bi priznao poraz dokle god ona druga strana nije pobijedila tj.donjela dovoljno ruku da formira vladu?Znači sve je gotovo?Izgleda da sam nešto propustio ili prespavao.Valjda je za to vrijeme i Komšić postao tvoj general.RayMabus wrote:A meni nije jasno da nakon šta je potpuno jasno da je nemoguće sastavit tu njihovu vladu oni i dalje ne priznaju da su izgubili izbore nego pozivaju na neku revoluciju il tako nešto.
vili40-
2015-08-02
vrlo je jednostavno,poslije dugih i komotnih 8 godina plenki je ušao u probleme i mora se spustiti tako nisko da žica okolo ko posljednji klošar.A on takva bahata veličina to teško podnosi pa sad koristi sve i svašta da okalja druge kako on ne bi bio nešto kriv.Zna dobro što ga čeka ako ne uspije,problemi su veliki.Gelipteri iz ustavnog suda ionako nemaju neku vjerodostojnost od prije pa njih nije šteta potrošiti do kraja.
vili40-
2015-08-02
RayMabus likes this post
.. Mislim da je skokova analiza mozda i najtočnija od svih.. iz tog razloga sto bi ti ponovljeni izbori doista bili sraz desnice i ljevice sto je i najprirodniji politicki put.. ovako ovi izbori su bili vise izbori da padne Plenkovic koji vjerojatno je jedini koji ne prizeljkuje nove izbore ne toliko zbog SDP-a i drugih vec zato sto mu je realno oslabljena pozicija unutar stranke posto je anusic bio uvjerljivi pobjednik unutar kandidata stranke.. a time se djelomično mijenjaju pregovaračke kombinacije jacanjem same desne opcije unutar stranke i time akcije Pupovca i sdss-a padaju a rastu DP-a kao najjace desne stranke.. tu je npr. možemo ovih dana iskazano netrpeljivost ne samo prema Plenkovicu i Hdz-u vec i desnim strankama uvjetujuci da oni ne budu dio manjinske vlade ali bezobrazno trazeci podrsku toj vladi od desnice.. treba biti iskren tako misli i veci dio SDP-a naročito okruzen oko mirele Ahmetovicka koja je isla toliko daleko da DP optuzuje za ustasluk i podrsku po njoj paradrzavne tvorevine herceg Bosne.. tako da ako dođe do novih izbora to ce zasigurno dobar dio igrati i ideološke teme koje ce forsirati u prvom redu i mozemo i DP ali to ce vjerojatno prihvatiti i dio sdp-ovih i Hdzovih kandidata
2015-09-08
Ja nisam ljevičar, 2020. godine glasao sam za Most, i izbore prije toga također za Most. Za Milanovića nikad nisam glasao, na izborima 2000. godine glasao sam za HSP. Ovo su prvi izbori u mojem životu u kojima sam glasao za SDP, izravno za SDP i za Milanovića, jer ova zemlja ne može podnijeti tri mandata uzastopce HDZ-ove korupcije i bahatluka, a procijenio sam, da samo Milanović može srušiti HDZ i Plenkovića, da nitko to drugi na hrvatskom političkom nebu nije u stanju parirati Plenkoviću. Pogotovo zato što je Milanović rekao da želi nestranačku vladu, nego vladu nacionalnog spasa za Treću republiku, što smatram da nam je u ovom trenutku doista najpotrebnije. I spreman sam, i bio bih spreman, koalirati i s crnim vragom samo da se skine HDZ s vlasti. Problem je samo taj što HDZ već koalira s crnim vragom.
2015-08-09
darth_vader likes this post
ti pricas gluposti... milanovic Plenkovic sve je to isto isti šinjela mate granica.. plenki je poslusnik brisela ovaj drugi dodika i putina.. fol protiv kriminala a frendovi mu kriminalci dodik i rama kojem je bio savjetnik... kakav sdp jebote.. ocrnjavaju godinama DP kao i plenki i sad ih prose da podrze sdp kao posljednji klošari.. koga moze grbin voditi.. sto ne kaze da mu je rođak na malom Lošinju 91 ubio sa leđa dva gardista.. HDZ je govno ali ovi jos veci plus licemjeri.. ja da sam predsjednik DP poslao bi ih javno u kurac... gledam onog uhljeba bauka jucer.. prije godinu i pol agitira protiv DP u saboru koji je prikupljao potpise protiv jednog plenkijevog suradnika da ne uđe u saborski odbor a bauk šmugnuo kao njega se to ne tice.. a jucer gleda molecivo jurcevica.. pamti pa vrati.. osveti se posveti se... a bas ti je pohvalno sto si bio za đapicev hsp.. to sve govorimelkior wrote:Ja nisam ljevičar, 2020. godine glasao sam za Most, i izbore prije toga također za Most. Za Milanovića nikad nisam glasao, na izborima 2000. godine glasao sam za HSP. Ovo su prvi izbori u mojem životu u kojima sam glasao za SDP, izravno za SDP i za Milanovića, jer ova zemlja ne može podnijeti tri mandata uzastopce HDZ-ove korupcije i bahatluka, a procijenio sam, da samo Milanović može srušiti HDZ i Plenkovića, da nitko to drugi na hrvatskom političkom nebu nije u stanju parirati Plenkoviću. Pogotovo zato što je Milanović rekao da želi nestranačku vladu, nego vladu nacionalnog spasa za Treću republiku, što smatram da nam je u ovom trenutku doista najpotrebnije. I spreman sam, i bio bih spreman, koalirati i s crnim vragom samo da se skine HDZ s vlasti. Problem je samo taj što HDZ već koalira s crnim vragom.
2015-09-08
Vuče, ne seri. Ako HDZ osvoji treći mandat, Pavao Vujnovac, najvažniji eksponent ruskih gospodarskih interesa u Hrvatskoj će, upravo pod zaštitom i zahvaljujući mitu kojeg je dao Plenkoviću, postati najmoćniji feudalac, koji će kontrolirati 70% hrvatskog gospodarstva. Već sad kontrolira plinski biznis, drži izvore pitke vode, nakon formiranja nove HDZ-ove vlade, kupit će Fortenovu.vuksadinare wrote:ti pricas gluposti... milanovic Plenkovic sve je to isto isti šinjela mate granica.. plenki je poslusnik brisela ovaj drugi dodika i putina.. fol protiv kriminala a frendovi mu kriminalci dodik i rama kojem je bio savjetnik... kakav sdp jebote.. ocrnjavaju godinama DP kao i plenki i sad ih prose da podrze sdp kao posljednji klošari.. koga moze grbin voditi.. sto ne kaze da mu je rođak na malom Lošinju 91 ubio sa leđa dva gardista.. HDZ je govno ali ovi jos veci plus licemjeri.. ja da sam predsjednik DP poslao bi ih javno u kurac... gledam onog uhljeba bauka jucer.. prije godinu i pol agitira protiv DP u saboru koji je prikupljao potpise protiv jednog plenkijevog suradnika da ne uđe u saborski odbor a bauk šmugnuo kao njega se to ne tice.. a jucer gleda molecivo jurcevica.. pamti pa vrati.. osveti se posveti se... a bas ti je pohvalno sto si bio za đapicev hsp.. to sve govorimelkior wrote:Ja nisam ljevičar, 2020. godine glasao sam za Most, i izbore prije toga također za Most. Za Milanovića nikad nisam glasao, na izborima 2000. godine glasao sam za HSP. Ovo su prvi izbori u mojem životu u kojima sam glasao za SDP, izravno za SDP i za Milanovića, jer ova zemlja ne može podnijeti tri mandata uzastopce HDZ-ove korupcije i bahatluka, a procijenio sam, da samo Milanović može srušiti HDZ i Plenkovića, da nitko to drugi na hrvatskom političkom nebu nije u stanju parirati Plenkoviću. Pogotovo zato što je Milanović rekao da želi nestranačku vladu, nego vladu nacionalnog spasa za Treću republiku, što smatram da nam je u ovom trenutku doista najpotrebnije. I spreman sam, i bio bih spreman, koalirati i s crnim vragom samo da se skine HDZ s vlasti. Problem je samo taj što HDZ već koalira s crnim vragom.
2015-08-09
Jel ima vece morbidnosti kunu se u tita a mole za podrsku one za koje je tito zlocinaca.. helou daj imajte jednom kicmu i stav jebo vas fotelja.. zoki zastitnik fol hrvata u bh-a a jucer zove za pomoc konakovica da zaprosi armina da mu da potporu a ovi cvrsto za komsica..jadno i bi jedno sigurno ce mu to honorirati hrvati iz bh-a.. a drskosti i žicarenja kraja nema.. ne mozemo ni u snu ne moze podnjet desnicu i veli ne zelimo desnicu u vladi ali traze da desnica podupre ljevicarsku vladu.. ma gonite se u t. p. m licemjerne i pokvarene..
2015-09-08
Vuk je dokaz da je sva ova navodna domoljubna desnica čisti HDZ-ov isprdak i da jedva čeka da koalira s HDZ-om, i da ne pitaju za cijenu.
2015-08-09
DP voli jugoudbu, ne smeta im ni Šeks ni Istanbulska, ne bi im smetao ni Kenwood Kenon ni SDSS, samo da ih se pripusti kazanu.
2015-08-09
... a cije interese zastupa zoki?.. ruske isto kao i vujnovac.. isti kurac drugo pakovanje.. hrvatsku ne moze voditi ni hdz ni ljevicari... praga je danas rekao jedini legimitet za ruse je hdz-a i vođenje drzave ima desnica a ne kompromitirana jugonostalgicarska ljevica.. odavno sam rekao i prije Plenkovica Sanader Milanovica moja ruka nikad nece glasati za one koji su napustili sabor pri izglasavanja neovisnosti i njihove nasljednike a pogotovo ne one ljevicare poput ne mozemo i slicnih.. za mene samo desnica nebitno hsp most dp bolje da su Ujedinjeni ali sto ces kako je tako je.. samosuverenizam a to mi ne moze omogućiti ni ovakav hdz a pogotovo ne sdp mozemo i ali na agentura..melkior wrote:Vuče, ne seri. Ako HDZ osvoji treći mandat, Pavao Vujnovac, najvažniji eksponent ruskih gospodarskih interesa u Hrvatskoj će, upravo pod zaštitom i zahvaljujući mitu kojeg je dao Plenkoviću, postati najmoćniji feudalac, koji će kontrolirati 70% hrvatskog gospodarstva. Već sad kontrolira plinski biznis, drži izvore pitke vode, nakon formiranja nove HDZ-ove vlade, kupit će Fortenovu.vuksadinare wrote:ti pricas gluposti... milanovic Plenkovic sve je to isto isti šinjela mate granica.. plenki je poslusnik brisela ovaj drugi dodika i putina.. fol protiv kriminala a frendovi mu kriminalci dodik i rama kojem je bio savjetnik... kakav sdp jebote.. ocrnjavaju godinama DP kao i plenki i sad ih prose da podrze sdp kao posljednji klošari.. koga moze grbin voditi.. sto ne kaze da mu je rođak na malom Lošinju 91 ubio sa leđa dva gardista.. HDZ je govno ali ovi jos veci plus licemjeri.. ja da sam predsjednik DP poslao bi ih javno u kurac... gledam onog uhljeba bauka jucer.. prije godinu i pol agitira protiv DP u saboru koji je prikupljao potpise protiv jednog plenkijevog suradnika da ne uđe u saborski odbor a bauk šmugnuo kao njega se to ne tice.. a jucer gleda molecivo jurcevica.. pamti pa vrati.. osveti se posveti se... a bas ti je pohvalno sto si bio za đapicev hsp.. to sve govorimelkior wrote:Ja nisam ljevičar, 2020. godine glasao sam za Most, i izbore prije toga također za Most. Za Milanovića nikad nisam glasao, na izborima 2000. godine glasao sam za HSP. Ovo su prvi izbori u mojem životu u kojima sam glasao za SDP, izravno za SDP i za Milanovića, jer ova zemlja ne može podnijeti tri mandata uzastopce HDZ-ove korupcije i bahatluka, a procijenio sam, da samo Milanović može srušiti HDZ i Plenkovića, da nitko to drugi na hrvatskom političkom nebu nije u stanju parirati Plenkoviću. Pogotovo zato što je Milanović rekao da želi nestranačku vladu, nego vladu nacionalnog spasa za Treću republiku, što smatram da nam je u ovom trenutku doista najpotrebnije. I spreman sam, i bio bih spreman, koalirati i s crnim vragom samo da se skine HDZ s vlasti. Problem je samo taj što HDZ već koalira s crnim vragom.
2015-09-08
Najveća prijevara na hrvatskoj političkoj sceni je tzv. ljuta desnica, što je ljuća, to je kvarnija.
2015-08-09
Pavao Vujnovac je najveća živuća opasnost po hrvatsko gospodarstvo, ovaj će biti Todorić na steroidima. I ista takva ekonomska politika.
2015-08-09
Page 19 of 52 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 35 ... 52
Page 19 of 52