Ako ste rođeni u SFRJ bili ste generacija koja je letela
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Ako ste rođeni u SFRJ bili ste generacija koja je letela
I ja bi rekao da nema veze sa YU. Jednostavno je bilo lepše i bezbrižnije vreme.marcellus wrote:dzango wrote:Da ga jebeš. Lepše je bilo naše detinjstvo od ovih detinjstava danas. Samo je pitanje da li to ima veze sa Jugoslavijom i koliko.
pa vjerojatno, svijet je slobodnije disao, ako se ovo nastavi kćerka će mi ići u razred s Jamalom i Fatimom. Ali ima i stvari koje su bolje danas. A da ima veze s Jugom, nema. Američki i švapski teenageri i klinci su sigurno bolje živjeli prije 40 godina, ovdje je to ipak pitanje. Jebeš ti neke slobode kad nemaš para.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
E, evo našo Dragan Laković, a vidim da su i drugi.
Skroman prilog sudbini te pjesme sa srbskoga portala.
Kad, ne lezi vraže, odjednom je pod udar došla Duškova pesma kao himna Radosti Evrope.
"Pogledajmo ove stihove: Sve što raste, htelo bi da raste...Sve što cveta, htelo bi da cveta...Sve što kljuca, htelo bi da kljuca...Sve što leti, htelo bi da leti..." - našao se jedan političar i kultur-treger, član Saveza festivala Radost Evrope i počeo da sumnja šta je u pozadini svega ovoga: "Sve što cveta, htelo bi da cveta..." Znači, htelo bi, ali mu drugi ne daju. Gde mu ne daju? Kod nas! Zar kod nas treba pustiti sve da cveta? Iz ove stupidnosti napravio je čovek temeljnu i doslendu analizu. Na kraju je zaključio da se iza bajagi dečje pesme krije ona, po njemu rušilačka i opasna anarhistička i u isti mah maoistička parola: "Neka cveta Hiljadu cvetova". A hiljadu cvetova donosi samo seme zla.
Taj član saveta i još mnogih foruma posejao je sumnju u pesmu i u pesnika.
Tako pesma "Sve što raste..." više do kraja Radovićevog života nije bila himna Radosti Evrope.
Kad, ne lezi vraže, odjednom je pod udar došla Duškova pesma kao himna Radosti Evrope.
"Pogledajmo ove stihove: Sve što raste, htelo bi da raste...Sve što cveta, htelo bi da cveta...Sve što kljuca, htelo bi da kljuca...Sve što leti, htelo bi da leti..." - našao se jedan političar i kultur-treger, član Saveza festivala Radost Evrope i počeo da sumnja šta je u pozadini svega ovoga: "Sve što cveta, htelo bi da cveta..." Znači, htelo bi, ali mu drugi ne daju. Gde mu ne daju? Kod nas! Zar kod nas treba pustiti sve da cveta? Iz ove stupidnosti napravio je čovek temeljnu i doslendu analizu. Na kraju je zaključio da se iza bajagi dečje pesme krije ona, po njemu rušilačka i opasna anarhistička i u isti mah maoistička parola: "Neka cveta Hiljadu cvetova". A hiljadu cvetova donosi samo seme zla.
Taj član saveta i još mnogih foruma posejao je sumnju u pesmu i u pesnika.
Tako pesma "Sve što raste..." više do kraja Radovićevog života nije bila himna Radosti Evrope.
Drug je Tito izdo direktivu,crvenkasti wrote:Otkud im uopće ta idiotska ideja da Kosovo i Hrvatska mogu biti države?
Naravno da je prije bilo bolje.
Muslimani mogu piti pivu...
A eto ga danas srču iz Redžepovu kitu.. :P
Last edited by ostap.phender on 3/2/2016, 12:58; edited 1 time in total
Guest- Guest
Znam ko je Mika Antić. Ali ja sam to zapamtio iz Kockice.Regoč wrote:Pedetogodišnjak (osamdesetih), gotovo sieda kosa. Možda je to netko drugi, aj pogledat ću na netu.dzango wrote:Nikada ga nisam čuo kako peva.Regoč wrote:A ne Miroslav Antić?dzango wrote:To je bio Branko Kockica, jebo te Ćita.ostap.phender wrote:Za razliku od danas, dok si bio mala beba, spavao si kao mala beba. A sve zato jer je tovariš Ćita neumorno bdeo nad tvojom kolevkom i gudio ti u dlakavo uvce: - Sve što raste, htelo bi da raste...dzango wrote:Da ga jebeš. Lepše je bilo naše detinjstvo od ovih detinjstava danas. Samo je pitanje da li to ima veze sa Jugoslavijom i koliko.
Da nije bilo načionalizma ( srpskog ) možda bi Juga i predbrodila te ekonomske probleme tj bi sigurno jer bi morala al Račan i ona Slowenka kad su widjeli šta MIlošewi u BG gowori pobjegli usred sjedniče ....slowenski i hr komunisti su pobjegli od srpskih načionalista .....početak raspada.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ma vidim da nije Antić, nema veze s njim, meni se nešto smućkalo.dzango wrote:Znam ko je Mika Antić. Ali ja sam to zapamtio iz Kockice.Regoč wrote:Pedetogodišnjak (osamdesetih), gotovo sieda kosa. Možda je to netko drugi, aj pogledat ću na netu.dzango wrote:Nikada ga nisam čuo kako peva.Regoč wrote:A ne Miroslav Antić?dzango wrote:To je bio Branko Kockica, jebo te Ćita.ostap.phender wrote:Za razliku od danas, dok si bio mala beba, spavao si kao mala beba. A sve zato jer je tovariš Ćita neumorno bdeo nad tvojom kolevkom i gudio ti u dlakavo uvce: - Sve što raste, htelo bi da raste...dzango wrote:Da ga jebeš. Lepše je bilo naše detinjstvo od ovih detinjstava danas. Samo je pitanje da li to ima veze sa Jugoslavijom i koliko.
Ma jel' samo nešto? Bit će tu da tu ima ipak malo više, nego samo nešto..., a što ti se smućkalo... :DRegoč wrote:Ma vidim da nije Antić, nema veze s njim, meni se nešto smućkalo.dzango wrote:Znam ko je Mika Antić. Ali ja sam to zapamtio iz Kockice.Regoč wrote:Pedetogodišnjak (osamdesetih), gotovo sieda kosa. Možda je to netko drugi, aj pogledat ću na netu.dzango wrote:Nikada ga nisam čuo kako peva.Regoč wrote:A ne Miroslav Antić?dzango wrote:To je bio Branko Kockica, jebo te Ćita.ostap.phender wrote:Za razliku od danas, dok si bio mala beba, spavao si kao mala beba. A sve zato jer je tovariš Ćita neumorno bdeo nad tvojom kolevkom i gudio ti u dlakavo uvce: - Sve što raste, htelo bi da raste...dzango wrote:Da ga jebeš. Lepše je bilo naše detinjstvo od ovih detinjstava danas. Samo je pitanje da li to ima veze sa Jugoslavijom i koliko.
Last edited by ostap.phender on 3/2/2016, 13:07; edited 2 times in total
Guest- Guest
Juga se je raspala jer radi srpskog načionalizma i nije moglo drukčije al ono možete wi bježati iz regiona al činjeniča jest da smo najsličniji jedni drugima ..... samo makneš faktor religije tj taj neki načionalizam napumpan črkwom .....religijski načionalizam ...i nema puno razlike.
O obnowi JUge nema ni gowora a sad ....suradnja i to ...ok u graničama prihwatljiwoga ... nowi ratowi sigurno nisu riješenje za ništa.
O obnowi JUge nema ni gowora a sad ....suradnja i to ...ok u graničama prihwatljiwoga ... nowi ratowi sigurno nisu riješenje za ništa.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nećemo Antišu - 'oćemo Tita,RayMabus wrote:Juga se je raspala jer radi srpskog načionalizma i nije moglo drukčije al ono možete wi bježati iz regiona al činjeniča jest da smo najsličniji jedni drugima ..... samo makneš faktor religije tj taj neki načionalizam napumpan črkwom .....religijski načionalizam ...i nema puno razlike.
Nostradamus se pita...
Guest- Guest
marcellus wrote:RayMabus wrote:U Jugi se dobro ( relatiwno s obzirom da je to wrijeme bilo wrijeme razwoja ) žiwjelo do početka osamdesetih.
od kraja šezdesetih do početka osamdesetih, i to samo relativno dobro. Austrija i Italjia su bile na drugoj planeti što se tiče standarda tada. Sad baš i nisu.
Nema na čemu
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Jebi ga, bar mi se ne mućka region u glavi.ostap.phender wrote:Ma jel' samo nešto? Bit će tu da tu ima ipak malo više, nego samo nešto..., a što ti se smućkalo... :DRegoč wrote:Ma vidim da nije Antić, nema veze s njim, meni se nešto smućkalo.dzango wrote:Znam ko je Mika Antić. Ali ja sam to zapamtio iz Kockice.Regoč wrote:Pedetogodišnjak (osamdesetih), gotovo sieda kosa. Možda je to netko drugi, aj pogledat ću na netu.dzango wrote:Nikada ga nisam čuo kako peva.Regoč wrote:A ne Miroslav Antić?dzango wrote:To je bio Branko Kockica, jebo te Ćita.ostap.phender wrote:Za razliku od danas, dok si bio mala beba, spavao si kao mala beba. A sve zato jer je tovariš Ćita neumorno bdeo nad tvojom kolevkom i gudio ti u dlakavo uvce: - Sve što raste, htelo bi da raste...dzango wrote:Da ga jebeš. Lepše je bilo naše detinjstvo od ovih detinjstava danas. Samo je pitanje da li to ima veze sa Jugoslavijom i koliko.
bila kurac od ovce i cekala pred marketom u redu za bocom ulja, vrecicom deterdzenta ili kave, zicala bonove za benzin i trazila petrolejku zbog redukcije struje. Jebala vas Jugoslavijajastreb wrote:
ŽIVELI
[size=38]VEČNO JUGOSLOVENI: Ako ste rođeni u SFRJ, bili ste generacija koja je ...
[/size]
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
flumen wrote:
bila kurac od ovce i cekala pred marketom u redu za bocom ulja, vrecicom deterdzenta ili kave, zicala bonove za benzin i trazila petrolejku zbog redukcije struje. Jebala vas Jugoslavija
Guest- Guest
A druženje u redovina,zajedničke vožnje,želja za nečim......fantazija,danas klinca pitaš želju,a on nema pojma . ....jebo moderna vremena...flumen wrote:bila kurac od ovce i cekala pred marketom u redu za bocom ulja, vrecicom deterdzenta ili kave, zicala bonove za benzin i trazila petrolejku zbog redukcije struje. Jebala vas Jugoslavijajastreb wrote:
ŽIVELI
[size=38]VEČNO JUGOSLOVENI: Ako ste rođeni u SFRJ, bili ste generacija koja je ...
[/size]
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
RayMabus wrote:Hebala was ta Juga.
Da je waljala ne bi se raspala.
Logično no kako to da shvati JUGOJASTREB?( jugotitoistički koljač ,slobode mišlja i slobode pisma)
ponekad je i za žalit jadnik , izgubljen u vremenu i prostoru krepa mu Idol (mega balkanski krvnik J.B.T)krepala mu JUGOdržava i krepala mu naciionalnost ..
2014-04-18
[quote="lobo1"]
Logično no kako to da shvati JUGOJASTREB?( jugotitoistički koljač ,slobode mišlja i slobode pisma)
ponekad je i za žalit jadnik , izgubljen u vremenu i prostoru krepa mu Idol (mega balkanski krvnik J.B.T)krepala mu JUGOdržava i krepala mu naciionalnost ..[/quote
I ovoj ide kraj,kak je krenulo nebu ni 45 god.
RayMabus wrote:Hebala was ta Juga.
Da je waljala ne bi se raspala.
ponekad je i za žalit jadnik , izgubljen u vremenu i prostoru krepa mu Idol (mega balkanski krvnik J.B.T)krepala mu JUGOdržava i krepala mu naciionalnost ..[/quote
I ovoj ide kraj,kak je krenulo nebu ni 45 god.
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
jastreb wrote:
jedino zelim da podesetim na cinjenicu. da je yuga daleko manje kaskala za zapadom, civilizacijski, tehnosloski i ekonomski,
u odnosu na RL. cak, iako uzmemo danasnju sloveniju kao vrh bivsih yu republika.
Guest- Guest
Je..svako vrijeme ima svoje....tada su ljudi s 25g imali svoju kuću,poso,auto...danas s 35 tek završavaju škole da bi visili ostatak vremena na burzi,žive s roditeljima ili kao beskučnici s 10 cimera negdje u bjelom svijetu. Trgovine pune svega al džaba kad nema para pa se prevrću kontejneri.flumen wrote:bila kurac od ovce i cekala pred marketom u redu za bocom ulja, vrecicom deterdzenta ili kave, zicala bonove za benzin i trazila petrolejku zbog redukcije struje. Jebala vas Jugoslavijajastreb wrote:
ŽIVELI
[/size]
Juga jes bila sranje al ne veće neg je sad ova Hrvatska.
danni1-
2014-04-16
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Koja pesma je obeležila godinu u kojoj ste rođeni?
» Koliko je EU suverena?
» Zna se tko je kriv za raspad SFRJ..Nemci,Hrvati i Slovenci...Srbi?..jok more oni su 'nejac' bili
» Kolinda: Kći sam mesara, da nismo bili u Jugoslaviji bili bismo milijarderi
» Zadrugari iz zadruge 'Nase korito Hajduk' krenuli i u fizicke napade na neistomisljenike iz gradjanske inicijative 'Bice bili sto su bili'
» Koliko je EU suverena?
» Zna se tko je kriv za raspad SFRJ..Nemci,Hrvati i Slovenci...Srbi?..jok more oni su 'nejac' bili
» Kolinda: Kći sam mesara, da nismo bili u Jugoslaviji bili bismo milijarderi
» Zadrugari iz zadruge 'Nase korito Hajduk' krenuli i u fizicke napade na neistomisljenike iz gradjanske inicijative 'Bice bili sto su bili'
Page 3 of 3