Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 8 of 54
Page 8 of 54 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 31 ... 54
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Ruski telegram kanali su počeli širiti priču da su pogodili UA okupljanje vojnika koji su se spremali za protunapad kod Avdiivke.
Da ima na stotine žrtava.
Nije bilo nikakvih potvrda(za sada) sa UA telegram kanala. Obično kada su tako veći pogoci, čim broj žrtava pređe par desetaka to "zuji" po telegramu. Zadnji gdje su Ukrajinci tako najebali mi pada napamet kada su Rusi pogodili kod Hersona neku dodjelu medalja, 20+ mrtvih i još deseci ranjenih. Tada je i više UA telegram i twiter kanala komentiralo taj događaj a i Rusi su dali dobru snimku, plus bile su snimke ljudi koji su snimali mrtve.
Ovdje toga za sada nema.
Oglasilo se neko UA ministarstvo propagande, kažu da je to Ruski psyops i da se ništa nije dogodilo.
Moguće. Ako je i bilo pogotka takve magnitude, kako rekoh u ovom ratu je pravilo čim ima veći broj žrtava od jednog pogotka, tipa par desetaka onda takve stvari izlaze u javnost i cure informacije.
Ako tko obilazi UA telegram ili RU telegram kanale(ovdje su UA važniji radi potvrde) možete staviti potvrdu.
Do tada - nije se desilo. Nekada informacije počnu curiti sa zakašnjenjem od dan-dva, pa ćemo sačekati prije nego ovo otpišemo kao "nije se desilo". Ako se pojavi nešto relevatno, ne visim po cile dane po telegramu, slobodno stavite.
Vidio sam snimku gdje se u USA iskrcala dva lakše oštećena HIMARS sustava na popravak. Imaju par manjih rupica od gelera i vidim da su im stakla isto tako oštećena(zanimljivo ali nisu probijena) od gelera.
Rusi su nedavno objavili neku mutnu video snimku gdje navodno HIMARSe gađali kazetnim raketama. Znam da ekipa koja je komentirala tu snimku, da su govorili da je mutna i kurca se ne vidi, ali ovo je moguće da su tu dva HIMARSa, ali na sreću su vrlo lagano oštećeni, iako je moguće da je neki geler na nekom mjestu pretrga negdje hidrauliku.. Ameri će ionako to popravljati.
Moguće je da su ovo prvi "gubici"(klasificirano kao oštećeno, vratit će se na front kroz par dana ili tjedana ovisno koliko žurno se bude popravljalo).
Naravno, Ukrajinci imaju više nego dovoljno ovakvih sustava, ono što im fali su te GPS rakete, dok USA ne izglasa novu pomoć.
Da ima na stotine žrtava.
Nije bilo nikakvih potvrda(za sada) sa UA telegram kanala. Obično kada su tako veći pogoci, čim broj žrtava pređe par desetaka to "zuji" po telegramu. Zadnji gdje su Ukrajinci tako najebali mi pada napamet kada su Rusi pogodili kod Hersona neku dodjelu medalja, 20+ mrtvih i još deseci ranjenih. Tada je i više UA telegram i twiter kanala komentiralo taj događaj a i Rusi su dali dobru snimku, plus bile su snimke ljudi koji su snimali mrtve.
Ovdje toga za sada nema.
Oglasilo se neko UA ministarstvo propagande, kažu da je to Ruski psyops i da se ništa nije dogodilo.
Moguće. Ako je i bilo pogotka takve magnitude, kako rekoh u ovom ratu je pravilo čim ima veći broj žrtava od jednog pogotka, tipa par desetaka onda takve stvari izlaze u javnost i cure informacije.
Ako tko obilazi UA telegram ili RU telegram kanale(ovdje su UA važniji radi potvrde) možete staviti potvrdu.
Do tada - nije se desilo. Nekada informacije počnu curiti sa zakašnjenjem od dan-dva, pa ćemo sačekati prije nego ovo otpišemo kao "nije se desilo". Ako se pojavi nešto relevatno, ne visim po cile dane po telegramu, slobodno stavite.
Vidio sam snimku gdje se u USA iskrcala dva lakše oštećena HIMARS sustava na popravak. Imaju par manjih rupica od gelera i vidim da su im stakla isto tako oštećena(zanimljivo ali nisu probijena) od gelera.
Rusi su nedavno objavili neku mutnu video snimku gdje navodno HIMARSe gađali kazetnim raketama. Znam da ekipa koja je komentirala tu snimku, da su govorili da je mutna i kurca se ne vidi, ali ovo je moguće da su tu dva HIMARSa, ali na sreću su vrlo lagano oštećeni, iako je moguće da je neki geler na nekom mjestu pretrga negdje hidrauliku.. Ameri će ionako to popravljati.
Moguće je da su ovo prvi "gubici"(klasificirano kao oštećeno, vratit će se na front kroz par dana ili tjedana ovisno koliko žurno se bude popravljalo).
Naravno, Ukrajinci imaju više nego dovoljno ovakvih sustava, ono što im fali su te GPS rakete, dok USA ne izglasa novu pomoć.
AssadNaPodmornici- Posts : 22332
2018-06-14
Šandor Winnetou likes this post
dijagram wrote:Znaci stici ce jos pomoci po svemu sudeci.
Putin ce cekati Trampovu pobjedu kao ozebao sunce.
Siguran sam da ce brzo uglaviti primirje sto ce obje strane rado prihvatiti.
No zatim slijedi gorka pilula za ukrajince.
Ostat ce bez dijela teritorija.
Putinova gorka pilula bit ce ostatak ukrajine u zapadnu sferu, imaju stogodisnjeg mrskog neprijatelja na pragu.
Bit ce opremljeni modernim naoruzanjem , naoruzani do zuba i spremni za ruse u svakom trenutku.
Uz dodatno isprovocirani ulazak svedske i finske u NATO moze se reci, korak unatrag za rusiju.
Na putinovom mjestu uvjetovao bih neutralnost ukrajinu uz njenu demilitarizaciju, i obveze USA i EU
da se isto provede.
Zauzvrat vratio teritorij ukrajini uz maksimalnu zastitu manjine.
No kako objasniti rusima zasto su ginuli u tom slucaju.
Ovo je situacija koja ce kako god skoncala imati rezultat poraza za obje drzave na neki nacin.
da tako smrdi.
Putin bi mogao tako uvjetovati, povratak teritorija prije invazije uz garanciju demilitarizacije Ukrajine. Jer od trenutne demilitarizacije nema ništa, država proizvodi 1milijun dronova godišnje, vjerojatno par stotina tisuća granata velikog kalibra godišnje, i sada sigurno imaju u pozadini 1000 operativnih tenkova, više nego prije rata itd.. sigurno se Ukrajinci neće odreći takve vojske bez da im Rusija vrati nazad teritorij.
Navodno jedan od stvari zašto su propali pregovori na početku rata(ono gdje Putin kmeči o Borisu Johnsonu) jest što su Rusi zahtjevali totalnu demilitarizaciju Ukrajine, tipa vojska bi im bila na 50 000 vojnika, sa vrlo malo oklopa i topništva, na što Ukrajinci nisu htjeli pristati, jer su smatrali da čim se oni "demilitariziraju da će ih Putin ponovo napasti".
Iskreno, dobro si rekao stvari.
UA ne može niti jug Ukrajine vratiti nikako, jer zapad bi trebao realno povećati pomoć 3x, i skinuti im ograničenja. Tipa umjesto 50 starih F16ki, poslati i 50starih i 100 F35ica i poslati par tisuća raketa sa kojima mogu gađati po Rusiji sve elektrane, rafinerije, svaku tvornicu do urala..
i poslati gomilu granata, napraviti mobilizaciju zapadnih ekonomija, da sve zapadne zemlje masovno proizvode tenkove i uzimaju novih pola milijuna UA vojnika, i grade 20 brigada, a to je doslovno 1000 novih tenkova i 2000 oklopnih vozila, 1000 novih artiljerijskih cijevi.. nema se volje za tako nešto.
bez toga UA neće vratiti jug, a Rusi muče se ovako da osvoje jedno predgrađe, zadnje što sam gledao prije 2-3 tjedna, imali su 550 gubitaka u tenkovima i oklopnim vozilima i artiljeriji za Avdiivku.. toliko tehnike RH vojska nema niti pola trenutno, koliko su Rusi izgubili samo za Avdiivku. (govorim o gubicima koji su snimljeni i potvrđeni).
tako da ako im ne vrate teritorij a rat se samo "zamrzne" (kao Sj. i J.Koreja), Ukrajinci će primati i dalje od Europe i USA desetke milijardi $ godišnje za održavanje vojske.
Dosta EU vojne industrije će dignuti na tlu Ukrajine, plus hrpa njihove lokalne industrije koja se razvila u ratu će nastaviti proizvodnju. na liniji razgraničenja će sigurno non stop biti nekih provokacija, prvih godinu dvije ,a možda i trajno i to će biti opasnost da bukne svakog trena...
Mala napomena dok komentirate te stvari o teritoriju u Ukrajini koje u svakom slučaju nisu ove godine ( jer trenutno imamo pat poziciju ) nego u godinama iza toga: pola ruskog proračuna su prihodi od nafte a Zapad ide na e-autiće i padom cijena nafte pada i taj njihov ruski proračun a samim time i izvori financiranja za rusku vojsku a istovremeno vojna pomoć Ukrajini samo jača.
Nema ništa od pregovora s Putinom. Idemo dalje.
Nema ništa od pregovora s Putinom. Idemo dalje.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Već mi youtube preporučuje videa raznih analitičara Scott Rittera i sličnih gdje tvrde da su Rusi u onom jučer napadu pobili i do 1500 UA vojnika.
Ovo je dokaz RU napada pustili su ovaj video.
Evo pa sami pogledajte
Ukrajinci tvrde da su potopili novi brod
Ovo je dokaz RU napada pustili su ovaj video.
Evo pa sami pogledajte
Ukrajinci tvrde da su potopili novi brod
Zakon gdje bi se pomoglo Ukrajini i Izraelu je prošao u senatu 70:29, dakle pola republikanaca je dalo glas za taj zakon.
Da b zakon bio odobren mora proći i kongres, gdje se očekuje sličan omjer, samo Mike Johnson blokira za sada da uopće to dođe na dnevni red iako bi svi demokrati i pola republikanaca dalo glas.
Nije baš demokratski.
Republikanci žele ovaj zakon povezati sa zaštitom svoje granice ali tu se razilaze sa demokratima. Čak i kada se dogovore Trump je naredio da se ne potpisuje nikakav zakon jer mu odgovara kaos na granici.
Onda su republikanci pod utjecajem kabale rekli, ajmo mi poslati pare Židovima a ostalo tko jebe.
Demokrati su lukavo i to povezali sa pomoći Ukraincima i odvojili od dogovora o granici.
Prošlo je senat sa dobrom većinom, isto bi trebalo proći i kongres ali Mike neda.
Demokrati tvrde da će onda glasovati za opoziv Mike Johnsona... Inače taj as je mijenjao mišljenje prvo je bio šalji pare Ukraincima pa saša je žestoko protiv ne želi niti da se ljudi izjasne o tom, ali viri Izraelu iz šupka pa ga pritišće i ostale i židovski lobi i vojni lobi. Plus ovaj zakon bi investirao federalnu lovu u industriju koja je dosta locirana po republikanskom državama... Blizu je, još čekamo.
Ukrajincima je gadno, usa oružje im je kritično za 2024
Da b zakon bio odobren mora proći i kongres, gdje se očekuje sličan omjer, samo Mike Johnson blokira za sada da uopće to dođe na dnevni red iako bi svi demokrati i pola republikanaca dalo glas.
Nije baš demokratski.
Republikanci žele ovaj zakon povezati sa zaštitom svoje granice ali tu se razilaze sa demokratima. Čak i kada se dogovore Trump je naredio da se ne potpisuje nikakav zakon jer mu odgovara kaos na granici.
Onda su republikanci pod utjecajem kabale rekli, ajmo mi poslati pare Židovima a ostalo tko jebe.
Demokrati su lukavo i to povezali sa pomoći Ukraincima i odvojili od dogovora o granici.
Prošlo je senat sa dobrom većinom, isto bi trebalo proći i kongres ali Mike neda.
Demokrati tvrde da će onda glasovati za opoziv Mike Johnsona... Inače taj as je mijenjao mišljenje prvo je bio šalji pare Ukraincima pa saša je žestoko protiv ne želi niti da se ljudi izjasne o tom, ali viri Izraelu iz šupka pa ga pritišće i ostale i židovski lobi i vojni lobi. Plus ovaj zakon bi investirao federalnu lovu u industriju koja je dosta locirana po republikanskom državama... Blizu je, još čekamo.
Ukrajincima je gadno, usa oružje im je kritično za 2024
Da, potopili su im veliki desantni brod i sad će se teže iskrcavat na obale Crne Gore.
Ode još jedan desantni brodić
Ode još jedan desantni brodić
2014-04-11
Jel vi mislite da se ja zajebavam ?
Mislim zajebavam se al jel vi mislite da se ja zajebavam ?
Tamo na ovoj drugoj temi prije 12 dana ( 2.02.2024 ) vam lijepo napišem da ja imam pik na desantne brodove radi mogućnosti iskrcavanje đenerala Šojgua na obale Crne Gore itd ... i onda vi mislite da se ja zajebavam jel tako ?
Ajmo čitaj:
Prisilni marš prema Prištini ( Prištinski incident , Prištinsko bacanje ) je vojna operacija oružanih snaga Ruske Federacije na teritoriju Savezne Republike Jugoslavije za zauzimanje jedinog aerodroma Slatina na Kosovu , koja je dovela do sukoba između snaga Rusije i NATO-a , koji je završio bez vojnog sukoba.
Nakon što je NATO odbio ruskim mirovnim snagama dati sektor na sjeveru Kosova sa srpskim stanovništvom, rusko vojno i političko vodstvo započelo je neposredne pripreme za samostalnu akciju kako bi demonstrirali odlučnost i snagu.
Morski put. Prijevoz padobranaca i opreme iz Tule
Prisilni marš prema Prištini
Nakon prisilnog marša na Prištinu kombiniranog zračno-desantnog bataljuna iz Bosne i Hercegovine , Caesar Kunikov BDK, zajedno s još tri desantna broda Crnomorske flote, raspoređen je na morskom dijelu rute za prebacivanje glavnog dijela ruske vojske. Kontigent KFOR-a od ruske luke Tuapse do grčke luke Solun.
Caesar Kunikov (veliki desantni brod)
Mislim zajebavam se al jel vi mislite da se ja zajebavam ?
Tamo na ovoj drugoj temi prije 12 dana ( 2.02.2024 ) vam lijepo napišem da ja imam pik na desantne brodove radi mogućnosti iskrcavanje đenerala Šojgua na obale Crne Gore itd ... i onda vi mislite da se ja zajebavam jel tako ?
Ajmo čitaj:
Prisilni marš prema Prištini ( Prištinski incident , Prištinsko bacanje ) je vojna operacija oružanih snaga Ruske Federacije na teritoriju Savezne Republike Jugoslavije za zauzimanje jedinog aerodroma Slatina na Kosovu , koja je dovela do sukoba između snaga Rusije i NATO-a , koji je završio bez vojnog sukoba.
Nakon što je NATO odbio ruskim mirovnim snagama dati sektor na sjeveru Kosova sa srpskim stanovništvom, rusko vojno i političko vodstvo započelo je neposredne pripreme za samostalnu akciju kako bi demonstrirali odlučnost i snagu.
Morski put. Prijevoz padobranaca i opreme iz Tule
Prisilni marš prema Prištini
Nakon prisilnog marša na Prištinu kombiniranog zračno-desantnog bataljuna iz Bosne i Hercegovine , Caesar Kunikov BDK, zajedno s još tri desantna broda Crnomorske flote, raspoređen je na morskom dijelu rute za prebacivanje glavnog dijela ruske vojske. Kontigent KFOR-a od ruske luke Tuapse do grčke luke Solun.
Caesar Kunikov (veliki desantni brod)
2014-04-11
Bogte horora od videa.
Da puta se zabio na istu lokaciju. Vidi se drugi put kada se zabija kako Rusi panično pucaju. I onda 4. brod kamikaza snima iz daljine kako se ovaj nageo.. Vjerojatno je tada potopljen.
Pošto je brod bio na moru znači da je imao full posadu i prevozio je teret, vojni teret.
Šteta je pored možda čak 80 živoga (toliko ima kada je full posada) je i skupi vojni teret kojeg je šlepao.
Ali video je bolestan.
I ti jadni Ruski mornari ginu zakurac.
Ukrainci su inače izvezli rekordne količine žita iz Odese, vidite i zašto - Ruska mornarica trpi velike gubitke koje ne može nadoknaditi. Inače međunarodni sporazum je kada počne rat u Crnom Moru, Turska tada zatvara prolaz svim vojnim brodovima da uđu. (Ukrajinci imaju u Turskoj i Britaniji neke brodove koje su im ovi dali /proizveli ali ne mogu ući). Međutim ne mogu niti Rusi. Svaki brod koji izgube, je trajni gubitak.
Piglet and Šandor Winnetou like this post
Ne. Samo ako je veliki brod s dubokim gazom pa ne može riječnim putem do Crnog mora al ako nije nego je manje plovilo s plićim gazom koji može riječnim putem doći do Crnog mora, onda ti ova tvoja izjava ne stoji.AssadNaPodmornici wrote: Inače međunarodni sporazum je kada počne rat u Crnom Moru, Turska tada zatvara prolaz svim vojnim brodovima da uđu. (Ukrajinci imaju u Turskoj i Britaniji neke brodove koje su im ovi dali /proizveli ali ne mogu ući). Međutim ne mogu niti Rusi. Svaki brod koji izgube, je trajni gubitak.
"R-334" "Ivanovets"
Brodogradilište Srednje-Nevski
Brodogradilište je na rijeci a brod je dug nekakvih 56 metara i ovo može riječnim putem doć do Crnog mora a baš ih na Kaspijskom moru ima dosta u rezervi.
Ukrajinska mornarica: Potapanje korvete "Ivanovets" predstavlja značajan udarac za Rusiju
Last edited by RayMabus on 14/2/2024, 10:22; edited 2 times in total
2014-04-11
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Russian_ship_Caesar_Kunikov
Evo wiki podaci.
98 članova posade (pod pretpostavkom da su svi tamo), piše vam teret koji može nosit.
Tipa može prevesti 10tenkova +340 vojnika, ili 12 oklopnih vozila +340 vojnika, ili neku mješavinu tehnike plus 340 vojnika ili 500 tona tereta.
Sigurno nije bio prazan
Evo wiki podaci.
98 članova posade (pod pretpostavkom da su svi tamo), piše vam teret koji može nosit.
Tipa može prevesti 10tenkova +340 vojnika, ili 12 oklopnih vozila +340 vojnika, ili neku mješavinu tehnike plus 340 vojnika ili 500 tona tereta.
Sigurno nije bio prazan
Imaju li desatnih brodova ovakve veličine koje mogu dopeljati da im prevoze teret?RayMabus wrote:Ne. Samo ako je veliki brod s dubokim gazom pa ne može riječnim putem do Crnog mora al ako nije nego je manje plovilo s plitkim gazom koji može riječnim putem doći do Crnog mora, onda ti ova tvoja izjava ne stoji.AssadNaPodmornici wrote: Inače međunarodni sporazum je kada počne rat u Crnom Moru, Turska tada zatvara prolaz svim vojnim brodovima da uđu. (Ukrajinci imaju u Turskoj i Britaniji neke brodove koje su im ovi dali /proizveli ali ne mogu ući). Međutim ne mogu niti Rusi. Svaki brod koji izgube, je trajni gubitak.
"R-334" "Ivanovets"
Brodogradilište Srednje-Nevski
Brodogradilište je na rijeci a brod je dug nekakvih 56 metara i ovo može riječnim putem doć do Crnog mora a baš ih na Kaspijskom moru ima dosta u rezervi.
Ukrajinska mornarica: Potapanje korvete "Ivanovets" predstavlja značajan udarac za Rusiju
A čuj, možeš korisit neki obični teretni brod al onda iz njega teret vadiš s dizalicom jer ti teretni brodovi nemaju vrata ( ko oni naši trajekti šta idu na otoke ). Možeš i te trajekte koristit isto, to je isto prijevoz. Možeš tu tako svakako nešto smislit al ono, ovaj obični teretni nema rampu sprijeda pa onda moraš imat dizalicu tj ne možeš napravit desant na obalu pa da vozila izađu kroz tu rampu van na obalu a obični trajekt ne možeš baš tako nasukat ko ovaj posebno napravljen vojni brod za desant koji ima rampu na nosu broda.AssadNaPodmornici wrote:
Imaju li desatnih brodova ovakve veličine koje mogu dopeljati da im prevoze teret?
Ovako vidiš:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ropucha-class_landing_ship
2014-04-11
Ukrajinci tvrde da su uništili konvoj koji je išao kao Rusko pojačanje za Avdiiviku.
Za sada imamo ove dvije slike.
Naravno to ne znači da je cijeli konvoj uništen.
Tako su Rusi pogodili Ukraince, pustili video, vidi se nekoliko parkiranih kamiona u razmaku i tri rakete koje padaju.
Iz toga su izvukli 1500 mrtvih
Sastav i klasa glavnih brodova:
rusko mornaričko pješaštvo
Klasa Ivan Gren , ruske oznake Projekt 11711 , je klasa desantnih brodova koja se gradi za Rusku mornaricu . Klasu su trebala činiti dva plovila, Ivan Gren i Pyotr Morgunov , no kasnije je objavljeno da Ruska mornarica namjerava nabaviti još nekoliko plovila modificiranog dizajna.
Dana 25. prosinca 2023. ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je da se do 2035. planira proizvesti još sedam plovila.
Desantni brod klase Ivan Gren
Sad će morat još brže ih radit kad je danas ispušijo ovoga klase Ropuča.
- 4 jedinice – desantni brod klase Aligator
- 12 jedinica – desantni brod klase Ropucha + 3 poboljšana klase Ropucha
- 2 jedinice – LCAC klase Zubr + 1 u čekanju
- 5 jedinica – desantni brod klase Dyugon
- 2 jedinice – desantni brod klase Ivan Gren
rusko mornaričko pješaštvo
Klasa Ivan Gren , ruske oznake Projekt 11711 , je klasa desantnih brodova koja se gradi za Rusku mornaricu . Klasu su trebala činiti dva plovila, Ivan Gren i Pyotr Morgunov , no kasnije je objavljeno da Ruska mornarica namjerava nabaviti još nekoliko plovila modificiranog dizajna.
Dana 25. prosinca 2023. ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je da se do 2035. planira proizvesti još sedam plovila.
Desantni brod klase Ivan Gren
Sad će morat još brže ih radit kad je danas ispušijo ovoga klase Ropuča.
2014-04-11
AssadNaPodmornici likes this post
Veliki desantni brod (LHD) moderniziranog projekta 11711 "Vladimir Andreev", koji se gradi u Baltičkom brodogradilištu Yantar prema prilagođenom tehničkom projektu, bit će porinut i prebačen ruskoj mornarici sljedeće godine. Izvor iz brodograđevne industrije izvijestio je to za TASS. "Vladimir Andreev" je trenutno na skladištu, a do kraja godine u pogonu će morati biti završeni brojni proizvodni zadaci. Brod će biti porinut, započet će mornarička ispitivanja i prebačen u mornaricu do kraja 2024.", rekao je izvor agencije.
Ranije je generalni direktor Yantara Ilya Samarin rekao za TASS da se brodovi Vladimir Andreev i Vasily Trushin, položeni u brodogradilištu u travnju 2019., značajno razlikuju od BDK osnovnog projekta 11711, pa su rasporedi izgradnje revidirani uzimajući u obzir radove na njihovu modernizaciju.
Dva velika desantna broda osnovnog projekta 11711 - "Ivan Gren" i "Petr Morgunov" - služe u ruskoj mornarici. Prema preliminarnim informacijama, povećat će se dimenzije brodova izgrađenih prema prilagođenom tehničkom projektu, njihov deplasman će se povećati na 7-8 tisuća tona. Svaki od njih sposoban je prevesti do 13 glavnih borbenih tenkova ili do 36 oklopnih transportera i borbenih vozila pješaštva, kao i bataljun marinaca.
Istisnina BDK osnovnog projekta 11711 je 5000 tona, duljina trupa je 120 m, širina 16,5 m. Brzina je do 18 čvorova. Veličina posade je 100 ljudi. Brod je naoružan s dva šestocijevna oruđa AK-630 od 30 mm i jednim duplim AK-630M-2. Na palubi se nalazi helikopter za potragu i spašavanje Ka-27 ili transportno-borbeni helikopter Ka-29.
Veliki desantni brod (LHD) moderniziranog projekta 11711
Ovaj brod koji sad završava te odma idući iza njega idu u Pacifičku flotu. Ovi su veći brodovi od ovih prije klasa po dužini broda i tonaži ( nosivosti ). Tek kad izgradi ova dva za pacifičku flotu onda iduća dva namjerava za crnomorsku flotu ( ako ista do tada uopće bude i postojala ). Ima tri Ropuče u pacifičkoj floti pa može prebacit ovamo u Crno more al nešto ja sumnjam da će oni baš tako lako više ove velike desantne brodove gurat na Krim. Možda ih budu držali u ruskom dijelu tamo na Crnom moru daleko od Krima i napada Ukrajine ( i anglosasa ) jer im ti brodovi u Crnom moru trebaju za prijevoz tehnike i drugo do Sirije i slično.
Ranije je generalni direktor Yantara Ilya Samarin rekao za TASS da se brodovi Vladimir Andreev i Vasily Trushin, položeni u brodogradilištu u travnju 2019., značajno razlikuju od BDK osnovnog projekta 11711, pa su rasporedi izgradnje revidirani uzimajući u obzir radove na njihovu modernizaciju.
Dva velika desantna broda osnovnog projekta 11711 - "Ivan Gren" i "Petr Morgunov" - služe u ruskoj mornarici. Prema preliminarnim informacijama, povećat će se dimenzije brodova izgrađenih prema prilagođenom tehničkom projektu, njihov deplasman će se povećati na 7-8 tisuća tona. Svaki od njih sposoban je prevesti do 13 glavnih borbenih tenkova ili do 36 oklopnih transportera i borbenih vozila pješaštva, kao i bataljun marinaca.
Istisnina BDK osnovnog projekta 11711 je 5000 tona, duljina trupa je 120 m, širina 16,5 m. Brzina je do 18 čvorova. Veličina posade je 100 ljudi. Brod je naoružan s dva šestocijevna oruđa AK-630 od 30 mm i jednim duplim AK-630M-2. Na palubi se nalazi helikopter za potragu i spašavanje Ka-27 ili transportno-borbeni helikopter Ka-29.
Veliki desantni brod (LHD) moderniziranog projekta 11711
Ovaj brod koji sad završava te odma idući iza njega idu u Pacifičku flotu. Ovi su veći brodovi od ovih prije klasa po dužini broda i tonaži ( nosivosti ). Tek kad izgradi ova dva za pacifičku flotu onda iduća dva namjerava za crnomorsku flotu ( ako ista do tada uopće bude i postojala ). Ima tri Ropuče u pacifičkoj floti pa može prebacit ovamo u Crno more al nešto ja sumnjam da će oni baš tako lako više ove velike desantne brodove gurat na Krim. Možda ih budu držali u ruskom dijelu tamo na Crnom moru daleko od Krima i napada Ukrajine ( i anglosasa ) jer im ti brodovi u Crnom moru trebaju za prijevoz tehnike i drugo do Sirije i slično.
2014-04-11
Evo to je taj novi kad zine, napravili su dva do sada a još dva su u izgradnji i prva dva imaju istisninu 5 tisuća tona a ova dva šta se grade za pacifičku flotu još i više ( 7 do 8 tisuća tona istisnine ) ... uglavnom ovo su veći brodovi od ovih iz sovjetske ere ( u koji upada i ovaj danas potopljen a koji je izgrađen 1986 godine dakle prije 38 godina i sve ove Ropuče su izgrađene u Poljskoj u Gdanjsku a ne u Rusiji i istisnine su do 4 tisuće tona ).
Znači ovi novi se gradi u Rusiji ( Kaliningrad ) i veće je istisnine ( nosivosti ) i dva su napravili za sjevernu flotu ( sjeverni Atlantik ) i ova dva u izgradnji koja su još veće nosivosti ( 7 do 8 tisuća tona ) idu za pacifičku flotu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Gren-class_landing_ship
Znači ovi novi se gradi u Rusiji ( Kaliningrad ) i veće je istisnine ( nosivosti ) i dva su napravili za sjevernu flotu ( sjeverni Atlantik ) i ova dva u izgradnji koja su još veće nosivosti ( 7 do 8 tisuća tona ) idu za pacifičku flotu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Gren-class_landing_ship
2014-04-11
Ovdje vam je popis koga zanima:
Popis brodova ruske mornarice
Ima 4 velika desantna broda tamo u Pacifičkoj floti: 1 klase Aligator godište 1974 godina i tri klase Ropuča godišta 1981, 1982 i 1991 godina i sad planirano je da mu dođe ovaj novi krajem 2024 il početkom 2025 te plan ovaj drugi isto 2025 il najkasnije 2026 godina isporuka drugog za pacifičku flotu.
Po godištu su ovi brodovi dosta stari a pacifička flota je u sovjetsko vrijeme bila nadležna i za Indijski ocean tako da s obzirom da se i tamo svašta događa on baš ni ne može previše ni te stare brodove micat s Pacifika ( iz Pacifika vamo u Crno more itd ) i kad mu dođu ovi novi 2025/26 godine.
Popis brodova ruske mornarice
Ima 4 velika desantna broda tamo u Pacifičkoj floti: 1 klase Aligator godište 1974 godina i tri klase Ropuča godišta 1981, 1982 i 1991 godina i sad planirano je da mu dođe ovaj novi krajem 2024 il početkom 2025 te plan ovaj drugi isto 2025 il najkasnije 2026 godina isporuka drugog za pacifičku flotu.
Po godištu su ovi brodovi dosta stari a pacifička flota je u sovjetsko vrijeme bila nadležna i za Indijski ocean tako da s obzirom da se i tamo svašta događa on baš ni ne može previše ni te stare brodove micat s Pacifika ( iz Pacifika vamo u Crno more itd ) i kad mu dođu ovi novi 2025/26 godine.
2014-04-11
Msta-S je samohodna haubica koja je u operativnu službu ušla još 1989., tijekom zadnjih godina Sovjetskog Saveza. Riječ je o 42 tone teškom gusjeničaru s topom 2A64 L47 kalibra 152 mm čiji intenzitet paljbe može iznositi i do 10 hitaca u minutu za modernije varijante. Pretpostavlja se da jedan primjerak košta između 3 i 4 milijuna dolara.
U ovom ratu često su na udaru Ukrajinaca - prema stranici Oryx, koja skuplje vizualne dokaze o uništenoj teškoj tehnici u ratu u Ukrajini, dosad su ih Ukrajinci uništili čak 133 komada, 11 su ih oštetili, 35 oteli Rusima, dok su dvije nađene i snimljene napuštene.
Nova uspješna akcija Ukrajinaca: Dvije skupe ruske haubice raznijeli su na komade
https://en.wikipedia.org/wiki/2S19_Msta-S
2014-04-11
Uoči početka rata u Ukrajini februara 2022 Ruska ratna mornarica u Crno more u skladu sa potrebama i aktivnostima Crnomorske flote poslala je poveću grupu desatnih brodova.
U pitanju su bila izdvojena desantna plovila iz sastava Severne i Baltičke flote koji su izazvali uzbunu od Baltika i Severnog mora do Sredozemlja. Sve jedinice OSOJ (obalsko osmatranje, obalsko javljanje) na Mediteranu članica NATO budno su pratile plovni sastav dok nije ušao u Crno more.Počeo je rat, a od samog početka desantni brodovi imali su veliku ulogu. Najpre nekoliko puta desantni brodovi izvodili su demonstraciona dejstva blizu obale Odese simulirajući opciju da se sprema pomorski desant.
Iz sastava Severne flote u Crno more stigli su sledeći veliki desantni brodovi „Petar Morgunov”, „Olenegorski rudar” i „Đorđe Pobedonosac”. Iz Baltičke flote: „Koroljov”, „Minsk” i „Kalinjingrad”.
U sastavu Crnomorske flote nalazili su se brodovi „Cezar Kunikov”, „Novočerkask”, „Azov”, „Jamal”, „Orsk” i „Nikolaj Filčenkov”.
Mesec dana kasnije brod je osvajanjem luke Berdjansk dobio novu ulogu. Postao je logistički brod za prevoz municije i vojne opreme. Dana 24. marta 2023. godine prilikom istovara municije na brod je pala taktička balistička raketa Točka U koja je izazvala stravičnu eksploziju. U napadu je uništen desantni brod Orsk BDK-65 Projekt 1171 Tapir. Ono što je zanimljivo Caesar Kunikov koji je u napadu 14. februara navodno potpoljen, bio teško oštećen u ovom napadu.Takođe u tom napadu oštećen je bio još jedan brod Novočerkask isto klase Ropuča.
Posle ovih napada desantni brodovi su bili malo korišteni. Novi napad usledio je 4. avgusta 2023 godine kada su ukrajinski dronovi napali desantni brod „Olenegorski rudar” klase Ropuča u ruskoj vojnoj luci Novorosijsk.
Dana 13 septembra 2023. godine krstarećim raketama napadnut je pomorski remontni zavod na Krimu. Tom prilikom krstarećom raketom “Storm Shadow” uništen je na suvom doku desantni brod “Minsk” klase Ropuča od koga nije ostalo ništa. Brod je pogođen sa tri krstareće rakete.
Dana 26 decembra 2023 direktnim pogotkom krstareće rakete “Storm Shadow” pogođen je desantni brod “Novočerkask” klase Ropuča prilikom raketnog napada na Fedosiju.
SVI NAPADI NA RUSKE DESANTNE BRODOVE U CRNOM MORU: Koliko je još preostalo ovih važnih plovila
2014-04-11
Iz sastava Severne flote u Crno more stigli su sledeći veliki desantni brodovi „Petar Morgunov”, „Olenegorski rudar” i „Đorđe Pobedonosac”.
Problem je šta su im recimo dva broda klase Ropuča iz sjeverne flote ( sjeverni Atlantik ) koji nisu poslali jednostavno dosta stari pa je jedan 1976 godište a drugi 1978 godine i to očito drže gore za neke lokalne potrebe na sjevernom moru i za rezervu a ne da idu s time negdje dalje kružit i nešto prevozit.
Ujedno im je i ovaj Olengorski rudar bio napadnut pa je sad na suhom doku na popravku dakle nije u funkciji dok to ne poprave ( van službe je ).
----
Iz Baltičke flote: „Koroljov”,„Minsk” i „Kalinjingrad”.
Minsk je teško oštećen a ovi brodovi iz baltičke flote trebaju na Baltiku jer Kaliningrad nije kopneno spojen s ostatkom Rusije pa im to treba tamo.
----
U sastavu Crnomorske flote nalazili su se brodovi„Cezar Kunikov”, „Novočerkask”, „Azov”, „Jamal”, „Orsk” i „Nikolaj Filčenkov”.
Cezar Kunikov je sad potopljen a prije njega Novočerkask a tamo još prije Orsk koja je neka starija klasa broda koja se zove Aligator dakle isto desantni brod al nije klase Ropuča.
Problem je šta su im recimo dva broda klase Ropuča iz sjeverne flote ( sjeverni Atlantik ) koji nisu poslali jednostavno dosta stari pa je jedan 1976 godište a drugi 1978 godine i to očito drže gore za neke lokalne potrebe na sjevernom moru i za rezervu a ne da idu s time negdje dalje kružit i nešto prevozit.
Ujedno im je i ovaj Olengorski rudar bio napadnut pa je sad na suhom doku na popravku dakle nije u funkciji dok to ne poprave ( van službe je ).
----
Iz Baltičke flote: „Koroljov”,
Minsk je teško oštećen a ovi brodovi iz baltičke flote trebaju na Baltiku jer Kaliningrad nije kopneno spojen s ostatkom Rusije pa im to treba tamo.
----
U sastavu Crnomorske flote nalazili su se brodovi
Cezar Kunikov je sad potopljen a prije njega Novočerkask a tamo još prije Orsk koja je neka starija klasa broda koja se zove Aligator dakle isto desantni brod al nije klase Ropuča.
2014-04-11
Povremeno citam STA se dogadja. I po novinama ispada da su Ukrajinci nadjebali i Stallonea i Schwarzeneggera i Norrisa. Da na jednog mrtvog Ukrajinca pogine pola milijarde Rusa.
Doslovno se meci kazetne i krmace odbijaju kao bumerang od Ukrajinca i biju Ruse.
Rus ispali jednu granatu pobije pola Moskve a Rusi ispale milijun i sve u prazno.
Jeste malo morgen.
Sestra mi zivi u Grazu i kaze da ih je Ukrajinaca naravno pun sipak u Austriji. Većinom se voze skupe automobile i drkanje po gradu.
Sirotinja gine dok Frau Zelenika kupuje Cartier satove po New Yorku
Doslovno se meci kazetne i krmace odbijaju kao bumerang od Ukrajinca i biju Ruse.
Rus ispali jednu granatu pobije pola Moskve a Rusi ispale milijun i sve u prazno.
Jeste malo morgen.
Sestra mi zivi u Grazu i kaze da ih je Ukrajinaca naravno pun sipak u Austriji. Većinom se voze skupe automobile i drkanje po gradu.
Sirotinja gine dok Frau Zelenika kupuje Cartier satove po New Yorku
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
Page 8 of 54 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 31 ... 54
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema