Haso j. ne vadi
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Haso j. ne vadi
http://www.sloboda.hr/hasanbegovic-imenovao-novu-ravnateljicu-hrvatskog-povijesnog-muzeja/
Novi ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović u ponedjeljak je razriješio dužnosti dosadašnju v.d. ravnateljicu Hrvatskog povijesnog muzeja Natašu Mataušić i na njeno mjesto postavio Mateju Brstilo Rešetar, višu kustosicu HPM, voditeljicu Zbirke heraldike i sfragistike.
Rješenje o razrješenju v.d. ravnateljice Nataše Mataušić stiglo je u ponedjeljak iz Ministarstva kulture na adresu Upravnog vijeća HPM i u njemu je objašnjeno da su na natječaj za ravnatelja te ustanove, koji je raspisan u prosincu prošle godine, stigle četiri prijave, među njima i one od bivše i sadašnje ravnateljice. Na temelju programa izabrana je Mateja Brstilo Rešetar, koja je “predložila temeljitije pripremljen i obrazložen program”, kako stoji u Rješenju, posebno “u kontekstu preseljenja na novu lokaciju” u zgradu bivše Tvornice duhana Zagreb. Nataša Mataušić razrješena je s dužnosti s 31. siječnjom, a nova ravnateljica stupa na snagu 1. veljače 2016. godine.
Bivša kustosica komunističko-propagandnog Muzeja revolucije naroda Hrvatske
V.d. ravnateljica Nataša Mataušić, inače povjesničarka i arheologinja, prije dolaska u HPM 1991. godine bila je kustosica Zbirke fotografija, filmova i negativa u komunističko-propagandnom Muzeju revolucije naroda Hrvatske, a od 1999. godine i predsjednica Upravnog vijeća Spomen-područja Jasenovac.
“Iako sam smjenu očekivala zbog mog prethodnog rada u Muzeju revolucije naroda Hrvatske, ipak sam očekivala da će prevladati kriteriji struke i stručnosti, a ne politički i ideološki razlozi. Moji stavovi su jasni i ne stidim ih se javno izreći: ja sam antifašistkinja i ljevičarka, i nikad nisam surađivala sa Željkom Markić niti su moji stavovi bliski udruzi ‘U ime obitelji'”, izjavila je za tportal Nataša Mataušić.
Rješenje o razrješenju v.d. ravnateljice Nataše Mataušić stiglo je u ponedjeljak iz Ministarstva kulture na adresu Upravnog vijeća HPM i u njemu je objašnjeno da su na natječaj za ravnatelja te ustanove, koji je raspisan u prosincu prošle godine, stigle četiri prijave, među njima i one od bivše i sadašnje ravnateljice. Na temelju programa izabrana je Mateja Brstilo Rešetar, koja je “predložila temeljitije pripremljen i obrazložen program”, kako stoji u Rješenju, posebno “u kontekstu preseljenja na novu lokaciju” u zgradu bivše Tvornice duhana Zagreb. Nataša Mataušić razrješena je s dužnosti s 31. siječnjom, a nova ravnateljica stupa na snagu 1. veljače 2016. godine.
Bivša kustosica komunističko-propagandnog Muzeja revolucije naroda Hrvatske
V.d. ravnateljica Nataša Mataušić, inače povjesničarka i arheologinja, prije dolaska u HPM 1991. godine bila je kustosica Zbirke fotografija, filmova i negativa u komunističko-propagandnom Muzeju revolucije naroda Hrvatske, a od 1999. godine i predsjednica Upravnog vijeća Spomen-područja Jasenovac.
“Iako sam smjenu očekivala zbog mog prethodnog rada u Muzeju revolucije naroda Hrvatske, ipak sam očekivala da će prevladati kriteriji struke i stručnosti, a ne politički i ideološki razlozi. Moji stavovi su jasni i ne stidim ih se javno izreći: ja sam antifašistkinja i ljevičarka, i nikad nisam surađivala sa Željkom Markić niti su moji stavovi bliski udruzi ‘U ime obitelji'”, izjavila je za tportal Nataša Mataušić.
Radi se o pili naopako: Nataša Marušić je izabrana na to mjesto po ideološkim, a ne stručnim kriterijima, a ne smijenjena zbog toga.
I ?
2014-04-14
Re: Haso j. ne vadi
Po biografiji dotične Nataše Mataušić lako se može vidjeti da se radi o osobi krajnje zabrinjavajućeg političkog usmjerenja, koja je sav svoj rad temeljila na veličanju zločinačkog partizanskog pokreta i promociji mita o Jasenovcu.
Nataša Mataušić u svojoj je karijeri objavila dvije knjige (“Jasenovac 1941.-1945. Logor smrti i radni logor” i “Jasenovac-Zagreb: Javna ustanova Spomen-područje Jasenovac”). Među priređenim izložbama ističe se desetak fotografskih izložbi o ratnim razaranjima u Hrvatskoj, a bile su zpažene i izložbe “Fotografski zapisi hrvatskoga antifašističkog pokreta”, “Spomen-područje Jasenovac 1968-1999.”, “Proboj logoraša, 22. travnja 1945.”, “Počeci logorskog sustava Koncentracioni logor Jasenovac, kolovoz 1941. – veljača 1942.”. Prije nekoliko godina koncipirala je značajnu izložbu u Hrvatskom povijesnom muzeju u Zagrebu “El Shatt – Zbjeg iz Hrvatske u pustinji Sinaja, Egipat (1944. – 1946.)”. Uz sve to je članica nekoliko međunarodnih udruženja, poput IHRE (International Holocaust Remembrance Alliance), a također je i voditeljica radne skupine za izradu novog nacionalnog programa u Državnom muzeju Auschwitz-Birkenau.
ha ha ha ha hhahah ha haahahaaa hha hahaaaaaaaaa
SKUPŠTINA RS USVOJILA DEKLARACIJU: "Ustaše su počinile zločin genocida, Hrvatska mora obeštetiti žrtve NDH"
Narodna skupština Republike Srpske (NS RS) je danas jednoglasno usvojila Deklaraciju o genocidu Nezavisne Države Hrvatske (NDH) nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/24505/skupstina_rs_usvojila_deklaraciju_ustase_su_pochinile_zlochin_genocida_hrvatska_mora_obestetiti_zrtve_ndh.html
Nataša Mataušić u svojoj je karijeri objavila dvije knjige (“Jasenovac 1941.-1945. Logor smrti i radni logor” i “Jasenovac-Zagreb: Javna ustanova Spomen-područje Jasenovac”). Među priređenim izložbama ističe se desetak fotografskih izložbi o ratnim razaranjima u Hrvatskoj, a bile su zpažene i izložbe “Fotografski zapisi hrvatskoga antifašističkog pokreta”, “Spomen-područje Jasenovac 1968-1999.”, “Proboj logoraša, 22. travnja 1945.”, “Počeci logorskog sustava Koncentracioni logor Jasenovac, kolovoz 1941. – veljača 1942.”. Prije nekoliko godina koncipirala je značajnu izložbu u Hrvatskom povijesnom muzeju u Zagrebu “El Shatt – Zbjeg iz Hrvatske u pustinji Sinaja, Egipat (1944. – 1946.)”. Uz sve to je članica nekoliko međunarodnih udruženja, poput IHRE (International Holocaust Remembrance Alliance), a također je i voditeljica radne skupine za izradu novog nacionalnog programa u Državnom muzeju Auschwitz-Birkenau.
ha ha ha ha hhahah ha haahahaaa hha hahaaaaaaaaa
SKUPŠTINA RS USVOJILA DEKLARACIJU: "Ustaše su počinile zločin genocida, Hrvatska mora obeštetiti žrtve NDH"
Narodna skupština Republike Srpske (NS RS) je danas jednoglasno usvojila Deklaraciju o genocidu Nezavisne Države Hrvatske (NDH) nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svjetskog rata.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/24505/skupstina_rs_usvojila_deklaraciju_ustase_su_pochinile_zlochin_genocida_hrvatska_mora_obestetiti_zrtve_ndh.html
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Moram stawit njegowu sliku na awatar. LIk je ZAKON.
2014-04-11
dobro, ženi je životni smisao takav neka je, Bogu hvala ne možemo svi biti fašisti i klerotalibani...svakako se može prijaviti prilikom otvorenja hrvatsko muzeja antifašizma na natječaj, dok je u slučaju njene smjene objavljen još u prosincu prošle godine, za mnogo pravednijih i antifašističkijih vremena...
2014-04-15
n_razbojnik-
2014-04-15
Haso na vlasti niti tjedan dana a već sada mi je najdraži ministar od kada pratim politiku zadjih par godina
Guest- Guest
Covjece mulja septicku kao KGK cvarke. Govna isplivavju i gore. Muhahahahahaaa
2014-04-14
Mislim da će lik uskoro napast RS i onu deklaračiju njihowu o genočidu ...700 tisuča nejači i te šeme.
HA HA HA HA KOJI PROTUDAR NA ČETNIČKU ZMIJU.
HASO LEGENDA.
SAMO DERI.
HA HA HA HA KOJI PROTUDAR NA ČETNIČKU ZMIJU.
HASO LEGENDA.
SAMO DERI.
2014-04-11
Bome .... Hasanbegović ne gubi odveć vrime na prazne ideološke raspre nego čini delo. Antifašistica je na respiratoru.
Stribor-
2015-09-22
Mislim kako je imenovanje ovog ustaškog krilnika na čelo ministra kulture,ravno zločinu protiv čovječnosti.
Nažalost,opet ćemo postati crna točka Europe kada budemo prisiljeni tužiti se našim izraelskim prijateljima zbog ustaševanja u Hrvatskoj.
Nažalost,opet ćemo postati crna točka Europe kada budemo prisiljeni tužiti se našim izraelskim prijateljima zbog ustaševanja u Hrvatskoj.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Puča mi kuaz šta misle oni koji su sa Srbima sawezniči još od rimske republike.
2014-04-11
Pa da cinkanje u krvi..nije matos bzv rekao...' u hrvatskoj vidjeh sto cuda a jos vise juda'..ili krleza..'srbi ubojice hrvati izdajice'Iknarov svjedok wrote:Mislim kako je imenovanje ovog ustaškog krilnika na čelo ministra kulture,ravno zločinu protiv čovječnosti.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
"Izbaciti tita,staviti pavelica"
Samo naprijed.marcellus wrote:http://www.sloboda.hr/hasanbegovic-imenovao-novu-ravnateljicu-hrvatskog-povijesnog-muzeja/
Ćovjek ima muda što cijenim posebice današnjoj Hrvatskoj u kojoj se premalo djeluje, a previše kalkulira.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Samo ti kmeči, nije zabranjeno.shaby wrote:"Izbaciti tita,staviti pavelica"
Guest- Guest
Zlajo udri bandu i nedaj se smesti od ovih plačljivih ljevičarskih pizdurina.
Guest- Guest
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» haso jebe ne vadi
» Haso jebe, ne vadi
» Haso hebe ne vadi
» Malo smo lagili (Haso jebe ne vadi XXVIII)
» Haso(jebe ne vadi) putuje u službeni posjet Mađarskoj
» Haso jebe, ne vadi
» Haso hebe ne vadi
» Malo smo lagili (Haso jebe ne vadi XXVIII)
» Haso(jebe ne vadi) putuje u službeni posjet Mađarskoj
Page 1 of 5