ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sirija

Page 40 of 50 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50  Next

Go down

Sirija - Page 40 Empty Re: Sirija

Post by Guest 26/2/2016, 16:35

preko_vode_do_slobode wrote:

Evo ga prvi pogodoak TOW projektilom u  T-90 sa Storom.

Ovo će sigurno ruski i američki stručnjaci proučavati.. ukratko čitao sam komentare pa da odmah kažemo što se desilo

1)stora je bila NAVODNO isključena, to je sustav koji ne može raditi 24 sata , nego ograničeno
2)tenk nije uništen kao što vidimo, čitam komentare da TOW sustavi koje koriste "umjereni" ne mogu probiti kupolu od T-90etke, to mogu samo Javelini-. koje imaju samo kurdi :D

3)međutim tenk je sigurno oštećen, sam sustav Stora košta pun kurac para i šta ja znam, pitanje je samo kolika je razina štete, ali da se popravit sigurno

4)na kraju videa iz kupole iskače nesretni jedan tenkist i izgleda da mu je raznešena ruka ;(
https://www.reddit.com/r/syriancivilwar/comments/47o7r0/tow_strike_against_probably_a_t90_claim_t72_by/

rasprava na reditu.

svi se slažu da je ovo T-90

većina ljudi što komentira, slaže se da T-90 nije probijen, dakle ERA oklop je spasio stvar
izgleda da je STORA ili zakazala ili je bila na "hlađenju" itd. 
topnik izlazi živ, izgleda da možda ni ruka mu nije raznešena, nego zbog toga što je imao otvorenu kupolu ima konztuziju glave, valjda će ostati sve završiti bez trajnih posljedica

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Yehudi 26/2/2016, 16:58

Ovo će sigurno ruski i američki stručnjaci proučavati.. ukratko čitao sam komentare pa da odmah kažemo što se desilo

1)stora je bila NAVODNO isključena, to je sustav koji ne može raditi 24 sata , nego ograničeno
2)tenk nije uništen kao što vidimo, čitam komentare da TOW sustavi koje koriste "umjereni" ne mogu probiti kupolu od T-90etke, to mogu samo Javelini-. koje imaju samo kurdi :D

3)međutim tenk je sigurno oštećen, sam sustav Stora košta pun kurac para i šta ja znam, pitanje je samo kolika je razina štete, ali da se popravit sigurno

4)na kraju videa iz kupole iskače nesretni jedan tenkist i izgleda da mu je raznešena ruka ;(

Prebrzo su teroristi prekinili video. Vjerojatno je tenk uzvratio vatru jer mu ništa nije. 

Triba znati da -Shtora- nije jedina zaštita na tenku već je i -ERA- zaštita dovoljna da odbije projektil

obzirom da je i druga el. zaštita nemarom bila isključena. Protiv gluposti lijeka nema.

A ovaj se član posade uspaničio.

To se i dogodilo jer je naboj u -era- eksplodirao upravo pri udaru tj. pokušaju stvaranja mlaza.

Evo tu imaš opisane tri temeljne zaštite tenkova. 

Inače ono je bio T-72 , u tom tvom klipu.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2016, 17:04

Russia Today govori da je to bio T-90 i komentari na reditu govore isto. 

Naime čitam raspravu da li je STORa bila isključena ili ne, čak veći broj ljudi tvrdi da je bila uključena ali da ovaj TOW koji koriste umjereni kanibali je oružje staro 30ak godina, i da stora nije napravljena da dektetira tako staro oružje.

Inače ERA oklop na kupoli gdje je ovaj pogođen je natvrđi i najteže ga je probiti i nije probijen.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 26/2/2016, 17:04

جبهة الشيخ عقيل
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Yehudi 26/2/2016, 17:16

preko_vode_do_slobode wrote:Russia Today govori da je to bio T-90 i komentari na reditu govore isto. 

Naime čitam raspravu da li je STORa bila isključena ili ne, čak veći broj ljudi tvrdi da je bila uključena ali da ovaj TOW koji koriste umjereni kanibali je oružje staro 30ak godina, i da stora nije napravljena da dektetira tako staro oružje.

Inače ERA oklop na kupoli gdje je ovaj pogođen je natvrđi i najteže ga je probiti i nije probijen.

Pogledaj ispod klipa, Piše fino T- 72 

Do duše i oni su i T-84 prošli obnovu pa se lako zabuniti.

ERA je jako jednostavan princip, u metalnoj kutiji se nalaze dvije ploče od eksploziva 

tako da mlaz aktuvira prvo jednu ploču koja ga djelomice rasprši a onda ga druga pogača sksploziva 

totalno razbije. Jasno da sve skupa sa jednom kutijom, koja je pogodjena eksplodira pa se

nekome sa strane čini da je tenk uništen.

Imaš u tom klipu koji sam stavio, fino prikazano
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Yehudi 26/2/2016, 17:17

crvenkasti wrote:جبهة الشيخ عقيل

Ya habibi
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by marcus-t 26/2/2016, 17:26

marcus-t wrote:To je samo dokaz da ne možeš igrati šah s državom koja je dala toliko velemajstora i prvaka u šahu. :D

Kada se dva brata i saveznika posvađaju toliko da bi jedan drugome iskopali oči, a misec dana prije toga tepali jedan drugome da su braća 

http://www.advance.hr/vijesti/turska-zapocela-priblizavanje-sangajskoj-organizaciji-kljucna-nato-clanica-sve-bliza-snaznoj-skupini-u-kojoj-dominiraju-rusija-i-kina/

Turska započela približavanje Šangajskoj organizaciji: ključna NATO članica sve bliža snažnoj skupini u kojoj dominiraju Rusija i Kina

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/rusija-zeli-utrostruciti-trgovinu-s-turskom

Rusija će pokušati utrostručiti trgovinu s Turskom, na 100 milijardi dolara godišnje, kako bi se neutralizirale zapadne sankcije, najavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u intervjuu koji su objavili turski mediji.

http://www.advance.hr/vijesti/nakon-ukrajine-na-horizontu-novi-sok-za-zapadne-sile-erdogan-porucio-putinu-spasi-nas-od-eu-odvedi-nas-u-sangaj/

Nakon Ukrajine na horizontu novi "šok" za Zapadne sile - Erdogan poručio Putinu: "Spasi nas od EU, odvedi nas u Šangaj"

http://www.index.hr/vijesti/clanak/turski-premijer-erdogan-zapad-je-srusio-stari-most-u-mostaru-a-mi-smo-ga-izgradili-bol-balkana-je-i-nasa-bol/681050.aspx

hahahah

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/william-engdahl-za-dnevno-hr-iza-nereda-u-turskoj-stoje-sad-i-izrael-zele-srusiti-erdogana-jer-je-odbio-napasti-siriju-88538

William Engdahl za Dnevno.hr: Iza nereda u Turskoj stoje SAD i Izrael, žele srušiti Erdogana jer je odbio napasti Siriju

http://www.timesofisrael.com/erdogan-west-doesnt-like-muslims-wants-them-dead/

West doesnt like muslims - wants them dead (zapadi ne voli muslimane, želi ih mrtve)

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Erdogan-optuzio-SAD-U-Siriji-se-stvorili-bazen-krvi/352900

Erdogan optužio SAD: U Siriji ste stvorili bazen krvi

I ovo zadnje gdje Putin i Erdogan zajedno pjevuše Allah Akbar prije koji mjesec

Dosadan si ko proljev. Radi tebe mrzim uopće išta pisati na ovom forumu. Jednostavno ne mogu vjerovati da postoje ljudi glupi do te mjere.
Kad ćeš shvatiti da u politici nema prijatelja već samo interesi i to primarni i sekundarni. Kakve pizdarije ti pričaš to nije normalno, jebo te.
Skoro da mi te dođe zatuć ko kad je mali Ivica zatuko ćaću jer je preglasno jauko kad se porezao na sjekiru. :roll
marcus-t
marcus-t

2015-10-07

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2016, 17:35

Ok ja neću lijepiti te linkove, ali nema više kmečanja Erdogan najlojalniji zapadni saveznik i takve stvari.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Yehudi 26/2/2016, 17:37

A i ti se, marc,  nerviraš bez veze. Znaš kakav je bio do nedavno, neupućen i djetinjast.

Sad mu još uvijek nadjača taj djetinja tvrdoglavost i inat mada je dosta naučio u 

zadnje vrijeme. B-)
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2016, 17:39

Yehudi wrote:
preko_vode_do_slobode wrote:Russia Today govori da je to bio T-90 i komentari na reditu govore isto. 

Pogledaj ispod klipa, Piše fino T- 72 

Do duše i oni su i T-84 prošli obnovu pa se lako zabuniti.

ERA je jako jednostavan princip, u metalnoj kutiji se nalaze dvije ploče od eksploziva 

tako da mlaz aktuvira prvo jednu ploču koja ga djelomice rasprši a onda ga druga pogača sksploziva 

totalno razbije. Jasno da sve skupa sa jednom kutijom, koja je pogodjena eksplodira pa se

nekome sa strane čini da je tenk uništen.

Imaš u tom klipu koji sam stavio, fino prikazano

Umjereni su napisali da je T-72 ali radi se o T-90 , o tome pišu komentari na forumima čak i Russia Today

Ja znam čemu služi ERA , čemu Stora i slični sustavi. 
Znam da tenk nije uništen, inače nebi čovjek izašao živ iz njega. Tenk vrlo vrlo vjerojatno nije niti probijen jer bi to ubilo ovoga što je izašao. 

Tenk je naravno oštećen, vjerojatno je Stora sustav uništen, ali nitko nije poginuo, rusi će poslati novi sustav besplatno, tenk će se popravit. 
sa druge strane umjereni kanibali su potrošili 1 raketu

meni je jedini misterij da li je STORA bio uključen ili ne, po komentarima na reditu , čak većina govori da je bio uključen ali da nije prepoznao raketu TOW sustava, jer ovi talibani koriste uglavnom starije verzije toga oružja(koje je brutalno). itd

Ukratko okršaj T-90etke i anti tenk sustava, bi rezultirao 1:1 kao nerješen ishod.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcus-t 26/2/2016, 17:48

Yehudi wrote:A i ti se, marc,  nerviraš bez veze. Znaš kakav je bio do nedavno, neupućen i djetinjast.

Sad mu još uvijek nadjača taj djetinja tvrdoglavost i inat mada je dosta naučio u 

zadnje vrijeme. B-)
Ma kurac je on išta naučio. Ma ne, neću dalje...ne vrijedi trošiti riječi. :D
marcus-t
marcus-t

2015-10-07

Back to top Go down

Post by Yehudi 26/2/2016, 17:54

Nevezano za ovaj klip

Kažeš

"...meni je jedini misterij da li je STORA bio uključen ili ne, po komentarima na reditu , čak većina govori da je bio uključen ali da nije prepoznao raketu TOW sustava, jer ovi talibani koriste uglavnom starije verzije toga oružja(koje je brutalno). itd..."

"..Ja znam čemu služi ERA , čemu Stora i slični sustavi..."

------------------------------------------------------------

Meni je očito da ne znaš. 

-Shtora- nema šta prepoznavati TOW sustav jer ona stvara "bljesak" koji raspršuje

lasersku zraku kojom operater na towu cilja ( drži križić na meti)

Zato projetil odluta gori,doli, livo ili desno.

I nemoj virovati svemu šta pročitaš na kojekakvim forumima od kojekakvih "upućenih"

stručnjalka. Ja ne znam kako bih ti se ljubaznije obratio i zato se nemoj nabrijavati i 

graditi sveznalicom.

Ovi operatori na TOW-ovima prolaze obuku i zasigurno na terenu znaju prepoznati

T-72 od T-)0 pa kad oni sami napišu da je T-72 u pitanju onda im vjerujem više nego

sveznalicama koji niti ne vide tenk dobro. Eto toliko o tome.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Leviathan2 26/2/2016, 21:09

Yehudi wrote:

Prebrzo su teroristi prekinili video. Vjerojatno je tenk uzvratio vatru jer mu ništa nije. 

Triba znati da -Shtora- nije jedina zaštita na tenku već je i -ERA- zaštita dovoljna da odbije projektil

obzirom da je i druga el. zaštita nemarom bila isključena. Protiv gluposti lijeka nema.

A ovaj se član posade uspaničio.

To se i dogodilo jer je naboj u -era- eksplodirao upravo pri udaru tj. pokušaju stvaranja mlaza.

Evo tu imaš opisane tri temeljne zaštite tenkova. 

Inače ono je bio T-72 , u tom tvom klipu.
T72 B3, skoro dobar ko t90

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Leviathan2 26/2/2016, 21:34

Yehudi wrote:

Nevezano za ovaj klip

Kažeš

"...meni je jedini misterij da li je STORA bio uključen ili ne, po komentarima na reditu , čak većina govori da je bio uključen ali da nije prepoznao raketu TOW sustava, jer ovi talibani koriste uglavnom starije verzije toga oružja(koje je brutalno). itd..."

"..Ja znam čemu služi ERA , čemu Stora i slični sustavi..."

------------------------------------------------------------

Meni je očito da ne znaš. 

-Shtora- nema šta prepoznavati TOW sustav jer ona stvara "bljesak" koji raspršuje

lasersku zraku kojom operater na towu cilja ( drži križić na meti)

Zato projetil odluta gori,doli, livo ili desno.

I nemoj virovati svemu šta pročitaš na kojekakvim forumima od kojekakvih "upućenih"

stručnjalka. Ja ne znam kako bih ti se ljubaznije obratio i zato se nemoj nabrijavati i 

graditi sveznalicom.

Ovi operatori na TOW-ovima prolaze obuku i zasigurno na terenu znaju prepoznati

T-72 od T-)0 pa kad oni sami napišu da je T-72 u pitanju onda im vjerujem više nego

sveznalicama koji niti ne vide tenk dobro. Eto toliko o tome.
da dodam, t90 ima aktivnu odbranu sve dok se ista ne iskljuci direktnim nalogom, znaci ako je i parkiran i ugasen i dalje mu radi radar za projektile i automatski odredjuje  po trajektoriji istog od kud je ispaljen, ukljucuje elektronsko ometanje za navodjene projektile, znaci bljeskalice i to, aktivacijom alarma za projektil automatski se daje i zvucni signal za opasnost i pale se displeji , jedino za vrijeme skladistenja ili garaziranja je t90 iskljucena aktivna zastita sigurno ili ukoliko se namjerno izda nalog racunalu, ovo na sniku je t72b ili t72b3 koji su apdejtani medjutim elektronska zastita im se gasi kad se ugasi i tenk jer nije tako postavljena, i nisam siguran da li ima radar za projektile, mislim ali se nebih zakleo da ruska nadogradnja za njihovu vojsku ima i radar,
t14 iliti popularno nazvana armata je deset koraka naprijed jer sam oklop napravljen iz viseslojnih ploca u koje su ukomponirani kojekakovi materijali koji su jos uvijek vojna tajna, probijanje oklopa je prakticki nemoguce sa ijednim protuoklpnim sistemom, cak je predvidjen i jevelin kooji je za sada najnaprednije protuoklopno orudje,  elektronska zastita ukljucuje i zastitu na radioometanju za projektile navodjene iz helikoptera i aviona,  za sada jedini nacin za roknut t14 je da naidje na minski munar sa puuuuno c4 ili termobarickim punjenjem, recimo tos ga moze sprziti

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2016, 21:49

iskreno mislim da je t-90 , radije ću vjerovati "stručnjacima sa redita" koji pišu daleko najbolje analize i međunarodni je forum ima i dobrih rasprava, nego iskreno vama koji ste se obrukali masu puta bez uvrede. (osobno neznam detaljne razlike između raznih t-72 derivacija)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 26/2/2016, 22:09

preko_vode_do_slobode wrote:iskreno mislim da je t-90 , radije ću vjerovati "stručnjacima sa redita" koji pišu daleko najbolje analize i međunarodni je forum ima i dobrih rasprava, nego iskreno vama koji ste se obrukali masu puta bez uvrede. (osobno neznam detaljne razlike između raznih t-72 derivacija)
nisam bio na reditu i ne znam kakvi su strucnjaci tamo al sumnjam da ih 99% nije imalo bliski kontakt sa tenkom, sumnjam da ih je vise od 2% imalo usrani khalas pred ocima a da ne pricamo o protuoklopnom oruzju,  isto kao i na liwleaku sve strucnjaci od 15.16 godina i manje,

Male
2015-10-04

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/2/2016, 22:27

Reaktivni oklop vjerojatno je spasio tenk na ovoj video snimci koji eksplozijom umanjuje učinkovitost protutenkovske granate. Rusija je navodno isporučila nekoliko tenkova T-90 elitnoj tenkovskoj jedinici sirijske vojske još u studenome 2015. godine. Neke pobunjeničke grupe tvrde kako postoje velike nagrade za uništavanje takvih ruskih modernih tenkova.
U reportaži se navodi da je snimka iz blizine grada Aleppa, drugog grada po veličini u Siriji.

http://vojnapovijest.vecernji.hr/tow-raketa-protiv-ruskog-tenka-t-90-1063737
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2016, 23:05

Leviathan2 wrote:
preko_vode_do_slobode wrote:iskreno mislim da je t-90 , radije ću vjerovati "stručnjacima sa redita" koji pišu daleko najbolje analize i međunarodni je forum ima i dobrih rasprava, nego iskreno vama koji ste se obrukali masu puta bez uvrede. (osobno neznam detaljne razlike između raznih t-72 derivacija)
nisam bio na reditu i ne znam kakvi su strucnjaci tamo al sumnjam da ih 99% nije imalo bliski kontakt sa tenkom, sumnjam da ih je vise od 2% imalo usrani khalas pred ocima a da ne pricamo o protuoklopnom oruzju,  isto kao i na liwleaku sve strucnjaci od 15.16 godina i manje,
 evo i ruski mediji spominju t-90 i ostalo, redit forum isto tako svi,  ali ok sami vi tvrdite da je t-72

samo je rasprava bitna ovdje zašto STORA nije djelovala.. većina forumaša isključuje mogućnost penetracije, ERA je spasio stvar, međutim tenk je vjerojatno van uporabe.. 

trebaju ga dovući u Homs i popraviti, ali ISIL još drži autoput pod blokadom
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Winter is coming 27/2/2016, 02:00

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Kermit 27/2/2016, 02:18

preko_vode_do_slobode wrote:Brat je malo više naziv.. 

ovako dok je Erdogan sklapao na štetu zapada, ugovore sa Rusijom, govorio protiv zapada u korist rusije, dok je zapad uvodio sankcije, ovaj profitirao na raču toga sa rusima, itd, tada je bio super.. bio je ruski saveznik, tada ga je i pola foruma hvalilo. 

sada kao svi peru ruke od njega, čim je oborio ruski avion, iako je dva tjedna prije toga, putin i erdogan zajedno vrištali allah akbar na otvaranju đamije u moskvi. 

život je ironičan. erdogana je NATO i zapad otpisali, ne sada radi kurda, nego prije 3-4 godine
molim admine da prekinu spamanje i trolanje druga đode koje vjeruje u umjerene kanibale...hvala
Kermit
Kermit

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Yehudi 27/2/2016, 02:20

preko_vode_do_slobode wrote:iskreno mislim da je t-90 , radije ću vjerovati "stručnjacima sa redita" 

Iskreno mslim da su to stručnjaci isto kao i ti.

Da ti ti tvoji stručnjaci kažu da je Zemlja ravna ploča ti bi povjerovao............aj aj

Završena rasprava.

Rekoh ja - dite povodljivo inatljivo.
Yehudi
Yehudi

2014-04-20

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 40 of 50 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50  Next

Back to top