Sirija
Page 4 of 50
Page 4 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50
Re: Sirija
ja navijam za Assada i Iran i Hezbollah to sam naglasio više puta, ide nam za sada dobro, jedino što gubimo teritorij protiv ISILa, ali njih ćemo zadnje riješiti, jer nam nisu prijetnja za vlast. Za sada treba očistiti što više teritorija od pro-zapadnih-pro-turskih-pro-izraelskih islamista, ja bi se fokusirao više na one enklave, ali okasilovski wrote:Đoda tvoji puše na velikoupravo_sa_jebachine wrote:pa vi ste stručnjaci sa vojnog područja, ja tu i tamo kliknem na redit forum svako 3-4 dana gdje pratim rat, vi valjda imate više saznanja o tome , bolje se kužite u oružje, i taktike i sve to :D valjda ja trebam učit od vas
Guest- Guest
Sto bi sa Umjerenim glavosjecama,oni koji ipak dobro naostre macete??upravo_sa_jebachine wrote:ja navijam za Assada i Iran i Hezbollah to sam naglasio više puta, ide nam za sada dobro, jedino što gubimo teritorij protiv ISILa, ali njih ćemo zadnje riješiti, jer nam nisu prijetnja za vlast. Za sada treba očistiti što više teritorija od pro-zapadnih-pro-turskih-pro-izraelskih islamista, ja bi se fokusirao više na one enklave, ali okasilovski wrote:Đoda tvoji puše na velikoupravo_sa_jebachine wrote:pa vi ste stručnjaci sa vojnog područja, ja tu i tamo kliknem na redit forum svako 3-4 dana gdje pratim rat, vi valjda imate više saznanja o tome , bolje se kužite u oružje, i taktike i sve to :D valjda ja trebam učit od vas
Guest- Guest
haha, to su pro-zapadni, pro-arapski, pro-turski, i pro-izraelski sateliti, i njih rješavamo prve kao što vidiš, a ISIL doduše koristi to , pa nam osvaja teritorij ali ISIL ćemo riješiti kadabogomdani wrote:Sto bi sa Umjerenim glavosjecama,oni koji ipak dobro naostre macete??upravo_sa_jebachine wrote:ja navijam za Assada i Iran i Hezbollah to sam naglasio više puta, ide nam za sada dobro, jedino što gubimo teritorij protiv ISILa, ali njih ćemo zadnje riješiti, jer nam nisu prijetnja za vlast. Za sada treba očistiti što više teritorija od pro-zapadnih-pro-turskih-pro-izraelskih islamista, ja bi se fokusirao više na one enklave, ali okasilovski wrote:Đoda tvoji puše na velikoupravo_sa_jebachine wrote:pa vi ste stručnjaci sa vojnog područja, ja tu i tamo kliknem na redit forum svako 3-4 dana gdje pratim rat, vi valjda imate više saznanja o tome , bolje se kužite u oružje, i taktike i sve to :D valjda ja trebam učit od vas
1)ili ove porazimo do kraja u što sumnjam iskreno
2) osvojimo im dosta teritorija pa onda sa njima sklopimo neki mir gdje će biti ovi marginalizirani itd, ali treba osvojiti što više teritorija od njih
ili opcija broj
3) rat koji bi se mogao nastaviti godinama pa i desetljećima
Guest- Guest
kakvo globalno sranje, evo od najave da će doći Kinezi nakon što su ih ISILovci dekapitirali ništa od toga.bogomdani wrote:E ebi ga.znaci nis od globalnog sranja,,samo low level conflikt
Taman će se Ameri i Rusi fightiati oko nekih boraca iz el-šabata jabar nusre. Dapače i ta Nusra je na popisu zapadnih terorističkih organizacija, tako da i nemaju službenu podršku zapada.
Ameri imaju svoje igrače a to su Kurdi.
Treba sada početi prognozirati što će biti za godinu dana. Recimo da Sirija očisti velik dio zemlje, tipa južnu siriju od "umjerenih islamista" onda na to područje dolazi Iran i Hezbollah. Onda postoji mogućnost sukoba Izrael vs Iran/SAA/Hzebollah pa i Rusija(iako Rusi se neće mješati ali zna se koga će podržati indirektno).
Sa druge strane ako Kurdi i Assad dođu u liniju općeg razgraničenja, postoji mogućnost i njihova sukoba(koji je i bio par puta ali slabije).
Jer recimo da Assad pobjedi većinu "umjerenih i neumjerenih" , opet ostaju mu problem Kurdi, njih 12% stanovništva će držati 30-40% teritorija Sirije, a pitanje je kako će Assad to priznati.
Uglavnom dolje je kupus i nevidi se kraj. Moguće da će Izrael čak pokušati inicirati rat sa Hezbollahom , i tako rasteretiti svoje islamske saveznike itd..
Guest- Guest
u Siriji je za sada 4 velike frakcije , koja je svaka za sebe.
Assad i njegova ekipa, njihovi saveznici su rusi, hezbollah, iran + šiti
FSA/Nusra + oni su najviše arapski/turski saveznici ali imaju i tihu podršku zapada i izraela
ISIL - sami za sebe, iako su turci i arapi ispod stola trgovali pa čak navodno i izrael , ali ovi tu i tamo naprave teroristički napad u turskoj/arabiji da im pokažu šta je pravi islam
Kurdi /SDF- američki igrači,
Assad i njegova ekipa, njihovi saveznici su rusi, hezbollah, iran + šiti
FSA/Nusra + oni su najviše arapski/turski saveznici ali imaju i tihu podršku zapada i izraela
ISIL - sami za sebe, iako su turci i arapi ispod stola trgovali pa čak navodno i izrael , ali ovi tu i tamo naprave teroristički napad u turskoj/arabiji da im pokažu šta je pravi islam
Kurdi /SDF- američki igrači,
Guest- Guest
dosad je bilo tako,ali cini mi se da se i to isfuralo,nato se agresivno siri na granice sa Rusijom a ravnoteza na bliskom istoku je totalno poremecena,onda taj talas izbjeglica na evropu,narusavanja teritorijalnog integriteta kine od strane americke mornarice,north korea npr totalno nepredvidiv igrac,Turci i dalje nastavljaju i dopustaju naoruzavanje i snabdjevanje terorista preko svoje teritorije...i dalje da ne nabrajam unutrasnje rasne i anti goverment tenzije u samoj americi,sorry ali meni to lici na sve samo ne na low level intensity conflict,mozda zasad ali vrlo lako moze eksplodiratibogomdani wrote:E ebi ga.znaci nis od globalnog sranja,,samo low level conflikt
2014-04-14
Meni je samo bitno da se Rusija konačno oslobodila pritiska za zapada i Tel Aviva, i konačno počela naoružavati svoje saveznike, u prvom redu Hezbollah.upravo_sa_jebachine wrote:
Treba sada početi prognozirati što će biti za godinu dana. Recimo da Sirija očisti velik dio zemlje, tipa južnu siriju od "umjerenih islamista" onda na to područje dolazi Iran i Hezbollah. Onda postoji mogućnost sukoba Izrael vs Iran/SAA/Hzebollah pa i Rusija(iako Rusi se neće mješati ali zna se koga će podržati indirektno).
A zadnje vijesti govore da će im konačno isporučili i Yakhont.
Krajnje je više vrijeme da se Sirija očisti od kojekakvih kanibala i glavosjeka, i da se konačno mogu fokusirati na pravog neprijatelja. Sad kad Iran obnovi ekonomiju i vojsku, neprijatelji će padati ko kruške.
upravo_sa_jebachine wrote:lol.jastreb wrote:Ako se ovako nastavi El Bagdadija za koji dan možemo očekivati u Makedoniji,pa na Preševu.
Pod uvjetom da se opet koji gumenjak ne prevrne.
ISIL ti se širi u Siriji, prije par dana su kod jednog Sirijskog grada osvojili ogroman komad teritorija, bila je tema, a evo i sada vrše napade i dva manja sela koja su osvojila. ISIL se čak i proširio svugdje po Siriji od kada su Rusi ušli(ok deblokada zračne baze kod Alepa je jedina pobjeda SAA nad ISIL). Al Bagadi se širi po Siriji
Bio jednom neki grad a oko njega ogromni komad teritorija.....i neka dva manja sela
e tako........i onda, jel znate, to je bijo isis.
Nemojte me pitati koji grad ni ako se zove. isto me ne pitajte koliko je ogroman teritorij
ni koja su to dva sela. Vragu brige, eto samo se laprda.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
AlfaOmega wrote:Meni je samo bitno da se Rusija konačno oslobodila pritiska za zapada i Tel Aviva, i konačno počela naoružavati svoje saveznike, u prvom redu Hezbollah.upravo_sa_jebachine wrote:
Krajnje je više vrijeme da se Sirija očisti od kojekakvih kanibala i glavosjeka, i da se konačno mogu fokusirati na pravog neprijatelja. Sad kad Iran obnovi ekonomiju i vojsku, neprijatelji će padati ko kruške.
Rusijaima ugovor sa Izraelom da se neće dopustiti naoružavanje hezbolaha.....točka.
Izrael je par puta bombardira snage hezbolaha u Siriji jer su pokušali preuzeti neke
raketne sustave. Rusija se nije bunila jer postoji ugovor sa Izraelom di je hezbolah
manje bitan od uloga o kome je igra.
Sirija se još dugo neće oporaviti od ovoga rata ako uopće i ostane jedinstvena
a u šta sumnjam.
Amerika je otvorila zračnu bazu na sirijskom teritoriju ( na tromedji Irak-TR-Sirija )
bez da su pitali Siriju. Rusija sada gradi treću bazu na 50 Km od te američke koja je
bivši poljoprivredni aerodrom. Još će tu svega biti.
2014-04-20
Deir Ez Zor, arapska imena ne pamtim lako, ali ti kao stručnjak koji je napisao 90% postova na temi, i koji pratiš rat do najsitnijih detalja bi valjda to trebao znati odmah iz prve, ne da ja moram googlatYehudi wrote:upravo_sa_jebachine wrote:lol.jastreb wrote:Ako se ovako nastavi El Bagdadija za koji dan možemo očekivati u Makedoniji,pa na Preševu.
ISIL ti se širi u Siriji, prije par dana su kod jednog Sirijskog grada osvojili ogroman komad teritorija, bila je tema, a evo i sada vrše napade i dva manja sela koja su osvojila. ISIL se čak i proširio svugdje po Siriji od kada su Rusi ušli(ok deblokada zračne baze kod Alepa je jedina pobjeda SAA nad ISIL). Al Bagadi se širi po Siriji
Bio jednom neki grad a oko njega ogromni komad teritorija.....i neka dva manja sela
Nemojte me pitati koji grad ni ako se zove. isto me ne pitajte koliko je ogroman teritorij
Guest- Guest
Izrael doduše vodi "pogrešnu politiku"(pogrešnu sa našeg stajališta, sa svoga možda vodi ispravnu) ali kakva korist nama na zapadu, ako recimo u budućnosti Hezbollah/Iran(uz potporu Rusije) šamaraju Izrael?AlfaOmega wrote:Meni je samo bitno da se Rusija konačno oslobodila pritiska za zapada i Tel Aviva, i konačno počela naoružavati svoje saveznike, u prvom redu Hezbollah.upravo_sa_jebachine wrote:
Što će se promjeniti u tom slučaju na bliskom istoku da će nama u Europi biti bolje i mirnije, ili da će njima biti bolje i mirnije? baš ništa.
Guest- Guest
Sve je to tako.Yehudi wrote:AlfaOmega wrote:Meni je samo bitno da se Rusija konačno oslobodila pritiska za zapada i Tel Aviva, i konačno počela naoružavati svoje saveznike, u prvom redu Hezbollah.upravo_sa_jebachine wrote:
Rusijaima ugovor sa Izraelom da se neće dopustiti naoružavanje hezbolaha.....točka.
Izrael je par puta bombardira snage hezbolaha u Siriji jer su pokušali preuzeti neke
raketne sustave. Rusija se nije bunila jer postoji ugovor sa Izraelom di je hezbolah
manje bitan od uloga o kome je igra.
Sirija se još dugo neće oporaviti od ovoga rata ako uopće i ostane jedinstvena
a u šta sumnjam.
Amerika je otvorila zračnu bazu na sirijskom teritoriju ( na tromedji Irak-TR-Sirija )
bez da su pitali Siriju. Rusija sada gradi treću bazu na 50 Km od te američke koja je
bivši poljoprivredni aerodrom. Još će tu svega biti.
Ali mislim da le Amerika ili ukloniti taj aerodrom kad se završi rat ili biti označena kao agresor po međunarodnom pravu.
A međunarodno pravo će se početi itekako uvažavati.
Vrijeme Američke i britanske hajdučije i samovolje će polako na smetljište povijesti.
A Rusija neće ugrožavati Izrael čak i ako Amerika ode u kuarc krasni.
Izrael je itekako potreban na BI. ALi nekakav plan za Palestince će se morati naći.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
upravo_sa_jebachine wrote:Deir Ez Zor, arapska imena ne pamtim lako, ali ti kao stručnjak koji je napisao 90% postova na temi, i koji pratiš rat do najsitnijih detalja bi valjda to trebao znati odmah iz prve, ne da ja moram googlatYehudi wrote:upravo_sa_jebachine wrote:lol.jastreb wrote:Ako se ovako nastavi El Bagdadija za koji dan možemo očekivati u Makedoniji,pa na Preševu.
Deir Zor. Nisu osvojili ništa teritorija, upali u dva naselja i masakrirali civile, već
sutradan poraženi i odbačeni.
2014-04-20
SAA battling ISIS on Deir Ezzor Frontline
Incredible footage has captured the Syrian Arab Army’s battle with ISIS in recent days in Deir Ezzor.
General Issam Zahreddine zvani Brko predvodi obranu Deir Zora.
To je prvi koji se pojavi na snimci videa u prilogu.
Enklava se odlučno i uspješno brani od ljudoždera već par godina.
Sada mi reci koji su to -ogromni teren osvojili - kozojebi
Captagonima drogirani.
http://www.almasdarnews.com/article/deir-ezzor-frontline-video/
+ 18
Incredible footage has captured the Syrian Arab Army’s battle with ISIS in recent days in Deir Ezzor.
Captagonima drogirani.
+ 18
2014-04-20
Strašan video.Yehudi wrote:SAA battling ISIS on Deir Ezzor Frontline
Captagonima drogirani.
+ 18
Kapa dolje herojima.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Koji fajt ono, ručnim granatama na 15 m razdaljine.
A ona dva imaju sriće više nego pameti, na 2-3m od njih je palo
4-5 kašikara.
Stvarno imaju muda a za razliku od isis scum nisu
drogirani Captagonom. Dobar uradak.
A ona dva imaju sriće više nego pameti, na 2-3m od njih je palo
4-5 kašikara.
Stvarno imaju muda a za razliku od isis scum nisu
drogirani Captagonom. Dobar uradak.
2014-04-20
jebe imnanu naninu al nemoze brko bit na svim krajevima, i za onaj upad su krivi ndf ekipa, lokalci koji su se dali iznenadit jer na tom dijelu nije bilo nekih vecih napada isisa,Yehudi wrote:SAA battling ISIS on Deir Ezzor Frontline
Captagonima drogirani.
+ 18