Sirija
Page 15 of 50
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Re: Sirija
Inače čujem neki pregovori oko mira, i arapi najavljuju ulazak vojske.
Nisu se valjda Rusi prepali? na mjestu Rusa bih rekao, da će se svaka strana sila u Siriji koja nije dobila dozvolu službene vlasti iz Damaska, smatrati neprijateljskom itd.. pa da vidimo Arape ili Turke kako će ući..
Jer izgleda da je SAA sada nabrijana za ratovanje, a protivnici (pobunjenici iz FSA) , gube dosta teritorija zadnjih par tjedana(iako opet nanose gubitke, svaki dan izbace nekoliko videa sa TOW gađanjima, znači dnevno se gine dosta i ima uništene dosta tehnike), tako da namjestu Assada i Rusa nebih baš pristao na primirje, itd, nego trebalo bi odsjeći alepo.. sada su odvojili sjevernu granicu od Turske i Alepa, treba i zapadnu granicu zatvoriti.. kada ovi borci , njih par desetaka tisuća koji će braniti Alepo, ostanu bez dostave TOW projektila, onda će se lakše i taj drugi najveći grad osvojiti.. a onda je praktički opozicija poražena, ostat će razbijeni na nekoliko enklava, i morati će na pregovore po nepovoljnim uvjetima..
Nisu se valjda Rusi prepali? na mjestu Rusa bih rekao, da će se svaka strana sila u Siriji koja nije dobila dozvolu službene vlasti iz Damaska, smatrati neprijateljskom itd.. pa da vidimo Arape ili Turke kako će ući..
Jer izgleda da je SAA sada nabrijana za ratovanje, a protivnici (pobunjenici iz FSA) , gube dosta teritorija zadnjih par tjedana(iako opet nanose gubitke, svaki dan izbace nekoliko videa sa TOW gađanjima, znači dnevno se gine dosta i ima uništene dosta tehnike), tako da namjestu Assada i Rusa nebih baš pristao na primirje, itd, nego trebalo bi odsjeći alepo.. sada su odvojili sjevernu granicu od Turske i Alepa, treba i zapadnu granicu zatvoriti.. kada ovi borci , njih par desetaka tisuća koji će braniti Alepo, ostanu bez dostave TOW projektila, onda će se lakše i taj drugi najveći grad osvojiti.. a onda je praktički opozicija poražena, ostat će razbijeni na nekoliko enklava, i morati će na pregovore po nepovoljnim uvjetima..
Guest- Guest
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kovac-moram-izraziti-zadovoljstvo-time-sto-je-postignut-dogovor-o-primirju-u-siriji/874577.aspx
nije valjda da sam opet bio u pravu ;/ iskreno nebih htio da sam bio u pravu(kada sam rekao da će ruska intervencija završiti primirjem a ne porazom ovih u 3dana), ja se nadam da neće biti primirja,
pa u ubiti koliko bih god volio da Assad Iran i avijacija obave posao do kraja, opet mi je žao što će u njihovim obračunima uglavnom ginuti civili(civili u pravilu ginu 2-3 puta više), pa opet možda bolje da je i mir, pa da deportiramo ove iz Europe pomalo
nije valjda da sam opet bio u pravu ;/ iskreno nebih htio da sam bio u pravu(kada sam rekao da će ruska intervencija završiti primirjem a ne porazom ovih u 3dana), ja se nadam da neće biti primirja,
pa u ubiti koliko bih god volio da Assad Iran i avijacija obave posao do kraja, opet mi je žao što će u njihovim obračunima uglavnom ginuti civili(civili u pravilu ginu 2-3 puta više), pa opet možda bolje da je i mir, pa da deportiramo ove iz Europe pomalo
Guest- Guest
Meni se čini da ti čitaš samo naslove.
Primirje NE VAŽI za isis i al-usra teroriste
već samo za one grupe koje priznaju Rusi i
Ameri.
Primirje NE VAŽI za isis i al-usra teroriste
već samo za one grupe koje priznaju Rusi i
Ameri.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
[size=40]Sirijska vojska preuzela kontrolu nad strateškim uzvišenjima oko Alepa
Sirijske vladine snage, uz podršku odreda narodne samoodbrane, preuzele su kontrolu nad nizom važnih visoravni u provinciji Alep, saopštila je agencija SANA.
12. FEBRUARA 2016.
0
503
[/size]
Podeli na Fejsbuku
Tvitni na Tviteru
Prema njegovim podacima, radi se o visoravnima u rejonima Dahra el Kara, Dahra el Kandila, kao i o obližnjem selu At Tamura, koje se nalazi jugozapadno od grada El Zahra. Navodi se da je vojska uspela da uništi sve utvrđene objekte militanata na tim teritorijama.
U sukobima sa vojskom značajan broj militanata je likvidiran, dok su ostali bili prinuđeni da napuste svoje položaje i pobegnu. Prilikom povlačenja teroristi su bacali eksplozivne naprave koje su kasnije uspešno razminirane.
(Sputnik)
2014-04-14
Tweets From Aleppo [ltr]@halabtweets[/ltr] 3h3 hours ago
"we thank the kingdom of saudi arabia 4 the large quantity of TOW missiles abandoned by rebels in Tamoura" #Aleppo
-------------------------
Pri oslobodjenju Tamoura pronašli skladište
etreljiva sa velikomkoličinom TOW sistema
koji su očito došli iz Saudi Arabije.
I zahvalili se lipo Saudima :)
"we thank the kingdom of saudi arabia 4 the large quantity of TOW missiles abandoned by rebels in Tamoura" #Aleppo
2014-04-20
☫Plutonium General ☫ [ltr]@IRGC_QF[/ltr] 3h3 hours ago
#NATO terrorists two A -10 craft bombed hospitals in #Aleppo @mod_russia whit English sub
https://goo.gl/DbJDn5
--------------------------------
Šta je to bilo, ovo sam propustio.
#NATO terrorists two A -10 craft bombed hospitals in #Aleppo @mod_russia whit English sub
https://goo.gl/DbJDn5
--------------------------------
Šta je to bilo, ovo sam propustio.
2014-04-20
Yehudi wrote:Tweets From Aleppo
[ltr]@halabtweets[/ltr]
3h3 hours ago
ima li slika ovoga
Guest- Guest
http://edition.cnn.com/videos/world/2016/02/09/inside-aleppo-syria-pleitgen-walk-and-talk-pkg-wrn.cnn
CNN reportaža iz Alepa.
CNN reportaža iz Alepa.
2014-04-20
The 'Nimr' Tiger [ltr]@Souria4Syrians[/ltr] 2h2 hours ago
Erdogan's mercinaries inside Menagh airbase killed by YPG #Aleppo
----------------------------
Erdoganovi plaćenici zagnojili kad su
naletili na Kurde -YPG
Erdogan's mercinaries inside Menagh airbase killed by YPG #Aleppo
----------------------------
Erdoganovi plaćenici zagnojili kad su
naletili na Kurde -YPG
2014-04-20
upravo_sa_jebachine wrote:Yehudi wrote:Tweets From Aleppo
[ltr]@halabtweets[/ltr]
3h3 hours ago
ima li slika ovoga
Pogledaj na linku, ja nisam otvarao.
2014-04-20
ne pomazu vise ni tow projektili,ameri im dali bas onoliko oruzja da ove jos vise razbjesne,mozda da probaju kurtonima oboriti suhoje,ono da mi je neko pricao nebi vjerovao haha
2014-04-14
BREAKING:
The #Saudi invasion of #Syria has begun, the first batch of #Saudi soldiers arriving at the #Turkish #Syrian borders.
https://www.facebook.com/electronicr...3659885343481/
Počela saudijska invazija
u Siriju ušle prve mješovite Saudijske trupe
The #Saudi invasion of #Syria has begun, the first batch of #Saudi soldiers arriving at the #Turkish #Syrian borders.
https://www.facebook.com/electronicr...3659885343481/
Počela saudijska invazija
u Siriju ušle prve mješovite Saudijske trupe
2014-04-20
ne mogu otvoriti taj link.pa neka udju ali zna se kako ce izaci
2014-04-14
Winter is coming wrote:ne pomazu vise ni tow projektili,ameri im dali bas onoliko oruzja da ove jos vise razbjesne,mozda da probaju kurtonima oboriti suhoje,ono da mi je neko pricao nebi vjerovao haha
A baš
2014-04-20
Patka. Nemaju oni muda ući, što kaže iranski general.Winter is coming wrote:ne mogu otvoriti taj link.pa neka udju ali zna se kako ce izaci
ušli su i u jemen pa ih ovi tamane kao buhe
2014-04-14
Winter is coming wrote:ne mogu otvoriti taj link.pa neka udju ali zna se kako ce izaci
Moraš imati otvoren Facebok da bi moga pogledati.
Ma to je sprdnja, neki lik maršira strojnim korakom a
iza njega ide tovar pa onda stado ovaca.
2014-04-20
https://www.facebook.com/electronicresistanceteam/videos/1113659885343481/
Probaj ovako
Probaj ovako
2014-04-20
ono je neka zajebancija,neke ovčine,a gdje su Kamile?
2014-04-14
Breaking: Syrian Army, Hezbollah seize the Tannourah Quarries and enter Mount Simeon
http://www.almasdarnews.com/article/breaking-syrian-army-hezbollah-seize-the-tannourah-quarries-in-northern-aleppo/ | Al-Masdar News
According to a local military source in northern Aleppo, the Syrian Armed Forces and their allies imposed full control over the Tannourah Quarries after a violent battle with the Islamist rebels of
Jabhat Al-Nusra (Syrian Al-Qaeda group), Harakat Nouriddeen Al-Zinki, Harakat Ahrar Al-Sham, Jaysh Al-Mujahiddeen, Jabhat Al-Shamiyah, and the Free Syrian Army (FSA).
Protiv ovih je i dalje otvoren lov, kao i na isis
http://www.almasdarnews.com/article/breaking-syrian-army-hezbollah-seize-the-tannourah-quarries-in-northern-aleppo/ | Al-Masdar News
According to a local military source in northern Aleppo, the Syrian Armed Forces and their allies imposed full control over the Tannourah Quarries after a violent battle with the Islamist rebels of
Jabhat Al-Nusra (Syrian Al-Qaeda group), Harakat Nouriddeen Al-Zinki, Harakat Ahrar Al-Sham, Jaysh Al-Mujahiddeen, Jabhat Al-Shamiyah, and the Free Syrian Army (FSA).
Protiv ovih je i dalje otvoren lov, kao i na isis
2014-04-20
izgleda da je onaj masakar u ghouti ipak bio rezija sa zarobljenicima kojima su date prazne puske i pretrcavanje preko brisanog prostora uz obezanje ko prezivi taj je slobodan, vidi se u zadnjoj sceni da je snimana sa mjesta otkud su kao poceli pretrcavanje