Zagreb je dobio prvi nepalski dućan
Page 1 of 1
Zagreb je dobio prvi nepalski dućan
U ZAGREBU su trojica nepalskih investitora odlučila otvoriti prvu nepalsku trgovinu - Kathmandu Mart s autohtonim proizvodima iz tih azijskih zemalja, piše Lider.
"Trgovinu sam otvorio s dva investitora iz Portugala, koji su podrijetlom iz Nepala. Oni su državljani Portugala, premda Nepalci, pa im je bilo lakše s putovnicom Europske unije otvoriti trgovinu u Zagrebu. Ja sam jedan od partnera i prvi operativac. Ja sam i dao ideju za taj posao, s obzirom na to da u Hrvatskoj živim već tri godine, dobro poznajem tržište, a kako sam radio i kao posrednik za uvoz radne snage iz Nepala, dobro znam koliko je u Hrvatskoj u ovom trenutku radnika iz moje zemlje", rekao je za Lider Bikash Meche, jedan od osnivača trgovine.
U trgovini je zaposlena još jedna djelatnica, a nitko od njih zasad ne govori hrvatski jezik, znaju tek par osnovnih riječi. No, to i nije toliki problem, s obzirom na to da u trgovinu najčešće dolaze stranci koji žive i rade u Hrvatskoj, ali i turisti.
U trgovini mušterija ne manjka, a traži se sve – od soka od manga, koji nisu imali, što je rastužilo turista iz Britanije hinduističkog podrijetla, do vreća od nekoliko kila riže koju obavezno kupuju stranci na radu u Hrvatskoj.
Kako kaže Meche, u trgovini ne kupuju samo Nepalci, slične prehrambene navike imaju i Indijci i ljudi u Bangladešu, kao i u Pakistanu i svi oni, ako žive u Zagrebu, rado dolaze u trgovinu po namirnice kakve konzumiraju u domovini. No, ako netko ne može doći, organiziraju i dostavu, što itekako koriste poslodavci koji zapošljavaju veći broj radnika iz tih azijskih zemalja i koji za njih pripremaju posebne obroke, piše Lider.
https://www.index.hr/food/clanak/zagreb-je-dobio-prvi-nepalski-ducan/2482611.aspx
"Trgovinu sam otvorio s dva investitora iz Portugala, koji su podrijetlom iz Nepala. Oni su državljani Portugala, premda Nepalci, pa im je bilo lakše s putovnicom Europske unije otvoriti trgovinu u Zagrebu. Ja sam jedan od partnera i prvi operativac. Ja sam i dao ideju za taj posao, s obzirom na to da u Hrvatskoj živim već tri godine, dobro poznajem tržište, a kako sam radio i kao posrednik za uvoz radne snage iz Nepala, dobro znam koliko je u Hrvatskoj u ovom trenutku radnika iz moje zemlje", rekao je za Lider Bikash Meche, jedan od osnivača trgovine.
U trgovini je zaposlena još jedna djelatnica, a nitko od njih zasad ne govori hrvatski jezik, znaju tek par osnovnih riječi. No, to i nije toliki problem, s obzirom na to da u trgovinu najčešće dolaze stranci koji žive i rade u Hrvatskoj, ali i turisti.
U trgovini mušterija ne manjka, a traži se sve – od soka od manga, koji nisu imali, što je rastužilo turista iz Britanije hinduističkog podrijetla, do vreća od nekoliko kila riže koju obavezno kupuju stranci na radu u Hrvatskoj.
Kako kaže Meche, u trgovini ne kupuju samo Nepalci, slične prehrambene navike imaju i Indijci i ljudi u Bangladešu, kao i u Pakistanu i svi oni, ako žive u Zagrebu, rado dolaze u trgovinu po namirnice kakve konzumiraju u domovini. No, ako netko ne može doći, organiziraju i dostavu, što itekako koriste poslodavci koji zapošljavaju veći broj radnika iz tih azijskih zemalja i koji za njih pripremaju posebne obroke, piše Lider.
https://www.index.hr/food/clanak/zagreb-je-dobio-prvi-nepalski-ducan/2482611.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Zagreb je dobio prvi nepalski dućan
jos malo da se udomace a zatim porade na natalitetu s domovnicom pa postanu zanimljivi i HDZ-jotu
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
immortal likes this post
katastrofa
2014-04-16
kaj je je, daš im šaku riže i rade tri dana. nedjeljom ubaciš piceka.
plenki se vali, nikad bolje.
tito je barem s njemačkom napravio ugovor, a nasljednik je RH.
(to boli plenkija jer nemre derat porez po gastarbajterima, peče li ga peče)
plenki se vali, nikad bolje.
tito je barem s njemačkom napravio ugovor, a nasljednik je RH.
(to boli plenkija jer nemre derat porez po gastarbajterima, peče li ga peče)
2014-12-30
debotoijusto wrote:a kako sam radio i kao posrednik za uvoz radne snage iz Nepala
Dakle lik u biti trguje Nepalcima i reketari ih a ovo je front cover
da se ne lažemo, svi ti posrednici su ko i oni naši u Njemačkoj koji su svojevremeno dok nismo bili EU "sređivali papire" za naše
ili Turci na zapadu
u biti se radi o trgovini ljudima i reketu
ili Turci na zapadu
u biti se radi o trgovini ljudima i reketu
Uskoro ćemo dobit i nepalske zetove i male hrvatske Nepalce
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
...bogami zacine hranu da ti hemeroidi na oci iskacu
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Similar topics
» Prvi nepalski milijarder: Svi me pitaju - zašto Srbija?
» Ban Jelačić prvi je povezao Hrvatsku sa svijetom ... 15.IX.1850. Ban Jelačić poslao prvi brzojav u Zagreb
» Zagreb dobio najveci zabavni centar u Europi
» Prvi gay par na svijetu dobio je trojke: 'Ovo je pravi blagoslov'
» Osuđeni pedofil od Varaždina dobio gradilište,prvi na listi za braniteljski kredit
» Ban Jelačić prvi je povezao Hrvatsku sa svijetom ... 15.IX.1850. Ban Jelačić poslao prvi brzojav u Zagreb
» Zagreb dobio najveci zabavni centar u Europi
» Prvi gay par na svijetu dobio je trojke: 'Ovo je pravi blagoslov'
» Osuđeni pedofil od Varaždina dobio gradilište,prvi na listi za braniteljski kredit
Page 1 of 1