ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Danilov o Prigožinovom potezu pobune: prva faza "demontaže" Putinovog sustava

Go down

Danilov o Prigožinovom potezu pobune: prva faza "demontaže" Putinovog sustava Empty Danilov o Prigožinovom potezu pobune: prva faza "demontaže" Putinovog sustava

Post by immortal 25/6/2023, 19:13

Danilov o Prigožinovom potezu pobune: prva faza "demontaže" Putinovog sustava 630_360_1677827515-830

Danilov o Prigožinovom potezu pobune: prva faza "demontaže" Putinovog sustava

25.06.2023 14:00

Tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine Oleksij Danilov nazvao je pokušaj pobune čelnika Wagner grupe Jevgenija Prigožina prvom fazom demontaže sustava koji je izgradio ruski predsjednik Vladimir Putin.
To stoji u Danilovljevom unosu na Facebooku u koji je Ukrinform imao uvid.
“Prigožinova 'pobuna' prva je faza razgradnje Putinova sustava. Prigožin je samo dio grupe i dio plana, vrh ledenog brijega procesa destabilizacije", rekao je Danilov.

Prema njegovim riječima, u Rusiji se formirala grupa nezadovoljnih ljudi – sigurnosnih operativaca, državnih dužnosnika i oligarha – koji Putinove postupke smatraju smrtno opasnim za svoje osobne interese i egzistenciju, kao i prijetnjom Ruskoj Federaciji.

"Prigozhynov marš iz Rostova demonstracija je koliko su njegove namjere bile ozbiljne, kakve mogućnosti postoje i kako se stvaraju uvjeti za pokretanje procesa prijenosa energije – bilo dobrovoljno ili prisilno. Wagnerovi konvoji ili oni koje su formirale druge sile mogli bi u konačnici uspjeti na Crveni trg”, predlaže Danilov.

Po njegovom mišljenju, Putinu preostaje jedina šansa za spas – potpuna čistka bloka moći, fizička likvidacija Wagner grupe, demonstrativno procesuiranje Jevgenija Prigožina, uvođenje vanrednog stanja u zemlji i provedba masovnih represija.
Veliko je pitanje je li Zolotov-Bortnikov kazneni stroj, fokusiran na premlaćivanje hipstera, žena i tinejdžera, u stanju obavljati te funkcije, rekao je Danilov.
Napomenuo je i da se formirala prava skupina potencijalnih ruskih pregovarača s Ukrajinom, ali za sada ostaje u sjeni. Međutim, ne može se isključiti sudjelovanje bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka u tom procesu.
Međutim, prema Danilovu, režimu Vladimira Putina je "zaboden nož u leđa" smrtonosnim udarcem. Možda neće biti trenutačno, ali je "definitivno neizbježan, iako odgođen udarac".
"Ali... sve što može poći po zlu u Rusiji poći će po zlu, a incident s Prigožinom može/je pokrenuo procese s nesagledivim posljedicama. Odbrojavanje je počelo. Moramo učiniti svoj dio... kako bismo napredovali do (Ukrajine – ur. .) granice od 1991. godine", zaključio je Danilov.

Kako je objavljeno, 23. lipnja Jevgenij Prigožin, šef PMC-a "Wagner", krenuo je u demarš protiv ruskog vojnog vodstva, posebno protiv ministra obrane Sergeja Šojgua. Prigožinova privatna vojska preuzela je kontrolu nad Rostovom na Donu i dijelom regije Voronjež 24. lipnja, nakon čega je vođa Wagnera naredio svojim plaćenicima da napreduju prema Moskvi.
Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je pokušaj pobune, nazvavši ga udarcem u leđa zemlji i obećavši "oštro kažnjavanje" umiješanih.
Kasnije istog dana Aleksandar Lukašenko je u koordinaciji s Putinom razgovarao s Prigožinom. Nakon ovih pregovora, Lukašenkov ured je izvijestio o dogovoru o deeskalaciji koji uključuje protjerivanje Prigožina u Bjelorusiju i nikakve pravne radnje protiv Wagnerovih snaga.
Vojni konvoj koji je krenuo prema Moskvi napravio je polukružni zaokret na nešto više od 100 milja od ruske prijestolnice. Plaćenici su se povukli i iz zarobljenog ruskog vojnog stožera u Rostovu na Donu

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Danilov o Prigožinovom potezu pobune: prva faza "demontaže" Putinovog sustava Empty Re: Danilov o Prigožinovom potezu pobune: prva faza "demontaže" Putinovog sustava

Post by crvenkasti 25/6/2023, 19:35

I ja bih bio nervozan u Kijevu nakon što je Putin postavio i Wagner i taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiju.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Danilov o Prigožinovom potezu pobune: prva faza "demontaže" Putinovog sustava Empty Re: Danilov o Prigožinovom potezu pobune: prva faza "demontaže" Putinovog sustava

Post by immortal 25/6/2023, 19:54

crvenkasti wrote:I ja bih bio nervozan u Kijevu nakon što je Putin postavio i Wagner i taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiju.
nisi nervozan u Hrvatskoj

immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by crvenkasti 25/6/2023, 20:19

immortal wrote:
crvenkasti wrote:I ja bih bio nervozan u Kijevu nakon što je Putin postavio i Wagner i taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiju.

Putin je, ne jednom, u svojim govorima spominjao Kosovo. Još ih boli poniženje koje morali pretrpjeti kad je NATO bombardirao Srbiju i i kad su im oteli joj Kosovo usprkos ruskom protivljenju.

A kad Rusi jednom krenu, oni ne staju! Dakle, na svom pohodu prvo će sjebati Kosovo.

A svi znamo - što? Pa na Kosovu se brani Hrvatska!
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by immortal 25/6/2023, 20:22

crvenkasti wrote:
immortal wrote:

Putin je, ne jednom, u svojim govorima spominjao Kosovo. Još ih boli poniženje koje morali pretrpjeti kad je NATO bombardirao Srbiju i i kad su im oteli joj Kosovo usprkos ruskom protivljenju.

A kad Rusi jednom krenu, oni ne staju! Dakle, na svom pohodu prvo će sjebati Kosovo.

ja sam se protivila napadu Ukrajine kad je slembo putin planirao rat
uništen čovjek ne može napredovati 
dugovi se moraju podmiriti

immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sora 26/6/2023, 11:44

crvenkasti wrote:
immortal wrote:

Putin spominje Kosovo jednostavno jer ima paralelu sa svojim osvajanjima ukrajinskog teritorija
i ne vjerujem da mu je plan napsati ikoga više, pogotovu ne Kosovo, jer bi to definitivno izazvalo 3.rat , ako već nije počeo onda bi sigurno počeo
Putinom se koriste balkanski političari da ustabile svoju poziciju , recimo u Srbiji

nego Hrvatska se u odnosu na rat u UKrajini dobro snalazi, zahvaljujući Milančetu , neka njega
a i Saboru, mislim da je povijesna odluka bila NE uključiti se u rat u Ukrajini

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 26/6/2023, 11:48

immortal wrote:

očito nije dok ne vidi tvoj topuz
onda se jadan ..unervozi , da ne rečem nešto grdo ..ha ha :clown

2014-04-29

Back to top Go down

Post by mentalitet 26/6/2023, 19:20

immortal wrote:

Shto bi bio nervozan?Pa vidish da se dobro zabavlja isto kao i ja i jebe vas u to malo mozga shto imate.Ja da sam se borio za danashnju Hrvatsku sigurno bi ubio najmanje 10 iz takozvane 200 tudjmanove ergele pa onda presudio sam sebi.No naravno,ti si mala kuravica koja se karala z guza u rovu i pushila zengama pimpace pa zato i navijash stalno za neki rat ne bi li kako opet doshla u priliku da mjesto doruchka i kefira pijesh spermu.

2020-07-05

Back to top Go down

Post by immortal 26/6/2023, 20:19

Sora wrote:
immortal wrote:

očito nije dok ne vidi tvoj topuz
onda se jadan ..unervozi , da ne rečem nešto grdo ..ha ha :clown
sva su grda

immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by immortal 26/6/2023, 20:26

mentalitet wrote:
immortal wrote:

Shto bi bio nervozan?Pa vidish da se dobro zabavlja isto kao i ja i jebe vas u to malo mozga shto imate.Ja da sam se borio za danashnju Hrvatsku sigurno bi ubio najmanje 10 iz takozvane 200 tudjmanove ergele pa onda presudio sam sebi.No naravno,ti si mala kuravica koja se karala z guza u rovu i pushila zengama pimpace pa zato i navijash stalno za neki rat ne bi li kako opet doshla u priliku da mjesto doruchka i kefira pijesh spermu.

šta pokušavaš tolikim prljavštinama iz prljavih usta
 šta sam radila i kako djelovala nadam se da ćeš se imati priliku pobliže upoznati

i smradu jesi li čuo da je Arkan bio ranjen u nogu

immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics