Bez snažnog ukrajinskog kontranapada, Putin će dobiti svoj rat
Page 1 of 1
Bez snažnog ukrajinskog kontranapada, Putin će dobiti svoj rat
Piše britanski Telegraf :
Telegraph: Bez snažnog ukrajinskog kontranapada, Putin će dobiti svoj rat
Ako Rusija pobjedi izgubit će Britanija.....KOKICE JEBO VAM PAS MATER.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Bez snažnog ukrajinskog kontranapada, Putin će dobiti svoj rat
Kolumnista Robert Clark upozorava da bi neuspjeh Ukrajine da pokrene snažnu kontraofanzivu bio u interesu Putina i da bi mu to otvorilo put da dobije svoj rat. U članku za britanski list Telegraph rekao je da se Kijev sada priprema za jedan od najvažnijih kontranapada od Bitke kod Bulge na kraju Drugog svjetskog rata. Clark vjeruje da bi, ako ukrajinske snage uspiju postići značajan napredak, takav zamah na kraju doveo do oslobađanja svih ukrajinskih teritorija.
Ali ako ne uspiju, politička i vojna podrška SAD-a mogla bi početi da jenjava, što bi se odrazilo i na budućnost Ukrajine kao suverene države. Smatra da je to prava prekretnica za rat, s obzirom na guste rasporede i odgađanje dugo očekivane “proljetne ofanzive”.
Ističe da je loše izvedena ruska ofanziva dala Ukrajini priliku da iskoristi slabosti svog protivnika, a ulogu su imali i loši vremenski uslovi koji su remetili ruske manevre, jer su se borbeni tenkovi i transporteri zaglavljivali u blatu. Na kraju, čeka se i obećana i prijeko potrebna zapadna vojna oprema.
Na kraju članka se upozorava da povratak republikanaca u Bijelu kuću predstavlja veliku opasnost za Kijev, jer su dva glavna kandidata, Donald Trump i Ron DeSantis, naglasili da je američka podrška Ukrajini ograničena. Čini se da mnogi u njihovoj stranci vjeruju da je Ukrajina evropski problem i da ga mora sama riješiti. Clark dodaje da bi Putin, ako konačno uspije anektirati istočnu Ukrajinu, mogao proglasiti pobjedu. Moskva bi preuzela kontrolu nad teritorijama između Rusije i Crnog mora, stoga je ovaj napad posljednja šansa Kijeva da potvrdi svoj legitimni suverenitet.
Ali ako ne uspiju, politička i vojna podrška SAD-a mogla bi početi da jenjava, što bi se odrazilo i na budućnost Ukrajine kao suverene države. Smatra da je to prava prekretnica za rat, s obzirom na guste rasporede i odgađanje dugo očekivane “proljetne ofanzive”.
Ističe da je loše izvedena ruska ofanziva dala Ukrajini priliku da iskoristi slabosti svog protivnika, a ulogu su imali i loši vremenski uslovi koji su remetili ruske manevre, jer su se borbeni tenkovi i transporteri zaglavljivali u blatu. Na kraju, čeka se i obećana i prijeko potrebna zapadna vojna oprema.
‘Posljednja šansa Kijeva’
Čak i uz ove prednosti, vrijeme je od presudne važnosti, ističe autor. Ukrajini je potrebna barem djelomična pobjeda ove godine da bi povratila teritorije u anektiranim oblastima Donjecka, Hersona, Luganska i Zaporožja. Ako ove oblasti ostanu okupirane i pripojene Rusiji do sljedeće godine, autor smatra da će Kremlj vjerovatno uspjeti zaustaviti sukob i zadržati svoje snage u Ukrajini, i to u vrijeme kada se očekuje smanjenje američke političke i finansijske podrške.Na kraju članka se upozorava da povratak republikanaca u Bijelu kuću predstavlja veliku opasnost za Kijev, jer su dva glavna kandidata, Donald Trump i Ron DeSantis, naglasili da je američka podrška Ukrajini ograničena. Čini se da mnogi u njihovoj stranci vjeruju da je Ukrajina evropski problem i da ga mora sama riješiti. Clark dodaje da bi Putin, ako konačno uspije anektirati istočnu Ukrajinu, mogao proglasiti pobjedu. Moskva bi preuzela kontrolu nad teritorijama između Rusije i Crnog mora, stoga je ovaj napad posljednja šansa Kijeva da potvrdi svoj legitimni suverenitet.
2014-04-11
Ajd ne dramite bezveze. Bit ćeš granata. Vidiš da ovi proizvođači granata em nemaju dovoljno kapaciteta em se boje a šta kad stane taj rat u Ukrajini kome će prodavat ?
Na kraju članka se upozorava da povratak republikanaca u Bijelu kuću predstavlja veliku opasnost za Kijev, jer su dva glavna kandidata, Donald Trump i Ron DeSantis, naglasili da je američka podrška Ukrajini ograničena. Čini se da mnogi u njihovoj stranci vjeruju da je Ukrajina evropski problem i da ga mora sama riješiti. Clark dodaje da bi Putin, ako konačno uspije anektirati istočnu Ukrajinu, mogao proglasiti pobjedu. Moskva bi preuzela kontrolu nad teritorijama između Rusije i Crnog mora, stoga je ovaj napad posljednja šansa Kijeva da potvrdi svoj legitimni suverenitet.
Prevedeno: Ako rat potraje ovi imaju tržište i Ukrajina će dobiti granate da od njih radi čevape i pljeskavice.
Tu je i prelaženje na zelenu energiju a Putinu je nafta pola proračunskih prihoda.
Šta dramite koji kurac ? Pa nije Bog idiot a nit njegov general. Opustite se. Di je vama priša ? Di gori ?
Europska komisija radi na nacrtu paketa dokumenata za ubrzanje procesa militarizacije gospodarstva EU, čime bi industrija oružja postala jedan od prioriteta njezina gospodarskog razvoja.
U skladu s prijedlogom, industrija oružja i streljiva bit će imenovana prioritetnim područjem gospodarskog razvoja EU-a, uz zelenu energiju i čistu proizvodnju. U sklopu istog paketa, Europska komisija će predstaviti inicijativu za pokretanje proizvodnje topničkog streljiva. Institucije EU i zemlje članice uložit će 1.5 milijardi eura u tom smjeru.
“Europska komisija i članice EU-a koordiniraju inicijativu da se prioritetno financira vojna industrija, prvenstveno proizvodnja streljiva. Između ostalog, Europska komisija predlaže da se članice EU-a, koje ulažu značajna sredstva u razvoj obrambene industrije, izuzmu od zahtjeva za proračunski deficit Unije i državni dug. To će omogućiti zemljama da aktivnije ulažu u obrambene projekte”, rekao je jedan europski diplomat.
Nekoliko dokumenata, koje sada izrađuje Europska komisija, dat će status prioriteta jačanju obrambene proizvodnje. Najbliži kratkoročni cilj bit će povećanje proizvodnje topničkih granata kalibra 155 mm, minobacačkih granata i raznih vrsta projektila zemlja-zemlja i zemlja-zrak, namijenjenih isporuci Ukrajini i nadopunjavanju europskih arsenala.
Kako bi uložila velika sredstva u obrambeni sektor, Europska unija mora osigurati da će potražnja za oružjem i streljivom ostati stabilna nakon završetka sukoba u Ukrajini. Europski proizvođači oružja također imaju razloga za strah od konkurencije s američkom vojnom industrijom, najvećim dobavljačem oružja i vojne opreme za zemlje NATO-a.
Prema izvješćima europskih medija, Europska komisija raspravlja o mogućnosti davanja statusa prioriteta europskim proizvođačima oružja pri odabiru izvođača za narudžbe nacionalne obrane. Unatoč tome, američkim proizvođačima trebalo bi dopustiti ulazak na tržište samo prema načelu ostatka. Njemačka, Francuska i Italija aktivno promoviraju ovaj pristup, dok mu se Poljska, baltičke zemlje i niz drugih nacija opiru.
Plan EU za jačanje vojne industrije
2014-04-11
Ja sam doduše star i glup, ali poslušajte moj savjet: ako Ukrajina želi pobijediti, Rusija mora izgubiti!
crvenkasti-
2014-04-17
Nema priše nigdje. Polako. Izbori su u demokraciji svako četiri godine. Meni se nigdje ne žuri.
Di se vama žuri ?
Ukrcat ćete se na neki svemirski brod pa otić s ove planete pa van se žuri na vlak ?
Tu ste di ste. Ionako nećete nigdi pa ćemu onda priša ? Di ćete doć ? Opet ste ovdje na ovoj planeti. Sidi, odmori.
Di se vama žuri ?
Ukrcat ćete se na neki svemirski brod pa otić s ove planete pa van se žuri na vlak ?
Tu ste di ste. Ionako nećete nigdi pa ćemu onda priša ? Di ćete doć ? Opet ste ovdje na ovoj planeti. Sidi, odmori.
2014-04-11
Malo ću te ispravit : Ako Zelenski koji je naš Soroševac ne ostvari pobjedu šta prije britanska imperija i soroševci će izgubit rat a netko drugi će pobijediti.crvenkasti wrote:Ja sam doduše star i glup, ali poslušajte moj savjet: ako Ukrajina želi pobijediti, Rusija mora izgubiti!
2014-04-11
Stvaramo novi svijet.RayMabus wrote:Malo ću te ispravit : Ako Zelenski koji je naš Soroševac ne ostvari pobjedu šta prije britanska imperija i soroševci će izgubit rat a netko drugi će pobijediti.crvenkasti wrote:Ja sam doduše star i glup, ali poslušajte moj savjet: ako Ukrajina želi pobijediti, Rusija mora izgubiti!
Moja ime je i kao inkarnirani i kao duša Nova duša a to znači dolazi promjena i anđeo sam Znanja a to su Prijestolnici a njihova je zadaća pomagati inkarniranim dušama na njihovom duhovnom putu.
Tri puta me preglasaš i onda me praviš budalom i misliš da ja tako truli nakaradni sistem neću uništit tj da ću to ostavit tako na ovoj planeti tj njenoj površini.
AJTE BOG.
2014-04-11
Opet im troše PZO.
Kako će sad ova britanska imperija u napad i da na brzinu slomi Rusiju kako bi oni vladali svijetom a pripremili trupe a nemaju PZO da ih pokriju u napadu za brzi slom Rusije kako bi britanska imperija izvela slom i brzi pad Rusije nakon čega će oni vladati istom ?
Prije 12 minuta
Proglašena zračna uzbuna za Kijev
Lokalne vlasti izdale su upozorenje za zračni napad na Kijev nakon što su se u glavnom gradu čule pucnjava i eksplozije. Stanovnici koji su se probijali do skloništa protiv zračnih napada rekli su da su vidjeli dronove u zraku.
Kako će sad ova britanska imperija u napad i da na brzinu slomi Rusiju kako bi oni vladali svijetom a pripremili trupe a nemaju PZO da ih pokriju u napadu za brzi slom Rusije kako bi britanska imperija izvela slom i brzi pad Rusije nakon čega će oni vladati istom ?
Prije 12 minuta
Proglašena zračna uzbuna za Kijev
Lokalne vlasti izdale su upozorenje za zračni napad na Kijev nakon što su se u glavnom gradu čule pucnjava i eksplozije. Stanovnici koji su se probijali do skloništa protiv zračnih napada rekli su da su vidjeli dronove u zraku.
2014-04-11
Evo srušili im dron iznad predsjedničke palače. To je ova palača od Zelenskog.
Troši troši PZO. Ako ne potrošiš pogodit će ti palaču.
Troši troši PZO. Ako ne potrošiš pogodit će ti palaču.
2014-04-11
Znate kako izgleda Pakao ?
Hrpa izbezumljenih ljudi trče naokolo i sudaraju se jedni s drugima i totalno izbezumljeni trčkaraju tako naokolo i tako svi u tom Paklu.
Jesam li vam rekao da mi je to srednje ime i da sam ja dio Pakla koji šeta vani ?
Vidite šta gledate jer ste mi instalirali Komšiča ?
TOTALNI KAOS.
Svi ste izbezumljeni. Trčkarate okolo ko muve bez glave. Sudarate se jedni s drugima u tom trčkaranju i onda opet nastavljate tako trčkarat okolo bezglavo i bez plana. Ništa vam više nije jasno.
DOBRO DOŠLI U PAKAO.
Hrpa izbezumljenih ljudi trče naokolo i sudaraju se jedni s drugima i totalno izbezumljeni trčkaraju tako naokolo i tako svi u tom Paklu.
Jesam li vam rekao da mi je to srednje ime i da sam ja dio Pakla koji šeta vani ?
Vidite šta gledate jer ste mi instalirali Komšiča ?
TOTALNI KAOS.
Svi ste izbezumljeni. Trčkarate okolo ko muve bez glave. Sudarate se jedni s drugima u tom trčkaranju i onda opet nastavljate tako trčkarat okolo bezglavo i bez plana. Ništa vam više nije jasno.
DOBRO DOŠLI U PAKAO.
2014-04-11
čeka se da se tlo osuši pa kreće protunapad...
kreću s tisućama oklopljenih konjanika, pa da ne zapnu u blatu, kao francuzi kod agincourta 1415...
kreću s tisućama oklopljenih konjanika, pa da ne zapnu u blatu, kao francuzi kod agincourta 1415...
RayMabus wrote:Piše britanski Telegraf :
I tebi, sinko.
Guest- Guest
RayMabus wrote:
DOBRO DOŠLI U PAKAO.
Ne projiciraj svoje osobine na druge.
I pakao ne postoji, ako nisi znao do sad, sad znaš.
Guest- Guest
Similar topics
» Izgleda da će i Srbija dobiti svoj Donbas :D
» Putin odbija produžiti sporazum o izvozu ukrajinskog žita
» Uđe li Hrvatska u eurozonu, Putin će dobiti svoje najveće oružje u EU
» Putin i Orban uskoro bi mogli dobiti neočekivanog saveznika
» Putin: Istorija će se pobrinuti za svoj tok kao što je ustanovljeno da su SAD odgovorne za MASAKR U JUGOSLAVIJI
» Putin odbija produžiti sporazum o izvozu ukrajinskog žita
» Uđe li Hrvatska u eurozonu, Putin će dobiti svoje najveće oružje u EU
» Putin i Orban uskoro bi mogli dobiti neočekivanog saveznika
» Putin: Istorija će se pobrinuti za svoj tok kao što je ustanovljeno da su SAD odgovorne za MASAKR U JUGOSLAVIJI
Page 1 of 1