ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nema u ovoj državi milosti

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Nema u ovoj državi milosti - Page 2 Empty Re: Nema u ovoj državi milosti

Post by aben 25/1/2016, 21:24

vili40 wrote:
aben wrote:
vili40 wrote:
aben wrote:
vili40 wrote:
kic wrote:
aben wrote:zoč uopće gre u skulu kad nemo šoldov, tribo bi nojti poso.
zašto ima štednju ako ne ulaže u školovanje, učenici imaju popuste i tak.. realno opet jel.
ja sam za red ali ovo je sramota,da se odvjetničke kuće enormno bogate na sirotinji a o Fini ne znam što bih rekao
a ča su tote kuće krive?
 104 kune za javnog bilježnika, 342 kune za trošak odvjetnika, predvidive troškove od 94 kune i odvjetnički predvidivi trošak od 500 kuna, znači 1600 kuna, i tako četiri puta
ne ulazeći u to ča su oni isposlovali najniže tarife kod države i tako se zaštitili od konkurencije, 

koliko ti misliš da bi taj poso tribo koštati?
jel znaš koliko bi ti troškovi bili u kapitalističkoj mrskoj nam Njemačkoj?
ne,
jesu li i oni cehovski zaštitili ulazak novih odvjetnika na tržište?

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Leviathan2 25/1/2016, 21:27

pouka, ne drzi novac u banci ni ako zivis u najvecoj razbojnickoj rupi jer legalizirani lopovi su najveci lopovi, koliko imas u dzepu il charapi toliko znaj i da imas,  sjecam se tudmanove hrvatski nofcanik u hrvatskom dzepu, eeee  nema te provale vise, sad samo banka i samo banka da ti oni mogu uzeti kad oce,  bas sam pricao sa gigijem i veli on meni isao kupit televizor tamo dole kod njega i ne moze ga kupit keshom jer usrani televizor kosta 530 eurica a u keshu moze platit    499, 99 eurica, medjutim da ne ostanu bez kupca prodavci su mu prodali televizor za 490 eura i daljinski od tog istog televizora za 40, vuk sit i ovce na broju, al kaze da je kod njiha bio prijedlog zakona za maksimalno placanje u keshu do 20 eurica, sve ostalo preko banaka a banke im crkavaju ko muve i ljudi ostaju bez love tako da su sad stvarno u kurcu jer se boje banaka a sa kesom ne smiju i ne mogu kupovat

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by vili40 25/1/2016, 21:34

aben wrote:
vili40 wrote:
aben wrote:
vili40 wrote:
aben wrote:
vili40 wrote:
kic wrote:
aben wrote:zoč uopće gre u skulu kad nemo šoldov, tribo bi nojti poso.
zašto ima štednju ako ne ulaže u školovanje, učenici imaju popuste i tak.. realno opet jel.
ja sam za red ali ovo je sramota,da se odvjetničke kuće enormno bogate na sirotinji a o Fini ne znam što bih rekao
a ča su tote kuće krive?
 104 kune za javnog bilježnika, 342 kune za trošak odvjetnika, predvidive troškove od 94 kune i odvjetnički predvidivi trošak od 500 kuna, znači 1600 kuna, i tako četiri puta
ne ulazeći u to ča su oni isposlovali najniže tarife kod države i tako se zaštitili od konkurencije, 

koliko ti misliš da bi taj poso tribo koštati?
jel znaš koliko bi ti troškovi bili u kapitalističkoj mrskoj nam Njemačkoj?
ne,
jesu li i oni cehovski zaštitili ulazak novih odvjetnika na tržište?
znači ne znaš da su jedino nas vlasti prepustile nikad sitim hijenama i napravile katastrofu od 330 tisuća ovršenih što zajedno sa ostalima u obitelji iznosi oko milijun?I da se taj milijun zbog tih hijena više nikada neće postaviti na noge a time ni država?Ali dobro,sad bar znaš tko u Hrvatskoj ima milijunska oročenja a nikada nisu ništa korisno radili za državu osim pljačkali sirotinju.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by aben 25/1/2016, 21:39

vili40 wrote:

znači ne znaš da su jedino nas vlasti prepustile nikad sitim hijenama i napravile katastrofu od 330 tisuća ovršenih što zajedno sa ostalima u obitelji iznosi oko milijun?I da se taj milijun zbog tih hijena više nikada neće postaviti na noge a time ni država?Ali dobro,sad bar znaš tko u Hrvatskoj ima milijunska oročenja a nikada nisu ništa korisno radili za državu osim pljačkali sirotinju.
ne razumin,
u čemu je problem? kako misliš da su nas vlasti prepustile hijenama? 
korisno radili za državu?  :O

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by vili40 25/1/2016, 21:40

aben wrote:
vili40 wrote:

ne razumin,

Europa zna: Samo otvoren račun znači podmirenje duga

Ideja da se blokira račun dok se ne podmiri dug na psihološkoj je razini jednaka ideji da se ljudima blokira disanje dok ne počiste kuću. Europska civilizacija odavna je to shvatila, hrvatsko društvo još nije. Ali, kako onda ipak naplatiti potraživanja, kako zaštititi vjerovnike od namjernog neplaćanja kućnih računa i poslovnih faktura?
Dr. Tihomir Domazet kaže da su zapadne zemlje to uglavnom riješile zakonima o insolventnosti. Ivica Jakić, švicarski energetski konzultant i dugogodišnji poduzetnik u Austriji, kaže kako je kod njih obvezno “poravnanje” (njem. Ausgleich): svaki dužnik koji ne može platiti dug mora o tome nakon 60 dana obavijestiti trgovački sud i odmah poslati vjerovnicima ponudu za nagodbu.
Ako se uspiju nagoditi, to se upisuje na sudu pa to svi mogu vidjeti, ali dužnik nastavlja poslovati i živjeti. Bez nagodbe slijedi stečaj. Za manje dugove vjerovnici dolaze i provode ovrhu stavljajući zabilježbe na imovini dužnika, nekretninama i pokretninama - ali bankovne račune ne mogu blokirati! To je, zapravo, logično: jedino poslovni račun u funkciji omogućava da se dug i plati. - U Europi, vaši vam vjerovnici pomažu da se izvučete iz dugova - kaže i dr. Tihomir Domazet. U biti, to znači da vjerovnici shvaćaju i prihvaćaju i vlastitu odgovornost (da ne kažemo - pogrešku) ako traže da im neki iznos plati dužnik koji to objektivno ne može učiniti. U Hrvatskoj, čak i monopolske državne službe nemilosrdno će tražiti sve više i više novca od svojih mušterija, premda znaju da te mušterije stvarno mogu plaćati sve manje i manje. A kad se ne budu mogli naplatiti, posegnut će za financijskim nasiljem. Blokada bankovnih računa nije ništa drugo nego institucionalizirano nasilje.
Dakako, od Fine i ovrha stradaju neupućeni i naivni. Oni financijski malo vještiji imaju račune i na imena djece, otvorili su za par stotina dolara offshore poduzeće (pa i vlastitu banku!) na Kajmanskom otočju, osnovali su tvrtke kćeri, zaklade i udruge građana... Ukratko, imaju mnoštvo računa za koje vjerovnici i javni bilježnici ne mogu znati.
Osim toga, za nekoliko godina svaki građanin Europske Unije (a to će biti i Hrvati) moći će otvoriti tekući račun bilo gdje i u bilo kojoj banci, i preko njega poslovati i plaćati na teritoriju čitave Europske Unije. Hoće li Fina blokirati i račune i kreditne kartice hrvatskog građanina s početka priče, na primjer, u Finskoj? U Portugalu? U Grčkoj? Ili račune i kartice internetske, virtualne banke? Teško... Krajnji je čas da se blokade privatnih i poslovnih bankovnih računa i u Hrvatskoj onemoguće pa da se i tu uvedu režimi plaćanja kakvi postoje drugdje u Europskoj Uniji.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by aben 25/1/2016, 21:53

vili40 wrote:
aben wrote:
vili40 wrote:

ne razumin,

Europa zna: Samo otvoren račun znači podmirenje duga

nemoj me krivo svatiti, ako ti zvučin ko da bronin državu ili kroni bussinese, ali

zar i mi nemomo zaštićeni račun?
iz teksta bi ispalo da bi ovoj obitelji prije oduzeli kuću, nego iljadu eura s računa.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben 25/1/2016, 21:55

uglovnon, kolike su tarife njemačkih ovršitelja?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by vili40 25/1/2016, 22:00

aben wrote:uglovnon, kolike su tarife njemačkih ovršitelja?
pojednostavit ću,u Njemačkoj su odvjetničke kuće,razne Fine i javni bilježnici odavno istjerani da se bave ovrhama,ne bi se tamo moglo dogoditi da ti siluju račun zbog 14 eura sa 1600 pa onda tako puta 4
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Trinity 25/1/2016, 22:05

vili40 wrote:
pojednostavit ću,u Njemačkoj su odvjetničke kuće,razne Fine i javni bilježnici odavno istjerani da se bave ovrhama,ne bi se tamo moglo dogoditi da ti siluju račun zbog 14 eura sa 1600 pa onda tako puta 4
Ma pusti njega, ništa nije na njegovo ime, zna on kako s državom. pirat
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by vili40 25/1/2016, 22:12

Trinity wrote:
vili40 wrote:
Ma pusti njega, ništa nije na njegovo ime, zna on kako s državom. pirat
nisam sad siguran ali baš ću se raspitati,u Njemačkoj takve stvari idu puno puno jeftinije,mislim da se sve odradi sa nekih 10 eura.
A kod nas te napenali i oženi svaka šuša za toliko da si tek onda u pravom dugu
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by vili40 25/1/2016, 22:15

a što se i čudimo kad je zadnje 4 godine ordinirao u Vladi Orsat
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by debotoijusto 25/1/2016, 22:20

vili40 wrote:
ali ti uredno ispostave racun od xxx€ sto si pogledao cam verziju nekog filma koji ce zaradit 500m.$
probaj ne platit
ovaj prijevoz koji klinac nije platio placamo svi mi

jbg. nemaju srece , netko natuce stotine kazni i nista ne plati 
mozda tekst pomogne da neki odvjetnik uskoci
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by vili40 25/1/2016, 22:23

debotoijusto wrote:
vili40 wrote:
ali ti uredno ispostave racun od xxx€ sto si pogledao cam verziju nekog filma koji ce zaradit 500m.$
probaj ne platit

ili ti ne razumiješ mene ili ja tebe,nije važno
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by debotoijusto 25/1/2016, 22:32

vili40 wrote:
debotoijusto wrote:
vili40 wrote:
probaj ne platit

ili ti ne razumiješ mene ili ja tebe,nije važno
sto ne razumijem ?
da se ovrsuju racuni radi lose snimke 01 ?
tko to radi u nj. ?

Last edited by debotoijusto on 25/1/2016, 22:32; edited 1 time in total (Reason for editing : rfgh)
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics