ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Borelija treba maknit: Priča o nekakvoj eu mornarici ( EU nije država ) koja će patrolirat oko Tajvana

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Borelija treba maknit: Priča o nekakvoj eu mornarici ( EU nije država ) koja će patrolirat oko Tajvana - Page 2 Empty Re: Borelija treba maknit: Priča o nekakvoj eu mornarici ( EU nije država ) koja će patrolirat oko Tajvana

Post by Guest 24/4/2023, 01:24

RayMabus wrote:
Speare Shaker wrote:
RayMabus wrote:
Šta oće ?

Zajedničku borbu za veće dobro. Uništenje Kine.
Kao što su saveznice u ww2 vodile tajedničku borbu za veće dobro. Uništenje hitlerovske koalicije.
Pa ne moraš onda pričat o eu vojsci i da eu plaća ovima za gorivo jer je to daleko.

Možeš surađivat vojno s Filipinama npr pa s njima jačat obranu.

A NEĆE TO NEGO DAJ TI PARE FRANCUSKOJ MORNARICI DA SE TAMO KURČI.

Pa i hoće i to ne samo s Filipinima nego i Vijetnamom i Australijom.
Cilj je ionako isti. Uništenje Kine.

Guest
Guest

Back to top Go down

Borelija treba maknit: Priča o nekakvoj eu mornarici ( EU nije država ) koja će patrolirat oko Tajvana - Page 2 Empty Re: Borelija treba maknit: Priča o nekakvoj eu mornarici ( EU nije država ) koja će patrolirat oko Tajvana

Post by RayMabus 24/4/2023, 01:32

Pa nek bude.

Al neće bit ovo da mi on tvrdi kako je to trgovinski interes EU a nije jer od 27 članica samo četiri posluju tamo i da mi priča o nekakvoj eu misiji patroliranja oko Tajvana a sve kako bi preko toga francuska, njemačka, talijanska i španjolska mornarica dobile pare za gorivo jer je to daleko i to košta.

I šta ako Kina to napadne ? Onda je EU u ratu.

Ma zamisli. 

Pa oni su opasni za Europu jer umjesto rata preko psorednika kurče se Kini ispod nosa izravno sa svojim mornaricama i to još oće umotat pod zastavu EU tj da uvuću sve nas u taj rat a koji s tim nemamo veze.

NE MOŽE.

POKUŠAJ PA ĆEŠ VIDIT ŠTA ĆE TI SE DESIT.

ETO KINA TI JE VEĆ ODGOVORILA : CIJELI SSSR JE RUSIJA.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 24/4/2023, 01:35

RayMabus wrote:
POKUŠAJ PA ĆEŠ VIDIT ŠTA ĆE TI SE DESIT.

Pokazat će Kini gdje joj je mjesto.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/4/2023, 01:37

Jebe mi se za Kinu.

Ne dopuštam da me netko uvlači u sukob i priča mi kako ja trgujem s tim tamo a ne samo da ja ne trgujem nego 23 države u EU dok samo četiri trguju i onda mi priča o nekakvom eu patroliranju oko Tajvana a sve kako bi francuska mornarica tako dobila lovu za gorivo da se tamo kurče.

Ne možeš me pravit budalom. Možeš pokušat pa ćeš najebat.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/4/2023, 01:38

Jedna od četiri države EU koje tamo trguju :

IZVJEŠĆE NIZOZEMSKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE
[url]Borelija treba maknit: Priča o nekakvoj eu mornarici ( EU nije država ) koja će patrolirat oko Tajvana - Page 2 Jdwqt1681808398_l[/url]

Nizozemska Kinu smatra i trgovinskim partnerom i najvećom prijetnjom

Kina je najveća prijetnja nizozemskoj gospodarskoj sigurnosti - objavila je ovog tjedna nizozemska obavještajna služba AIVD u godišnjoj procjeni prijetnji za koju kaže da uključuje komercijalnu špijunažu i tajna ulaganja.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/4/2023, 01:45

Kako bi se zvala ta pomorska eu misija kad smo već kod toga ?

Jel bi se zvala : Mi podržavmo politiku jedne Kine al ćemo plovit između Kine i Tajvana jer je u praksi ne podržavamo nego je za nas Tajvan država.

Jel to ta eu misija pa će onda francuska mornarica preko eu agencije na čijem je čelu Boreli donosit račune za gorivo i ostale troškove a mi ćemo svi ostali to plaćat iako ne trgujemo uopće tamo i podržavamo politiku jedne Kine ?

Pa skrati onda to : OBJAVI RAT KINI.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 24/4/2023, 01:53

Ukrajina, Kosovo,  Tajvan.

Skupi enenergenti.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/4/2023, 01:53

Ne zanima me ništa istočnom od Šri Lanke.

Može protiv somalskih pirata eu misija jer ipak tu svi trgujemo a dalje si sami financirajte gorivo a posebno nećete pod zastavom eu patrolirat Kini ispod nosa i uvlačit sve ostale nas u rat.

AJ BOG
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 24/4/2023, 01:54

Tomos 4, gumenjak i da patroliraju.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/4/2023, 02:07

Trebaju im pare za gorivo jer su nabili ogroman javan dug pa su švorc a imaju prekooceanske teritorije pa oće da EU preko ovog Borelija izmišlja razno razne eu misije pa će oni kod istog tog Borelija koji je na čelu evropske obrambene agencije donosit račune za troškove i da im mi svi ostali to plaćamo.

Nemaju love a žele napravit novi nosać aviona a to košta pa izmišljaju pričice za malu djecu.

Proračun im pušta na sve strane pa misle da je EU nekakva njihova kasica prasica da im finacira troškove za te francuske neoimperijalne zahtjeve i održavanje statusa imperijalne sile.

Last edited by RayMabus on 24/4/2023, 02:08; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 24/4/2023, 02:07

RayMabus wrote:Kako bi se zvala ta pomorska eu misija kad smo već kod toga ?

Eulex-Durex
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Serbinho-3 24/4/2023, 02:13

Ta EU misli to je Jugoslavija, sada ce oni tu vedriti i oblaciti.

Samo sto se nisu raspali i oni bi po Aziji.

Zavrne im i Kina slavinu, pa neka trguju sa West 

Garfield Park.

Gde god se pojave, tu rat izbije.
Serbinho-3
Serbinho-3

2014-08-25

Back to top Go down

Post by Guest 24/4/2023, 09:32

RayMabus wrote:Kako bi se zvala ta pomorska eu misija kad smo već kod toga ?

Jel bi se zvala : Mi podržavmo politiku jedne Kine al ćemo plovit između Kine i Tajvana jer je u praksi ne podržavamo nego je za nas Tajvan država.

Jel to ta eu misija pa će onda francuska mornarica preko eu agencije na čijem je čelu Boreli donosit račune za gorivo i ostale troškove a mi ćemo svi ostali to plaćat iako ne trgujemo uopće tamo i podržavamo politiku jedne Kine ?

Pa bio bi i red da priznaju kako je politika jedne Kine propala i da priznaju samostalnost Tajvana. Jedna Kina je ionako bila politika inata propalom SSSR-u.
Ti živiš u srednjem vijeku?
Objava rata je isključena, a razlozi su čisto praktični.
Naime, nakon ww2 niti jedna iole ozbiljna država nije objavila rat niti jednoj drugoj iole ozbiljnoj državi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/4/2023, 09:35

Serbinho-3 wrote:Ta EU misli to je Jugoslavija, sada ce oni tu vedriti i oblaciti.

Samo sto se nisu raspali i oni bi po Aziji.

Zavrne im i Kina slavinu, pa neka trguju sa West 

Garfield Park.

Gde god se pojave, tu rat izbije.

EEZ je podržavala opstanak Jugoslavije jer nisu znali što će se dogoditi ako se Jugoslavija i formalno raspadne.
Mislim, pa Ratko Mladić i Radovan Karadžić su prijetili Britancima kako oni imaju rakete koje mogu doseći do Londona.
Ali su na srpsku žalost brzo shvatili kako je laganje srpski nacionalni sport.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/4/2023, 09:37

RayMabus wrote:Ne zanima me ništa istočnom od Šri Lanke.

Koga normalnog briga što tebe zanima?
Hašiš i marihuana?
Idi u Afgnistan, tamo je trava navodno najkvalitetnija, a o opijumu da se i ne govori.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/4/2023, 16:23

Speare Shaker wrote:
RayMabus wrote:Ne zanima me ništa istočnom od Šri Lanke.

Koga normalnog briga što tebe zanima?
Normalno da ih ne zanima.

Samo ja sam taj koji zapovijeda a ne oni.

6. Anđeli:
Iako anđeli nisu duhovi, već entiteti svjetla, oni daju svjetlo kroz ljubav, oni se raduju kada služe drugima, anđeli također mogu utjeloviti i biti na fizičkoj razini u misiji baš poput običnog inkarniranog bića, ali također mogu generirati karmu , ali samo sa svojih 10% utjelovljenih.
Borelija treba maknit: Priča o nekakvoj eu mornarici ( EU nije država ) koja će patrolirat oko Tajvana - Page 2 Planes

Možda u tom kontekstu sam čuvar al ne odazivam se na telefonske pozive kad me netko zove.

Nisan ti ja telefonska sekretarica pa ćeš me jebavat u mozak kako ti oćeš i kad tebi prne.

Zovi anđela čuvara. Ima taj šta se javlja na pozive. Taj je drugi.

Ja te ne jeben nula posto tako da znaš.

Prijestolja čine sedmi zbor nebeske hijerarhije. Oni personificiraju Božju pravdu i autoritet. Prema Denyju Aeropagitu, oni su potpuno gluhi za sve ljudske napasti i imaju privilegiju služiti kao sjedište Boga i temelj svijeta, otuda i njihov naziv. Oni provode božansku pravdu kako bi organizirali materijalni svijet i nadahnuli predstavnike reda u njemu. Izraz "pravda" ovdje ne treba shvatiti u smislu zakona , već u smislu dosljednosti između stvarnosti i božanskog plana: radi se više o pravednosti nego o pravdi u uobičajenom smislu riječi.

U kontekstu generala GF ( miroljubljivi svjetovi ) ajmo reč kao s pet zvjezdica dakle najveći čin sam kao zaštitnik.

Možda u tom kontekstu onda je to valjda i nekakv čuvar.

Recimo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/4/2023, 16:27

RayMabus wrote:Poslat ćemo im sad na taj La MANŠ mornaricu al onu na koju oni nemaju odgovor.

Borelija treba maknit: Priča o nekakvoj eu mornarici ( EU nije država ) koja će patrolirat oko Tajvana - Page 2 Clandestini-e-ong-continuano-a-farla-da-padroni-large

Onda su čamci počeli da dolaze, i dolaze, i dolaze.
Do 21. aprila, više od 35.000 ljudi stiglo je čamcima, što je broj tri puta veći nego godinu ranije. Nasuprot tome, nešto više od 4.000 ljudi do sada je stiglo u Veliku Britaniju ove godine brodom iz Francuske.
Navali narode
Stotine migranata stiglo je u Italiju čamcima tokom vikenda, a putnici tvrde da ih je oko 20 nestalo tokom opasnog putovanja Sredozemnim morem.
Iskoristivši mirno more, krijumčari migranata su tokom vikenda poslali mnoge čamce iz Tunisa ka Italiji, a njihovi putnici su se iskrcali na mali otok Lampedusa, prenosi agencija Beta, pozivajući se na AP.

U jednom od čamaca kojem je u pomoć pritekao ribarski čamac, nađeno je tijelo migranta, a preživjeli su spasiocima rekli da je nestalo oko 20 putnika tog plovila koje je krenulo iz Tunisa u subotu navečer, navode italijanski mediji.
U nedjelju, nakon četiri dana kada je nemirno more onemogućavalo putovanje, na Lampedusu je došlo 640 migranata, a rano jutros još 179.
Italijanske vlasti su prošle sedmice trajektima i vojnim brodovima prevezle  s Lampeduse na Siciliju dio ranije pristiglih migranata. To je konačno dovelo do smanjenja broja migranata na Lampedusi na manje od 400, što se smatra maksimalnim kapacitetom.

Opasno putovanje preko Sredozemnog mora

Međutim, s novim prilivom, broj migranata na otoku je ponovo povećan na gotovo 1.100.
Iako je desničarska premijerka Giorgia Meloni najavila borbu protiv krijumčarenja migranata i humanitarnih brodova koji ih spašavaju, migranti se i dalje odlučuju za opasno putovanje preko Sredozemnog mora u nadi da će u Evropi naći rodbinu i posao.
Prema zvaničnim podacima, u Italiju je od početka ove godine stiglo 36.000 migranata, što je gotovo četiri puta više u odnosu na isti period u prethodne dvije godine.
Italija ne odobrava zahtjeve većine migranata za azil uz argument da oni bježe od siromaštva, a ne od rata ili progona. Ali pošto mali broj zemalja ima sporazum sa Italijom o repatrijaciji, mnogi migranti joj ostaju godinama ili pokušavaju da se sami domognu Zapadne Evrope.
Italijanski apeli drugim državama u Evropskoj uniji da prihvate određeni broj migranata nisu urodili plodom.
--
Najmanje 70 tijela je izvučeno iz mora, a 1.200 ljudi je spašeno nakon što je desetine krcatih čamaca pokušalo prijeći Sredozemno more.
Mnogi drugi se i dalje vode kao nestali nakon niza pokušaja da iz Tunisa stignu u Evropu, gdje zvaničnici kažu da mrtvačnicama ponestaje prostora jer broj mrtvih na prijelazima i dalje raste.

Dramatični video koji je podijelila italijanska obalska straža prikazuje ljude u moru dok ih spasioci pokušavaju odvući na prepun čamac za spašavanje.

Bijeg od siromaštva

Tunis je preuzeo ulogu Libije kao glavna polazna tačka za ljude koji bježe od siromaštva i sukoba u Africi i na Bliskom istoku u nadi da će pronaći bolji život u Evropi.
Nacionalna garda je ranije ovog mjeseca objavila da je više od 14.000 migranata, uglavnom iz subsaharske Afrike, zaustavljeno ili spašeno u prva tri mjeseca ove godine, pet puta više nego u istom razdoblju prošle godine.
-
Procjenjuje se da je između 10 i 20 hiljada stanovnika izbjeglo u susjedni Čad. Ta zemlja je i ranije primila više od 400 hiljada Sudanaca koji su pobjegli od prethodnih sukoba. Drugi dio stanovništva bježi prema sjeveru, u Egipat.
Oni koji nisu uspjeli pobjeći suočavaju se sa sve težim posljedicama i načinom života.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/4/2023, 16:36

Ratujete protiv generrala galaktičke konfederacije najvišeg ranga dakle inkarniranog anđela Prijestolnika.

To je rat koji ne možete dobiti.

Borelija treba maknit: Priča o nekakvoj eu mornarici ( EU nije država ) koja će patrolirat oko Tajvana - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcSpd0-fwVE8dNVLdsitz9y4SI4_CWVxNppKLw&usqp=CAU

NAVALI NARODE

MARŠ NA LE MANŠ
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/4/2023, 16:43

Skinit ćemo Borelija koji je tu postavljen od strane svoje stranke a to su socijaldemokrati i uzet mjesto vanjskog ministra EU tj ministra vanjskih poslova EU tim ljevičarima.

MARŠ NA LE MANŠ
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics