Klečavci opet kleče a biskup Hranjić ispričao se zbog svećenika pedofila
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Klečavci opet kleče a biskup Hranjić ispričao se zbog svećenika pedofila
https://www.index.hr/vijesti/clanak/foto-zena-na-splitskom-peristilu-izvodila-performans-dok-su-muskarci-klecali-i-molili/2451531.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d
https://www.index.hr/vijesti/clanak/nadbiskup-hranic-isprika-zrtvama-svecenika-pedofila-stidim-se-sto-sam-ga-stitio/2451521.aspx
Nadbiskup se ispričao a potom rekao ,,haha,jesam vas,prvi April''
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Re: Klečavci opet kleče a biskup Hranjić ispričao se zbog svećenika pedofila
ŠTAJE OVO,,,,ANTIFA SE KURCA PLAŠI
Gast- Guest
S jedne strane katolibani a s druge feminazi lezbače. Koliko tih neradnika ima u Zegeju.
ovi mogu kmecat dok ne pocme sezona a unda ih rastjeraju rvati katolici apartmandjije
gospa je gospa a lova je lova
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:ovi mogu kmecat dok ne pocme sezona a unda ih rastjeraju rvati katolici apartmandjije
ZAR NIJE KUMROVEC GLAVNA MEKA
Gast- Guest
JAVNA isprika đakovačkog nadbiskupa Đure Hranića žrtvama svećenika Zlatka Rajčevca definitivno je događaj koji bi mogao dovesti do promjene paradigme kada je riječ o odnosu hrvatskog društva prema problemu seksualnog zlostavljanja djece u Katoličkoj crkvi.
Sve je započelo serijom istraživačkih članaka novinara Hrvoja Šimičevića u Novostima, koji je otkrio da je sotinski svećenik Zlatko Rajčevac zlostavljao više djevojčica u tom slavonskom selu.
Dio medija je prenosio članke iz Novosti te se u par tjedana stvorio javni pritisak na Hranića, koji je zbog toga odlučio sazvati konferenciju za medije, a u njenoj najavi je dovodio u pitanje Šimičevićev novinarski rad.
No, Hranić se na presici pokazao katastrofalnim, zakopavši se još više. Jasno je demonstrirao da mu je dobrobit svećenika zlostavljača bila ispred dobrobiti njegovih žrtava.
Onda je uslijedio još jedan ključni moment: jedna od Rajčevčevih žrtava je progovorila u emisiji Provjereno. Svakome tko je gledao taj prilog Danke Derifaj bilo je jasno koliku je štetu zlostavljač nanio žrtvi, zbog čega je Hranić ispao još monstruozniji.
Stvari su dodatno eskalirale očitovanjem Vatikanske nuncijature u Hrvatskoj, koja je potvrdila da je Hranić formalno sve učinio ispravno, ali i da je pokazao izostanak empatije za žrtve. Bila je to golema javna pljuska za Hranića i njegove podržavatelje na klerikalnoj desnici.
Nadbiskup je također svojim istupom potvrdio da su bili u pravu svi oni kritičari, koji su isticali da u Katoličkoj crkvi u Hrvata postoji klerikalni odnos prema pitanju svećeničkog zlostavljanja djece, da se o tome šuti, da vlada uvrnuti moral po kojem je reputacija zlostavljača važnija od traume žrtve
Još važnije, Hranićeva isprika dokazuje koliko su bili u krivu svi oni koji su dosad šutjeli o problemu svećeničkog zlostavljanja djece, koji su ga relativizirali, koji su na bjelodano zlostavljanje reagirali s "A što je s crtićem?" ili "Najveći zlostavljači su zapravo treneri i učitelji" ili "Skrećete pažnju sa Zambije!" ili nekim od ostalih whataboutisama koji su nas zasipali proteklih dana.
Sve je to zapravo bilo zataškavanje skandala. Hranićeva je isprika nehotično prokazala takvo klerikalno licemjerje, s kojim bismo u vezi ovih tema trebali jednom zauvijek završiti. Tko sljedeći bude na taj način htio relativizirati zlostavljanje djece, treba biti isključen iz javne debate kao zataškavač zločina.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hraniceva-isprika-je-prilika-da-ovog-uskrsa-hrvati-katolici-postanu-bolji-ljudi/2451546.aspx
Sve je započelo serijom istraživačkih članaka novinara Hrvoja Šimičevića u Novostima, koji je otkrio da je sotinski svećenik Zlatko Rajčevac zlostavljao više djevojčica u tom slavonskom selu.
Dio medija je prenosio članke iz Novosti te se u par tjedana stvorio javni pritisak na Hranića, koji je zbog toga odlučio sazvati konferenciju za medije, a u njenoj najavi je dovodio u pitanje Šimičevićev novinarski rad.
No, Hranić se na presici pokazao katastrofalnim, zakopavši se još više. Jasno je demonstrirao da mu je dobrobit svećenika zlostavljača bila ispred dobrobiti njegovih žrtava.
Onda je uslijedio još jedan ključni moment: jedna od Rajčevčevih žrtava je progovorila u emisiji Provjereno. Svakome tko je gledao taj prilog Danke Derifaj bilo je jasno koliku je štetu zlostavljač nanio žrtvi, zbog čega je Hranić ispao još monstruozniji.
Stvari su dodatno eskalirale očitovanjem Vatikanske nuncijature u Hrvatskoj, koja je potvrdila da je Hranić formalno sve učinio ispravno, ali i da je pokazao izostanak empatije za žrtve. Bila je to golema javna pljuska za Hranića i njegove podržavatelje na klerikalnoj desnici.
Nadbiskup je također svojim istupom potvrdio da su bili u pravu svi oni kritičari, koji su isticali da u Katoličkoj crkvi u Hrvata postoji klerikalni odnos prema pitanju svećeničkog zlostavljanja djece, da se o tome šuti, da vlada uvrnuti moral po kojem je reputacija zlostavljača važnija od traume žrtve
Još važnije, Hranićeva isprika dokazuje koliko su bili u krivu svi oni koji su dosad šutjeli o problemu svećeničkog zlostavljanja djece, koji su ga relativizirali, koji su na bjelodano zlostavljanje reagirali s "A što je s crtićem?" ili "Najveći zlostavljači su zapravo treneri i učitelji" ili "Skrećete pažnju sa Zambije!" ili nekim od ostalih whataboutisama koji su nas zasipali proteklih dana.
Sve je to zapravo bilo zataškavanje skandala. Hranićeva je isprika nehotično prokazala takvo klerikalno licemjerje, s kojim bismo u vezi ovih tema trebali jednom zauvijek završiti. Tko sljedeći bude na taj način htio relativizirati zlostavljanje djece, treba biti isključen iz javne debate kao zataškavač zločina.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/hraniceva-isprika-je-prilika-da-ovog-uskrsa-hrvati-katolici-postanu-bolji-ljudi/2451546.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
prčio mutavu mater jugonacističku ,,,
disu se gamad jugonacizma nekom ispričala
a kolju i dan danas
disu se gamad jugonacizma nekom ispričala
a kolju i dan danas
Gast- Guest
2015-07-23
Najbolji je jaran tetrjeb. Bio na odvikavanju pa se vratio kao I alter risorto.
Pa opleo po crkvi kao da je ona kriva za njegov alkoholizam
2014-12-30
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Povezivati mene i Il Risortea(Iknar je gay) kao jednu osobu može samo alkoholičar godinama izložen najgorim kletskim kiselišima.veber wrote:Najbolji je jaran tetrjeb. Bio na odvikavanju pa se vratio kao I alter risorto.
2014-04-22
Sad će Veber opet mislit da pričam sam sa sobom.
Negdje sam zametnuo usb sa starim slikama,a imao sam verziju ove slike za svaku prigodu,ustašku,četničku,komunističku,islamističku,gay.
2015-07-23
Iknar je Gay(Il Rizorte) je otvoreni protivnik kršćanstva ,sa posebnim naglaskom na katoličanstvo. I uopće protivnik svake organizirane crkve,sa posebnim naglaskom na abrahamske religije(osim možda judaizma). I on je nekakav gnostik.
Ja sam vjernik koji samo ukazuje na negativne pojave u CUH-u. Čak ne ni u katoličanstvu.
Ja sam vjernik koji samo ukazuje na negativne pojave u CUH-u. Čak ne ni u katoličanstvu.
2014-04-22
Abolirani, alkicu teski, kome to mazes oci?
Nema tebe, nema ni tvog altera.
2014-12-30
Pitaj prijatelja Marcelusa jesmo li ja i jastreb ista osoba.veber wrote:Abolirani, alkicu teski, kome to mazes oci?
Čak mislim da marcelus zna moj pravi identitet.
2015-07-23
Pa volim debatirati sa Rizorteom jer su nam interesi slični.veber wrote:Abolirani, alkicu teski, kome to mazes oci?
Jedini na forumu smo kritičari CUH-a(uz Deobota,i možda Soru,i u novije vrijeme Kaju)
2014-04-22
I ja mislim da znade i moj.IL Risorto wrote:Pitaj prijatelja Marcelusa jesmo li ja i jastreb ista osoba.veber wrote:Abolirani, alkicu teski, kome to mazes oci?
Čak mislim da marcelus zna moj pravi identitet.
To mi je jednom čak i dao do znanja istaknuvši da je on ipak nekakav nounar.
2014-04-22
Vidis li koliko si glup?IL Risorto wrote:Sad će Veber opet mislit da pričam sam sa sobom.
Negdje sam zametnuo usb sa starim slikama,a imao sam verziju ove slike za svaku prigodu,ustašku,četničku,komunističku,islamističku,gay.
Ja sam za tetrjeba tvrdio da je cetnik a ti njegonjegov alter.
SADA se ti javljas nicim prozvan.
Cedo, jadno.
2014-12-30
Veberove gluposti čak mi djeluju simpatično,mada bi prikladnije bilo susramlje,radi njegovog kafanskog i balkanskog mentaliteta kojeg se nije odvikao i ako glumi civilizirano Švapče.
2015-07-23
Da sam ja četnik imao bih oko sebe 5 kila redenika. Imao bih nož za klanje,a ja imam samo onaj za rezanje hljeba.veber wrote:
Ja sam za tetrjeba tvrdio da je cetnik
Imao bih bradurinu ko Livaja,šubaru,šajkaču i suknene čakšire.
Ako na ijednoj mojoj slici nešto tako vidiš onda sam ja ne četnik,nego vojvoda primorski.
2014-04-22
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Ako zviždiš igračima zbog klečanja, onda si dio razloga zbog kojih igrači kleče
» isil se ispričao izraelu zbog napada.
» ZARATILI ZBOG SVEĆENIKA
» Anka Mrak Taritaš opet u problemima zbog muljanja!
» Još jedan biskup dao ostavku zbog pedofilskog skandala
» isil se ispričao izraelu zbog napada.
» ZARATILI ZBOG SVEĆENIKA
» Anka Mrak Taritaš opet u problemima zbog muljanja!
» Još jedan biskup dao ostavku zbog pedofilskog skandala
Page 1 of 3