Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 19 of 50
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
ne to je tenk s kojim je staljin vodio posljednje operacije u Berlinu... a s triestčetvorkama je naganjao belogardejce.... konjino početnička
2015-08-08
Pitanje je kakav T55 će dobiti Rusi. T55 sa dodatnim oklopnom, možda malo jačim motorima i najviše noćnom i termo optikom i nije za podcijeniti. Pogotovo što doslovno i jednoj i drugoj strani fali oklopa.
Sa druge strane slanje prvo t62m pa onda t55 govori dosta o stanju Ruskih tenkovskih rezervi, očito one priče koje su bile čak i na cia Factbook da Rusi imaju u rezervi na 12k - 20k tenkova i nisu baš točne. Inače Ukrainci su u rat krenuli sa cca 950 ispravnih solidnih tenkova, isto tako velika većina njih od 2014 - 2022 je modernizacija sovjetskih resursa iz skladišta Ukraine. Znam da sam negdje pročitao da prije rata su više manje većinu toga kanibalizirali da nije više bilo sovjetskih resursa. Isto je i sa Rusima
Ljudski gubici čak i za obje zemlje nisu toliko kritični da bi mogli ostati bez ljudi međutim tehnika se puno brže troši, izgleda da će rat odlučiti ona strana koja bude više mogla dostavljati novo željezo na frontu, od granata, dronova do oklopa
Sa druge strane slanje prvo t62m pa onda t55 govori dosta o stanju Ruskih tenkovskih rezervi, očito one priče koje su bile čak i na cia Factbook da Rusi imaju u rezervi na 12k - 20k tenkova i nisu baš točne. Inače Ukrainci su u rat krenuli sa cca 950 ispravnih solidnih tenkova, isto tako velika većina njih od 2014 - 2022 je modernizacija sovjetskih resursa iz skladišta Ukraine. Znam da sam negdje pročitao da prije rata su više manje većinu toga kanibalizirali da nije više bilo sovjetskih resursa. Isto je i sa Rusima
Ljudski gubici čak i za obje zemlje nisu toliko kritični da bi mogli ostati bez ljudi međutim tehnika se puno brže troši, izgleda da će rat odlučiti ona strana koja bude više mogla dostavljati novo željezo na frontu, od granata, dronova do oklopa
I kako napreduje rat, zna li se šta?
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Zna, rusija uskoro modernizira t34 i razvaljuje s njima koga stigne. Tko drugačije kaže taj kleveće i laže.melkior wrote:I kako napreduje rat, zna li se šta?
Problem je što sa T34 nikoga ne stigne ali to su već ruski problemi.Šandor Winnetou wrote:Zna, rusija uskoro modernizira T34 i razvaljuje s njima koga stigne. Tko drugačije kaže taj kleveće i laže.melkior wrote:I kako napreduje rat, zna li se šta?
Šandor Winnetou wrote:Zna, rusija uskoro modernizira t34 i razvaljuje s njima koga stigne. Tko drugačije kaže taj kleveće i laže.melkior wrote:I kako napreduje rat, zna li se šta?
Unutar oklopa moderniziranog T-55 nalazi se minijaturni sklopivi T-14 Armata, samovozni, bespilotni.
2015-08-09
Nije, i taj top od 100 mm ima ubitačnu moć spram pješaštva ili lakog oklopa kao i strojnice na njemu no ono što sigurno nema i što mu je mana je elektronika te statičnost pri određivanu meta, pojačani oklop mu nije nikakva zaštita za javeline, nlaw sustave ili stugna p..... a da ne pričamo da mu je šansa za preživljavanje u susretu sa bilo kojim zapadnim tenkom jednaka 0, erventualno bi nekoga mogao ugroziti potkalibarnim zrnom sa osiromašenim uranom no nakon prvog ispaljenog projekila uništavanje istog je neminovno.AssadNaPodmornici wrote:Pitanje je kakav T55 će dobiti Rusi. T55 sa dodatnim oklopnom, možda malo jačim motorima i najviše noćnom i termo optikom i nije za podcijeniti. Pogotovo što doslovno i jednoj i drugoj strani fali oklopa.
Nalazi se kita marjanova i t55 nema veze sa armatom. Da je drugačije ne bi ni radili novo podvozje nego bi od T55 napravili novi tenk zvan armata i smanjili troškove do maximuma a ne se jebavali sa svim i svačima da stvore bilo kakav tenk koji može parirati zapadnim sustavima a čak ni nova armata ne može konkurirati ni britanskim ni američkim niti njemačkim a bome niti francuskim tenkovima.melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Zna, rusija uskoro modernizira t34 i razvaljuje s njima koga stigne. Tko drugačije kaže taj kleveće i laže.melkior wrote:I kako napreduje rat, zna li se šta?
Unutar oklopa moderniziranog T-55 nalazi se minijaturni sklopivi T-14 Armata, samovozni, bespilotni.
Ajmo ovako, challenger2 je u Iraku u jednoj bitci pogođen 27x i posada je preživjela iako joj je pogonska jedinica bila uništena, nastavili su se boriti dok nije došla spasilačka ekipa i izvukla tenk. Niti jedan ruski tenk to ne može preživjeti pa ni najnovija armata kojih rusi nemaju više od 100 kom a kamoli kad to pokušaju napraviti od 55ice.
Šandor Winnetou wrote:Nalazi se kita marjanova i t55 nema veze sa armatom. Da je drugačije ne bi ni radili novo podvozje nego bi od T55 napravili novi tenk zvan armata i smanjili troškove do maximuma a ne se jebavali sa svim i svačima da stvore bilo kakav tenk koji može parirati zapadnim sustavima a čak ni nova armata ne može konkurirati ni britanskim ni američkim niti njemačkim a bome niti francuskim tenkovima.melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Zna, rusija uskoro modernizira t34 i razvaljuje s njima koga stigne. Tko drugačije kaže taj kleveće i laže.melkior wrote:I kako napreduje rat, zna li se šta?
Ajmo ovako, challenger2 je u Iraku u jednoj bitci pogođen 27x i posada je preživjela iako joj je pogonska jedinica bila uništena, nastavili su se boriti dok nije došla spasilačka ekipa i izvukla tenk. Niti jedan ruski tenk to ne može preživjeti pa ni najnovija armata kojih rusi nemaju više od 100 kom a kamoli kad to pokušaju napraviti od 55ice.
Ovo su bespilotni T-55 i bespilotni T-14 Armate.
2015-08-09
Tu si u pravu, imaju nešto i to što imaju je rađeno isključivo za top 100 mm na tenku jer drugog topničkog streljiva za neko drugo oruđe tog kalibra nisu imali, imali su T12 top 100 mm ali sa glatkom cijevi no to nije ni blizu kompatibilno sa tenkovskim topom 100 mm koji ima žlijebove u cijevi no možda dosta toga mogu nabaviti kod onih kojima su davno takvo streljivo prodavali ili poklanjali.melkior wrote:Nema Rusija granata za T-55.
michaellcmacha likes this post
tenkovi dronovi?melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Nalazi se kita marjanova i t55 nema veze sa armatom. Da je drugačije ne bi ni radili novo podvozje nego bi od T55 napravili novi tenk zvan armata i smanjili troškove do maximuma a ne se jebavali sa svim i svačima da stvore bilo kakav tenk koji može parirati zapadnim sustavima a čak ni nova armata ne može konkurirati ni britanskim ni američkim niti njemačkim a bome niti francuskim tenkovima.melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Zna, rusija uskoro modernizira t34 i razvaljuje s njima koga stigne. Tko drugačije kaže taj kleveće i laže.melkior wrote:I kako napreduje rat, zna li se šta?
melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Nalazi se kita marjanova i t55 nema veze sa armatom. Da je drugačije ne bi ni radili novo podvozje nego bi od T55 napravili novi tenk zvan armata i smanjili troškove do maximuma a ne se jebavali sa svim i svačima da stvore bilo kakav tenk koji može parirati zapadnim sustavima a čak ni nova armata ne može konkurirati ni britanskim ni američkim niti njemačkim a bome niti francuskim tenkovima.melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Zna, rusija uskoro modernizira t34 i razvaljuje s njima koga stigne. Tko drugačije kaže taj kleveće i laže.melkior wrote:I kako napreduje rat, zna li se šta?
Ok, zajebavam se, ali ne gledate širu sliku. Puno je važnije pitanje formira li Ukrajina tenkovske brigade ili ne ili će zapadnim tenkovima popuniti postojeće mješovite mehanizirane brigade. I drugo još važnije pitanje od zapadnih tenkova na bojištu, koliko su Rusi dnevno stukli komada ukrajinske artiljerije od početka ove godine do danas. I treće ne manje važno pitanje, znaju li Rusi prave napada predstojeće ukrajinske protuofenzive. Izgleda da znaju, pa formiraju dvostruke, i trostruke linije obrane prema Melitopolju, a na području od limanskog fronta pa do Bakhmuta doveli su pojačanja pa sad i jedna i druga vojska ima na tom području po 60-80000 vojnika.
2015-08-09
Šandor Winnetou wrote:tenkovi dronovi?melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Nalazi se kita marjanova i t55 nema veze sa armatom. Da je drugačije ne bi ni radili novo podvozje nego bi od T55 napravili novi tenk zvan armata i smanjili troškove do maximuma a ne se jebavali sa svim i svačima da stvore bilo kakav tenk koji može parirati zapadnim sustavima a čak ni nova armata ne može konkurirati ni britanskim ni američkim niti njemačkim a bome niti francuskim tenkovima.melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Zna, rusija uskoro modernizira t34 i razvaljuje s njima koga stigne. Tko drugačije kaže taj kleveće i laže.melkior wrote:I kako napreduje rat, zna li se šta?
Samo što ne lete nego voze po zemlji
2015-08-09
I još ponekog siluju da bude sve u ruskom štihumelkior wrote:Šandor Winnetou wrote:tenkovi dronovi?melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Nalazi se kita marjanova i t55 nema veze sa armatom. Da je drugačije ne bi ni radili novo podvozje nego bi od T55 napravili novi tenk zvan armata i smanjili troškove do maximuma a ne se jebavali sa svim i svačima da stvore bilo kakav tenk koji može parirati zapadnim sustavima a čak ni nova armata ne može konkurirati ni britanskim ni američkim niti njemačkim a bome niti francuskim tenkovima.melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Zna, rusija uskoro modernizira t34 i razvaljuje s njima koga stigne. Tko drugačije kaže taj kleveće i laže.melkior wrote:I kako napreduje rat, zna li se šta?
Šandor Winnetou wrote:I još ponekog siluju da bude sve u ruskom štihumelkior wrote:Šandor Winnetou wrote:tenkovi dronovi?melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Nalazi se kita marjanova i t55 nema veze sa armatom. Da je drugačije ne bi ni radili novo podvozje nego bi od T55 napravili novi tenk zvan armata i smanjili troškove do maximuma a ne se jebavali sa svim i svačima da stvore bilo kakav tenk koji može parirati zapadnim sustavima a čak ni nova armata ne može konkurirati ni britanskim ni američkim niti njemačkim a bome niti francuskim tenkovima.melkior wrote:Šandor Winnetou wrote:Zna, rusija uskoro modernizira t34 i razvaljuje s njima koga stigne. Tko drugačije kaže taj kleveće i laže.melkior wrote:I kako napreduje rat, zna li se šta?
Pa i silovanje je seks, i to besplatni
2015-08-09
U svakom ratu uvijek je najbolje biti zgodna pička koja se spletom nesretnih okolnosti nađe u neprijateljskom okruženju.
2015-08-09
Šandor Winnetou wrote:Nije, i taj top od 100 mm ima ubitačnu moć spram pješaštva ili lakog oklopa kao i strojnice na njemu no ono što sigurno nema i što mu je mana je elektronika te statičnost pri određivanu meta, pojačani oklop mu nije nikakva zaštita za javeline, nlaw sustave ili stugna p..... a da ne pričamo da mu je šansa za preživljavanje u susretu sa bilo kojim zapadnim tenkom jednaka 0, erventualno bi nekoga mogao ugroziti potkalibarnim zrnom sa osiromašenim uranom no nakon prvog ispaljenog projekila uništavanje istog je neminovno.AssadNaPodmornici wrote:Pitanje je kakav T55 će dobiti Rusi. T55 sa dodatnim oklopnom, možda malo jačim motorima i najviše noćnom i termo optikom i nije za podcijeniti. Pogotovo što doslovno i jednoj i drugoj strani fali oklopa.
pa to stoji, proširio si priču .. naravno sumnjam da su RUsi u T-55ice utrpali šta elektronike nove.. čak i za ove nove T-72br3 i T90etke trpaju recimo noćnu/termo optiku prve generacije.. mislim i to je bolje nego biti slijep čim padne malo magle, ali o tome ovisi koliko to tenk vrijedi.
fora zapadnih tenkova je jednostavno što ih nema puno . nema. evo gledam portugal 3 komada šalje. pa španjolska 6. pa poljska 14 leo 2. pa britanija 14 challenger2. pa za svaki takav broj treba biti doslovno jedna dodatna nula da bi ukrainci onako zgazili ruse.
jedino što ostaje "nada" da Rusi zaista prema Oryxu i video zapisima puše puno brže oklop nego što ga mogu nadoknaditi i da Ukrainci obrnuto - iako imaju gubitke, sve jedno svaki danom sve više i više komada oklopa imaju...
iako su po meni ukrainski gubici u artiljeriji stravični, svaki dan 1-2 videa gdje ruski dronovi samoubojice gađaju zapadne artiljerijske sustave.. koje niti sam zapad nema toliko
Tenkovske posade valja obučiti a kad javelin spička i t90 ostanu samo dugmići i rijetko tko preživi, u 55 to gotovo nema trika. Oću reći da mogu brzo izvlačiti t55 iz skladišta no zasigurno ne mogu nove posade obučavati ni približno tom brzinom a da bi posada imala bilo kakvu šansu za preživjeti u ratnim uvjetima.AssadNaPodmornici wrote:Šandor Winnetou wrote:Nije, i taj top od 100 mm ima ubitačnu moć spram pješaštva ili lakog oklopa kao i strojnice na njemu no ono što sigurno nema i što mu je mana je elektronika te statičnost pri određivanu meta, pojačani oklop mu nije nikakva zaštita za javeline, nlaw sustave ili stugna p..... a da ne pričamo da mu je šansa za preživljavanje u susretu sa bilo kojim zapadnim tenkom jednaka 0, erventualno bi nekoga mogao ugroziti potkalibarnim zrnom sa osiromašenim uranom no nakon prvog ispaljenog projekila uništavanje istog je neminovno.AssadNaPodmornici wrote:Pitanje je kakav T55 će dobiti Rusi. T55 sa dodatnim oklopnom, možda malo jačim motorima i najviše noćnom i termo optikom i nije za podcijeniti. Pogotovo što doslovno i jednoj i drugoj strani fali oklopa.
pa to stoji, proširio si priču .. naravno sumnjam da su RUsi u T-55ice utrpali šta elektronike nove.. čak i za ove nove T-72br3 i T90etke trpaju recimo noćnu/termo optiku prve generacije.. mislim i to je bolje nego biti slijep čim padne malo magle, ali o tome ovisi koliko to tenk vrijedi.
fora zapadnih tenkova je jednostavno što ih nema puno . nema. evo gledam portugal 3 komada šalje. pa španjolska 6. pa poljska 14 leo 2. pa britanija 14 challenger2. pa za svaki takav broj treba biti doslovno jedna dodatna nula da bi ukrainci onako zgazili ruse.
jedino što ostaje "nada" da Rusi zaista prema Oryxu i video zapisima puše puno brže oklop nego što ga mogu nadoknaditi i da Ukrainci obrnuto - iako imaju gubitke, sve jedno svaki danom sve više i više komada oklopa imaju...
iako su po meni ukrainski gubici u artiljeriji stravični, svaki dan 1-2 videa gdje ruski dronovi samoubojice gađaju zapadne artiljerijske sustave.. koje niti sam zapad nema toliko
ljudi moji t 55 u bilo kojoj izvedbi je inferioran tenk bilo kojem zapadnom tenku. radi se doslovno o polu proizvodu... u ovim sadašnjim uvjetima ratovanja gdje se koriste opsežno bespilotne letjelice koje nose jednu ili dvije kumulativne protutenkovske mine, jednom neka gađa kupolu a dugom transmisiju i aj zdravo, ili uništenje ili onesposobljavanje u oba slučaja rok trajanja manje od pola sata na bojnom polju... da ne pričam da se ložači/punjači u tom tenku svaki drugi boji puniti top trenutnom granatom jer je toliko malo prostora, cijeli metak ima oko 40 kilograma, u usta topa moraš pažljivo riktati zrno da ne odete svi u nebo, a zaključavaš tj braviš zatvarač tako da dance metka guraš doslovno šakom... imao sam nekog makedonca koji je stalno glumio da ne čuje dobro i svaki put mi je podvaljivao ili pancirnu ili kumulativnu... uglavnom to je bio kurac od tenka i u našem ratu a tamo u ukrajini nije ni kurac, tintilinić...
2015-08-08
RayMabus, Piglet, Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post
Page 19 of 50 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 34 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema