Jeftin gas, struja...
Page 1 of 1
Jeftin gas, struja...
https://biznis.telegraf.rs/info-biz/3635179-kontinental-otvara-drugu-fabriku-u-novom-sadu
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Jeftin gas, struja...
Kljuc u bravu bi isao sa cenom struje na Zapadu.
Ovako, stede na veliko.
Ovako, stede na veliko.
2014-08-25
Kako se našalio Vucić, vlasnik kompanije i on međusobno razmenjuju komplimente: "To je Moj Švaba, a on meni kaže "to je moj divlji Srbin".
-
Kad će sankcije Putinu tako da se mi svi ostali smijemo a ti i taj tvoj Švaba da plačete ?
-
Kad će sankcije Putinu tako da se mi svi ostali smijemo a ti i taj tvoj Švaba da plačete ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
mega format
najveca u evropi
zapadu sankcije nisu prioritet, ti je kosovo.
najveca u evropi
zapadu sankcije nisu prioritet, ti je kosovo.
2020-04-21
Ko gradi, nisam čitao članak. Rusi? Svaka čas'.Serbinho-3 wrote:Kljuc u bravu bi isao sa cenom struje na Zapadu.
Ovako, stede na veliko.
Čudan je ovaj Balkan.
Rusi bi da pravoslavcima prodaju oružje, a Arpai muslimanima da grade džamije.
Braća, nego šta.
Rusi bi da pravoslavcima prodaju oružje, a Arpai muslimanima da grade džamije.
Braća, nego šta.
Ne znam koliko novca su im dali ili otpisali porez i sta vec, ali
u poredjenju sa FIAT Srbija , vidi se razlika.
Problem FIAT-a je sto nemaju kontinuitet
Jedan model dok ide i onda pauza.
Srbija je tu dala barem 250 miliona eura za realno dosta malo.
Danas se neki smeju fabrikama a tada se bacilo dosta u
realno rupu i odustalo se od montaze automobila, jer to i
nije bas tako sjajno, koliko se govorilo o Slovackoj i 5 fabrika.
Srbija vraca taj deo Evrope, gde smo nekada bili kao
Jugoslavija.
2 milijarde izvoza samo jedna fabrika, kamioni, transport,
bice posla koliko hoces.
2014-08-25
FIAT ( sada Stellantis ) je u kurcu.Serbinho-3 wrote:
Ne znam koliko novca su im dali ili otpisali porez i sta vec, ali
u poredjenju sa FIAT Srbija , vidi se razlika.
Problem FIAT-a je sto nemaju kontinuitet
Jedan model dok ide i onda pauza.
Srbija je tu dala barem 250 miliona eura za realno dosta malo.
Danas se neki smeju fabrikama a tada se bacilo dosta u
realno rupu i odustalo se od montaze automobila, jer to i
nije bas tako sjajno, koliko se govorilo o Slovackoj i 5 fabrika.
Srbija vraca taj deo Evrope, gde smo nekada bili kao
Jugoslavija.
2 milijarde izvoza samo jedna fabrika, kamioni, transport,
bice posla koliko hoces.
NASTUPA PANIKA
Šef Stellantisa: ‘Ljudi u EU će kupovati jeftinije kineske aute, a ne europske, pada kupovna moć!‘
Carlos Tavares smatra da europski političari moraju pomoći tvrtkama u borbi protiv novog azijskog uvoza s agresivnim cijenama
Širenje kineske automobilske industrije u Europu i Ameriku znači da ćemo u nadolazećim godinama imati mnogo toga za pisati, a vi ćete imati još veći izbor kada je riječ o odabiru vaših budućih automobila.
No, dok bi dolazak Kineza mogao biti uzbudljiv za one izvan industrije, oni unutar etabliranih zapadnih proizvođača automobila su prestravljeni. Izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares rekao je novinarima na CES-u u Las Vegasu da će se europske tvrtke suočiti s "užasnom borbom" sa svojim dolazećim kineskim kolegama ako političari u regiji ne pomognu tvrtkama kao što su Stellantis, BMW i Volkswagen.
"Razlika u cijeni između europskih i kineskih vozila je značajna", rekao je Tavares za Automobilwoche. “Ako se ništa ne promijeni u trenutnoj situaciji, europski će se kupci iz srednje klase sve više okretati kineskim modelima. Kupovna moć mnogih ljudi u Europi osjetno opada.”
Šef Stellantisa je tvrdio da se europski proizvođači automobila bore s jednom rukom vezanom na leđima jer propisi u Europi znače da su vozila proizvedena u regiji oko 40 posto skuplja za proizvodnju od konkurentskih modela proizvedenih u Kini.
"Mislim da smo već gledali ovaj film", rekao je Tavares, uspoređujući scenarij sa sudbinom europske industrije solarnih panela koja je izgubila od kineskih proizvođača, iako se lako mogao pozvati na bitku Detroita protiv europskog i japanskog uvoza u 1960-ih i 70-ih, ili borbu britanske motociklističke industrije protiv japanskih dvokotača u istom razdoblju.
"To je vrlo sumoran scenarij", rekao je za Automobilwoche. “Ali ne mora biti tako". Tavares kaže da će, ako europski političari ne uspiju zaštititi lokalne industrije, biti prisiljeni preseliti proizvodnju u jeftinije zemlje kako bi smanjili troškove i izravno se natjecali s jeftinim kineskim proizvodima. Konteksta radi, početni MG4 EV košta više od 12.000 eura manje od najjeftinijeg Volkswagena ID.3.
Europski političari suočavaju se s nekim teškim odlukama, ali morat će ih donijeti brzo. "U sadašnjem kontekstu, ako se ništa ne poduzme u Europskoj uniji, doći će do strašne borbe", upozorio je Tavares.
Šef Stellantisa: ‘Ljudi u EU će kupovati jeftinije kineske aute, a ne europske, pada kupovna moć!‘
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Similar topics
» Vlada najavila izgradnju zgrada za jeftin najam
» STRUJA skuplja za 30 Kn
» Poskupjeli plin i struja
» Poskupila struja na Kosovu
» STRUJA IPAK POSKUPLJUJE
» STRUJA skuplja za 30 Kn
» Poskupjeli plin i struja
» Poskupila struja na Kosovu
» STRUJA IPAK POSKUPLJUJE