U Dubravi 30 posto zgrada ne koristi ZG vrećice, idu kazne
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
U Dubravi 30 posto zgrada ne koristi ZG vrećice, idu kazne
Ide se s individualnim kaznama, ovaj mjesec će ići kazne ljudima za vrećice za komunalni otpad koji nije u ZG vrećicama i tu se vidi da nije plaćana usluga odvoza otpada, rekao je Tomašević.
Gradonačelnik je rekao da je u Dubravi, primjerice, zabilježeno da 30 posto ljudi koji žive u stambenim zgradama ne koristi službene ZG vrećice, dok oni koji žive u privatnim kućama gotovo 100 posto koriste ZG vrećice.
“Dio usluge se plaća kroz fiksnu cijenu, ona je jednaka za sve. Dio je varijabilni, da bi se navelo ljude da odvajaju. Fiksna cijena u Zagrebu je 45 kuna. U Velikoj Gorici 60 i nešto, u Zaprešiću 60 i nešto… Te cijene odvoza otpada u Zagrebu je nekoliko puta jeftinije nego u drugim gradovima”, rekao je Tomašević.
ZG vrećice se, kaže, sve više i više kupuju.
“Stalno smo gledali kako da individualiziramo kazne. Nijedna kolektivna kazna u Zagrebu nije naplaćena”, rekao je gradonačelnik.
“Kad smo najavljivali model, govorilo se da će biti 10 posto građana koji žele kupovati vrećice. U startu ih je bilo 60-70 posto. To kazuje da građani žele promjene. Sve više i više se koriste vrećice, sve više i više dolazi do odvajanja”, rekao je Tomašević.
https://n1info.hr/vijesti/tomislav-tomasevic-intervju-n1-tnt/
Gradonačelnik je rekao da je u Dubravi, primjerice, zabilježeno da 30 posto ljudi koji žive u stambenim zgradama ne koristi službene ZG vrećice, dok oni koji žive u privatnim kućama gotovo 100 posto koriste ZG vrećice.
“Dio usluge se plaća kroz fiksnu cijenu, ona je jednaka za sve. Dio je varijabilni, da bi se navelo ljude da odvajaju. Fiksna cijena u Zagrebu je 45 kuna. U Velikoj Gorici 60 i nešto, u Zaprešiću 60 i nešto… Te cijene odvoza otpada u Zagrebu je nekoliko puta jeftinije nego u drugim gradovima”, rekao je Tomašević.
ZG vrećice se, kaže, sve više i više kupuju.
“Stalno smo gledali kako da individualiziramo kazne. Nijedna kolektivna kazna u Zagrebu nije naplaćena”, rekao je gradonačelnik.
“Kad smo najavljivali model, govorilo se da će biti 10 posto građana koji žele kupovati vrećice. U startu ih je bilo 60-70 posto. To kazuje da građani žele promjene. Sve više i više se koriste vrećice, sve više i više dolazi do odvajanja”, rekao je Tomašević.
https://n1info.hr/vijesti/tomislav-tomasevic-intervju-n1-tnt/
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: U Dubravi 30 posto zgrada ne koristi ZG vrećice, idu kazne
Život u Zagrebu
kvadrat stana 4000 eura
smeće 4 kn vrećica
voda +25 post
uskoro skuplji prijevoz
kvadrat stana 4000 eura
smeće 4 kn vrećica
voda +25 post
uskoro skuplji prijevoz
aj meni laiku koji nisam iz ZGa. čemu služe te vrećice? koja je svrha njihova?
inače kako su ameri(koji najviše guraju ove zelene gluposti) raznjeli sjeverni tok gasovod između rusije i njemačke, negdje sam pročitao komentar da su napravili štetu za planet zemlju, da građani zagreba trebaju doslovno stoljećima reciklirati otpad.
ima li još kakve svrhe tih vrećica=
inače kako su ameri(koji najviše guraju ove zelene gluposti) raznjeli sjeverni tok gasovod između rusije i njemačke, negdje sam pročitao komentar da su napravili štetu za planet zemlju, da građani zagreba trebaju doslovno stoljećima reciklirati otpad.
Sve ljude iz stambenih zgrada Senf triba preselit u privatne kuće i problem riješen.debotoijusto wrote:Gradonačelnik je rekao da je u Dubravi, primjerice, zabilježeno da 30 posto ljudi koji žive u stambenim zgradama ne koristi službene ZG vrećice, dok oni koji žive u privatnim kućama gotovo 100 posto koriste ZG vrećice.
Guest- Guest
tuđman iskopa temelje, bandić odlično nalio tvrde temlje toga zagreba, a tomašević ziđa kuću.marcellus wrote:Život u Zagrebu
kvadrat stana 4000 eura
smeće 4 kn vrećica
voda +25 post
uskoro skuplji prijevoz
I meni je to čudno.AssadNaPodmornici wrote:aj meni laiku koji nisam iz ZGa. čemu služe te vrećice? koja je svrha njihova?
Triba bi tu i Uskok uletit. Netko sigurno uzima zub.
Guest- Guest
zoro osvetnik wrote:I meni je to čudno.AssadNaPodmornici wrote:aj meni laiku koji nisam iz ZGa. čemu služe te vrećice? koja je svrha njihova?
Triba bi tu i Uskok uletit. Netko sigurno uzima zub.
U te vrećice moraš stavljati otpad koji ne svrstavaš za recikliranje. Što ga više imaš, više plaćaš.
crvenkasti-
2014-04-17
Možete se vi zajebavat koliko oćete, ali za Bandića je ZG bio najbolji u Europi po adventu i to par godina uzastopno.AssadNaPodmornici wrote:tuđman iskopa temelje, bandić odlično nalio tvrde temlje toga zagreba, a tomašević ziđa kuću.marcellus wrote:Život u Zagrebu
kvadrat stana 4000 eura
smeće 4 kn vrećica
voda +25 post
uskoro skuplji prijevoz
A ovaj liptard ga je pretvorio u smetlište.
Guest- Guest
ovakoAssadNaPodmornici wrote:aj meni laiku koji nisam iz ZGa. čemu služe te vrećice? koja je svrha njihova?
prije , placalo se odvoz po kvadraturi fiksno pa imao bakicu koja proizvodi vrecicu tjedno a placa 3x vise od 5 clanova fastfood obitelji
sad , 45 kun fiksno i koliko smeca proizvedes u slucaju mog domacinstva nesto sitno jer slabo koristim volumensku ambalazu i ono malo usitnim , recimo 2 vrecice/mjesec/8 kun... prije nesto vise od 100kun bilo ako dobro pantim
cilj je pravedniji nacin naplate + poticaj za razvrstavanje otpada
2014-04-12
Obična represija vladajućih nad siromašnim pukom.
Šta ti više objašnjavaju, više mute.
Guest- Guest
reci cu samo ae jer krece drugo poluvrime te citirat kolegu dobro je vama dobrozoro osvetnik wrote:Možete se vi zajebavat koliko oćete, ali za Bandića je ZG bio najbolji u Europi po adventu i to par godina uzastopno.AssadNaPodmornici wrote:tuđman iskopa temelje, bandić odlično nalio tvrde temlje toga zagreba, a tomašević ziđa kuću.marcellus wrote:Život u Zagrebu
kvadrat stana 4000 eura
smeće 4 kn vrećica
voda +25 post
uskoro skuplji prijevoz
2014-04-12
debotoijusto wrote:ovakoAssadNaPodmornici wrote:aj meni laiku koji nisam iz ZGa. čemu služe te vrećice? koja je svrha njihova?
prije , placalo se odvoz po kvadraturi fiksno pa imao bakicu koja proizvodi vrecicu tjedno a placa 3x vise od 5 clanova fastfood obitelji
sad , 45 kun fiksno i koliko smeca proizvedes u slucaju mog domacinstva nesto sitno jer slabo koristim volumensku ambalazu i ono malo usitnim , recimo 2 vrecice/mjesec/8 kun... prije nesto vise od 100kun bilo ako dobro pantim
cilj je naplatit više
"Koalicija Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad u srijedu je na ulazu u odlagalište otpada Jakuševec izvela performans pod nazivom “Drugi otvaraju, mi zatvaramo”, poručivši da dok drugi pred izbore otvaraju nešto, oni obećavaju zatvaranje Jakuševca.
Kandidati zeleno-lijeve koalicije stali su ispred ulaza u zagrebačko odlagalište otpada s velikim lokotom i lancem. Njihov performans na mahove su ometali vozači kamiona koji na odlagalište dovoze otpad, pa su tako prvo izlazili na drugi izlaz, ali su najedanput počeli izlaziti i na onaj gdje se održavao performans.
Tomislav Tomašević (Možemo!) istaknuo je da je Jakuševec najveće odlagalište otpada u Hrvatskoj, ali je i jedno od najvećih odlagališta u ovom dijelu Europe te zato i je najviše brdo južno od Save u Zagrebu, koje je napravio gradonačelnik Milan Bandić. “Svi oni u Hrvatskoj koji žele održivi sustav gospodarenja otpadom, svi oni u Zagrebu kojima smeta ovaj nesnosni smrad s Jakuševca neka glasaju na izborima za listu broj tri, za zeleno-lijevu koaliciju kako bi konačno problemi okoliša i zdravlja dobili političku važnost”, poručio je Tomašević.
“Imamo jako puno predizbornih obećanja gdje političari pred izbore otvaraju nešto ili obećavaju da će otvoriti škole, vrtiće, bolnice…Mislim da je vrijeme za jedno predizborno zatvaranje i mi ovdje obećavamo da ćemo kroz maksimalno dvije-tri godine konačno zatvoriti odlagalište Jakuševec”, poručio je Tomašević. Istaknuo je da to odlagalište odlukom HDZ-a i Bandića ima dozvolu rada do 2028., iako je Bandić nekoliko puta obećao da će se zatvoriti, ali se to nije učinilo zato što se nije razvio sustav odvojenog prikupljanja otpada"
Jakuševac je za Bandića smrdio do Dugava i Utrina, sad smrdi do maksimira
dvije godine prošle tik tak
Da te liptardske šeme šta vride, narod bi ih prihvatija, a nebi biža od njih ka vrag od križa.zoro osvetnik wrote:Obična represija vladajućih nad siromašnim pukom.
Guest- Guest
glupost , koliko smeca proizvodis toliko placas , nije jos uigrano i ima sto problema no sto je alternativa ? u rijeku ka po bosni ?marcellus wrote:debotoijusto wrote:ovakoAssadNaPodmornici wrote:aj meni laiku koji nisam iz ZGa. čemu služe te vrećice? koja je svrha njihova?
cilj je naplatit više
"Koalicija Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad u srijedu je na ulazu u odlagalište otpada Jakuševec izvela performans pod nazivom “Drugi otvaraju, mi zatvaramo”, poručivši da dok drugi pred izbore otvaraju nešto, oni obećavaju zatvaranje Jakuševca.
Kandidati zeleno-lijeve koalicije stali su ispred ulaza u zagrebačko odlagalište otpada s velikim lokotom i lancem. Njihov performans na mahove su ometali vozači kamiona koji na odlagalište dovoze otpad, pa su tako prvo izlazili na drugi izlaz, ali su najedanput počeli izlaziti i na onaj gdje se održavao performans.
Tomislav Tomašević (Možemo!) istaknuo je da je Jakuševec najveće odlagalište otpada u Hrvatskoj, ali je i jedno od najvećih odlagališta u ovom dijelu Europe te zato i je najviše brdo južno od Save u Zagrebu, koje je napravio gradonačelnik Milan Bandić. “Svi oni u Hrvatskoj koji žele održivi sustav gospodarenja otpadom, svi oni u Zagrebu kojima smeta ovaj nesnosni smrad s Jakuševca neka glasaju na izborima za listu broj tri, za zeleno-lijevu koaliciju kako bi konačno problemi okoliša i zdravlja dobili političku važnost”, poručio je Tomašević.
“Imamo jako puno predizbornih obećanja gdje političari pred izbore otvaraju nešto ili obećavaju da će otvoriti škole, vrtiće, bolnice…Mislim da je vrijeme za jedno predizborno zatvaranje i mi ovdje obećavamo da ćemo kroz maksimalno dvije-tri godine konačno zatvoriti odlagalište Jakuševec”, poručio je Tomašević. Istaknuo je da to odlagalište odlukom HDZ-a i Bandića ima dozvolu rada do 2028., iako je Bandić nekoliko puta obećao da će se zatvoriti, ali se to nije učinilo zato što se nije razvio sustav odvojenog prikupljanja otpada"
2014-04-12
I onda narod to neće, pa onda ovi "tolerantni, razumni i napredni" krenu s kaznama.zoro osvetnik wrote:Da te liptardske šeme šta vride, narod bi ih prihvatija, a nebi biža od njih ka vrag od križa.zoro osvetnik wrote:Obična represija vladajućih nad siromašnim pukom.
I onda još uvjeravaju kažnjene ga je to za njihovo dobro.
To sve triba potirat...Novi izbori i tako to...
Guest- Guest
debotoijusto wrote:glupost , koliko smeca proizvodis toliko placas , nije jos uigrano i ima sto problema no sto je alternativa ? u rijeku ka po bosni ?marcellus wrote:debotoijusto wrote:ovakoAssadNaPodmornici wrote:aj meni laiku koji nisam iz ZGa. čemu služe te vrećice? koja je svrha njihova?
cilj je naplatit više
što sa zatvaranjem jakuševca, šta bilo đe zapelo?
jakusevac je generacijski problem tu budu jos 2-3 smjene vlasti i brdo love za sanaciju 21st.
ovi po dubravi odmazu buducnost svoje djece
ovi po dubravi odmazu buducnost svoje djece
2014-04-12
Biće ti i pradid kupova ZG vrećice...debotoijusto wrote:reci cu samo ae jer krece drugo poluvrime te citirat kolegu dobro je vama dobrozoro osvetnik wrote:Možete se vi zajebavat koliko oćete, ali za Bandića je ZG bio najbolji u Europi po adventu i to par godina uzastopno.AssadNaPodmornici wrote:tuđman iskopa temelje, bandić odlično nalio tvrde temlje toga zagreba, a tomašević ziđa kuću.marcellus wrote:Život u Zagrebu
kvadrat stana 4000 eura
smeće 4 kn vrećica
voda +25 post
uskoro skuplji prijevoz
Otrizni se dok je još navrime.
Guest- Guest
a zakaj pola dalmacije visi u zagrebu?AssadNaPodmornici wrote:aj meni laiku koji nisam iz ZGa. čemu služe te vrećice? koja je svrha njihova?
bogvasjebo klubovi splćana, šibenčana, trogirana u zagrebu.
kaj ste u rusiji pa imate jebene klubove?
u splitu nema klub velikogoričana, sesvećana ili kutinjana.
koji ste šupci mamini. utjecaj italije.
bez mame od 45e
2014-12-30
To su ti pomodari, snobovi ili kakogod...Vi ste im IN...Bilo na TV-u tako, da je ZG IN...veber wrote:
a zakaj pola dalmacije visi u zagrebu?
Svi pravi patriotski Dalmatinci su još u Dalmaciji.
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Velika anketa RTL-a i Jutarnjeg:33,5 posto biralo bi HDZ, 24,6 posto biralo bi SDP, a 5,6 posto biralo bi Živi zid
» IZETBEGOVIĆ GOSTOVAO NA "TELERINGU": "Probosanske snage u BiH imaju većinu od 60 posto a u Federaciji od 80 posto"! (VIDEO)
» Prinos kukuruza bit će manji od 30 do 50 posto, krumpira za čak oko 50 posto
» Hrvatska je upravo zabranila plastične vrećice za nošenje
» U Dubravi raspad sustava
» IZETBEGOVIĆ GOSTOVAO NA "TELERINGU": "Probosanske snage u BiH imaju većinu od 60 posto a u Federaciji od 80 posto"! (VIDEO)
» Prinos kukuruza bit će manji od 30 do 50 posto, krumpira za čak oko 50 posto
» Hrvatska je upravo zabranila plastične vrećice za nošenje
» U Dubravi raspad sustava
Page 1 of 2