U Srbiji živi 6.690.887. ljudi, što ja za skoro pola miliona manje nego 2011.
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
U Srbiji živi 6.690.887. ljudi, što ja za skoro pola miliona manje nego 2011.
Bolna istina o depopulaciji Srbije vidi se čak i iz svemira.
Geografski institut „Jovan Cvijić“ je na osnovu satelitskih snimaka analizirao osvetljena i područja u Srbiji koja su tokom noći u totalnom mraku. Ovo istraživanje pokazalo je ono što i sami slutimo – Srbija je jasno polarizovana na „osvetljeni” centar i „ugašenu” periferiju. Najintenzivnije su osvetljena visokourbanim područjima (grad Beograd, Novi Sad i Niš). Predeli gde se svetla postepeno gase, a naselja odumiru najrasprostranjeniji su na perifernim i ruralnim delovima zemlje i obuhvataju 60,4 odsto naselja Srbije.
Popisom su prikupljeni i podaci o 2 520 854 domaćinstava i 3 628 175 stanova.
Prema zvaničnim podacima popisa iz 2011. godine, u Srbiji je živelo 7.186.862 ljudi.
https://nova.rs/vesti/drustvo/objavljeni-prvi-rezultati-popisa-evo-koliko-nas-je-u-odnosu-na-2011-godinu/
Geografski institut „Jovan Cvijić“ je na osnovu satelitskih snimaka analizirao osvetljena i područja u Srbiji koja su tokom noći u totalnom mraku. Ovo istraživanje pokazalo je ono što i sami slutimo – Srbija je jasno polarizovana na „osvetljeni” centar i „ugašenu” periferiju. Najintenzivnije su osvetljena visokourbanim područjima (grad Beograd, Novi Sad i Niš). Predeli gde se svetla postepeno gase, a naselja odumiru najrasprostranjeniji su na perifernim i ruralnim delovima zemlje i obuhvataju 60,4 odsto naselja Srbije.
Popisom su prikupljeni i podaci o 2 520 854 domaćinstava i 3 628 175 stanova.
Prema zvaničnim podacima popisa iz 2011. godine, u Srbiji je živelo 7.186.862 ljudi.
https://nova.rs/vesti/drustvo/objavljeni-prvi-rezultati-popisa-evo-koliko-nas-je-u-odnosu-na-2011-godinu/
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Re: U Srbiji živi 6.690.887. ljudi, što ja za skoro pola miliona manje nego 2011.
uteklo
rekao je onaj raketas pazite sto zelite , zamislimo da se kosovo vrati u krilo srbije dobili bi odokativno 20% kosovara u institucijama drzave i nevidjen status odlucivanja ... Z4 bi bio mala beba za bombu u grudima srbije
rekao je onaj raketas pazite sto zelite , zamislimo da se kosovo vrati u krilo srbije dobili bi odokativno 20% kosovara u institucijama drzave i nevidjen status odlucivanja ... Z4 bi bio mala beba za bombu u grudima srbije
2014-04-12
Re: U Srbiji živi 6.690.887. ljudi, što ja za skoro pola miliona manje nego 2011.
Što je puno manja demografska katastrofa naspram našoj...
srbi bolje lazu o brojkamaT. wrote:Što je puno manja demografska katastrofa naspram našoj...
2014-04-12
Mi smo u prednosti utoliko što smo već u EU pa je ko je mogo otić već otišao za Irsku i Njemačku. Srbe val iseljavanja tek čeka
Neće to biti val nego stampedo.marcellus wrote:Mi smo u prednosti utoliko što smo već u EU pa je ko je mogo otić već otišao za Irsku i Njemačku. Srbe val iseljavanja tek čeka
Šandor Winnetou wrote:Neće to biti val nego stampedo.marcellus wrote:Mi smo u prednosti utoliko što smo već u EU pa je ko je mogo otić već otišao za Irsku i Njemačku. Srbe val iseljavanja tek čeka
pa pola srbije se preko ljeta preseli na jadran konobarit
Uglavnom su to vrlo dobra djeca.marcellus wrote:Šandor Winnetou wrote:Neće to biti val nego stampedo.marcellus wrote:Mi smo u prednosti utoliko što smo već u EU pa je ko je mogo otić već otišao za Irsku i Njemačku. Srbe val iseljavanja tek čeka
niels-
2021-04-26
to je jedan segment, pogledaj druge djelatnosti, zanati, vozači, doktori, ... za srbiju je zaista bolje da ne uđe u EU, razlika u plaćama srbije i zapada će isprazniti srbiju gore nego austrougarska u ww1marcellus wrote:Šandor Winnetou wrote:Neće to biti val nego stampedo.marcellus wrote:Mi smo u prednosti utoliko što smo već u EU pa je ko je mogo otić već otišao za Irsku i Njemačku. Srbe val iseljavanja tek čeka
Tocno, nikada nisam dozivio nesto neprijatno od sezonaca iz Srbije.niels wrote:Uglavnom su to vrlo dobra djeca.marcellus wrote:Šandor Winnetou wrote:Neće to biti val nego stampedo.marcellus wrote:Mi smo u prednosti utoliko što smo već u EU pa je ko je mogo otić već otišao za Irsku i Njemačku. Srbe val iseljavanja tek čeka
omni-
2014-04-12
https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3604106-pad-broja-stanovnika-u-srbiji-od-1991-do-danas
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Ma Srbi folirajudebotoijusto wrote:uteklo
Njima ovo ovako odgovara
Da im sad ponude Kosovo puno Siptara odbili bi odmah
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
A jesu li oni dozivjeli od vasomni wrote:Tocno, nikada nisam dozivio nesto neprijatno od sezonaca iz Srbije.niels wrote:Uglavnom su to vrlo dobra djeca.marcellus wrote:Šandor Winnetou wrote:Neće to biti val nego stampedo.marcellus wrote:Mi smo u prednosti utoliko što smo već u EU pa je ko je mogo otić već otišao za Irsku i Njemačku. Srbe val iseljavanja tek čeka
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Bit će manje kretena na planeti.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
omni wrote:Tocno, nikada nisam dozivio nesto neprijatno od sezonaca iz Srbije.niels wrote:Uglavnom su to vrlo dobra djeca.marcellus wrote:Šandor Winnetou wrote:Neće to biti val nego stampedo.marcellus wrote:Mi smo u prednosti utoliko što smo već u EU pa je ko je mogo otić već otišao za Irsku i Njemačku. Srbe val iseljavanja tek čeka
OK su, makar bih volio da bar PROBAJU govorit hrvatski
Drago mi je da nemam djecu. Na kakve san sve lude nalećiva spasija san se šta nisan sa istima završija pa da me opterećuje sa svojim teretom iz tobolca ostatak života.
Manje djece = manje budala = manje problema.
Manje djece = manje budala = manje problema.
2014-04-11
Iden na neki pir popodne a ne da mi se jer ovo je zimski solicij, najkraći dan u godini jučer. Samo mrak kad pogledaš. Njemu 37 a njoj 30. Pitan ja jel trudna. Da nije. Pa šta se ženiš onda.
A valjda će bit ajde. Ženiš se a nije napravija dite.
Znan da su suboton pirevi al ovo drukčije nije on moga organizirat. Vinča se već, ovo samo sad pir većeras pravi.
A valjda će bit ajde. Ženiš se a nije napravija dite.
Znan da su suboton pirevi al ovo drukčije nije on moga organizirat. Vinča se već, ovo samo sad pir većeras pravi.
2014-04-11
Kad san ja ima volje u te vode ulazit onda me izlevatilo ko malog majmun a sa svih strana, od vlastite matere do njih sviju.
Na kraju san mater istuka i izbacija iz kuće. Šta ćete vi meni solit pamet i prodavat maglu ? Mrš.
Žale se kako su ugnjetavane a one izmislile instituciju braka da se osiguraju jer prije je svak jebava svakog, nisu brinili o djeci i onda priko crkve ta institucija braka. Sad in je i to tlaka. Ugrožena. Jebo ti ja mater.
Neka pada broj rođenja ( rođenih ). I triba da pada. Da i ne bi još radili dicu a one ti srale i šefovale po kući šta ona oće. Šta me boli kurac šta ti oćeš ? Pa ne ulazin ja u brak ako i uđen radi tebe nego radi sebe.
Na kraju san mater istuka i izbacija iz kuće. Šta ćete vi meni solit pamet i prodavat maglu ? Mrš.
Žale se kako su ugnjetavane a one izmislile instituciju braka da se osiguraju jer prije je svak jebava svakog, nisu brinili o djeci i onda priko crkve ta institucija braka. Sad in je i to tlaka. Ugrožena. Jebo ti ja mater.
Neka pada broj rođenja ( rođenih ). I triba da pada. Da i ne bi još radili dicu a one ti srale i šefovale po kući šta ona oće. Šta me boli kurac šta ti oćeš ? Pa ne ulazin ja u brak ako i uđen radi tebe nego radi sebe.
2014-04-11
Eh nešto se rugamo ali se i nama crno piše. Neznam dali ste primjetili ali su nas počeli natrpavati s raznim Pakistancima, Filipincima, Indijcima, Nepalcima...
To je valjda taj domoljbni HDZ, potjeraj pametnije Hrvate vanka a doma uvozi šljam iz trećeg svijeta.
To je valjda taj domoljbni HDZ, potjeraj pametnije Hrvate vanka a doma uvozi šljam iz trećeg svijeta.
Pa nek trpaju. Još najbolje da ću im ja radit za kikiriki i održavat sistem na životu.
Nek natrpaju sve. Baš me brige. Ja san u penziji ima već par godina. Kapa lova od iznajmljivanja stanova, neke prohtjeve neman prevelike, mogu i s malo izgurat misec i jebe mi se. Ajde laku noć robovanje za nekog krkana za kikiriki i održavanje sistema na mojoj grbači.
Svijet je globalno selo. Za par sati avionom dođeš s jednog kraja planete na drugi. Tu je internet, sve je povezano. Jezici više nisu prepreka, samo prevedeš preko programa i ide automatski. Pa nek dolaze. Kako su došli tako će i otić kad im se otvori bolje radno mjesto negdje drugdje. Nismo mi baš top destinacija a Njemačkoj fali radne snage u pičku materinu tako da će to na kraju sve otić tamo.
Nek natrpaju sve. Baš me brige. Ja san u penziji ima već par godina. Kapa lova od iznajmljivanja stanova, neke prohtjeve neman prevelike, mogu i s malo izgurat misec i jebe mi se. Ajde laku noć robovanje za nekog krkana za kikiriki i održavanje sistema na mojoj grbači.
Svijet je globalno selo. Za par sati avionom dođeš s jednog kraja planete na drugi. Tu je internet, sve je povezano. Jezici više nisu prepreka, samo prevedeš preko programa i ide automatski. Pa nek dolaze. Kako su došli tako će i otić kad im se otvori bolje radno mjesto negdje drugdje. Nismo mi baš top destinacija a Njemačkoj fali radne snage u pičku materinu tako da će to na kraju sve otić tamo.
2014-04-11
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Do 2060. dva miliona stanovnika manje u centralnoj Srbiji i Vojvodini
» U Grčkoj 382.000 stanovnika manje nego 2011. godine
» "Oktoberfest" posjetilo 400.000 ljudi manje nego prošle godine
» Bez posla je danas manje ljudi nego prije krize
» Rajić: Plate u Srbiji manje nego u dve trećine afričkih država
» U Grčkoj 382.000 stanovnika manje nego 2011. godine
» "Oktoberfest" posjetilo 400.000 ljudi manje nego prošle godine
» Bez posla je danas manje ljudi nego prije krize