ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 9 of 50 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hektorović 14/11/2022, 13:48

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 38758b10

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 14/11/2022, 13:56

A ovaj drugi što ima nekoliko diploma.. dovoljno mi je slušati ono što priča o ekonomiji.. pazi on mislim da je RU ekonomija u problemu jer nemaju visoke poreze i da Putin treba udariti veće poreze i da će to riješiti stvari. Isto govori i za Srbiju. Ima li primjer u povjesti gdje su visoki porezi donjeli dugoročni pa niti kratkoročni prosperitet?
E kada priča o neoliberalnoj ekonomiji, odmah znam da ima veze sa ekonomijom kao Mihanović/Bačić/Banožić - u ek stručnoj literaturi ne postoji pojam "neoliberalni model"

ali volim poslušat da vidim kako je druga strana zaluđena, i dalje ovi misle da će Rusi pobjediti, da će nova ofenziva, njemu slušatelji podcasta pitaju hoće li sada Rusi sa oslobođenim snagama udariti na Zaporožje, pa zatim ovaj "ekonomist" dole govori da će Rusi udariti iz Bjelorusije nanovo..
jbt pričaju kao as ringo , aj on je puka, ali ovi su navodno zdravi, imaju karijere..

nitko od njih ne može skužiti da u Bjelorusiji su uglavnom loše motivirani, loše obučeni, mobilizirani Rusi koji najmanje što žele biti jest biti tu gdje su sada a još manje žele da idu na Ukraince koji bi ih rokali Himarsima Javelinima, Excaliburima itd. I osim što je tu vrlo malo profića, ti asevi iz Bjelorusije neće ići sa Armatama, T-90M tenkovima, dronovima, oce k.. išli bi sa BMP1 , T-62M, kao Sovjetska Armija koja je išla gušiti ustanak u češkoj ili gdje

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 14/11/2022, 13:58

Hektorović wrote:Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 38758b10
to je to. Ako bi se Ukraina odrekla "vojnog rješenja za Krim" , tipa - kao Srbi za Kosovo , ili Irska za Sj.Irsku, onda je mir moguć. Onda Rusi sve što trebaju , trebaju se povući iz ostatka države, a Ukrainci dogovore da neće dirati Krim ali ga neće nitpriznati.. ionako je tamo 2/3 stanovništva Rusi, -

onda je mir moguć.
jer Ukrainci će doći do istih rezultata uz ogromne obostrane žrtve, a Rusija će ostati gologuza za idućih 10godina što se tiče vojske.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 14/11/2022, 14:12

Charles III wrote:Komšije su optimistične:

Mislim da uskoro možemo očekivati primirje i crtanje granica. Ukrajici to nisu mogli prihvatiti sa Rusima u Hersonu, to je ipak 30 hiljada vojnika na nekoliko kilometara od Nikolajeva i poslije Odese, bez ikakve prirode prepreke. Uporedo sa ruskim povlačenjem iz Hersona, počelo je njihovo narpedovanje u DNR, tamo gdje su zapeli prije 4 mjeseca.
Nada je svodilja smrti, nada umire zadnja, nada je kurva

Dogodine u Kninu i Hersonu press

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 14/11/2022, 14:14

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
Šandor Winnetou wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Dugin se predomislio.. više ne prijeti Putinu i zaziva nuklearni rat, sada mu liže dupe, govori da su ga svi krivo shvatili da je gubitak Hersona bolan, ali oni Rusi dogodine u Hersonu, da je Putin Bog/Allah e da i naravno nuklearni rat
Morao je tako inače bi i on slučajno pao sa balkona ili slučajno poginuo u prometnoj nesreći kao onaj kvisling iz Hersona koji je nakon pada toga grada postao "višak"

inače zadnje vrijeme slušam srpske streamove i podcaste o ratu u UKR. ogromne količine fantazije, i sada najslađe od svega šok i nevjerica.
Nećete vjerovati spominju i nas svugdje
ovako nešto slušam kada kodiram na poslu ili gejman , lipo se nasmiješ i opusti ti mozak
Skoro 2 sata  slušanja srbe? Jel može ukratrko što sere?
kako rekoh dok kodiram , dobro mi dođe za opuštanje mozga.
šta sere? koliko sam skužio lik je aktivni novinar u donbasu od početka rata, pričao je i sa war -gonzom(onim asom koji je nagazio na minu i par puta svojim izvještavanjem otkrio ukraincima položaje ruske tehnike) .

ukratko lik je jako razočaran ruskim povlačenjem iz hersona, ali kao i ostali ne sumnja u konačnu pobjedu. naravno rusi se sami ratuju protiv cijelog svijeta pa je to opravdano. zatim ga pitaju da li je to izdaja ili ne. onda on govori da nije, i dosta povlači paralere sa padom Knina i Krajine sa padom Hersonske oblasti :D I govori da će to "srediti jednoga dana" . zatim melje nešto o srpskoj perspektivi u ruskom svijetu(ruskom miru - mir na ruskom znači svijet)

inače još sam počeo slušati ovoga asa, neki je kao "profesor sa nekoliko srpskih fakulteta", nabrijani pro rus,  ovaj prvi novinar poviše je malo realniji i kritičniji prema svemu, ovaj drugi ispod živi na potezu banja luka -bg živi u fantazijama.
inače kao "stručnjak" je za ekonomiju, napisao je i knjige, a onda hrpu vremena veliča socijalizam, zagovara veće poreze(dizanje poreza nije razvilo niti jednu zemlju na svijetu) i u rusiji i srbiji, često spominje neoliberalni model(u ekonomskoj stručnoj literaturi a prošao sam na faksu tisuće i tisuće stranica teorije i zadataka ne postoji pojam neoliberalni model, ne postoji riječ neoliberalizam).

ovo mi je jutros najnoviji stream to ću sada poslušati

Daju ciljanoj publici ono što traži i tako zarađuju.
Zarađuju i na našim klikovima kad gledamo što ovaj masla

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 14/11/2022, 14:17

gle kada sam stavio ove aseve, naglasio sam da ih slušate samo ako želite saznati u kakvim fantazijama naši susjedi žive i ako se želite nasmijati i opustiti slušajući fantazije i kmečanje.
tako ih ja slušam, ovako kada radim tu i tamo. možete i ako vozite auto itd.
nikako ih ne slušati ako želite saznati nešto pametno o ratu, eto da ne širim temu

2018-06-14

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/11/2022, 14:32

Čekamo te iranske rakete. Nije da baš mogu preokrenit rat al mogu Ukrajincima uništit i oštetit pozadinu, opskrbu, infrastrukturu, ekonomiju itd. Prevedeno mogu usporit ako ništa drugo ukrajinsko napredovanje tamo na istoku. Sad se sve svodi da Putin i podanici gledaju kako spasit svoje dupe a za to im treba zaustavljanje ili barem jako usporavanje ovgo ukrajinskog vojnog naleta. Upali su u jamu punu govana i sad ne mogu ni naprid ni nazad pa onda po tom scenariju se sad i oslanja ovaj rat tj ova faza tog rata.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/11/2022, 15:22

AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 38758b10
to je to. Ako bi se Ukraina odrekla "vojnog rješenja za Krim" , tipa - kao Srbi za Kosovo , ili Irska za Sj.Irsku, onda je mir moguć. Onda Rusi sve što trebaju , trebaju se povući iz ostatka države, a Ukrainci dogovore da neće dirati Krim ali ga neće nitpriznati.. ionako je tamo 2/3 stanovništva Rusi, -

onda je mir moguć.
jer Ukrainci će doći do istih rezultata uz ogromne obostrane žrtve, a Rusija će ostati gologuza za idućih 10godina što se tiče vojske.

Ruska vojska će biti poražena i prije Krima.

U biti ako gledaš taktički, Ukrajinci do sad nisu radili nikakvo bezglavo masovno slanje topovskog mesa, uglavnom su se branili, čuvali su ljudstvo, sustavno uništavali Rusku logistiku i moral te onda zauzimali područja kad bi ostvarili totalni disbalans kod rusi koji bi jednostavno utekli bježeči od gadnog i determinirajućeg sukoba. Tako je bilo oko kijeva, oko harkiva i sad oko hersona.

Ofenzivo djelovanje bilo je umjereno podešeno i kao sredstvo pritiska. Inteligentno ratovanje.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/11/2022, 15:26

RayMabus wrote:Čekamo te iranske rakete. Nije da baš mogu preokrenit rat al mogu Ukrajincima uništit i oštetit pozadinu, opskrbu, infrastrukturu, ekonomiju itd. Prevedeno mogu usporit ako ništa drugo ukrajinsko napredovanje tamo na istoku. Sad se sve svodi da Putin i podanici gledaju kako spasit svoje dupe a za to im treba zaustavljanje ili barem jako usporavanje ovgo ukrajinskog vojnog naleta. Upali su u jamu punu govana i sad ne mogu ni naprid ni nazad pa onda po tom scenariju se sad i oslanja ovaj rat tj ova faza tog rata.

Nikakav wunderwaffe ne može rusima preokrenuti rat.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 14/11/2022, 15:27

Možeš ih poraziti i prije Krima. Objasnit ću i kako ako to nekog zanima. Forsiraš napad i upad tamo od Zaporožja prema Azovskom moru a to je logistički po sredini i mogu samo iz smjera Krima ili Donbasa dovlaćiti jedinice i tehniku da im to ne padne. A kad dovuću lupaš im to GPS granatama i HIRMAS-ima. Tako ih skroz uništitš i prije Krima jer tu izgube vojsku da obrane taj položaj.

Mogu i preko mora brdovima al to je nezgodnije i ne pomaže opet. Suštinski poanta je da ih tu uništavaš kako bi stalno morali dovlačit novu tehniku i jedinice.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto 14/11/2022, 16:04

POVRATAK ruske propagande u Srbiju suprotan je opredjeljenju o usklađivanju s politikom Europske unije, poručio je danas izvjestitelj Europskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimir Bilčik u povodu najava o pokretanju programa ruske televizije Russia Today (RT) na srpskom jeziku.

"Djela govore više od riječi. Vidjeti kako se ruska propaganda grandiozno vraća u Srbiju kroz pokretanje Russia Todaya u suprotnosti je s opredijeljenošću Srbije da radi na usklađivanju s vanjskom politikom EU", objavio je slovački europarlamentarac na Twitteru.

POVRATAK ruske propagande u Srbiju suprotan je opredjeljenju o usklađivanju s politikom Europske unije, poručio je danas izvjestitelj Europskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimir Bilčik u povodu najava o pokretanju programa ruske televizije Russia Today (RT) na srpskom jeziku.

"Djela govore više od riječi. Vidjeti kako se ruska propaganda grandiozno vraća u Srbiju kroz pokretanje Russia Todaya u suprotnosti je s opredijeljenošću Srbije da radi na usklađivanju s vanjskom politikom EU", objavio je slovački europarlamentarac na Twitteru.

prvorodjeni igra igru
a ova mater stavila kci nepotizam na najjace
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by debotoijusto 14/11/2022, 16:24

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 Fhh2rPqXoAEyH1e?format=jpg&name=medium
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/11/2022, 16:39

koje sprženo ludilo
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 14/11/2022, 17:09

Hektorović wrote:

koje sprženo ludilo
pa to ti je po onim srpskim podcastovima što slušam. i stotine tisuća pregleda, ekipa napaljena. kužiš nije Dugin išao u rat, niti bi taj debil išao, ali takvi bi mogli napaliti dio stanovništva.
Zato su ovi Ruski porazi bitni i za nas ovdje, ne želim zvučati onako da sam ospjednut srbima ko vuksadinare koji visi na informeru, ali evo zadnje vrijeme dok kodiram poslušam tu i tamo njihov podcast.. tema je rat u ukraini a oni redovito spominju knin, krajinu, jasenovac, ustaše, čak češće nego kosovo i republiku srpsku.
od kada ih ukrainci mažu, dosta ih je uhvatila depresija, iako još žive u oblacima kao Hitler u bunkeru 1945 očekuje Army Grupee Steiner da napravi kontra ofanzivu kod Berlina i da nekoliko napola sklepanih divizija od izmorenih vojnika i par desetaka tenkova, da gurnu 2milijuna sovjeta sa 5000 tenkova koji prilaze Berlinu.. tako i ovi maštaju o novim Ruskim napadima koji će naglo okrenuti rat a ovi ih "intelektualci hrane"

Rusko vodstvo je zericu pametnije zato pokušava pregovarati pokušavaju nekako stupiti sa Ukraincima u kontakt, čak i Ameri bi rado gurnuli Ukraince u pregovore.. zamisli Bidenu i demokratima "boost" za izbore krajem 2024 godine, zaustavili rat u Ukraini i porazili Rusiju, što će utjecati na ekonomski oporavak... zato bi ja se nadam mogao i rat završiti brzo..
Rusi su izgubili rat, samo je pitanje koliko još mora biti mrtvih i razaranja prije nego oni smognu snage i popuste..

2018-06-14

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 14/11/2022, 17:16

debotoijusto wrote:POVRATAK ruske propagande u Srbiju suprotan je opredjeljenju o usklađivanju s politikom Europske unije, poručio je danas izvjestitelj Europskog parlamenta (EP) za Srbiju Vladimir Bilčik u povodu najava o pokretanju programa ruske televizije Russia Today (RT) na srpskom jeziku.

prvorodjeni igra igru
a ova mater stavila kci nepotizam na najjace
Bitno da to ustaše nisu napisali, srbljima odma lakše oko srca!

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 14/11/2022, 17:18

Hektorović wrote:

koje sprženo ludilo
:rofl

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by debotoijusto 14/11/2022, 17:22

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je služenje vojnog roka dopustio i Rusima koji imaju dvojno državljanstvo, kao i onima koji žive u drugoj državi. Ruskoj vojsci se sada mogu pridružiti i osobe bez državljanstva. Ranije Rusi koji imaju dvojno državljanstvo nisu mogli služiti vojni rok, ali su stranci mogli ući u vojsku nakon potpisivanja ugovora.

@ringo pakira vrecu , rakun strepi
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 14/11/2022, 17:25

debotoijusto wrote:Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je služenje vojnog roka dopustio i Rusima koji imaju dvojno državljanstvo, kao i onima koji žive u drugoj državi. Ruskoj vojsci se sada mogu pridružiti i osobe bez državljanstva. Ranije Rusi koji imaju dvojno državljanstvo nisu mogli služiti vojni rok, ali su stranci mogli ući u vojsku nakon potpisivanja ugovora.

Eto to je to, ringo, alfa, crvljikasti, stanoje, django, srpinjo, melkior...mogu krenuti put rusije i pomoći braći u pravednoj borbi, valjda ih opet neće uhvatiti išijas kao onomad kad su trebali kosovo braniti.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by omni 14/11/2022, 17:34

Šandor Winnetou wrote:
debotoijusto wrote:Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je služenje vojnog roka dopustio i Rusima koji imaju dvojno državljanstvo, kao i onima koji žive u drugoj državi. Ruskoj vojsci se sada mogu pridružiti i osobe bez državljanstva. Ranije Rusi koji imaju dvojno državljanstvo nisu mogli služiti vojni rok, ali su stranci mogli ući u vojsku nakon potpisivanja ugovora.

Eto to je to, ringo, alfa, crvljikasti, stanoje, django, srpinjo, melkior...mogu krenuti put rusije i pomoći braći u pravednoj borbi, valjda ih opet neće uhvatiti išijas kao onomad kad su trebali kosovo braniti.
Jes pa da ostanu bez socijale na zapadu. Osim Stanoja, ja sam 100% uvjeren da je on vec od pocetka na ratistu. Ili je otisao tetki po lek hehehe
omni
omni

Male
2014-04-12

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 14/11/2022, 17:36

omni wrote:
Šandor Winnetou wrote:

Jes pa da ostanu bez socijale na zapadu. Osim Stanoja, ja sam 100% uvjeren da je on vec od pocetka na ratistu. Ili je otisao tetki po lek hehehe
A možda ga je i nokat zabolio a to je stvarno gadno kod genetski turak ovaj srba!

Male
2017-12-31

omni likes this post

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/11/2022, 18:21

AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:

koje sprženo ludilo
pa to ti je po onim srpskim podcastovima što slušam. i stotine tisuća pregleda, ekipa napaljena. kužiš nije Dugin išao u rat, niti bi taj debil išao, ali takvi bi mogli napaliti dio stanovništva.
Zato su ovi Ruski porazi bitni i za nas ovdje, ne želim zvučati onako da sam ospjednut srbima ko vuksadinare koji visi na informeru, ali evo zadnje vrijeme dok kodiram poslušam tu i tamo njihov podcast.. tema je rat u ukraini a oni redovito spominju knin, krajinu, jasenovac, ustaše, čak češće nego kosovo i republiku srpsku.
od kada ih ukrainci mažu, dosta ih je uhvatila depresija, iako još žive u oblacima kao Hitler u bunkeru 1945 očekuje Army Grupee Steiner da napravi kontra ofanzivu kod Berlina i da nekoliko napola sklepanih divizija od izmorenih vojnika i par desetaka tenkova, da gurnu 2milijuna sovjeta sa 5000 tenkova koji prilaze Berlinu.. tako i ovi maštaju o novim Ruskim napadima koji će naglo okrenuti rat a ovi ih "intelektualci hrane"

Rusko vodstvo je zericu pametnije zato pokušava pregovarati pokušavaju nekako stupiti sa Ukraincima u kontakt, čak i Ameri bi rado gurnuli Ukraince u pregovore.. zamisli Bidenu i demokratima "boost" za izbore krajem 2024 godine, zaustavili rat u Ukraini i porazili Rusiju,  što će utjecati na ekonomski oporavak... zato bi ja se nadam mogao i rat završiti brzo..
Rusi su izgubili rat, samo je pitanje koliko još mora biti mrtvih i razaranja prije nego oni smognu snage i popuste..

Ovo je za naše opće dobro jako dobra stvar, zadnjih 10-tak godina, dolaskom Vučića i ruske love krenula je ova zbilja patološka rusofilija po Srbiji, sva protkana nadama u nekakvu Rusku podršci u osvetničkoj rekonkvisti pri tome je Putin uzdignut u nekakvo kvazi božanstvo koje će skršiti zapad.

Srbija je doslovno jedina zemlja gdje Ruski soft-power zbilja primio maha i sva ta uložena lova se isplatila.

Ovaj žestoki, a bit će zbilja žestoki, Ruski poraz i izolacija Rusije će ohladiti određene glave i slomiti iluzije o Putinu na bjelom konju koji pobjeđuje zapad. 

Sam Putin je već totalno sjeban od zapada i Ukrajinaca i ako ostane na vlasti bit će samo sjena nekadašnjeg utjecaja...

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 9 70l8p1
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

kic, Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 9 of 50 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics