Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 29 of 50
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Da se nadovežem na ovo, pisali smo ranije da je ekonomska situacija sve gora za Rusiju s vremenom, a to je sad potvrdila i Ruska centralna banka koja očekuje pad od čak 7,1% BDP-a u zadnjem kvartalu ove godine.Charles III wrote:Ruski prihodi od nafte padaju čak i bez uvođenja gornje granice cijena u pozadini pada kotacija Urala.
Cijena ruske nafte pala je sama od sebe ispod gornje granice cijene o kojoj je raspravljao Zapad na 51 dolar - čak i prije nego što je ranije predložena gornja granica službeno stupila na snagu.
Prema podacima Argus Media, tvrtke koja objavljuje podatke o cijenama sirovina, Urals, ključna klasa nafte za Rusku Federaciju, pala je na 51,96 dolara po barelu s isporukom u baltičkoj luci Primorsk.
Za isti iznos i na istoj razini (do 51 dolar po barelu) pala je isporuka u luci Novorosijsk u Crnom moru. Krajem prošlog tjedna diplomati EU-a raspravljali su o ograničenju prodaje ruske nafte u rasponu od 65 do 70 dolara po barelu.
Pregovori bi se mogli nastaviti u ponedjeljak. Kupcu koji plati više od limita neće biti dopušteno korištenje europskih tankera ili standardnog europskog osiguranja. Međutim, ruskom naftom Urals već se trguje ispod graničnih razina.
Rusija je ranije ušla u recesiju s padom BDP-a od 4,1 i 4% u prethodna dva kvartala.
Even so, a November report by the Central Bank warned that Russia’s GDP would face a sharper contraction of 7.1 percent in the fourth quarter of 2022, after falling 4.1 percent and 4 percent compared with last year in the previous two quarters. Last week, as the Russian economy officially entered into recession, Central Bank Chairwoman Elvira Nabiullina told lawmakers that next year the situation could get darker still. “We really need to look at the situation very soberly and with our eyes open. Things may get worse, we understand that,” she said.
https://www.washingtonpost.com/world/2022/11/26/russia-war-economy-military-supply/
Piglet- Posts : 1503
2016-02-24
Charles III likes this post
AssadNaPodmornici wrote:pa ubacili su svoje kvalitetne brigade da ih zaustave, ginu Rusi više ali ginu i Ukrainci. Rusi se rješavaju kriminalaca , doslovno netko prepoznao da je kanibal koji je jeo Ruse u ST.Petersburgu mobiliziran u Wagner, kakve štete da taj as pogine?Charles III wrote:AssadNaPodmornici wrote:međutim rusi šalju ove nesretne zatvorenike u smrt i boli ih kurac. ukrainci u borbama sa tim kriminalcima gube najbolje ljude.
Vidim da Srbi slave Putina. Kažu em će se Rusija riješit te kriminalne bagre koju treba hranit, em će isti ubijati Ukrajince.
Kako to misliš da Ukrajinci u borbama sa kriminalcima gube najbolje ljude?
Ma znam da Rusi ne žale za tim ološem nego nisam znao da kvalitetne ukrajinske jedinice tamo ginu i to jako.
E sada koliki su gubici Ukrainaca, sigurno nisu mali.. evo i sami govore da imaju pun k mrtvih i ranjenih. koliko će to ometati UKR snage ne znamo.
Inače po potrebi i Ukrainci su znali preuveličavati svoje gubitke u svrhu zavaravanja .
Međutim nije više situacija kao sa Lisičnjaskom i Sj.Donjecom kada su Rusi imali puno više vojnika i oklopa, i 20puta više granata i artiljerijskih cijevi.
Sada su tu li-la na tom djelu fronta, općenito UKR u prednosti, ali ako 4-5 kriminalaca pogine za 1 normalnog ukrainca, to je previše gubitaka za ukrainu, a nikakvi gubici za rusiju jer šalju kanibale, pedofile i kasape u smrt umjesto da ih hrane u zatvoru 20godina.
Inače po potrebi i Ukrainci su znali preuveličavati svoje gubitke u svrhu zavaravanja .
Međutim nije više situacija kao sa Lisičnjaskom i Sj.Donjecom kada su Rusi imali puno više vojnika i oklopa, i 20puta više granata i artiljerijskih cijevi.
Sada su tu li-la na tom djelu fronta, općenito UKR u prednosti, ali ako 4-5 kriminalaca pogine za 1 normalnog ukrainca, to je previše gubitaka za ukrainu, a nikakvi gubici za rusiju jer šalju kanibale, pedofile i kasape u smrt umjesto da ih hrane u zatvoru 20godina.
To sam davno napisao, rusi su našli način da se riješe svog ološa iz društva, spojili su ugodno s korisnim.AssadNaPodmornici wrote:E sada koliki su gubici Ukrainaca, sigurno nisu mali.. evo i sami govore da imaju pun k mrtvih i ranjenih. koliko će to ometati UKR snage ne znamo.
AssadNaPodmornici likes this post
Eno stavio sam onaj video , jučer jedan tim ukrainaca, jedan momak koji je pucao iz automatskog bacača granata starim 50godina, a drugi momak u civilnom dronu, na kraju videa na lokaciji je ostalo ležati 10ak Rusa (teško ranjeni/mrtvi) a još toliko je trčalo okolo i uteklo i bili su puni gelera sigurno.. i baš ima pun k takvih videa, i jebe se Ruse.. šalju te kriminalce u juriš da otkriju pozicije Ukrainaca a onda ovi profići pokušavaju nešto napraviti.. Rusi imaju veće gubitke sigurno ali ginu im kriminalci, Ukraincima ginu najbolji,
Šandor Winnetou and Charles III like this post
Pa dobro nije ti taj ruski izvor kriminalaca beskonačan, niti se svi žele boriti?!
Jel i Staljin slao zatvorenike?
Staljin je potamanio 40 milijuna rusa i naroda koji su bili unutar sovjetskog saveza, nije on imao vremena za zatvore, ono što je i služilo kaznu bilo je sve pobacano u sibir.Charles III wrote:Pa dobro nije ti taj ruski izvor kriminalaca beskonačan, niti se svi žele boriti?!
taj broj zatvorenika je, negdje sam pročitao 30 000 ali možete googlati pa podijeliti informaciju. rusi doslovno prazne zatvore sa najgorom ekipom i šalju ih u smrt i ako pogine koji ukrainac a ginu, njima dobro.. obecali im im slobodu nakon pola godine ali rusi kao da ne žele da ovi prežive tih pola god..Charles III wrote:Pa dobro nije ti taj ruski izvor kriminalaca beskonačan, niti se svi žele boriti?!
jer nema baš nema nikakve logike raditi frontalne napade u 21om stoljeću, na strateški nebitnom gradu pogotovo kada se planiraš na ostataku fronte braniti i zadržati osvojeno(do pregovora).
Crvena Armija je često radila takve luđačke frontalne napade, ali oni su barem imali nekog smisla, tipa izginulo je pun kurac sovjeta kod Rževa, i švabe su ostali šokirani koliko su ih pobili, međutim poginulo je i dosta švaba(iako nekoliko puta manje), a cilj SSSRa je bio da vežu Njemačka pojačanja za taj dio fronta umjesto da idu za Staljingrad gdje su ovi u tajnosti gradili armije za protuudar. I tako je i ispalo.
A ovo nema nikakvog smisla, osim što Rusi žele da pogine što više Ukrainaca a broj poginulih zatvorenika im je nebitan.. pogotovo frontalni napadi po ovom blatu, i to je horor..
Die Bundeswehr braucht dringend Munition – doch so schnell geht das nicht
Laut Bundeswehrverband fehlt Munition im Wert von 20 bis 30 Milliarden Euro. Regierungsvertreter und Rüstungsindustrie trafen sich im Kanzleramt, um die Produktion zu steigern. Offenbar ist das nicht so einfach.
https://www.spiegel.de/politik/deutschland/munitions-gipfel-im-kanzleramt-so-schnell-geht-das-nicht-a-61a020b2-5ce4-49e2-bfb8-3b8b9a3a36e7
------------------------------
Njemačka je ostala bez streljiva. Rusi pobjeđuju.
Tako je bilo i prošli put. Jebiga...
crvenkasti-
2014-04-17
Macron ide kmečat kod Bidena:
https://www.ft.com/content/9098fb12-28db-4e39-b1d7-8c5c913dc0fe
Emmanuel Macron će apelirati na Joea Bidena da u svojim političkim odlukama uzme više u obzir štetu nanesenu europskom gospodarstvu ratom u Ukrajini, rekavši da EU i SAD trebaju više surađivati kako bi upravljali utjecajem sukoba i koordinirali politike prema Kina.
Prema Elizejskoj palači, francuski će predsjednik izreći poruku kada ga od srijede ugosti Biden u trodnevnom državnom posjetu - prvom u Bidenovu predsjedništvu i drugom Macronovu, nakon što ga je 2018. pozvao Donald Trump.
Dok su Bijela kuća i Elysée naglašavali bliske veze između SAD-a i Francuske i dogovor o velikim pitanjima poput rata u Ukrajini, obje strane kažu da se spremaju ekonomske i geopolitičke napetosti koje neće biti lako riješiti.
Rat nanosi veći ekonomski danak Europi nego SAD-u zbog spiralnih cijena energije uzrokovanih ruskim rezovima izvoza, dok dužnosnici EU-a kažu da Bidenov paket zelenih subvencija od 369 milijardi dolara prijeti industriji bloka.
Iako je ruska invazija prisilila Bidenovu administraciju da se ponovno usredotoči na Europu, SAD i dalje vidi suprotstavljanje Kini u gospodarskom natjecanju i sigurnosti kao svoj glavni strateški prioritet.
Sukob u Ukrajini nanosi veću gospodarsku štetu Europi nego Sjedinjenim Državama zbog rasta cijena energenata uzrokovanih smanjenjem ruskog izvoza.
https://www.ft.com/content/9098fb12-28db-4e39-b1d7-8c5c913dc0fe
Emmanuel Macron će apelirati na Joea Bidena da u svojim političkim odlukama uzme više u obzir štetu nanesenu europskom gospodarstvu ratom u Ukrajini, rekavši da EU i SAD trebaju više surađivati kako bi upravljali utjecajem sukoba i koordinirali politike prema Kina.
Prema Elizejskoj palači, francuski će predsjednik izreći poruku kada ga od srijede ugosti Biden u trodnevnom državnom posjetu - prvom u Bidenovu predsjedništvu i drugom Macronovu, nakon što ga je 2018. pozvao Donald Trump.
Dok su Bijela kuća i Elysée naglašavali bliske veze između SAD-a i Francuske i dogovor o velikim pitanjima poput rata u Ukrajini, obje strane kažu da se spremaju ekonomske i geopolitičke napetosti koje neće biti lako riješiti.
Rat nanosi veći ekonomski danak Europi nego SAD-u zbog spiralnih cijena energije uzrokovanih ruskim rezovima izvoza, dok dužnosnici EU-a kažu da Bidenov paket zelenih subvencija od 369 milijardi dolara prijeti industriji bloka.
Iako je ruska invazija prisilila Bidenovu administraciju da se ponovno usredotoči na Europu, SAD i dalje vidi suprotstavljanje Kini u gospodarskom natjecanju i sigurnosti kao svoj glavni strateški prioritet.
Sukob u Ukrajini nanosi veću gospodarsku štetu Europi nego Sjedinjenim Državama zbog rasta cijena energenata uzrokovanih smanjenjem ruskog izvoza.
crvenkasti-
2014-04-17
Ali to nije dobro za ukrajinske navijače. Na kraju će Rusija biti em bogatija za novi teritorij, em siromašnija za ološ.Šandor Winnetou wrote:To sam davno napisao, rusi su našli način da se riješe svog ološa iz društva, spojili su ugodno s korisnim.AssadNaPodmornici wrote:E sada koliki su gubici Ukrainaca, sigurno nisu mali.. evo i sami govore da imaju pun k mrtvih i ranjenih. koliko će to ometati UKR snage ne znamo.
A Ameri inače jako fermaju Francuze. Vidjeli smo dobro s onim podmornicama.
Nego @Assad
Po svemu tome što pričamo , možemo reći da Ukri nemaju puno problema sa tehnikom, njihova potencijalna slaba točka je ljudstvo. Golemi broj koji im je potreban za presudne ofenzivne operacije, uz sve gubitke koje će u međuvremenu nagomilati.
Rusi pak s druge strane imaju puno jači ljudski rezervoar. Pogotovo za defenzivu. Zatvorenici, mobilizirani, nitko se ne buni. Ručnici se dobiju na poklon poslije.
No, Rusi muče muku s tehnikom.
Znači li to da će Ukri za prioritet uzeti slomiti rusku tehniku, a Rusi slomiti ukrajinske zalihe ljudstva?
Nego @Assad
Po svemu tome što pričamo , možemo reći da Ukri nemaju puno problema sa tehnikom, njihova potencijalna slaba točka je ljudstvo. Golemi broj koji im je potreban za presudne ofenzivne operacije, uz sve gubitke koje će u međuvremenu nagomilati.
Rusi pak s druge strane imaju puno jači ljudski rezervoar. Pogotovo za defenzivu. Zatvorenici, mobilizirani, nitko se ne buni. Ručnici se dobiju na poklon poslije.
No, Rusi muče muku s tehnikom.
Znači li to da će Ukri za prioritet uzeti slomiti rusku tehniku, a Rusi slomiti ukrajinske zalihe ljudstva?
RUSKI milijarder Vjačeslav Taran je poginuo u padu helikoptera kod Monaka. 53-godišnji Taran je posljednjih deset godina živio u Monaku. Osim njega, u helikopterskoj nesreći koja se dogodila 25. studenog je smrtno stradao i 35-godišnji pilot koji je upravljao helikopterom, prenosi portal Monaco Daily News.
Taran je još 1997. osnovao Libertex, platformu za online trgovanje, a u posljednje vrijeme se bavio kriptovalutama. "Libertex grupa s velikom tugom potvrđuje smrt svog suosnivača i predsjednika Upravnog odbora Vjačeslava Tarana, u pada helikoptera koji se dogodio na putu za Monako u petak 25. studenog 2022.", poručili su u priopćenju iz Libertexa.
Ruski milijarder je letio iz Lausanne s iskusnim pilotom u jednomotornom helikopteru H130. Nesreća se dogodila oko 13 sati po vedrom vremenu, a javila su se nepotvrđena nagađanja da je drugi putnik otkazao let u posljednji tren. Zamjenik javnog tužitelja u Nici je rekao da se ne može isključiti krivnja treće strane.
Ukrajinska novinska agencija UNIAN tvrdi da je Taran bio "kriptobiznismen s vjerojatnim vezama s ruskom vanjskom obavještajnom službom". Navodi se kako je bio povezan s agencijom za inozemnu špijunažu SVR, kao i da je bio odgovoran za "pranje ruskih sredstava kroz sustav operacija kriptovaluta", piše Daily Mail.
biljezim jos jedan okliznuce na sapun
Taran je još 1997. osnovao Libertex, platformu za online trgovanje, a u posljednje vrijeme se bavio kriptovalutama. "Libertex grupa s velikom tugom potvrđuje smrt svog suosnivača i predsjednika Upravnog odbora Vjačeslava Tarana, u pada helikoptera koji se dogodio na putu za Monako u petak 25. studenog 2022.", poručili su u priopćenju iz Libertexa.
Ruski milijarder je letio iz Lausanne s iskusnim pilotom u jednomotornom helikopteru H130. Nesreća se dogodila oko 13 sati po vedrom vremenu, a javila su se nepotvrđena nagađanja da je drugi putnik otkazao let u posljednji tren. Zamjenik javnog tužitelja u Nici je rekao da se ne može isključiti krivnja treće strane.
Ukrajinska novinska agencija UNIAN tvrdi da je Taran bio "kriptobiznismen s vjerojatnim vezama s ruskom vanjskom obavještajnom službom". Navodi se kako je bio povezan s agencijom za inozemnu špijunažu SVR, kao i da je bio odgovoran za "pranje ruskih sredstava kroz sustav operacija kriptovaluta", piše Daily Mail.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
neće biti siromašnija samo za ološ nego i za stotine tisuća života običnih ljudi a teritoriju dobiti neće.AlfaOmega wrote:Ali to nije dobro za ukrajinske navijače. Na kraju će Rusija biti em bogatija za novi teritorij, em siromašnija za ološ.Šandor Winnetou wrote:To sam davno napisao, rusi su našli način da se riješe svog ološa iz društva, spojili su ugodno s korisnim.AssadNaPodmornici wrote:E sada koliki su gubici Ukrainaca, sigurno nisu mali.. evo i sami govore da imaju pun k mrtvih i ranjenih. koliko će to ometati UKR snage ne znamo.
Ma to je sve slučajnost, kako uopće možeš sumnjati na nekakvo ubojstvodebotoijusto wrote:RUSKI milijarder Vjačeslav Taran je poginuo u padu helikoptera kod Monaka. 53-godišnji Taran je posljednjih deset godina živio u Monaku. Osim njega, u helikopterskoj nesreći koja se dogodila 25. studenog je smrtno stradao i 35-godišnji pilot koji je upravljao helikopterom, prenosi portal Monaco Daily News.
Rusija ce biti ono sto nikada nije bila.AlfaOmega wrote:Ali to nije dobro za ukrajinske navijače. Na kraju će Rusija biti em bogatija za novi teritorij, em siromašnija za ološ.Šandor Winnetou wrote:To sam davno napisao, rusi su našli način da se riješe svog ološa iz društva, spojili su ugodno s korisnim.AssadNaPodmornici wrote:E sada koliki su gubici Ukrainaca, sigurno nisu mali.. evo i sami govore da imaju pun k mrtvih i ranjenih. koliko će to ometati UKR snage ne znamo.
Prezrena drzava, nekadasnja navodno vojna sila danas tigar od papira, a za susjede mrski i zakleti neprijatelj barem sto sljedecih godina.
Ovim su se strasno srozali, necu reci ugled, jer za mene ga nikada nisu ni imali.
dijagram-
2015-08-09
Šandor Winnetou and Charles III like this post
Krajem 2021. Kina je zauzela prvo mjesto na spisku trgovinskih partnera Rusije. Za 10 mjeseci ove godine trgovinski promet između Rusije i Kine dosegao je 153,9 milijardi dolara, što je povećanje od 33% na godišnjoj razini. Ako se održi ritam, do kraja ove godine trgovinska razmjena bi mogla doseći rekordnih 180-190 milijardi dolara,” kazao je Sečin. Postavljeni zadatak za postizanje trgovine od 200 milijardi dolara može se izvršiti čak i prije zadanog roka 2024. godine.
Sečin je naglasio kako je razvoj i porast trgovine između dviju zemalja doveo do značajnog povećanja obračuna u nacionalnim valutama – rubljama i juanima.
https://www.geopolitika.news/razgovori/toptema/odmak-od-eu-rusija-bi-kini-mogla-isporucivati-i-oko-100-milijardi-m3-lng-plina-godisnje/
Ovo je odgovor na pitanje Kako će i sučim Rusija Kini platiti šarene kapice, vunene rukavice...i ostalo.
Sečin je naglasio kako je razvoj i porast trgovine između dviju zemalja doveo do značajnog povećanja obračuna u nacionalnim valutama – rubljama i juanima.
https://www.geopolitika.news/razgovori/toptema/odmak-od-eu-rusija-bi-kini-mogla-isporucivati-i-oko-100-milijardi-m3-lng-plina-godisnje/
Ovo je odgovor na pitanje Kako će i sučim Rusija Kini platiti šarene kapice, vunene rukavice...i ostalo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Šandor Winnetou wrote:Ma to je sve slučajnost, kako uopće možeš sumnjati na nekakvo ubojstvodebotoijusto wrote:RUSKI milijarder Vjačeslav Taran je poginuo u padu helikoptera kod Monaka. 53-godišnji Taran je posljednjih deset godina živio u Monaku. Osim njega, u helikopterskoj nesreći koja se dogodila 25. studenog je smrtno stradao i 35-godišnji pilot koji je upravljao helikopterom, prenosi portal Monaco Daily News.
oni treci sto "zakasnio" na let radi u tvornici sapuna niznij novgorod
2014-04-12
Glavna urednica RT-a Margarita Simonjan na proljeće je izjavila da je nuklearni rat "najvjerojatniji ishod", no da će Rusi "otići u raj, a oni će jednostavno umrijeti". Nizu prijetnji sada se ponovo priključio Vladimir Solovjov, jedno od najpoznatijih lica ruske državne televizije, koji je zaprijetio Berlinu vojnim udarom.
"Vidite, stvar je u tome da možemo poslati naše padobrance u Berlin i naše ga zračne snage mogu udariti toliko jako da ništa neće ostati od njega. Ponovo kažem, to nije Ukrajina, njih nećemo žaliti", rekao je Solovjov.
"Vidite, stvar je u tome da možemo poslati naše padobrance u Berlin i naše ga zračne snage mogu udariti toliko jako da ništa neće ostati od njega. Ponovo kažem, to nije Ukrajina, njih nećemo žaliti", rekao je Solovjov.
2014-04-12
eto opet slučajnostdebotoijusto wrote:Šandor Winnetou wrote:Ma to je sve slučajnost, kako uopće možeš sumnjati na nekakvo ubojstvodebotoijusto wrote:RUSKI milijarder Vjačeslav Taran je poginuo u padu helikoptera kod Monaka. 53-godišnji Taran je posljednjih deset godina živio u Monaku. Osim njega, u helikopterskoj nesreći koja se dogodila 25. studenog je smrtno stradao i 35-godišnji pilot koji je upravljao helikopterom, prenosi portal Monaco Daily News.
oni treci sto "zakasnio" na let radi u tvornici sapuna niznij novgorod
Piše: D. Franić
Ruska grupa Wagner regrutira zatvorenike u Africi za borbu protiv Ukrajine. Wagner Group pušta pobunjenike iz zatvora u Srednjoafričkoj Republici (Centralnoafrička Republika) i šalje ih u inozemstvo, uključujući ukrajinski Donbas
Wagner Group već godinama posluje u Srednjoafričkoj Republici. Godine 2018. ruski novinari Orkhan Dzhemal, Alexander Rastorguev i Kirill Radchenko ubijeni su u Srednjoafričkoj Republici nakon što su istraživali aktivnosti Wagner grupe u toj zemlji.
SAD razmatraju priznavanje Wagner grupe 'terorističkom organizacijom'. Američka administracija raspravlja hoće li privatnu vojnu tvrtku Wagner, koju kontrolira bliski saveznik Vladimira Putina Jevgenij Prigožin, proglasiti stranom terorističkom organizacijom
Takva odluka omogućila bi SAD-u da pokrene kazneni progon protiv grupe i njezinih članova, kao i da zaplijeni njihovu imovinu diljem svijeta. Konačna odluka o tome tek treba biti donesena
Prisjetimo se samo Donbasa i agitacije Wagnera po zatvorima u rusiji. Pretpostavlja se da su uspjeli mobilizirati 20.000 zatvorenika u svoju organizaciju, raznoraznih kriminalaca koji danas tamo ginu kao topovsko meso.
Vrlo isplativa i jednostavna Putinova investicija. Dozvolio im je mobilizaciju takvog profila ljudi i dobio slijedeće:
- oslobodio i rasteretio zatvorski sustav i društvo okorjelih kriminalaca
- dobio topovsko meso jer obećane novce i pogodnosti kao eventualnu slobodu neće dočekati niti 10% navedenih.
-dobio je masu od 19000 samoubojica na koje neće potrošiti niti jednu rublju (osim opreme koju ionako plaća ruska vojska) jer neće doživjeti isplatu prve "plaće". Vrlo "isplativa investicija". Još ako ta "masa" uspije osvojiti kakav grad na bojišnici, za Wagner odlično
- ostatak od cca 1000 njih koji nekim čudom prežive, postati će uvježbani za daljnji rad i operacije Wagnera po svijetu. Probrani i sposobni će služiti dalje, jačajući snagu Wagnera.
Ruska grupa Wagner regrutira zatvorenike u Africi za borbu protiv Ukrajine. Wagner Group pušta pobunjenike iz zatvora u Srednjoafričkoj Republici (Centralnoafrička Republika) i šalje ih u inozemstvo, uključujući ukrajinski Donbas
Wagner Group već godinama posluje u Srednjoafričkoj Republici. Godine 2018. ruski novinari Orkhan Dzhemal, Alexander Rastorguev i Kirill Radchenko ubijeni su u Srednjoafričkoj Republici nakon što su istraživali aktivnosti Wagner grupe u toj zemlji.
SAD razmatraju priznavanje Wagner grupe 'terorističkom organizacijom'. Američka administracija raspravlja hoće li privatnu vojnu tvrtku Wagner, koju kontrolira bliski saveznik Vladimira Putina Jevgenij Prigožin, proglasiti stranom terorističkom organizacijom
Takva odluka omogućila bi SAD-u da pokrene kazneni progon protiv grupe i njezinih članova, kao i da zaplijeni njihovu imovinu diljem svijeta. Konačna odluka o tome tek treba biti donesena
Prisjetimo se samo Donbasa i agitacije Wagnera po zatvorima u rusiji. Pretpostavlja se da su uspjeli mobilizirati 20.000 zatvorenika u svoju organizaciju, raznoraznih kriminalaca koji danas tamo ginu kao topovsko meso.
Vrlo isplativa i jednostavna Putinova investicija. Dozvolio im je mobilizaciju takvog profila ljudi i dobio slijedeće:
- oslobodio i rasteretio zatvorski sustav i društvo okorjelih kriminalaca
- dobio topovsko meso jer obećane novce i pogodnosti kao eventualnu slobodu neće dočekati niti 10% navedenih.
-dobio je masu od 19000 samoubojica na koje neće potrošiti niti jednu rublju (osim opreme koju ionako plaća ruska vojska) jer neće doživjeti isplatu prve "plaće". Vrlo "isplativa investicija". Još ako ta "masa" uspije osvojiti kakav grad na bojišnici, za Wagner odlično
- ostatak od cca 1000 njih koji nekim čudom prežive, postati će uvježbani za daljnji rad i operacije Wagnera po svijetu. Probrani i sposobni će služiti dalje, jačajući snagu Wagnera.
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 29 of 50