G.Vojković. Dalje lopovske prste s II. mirovinskog stupa!
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: G.Vojković. Dalje lopovske prste s II. mirovinskog stupa!
Neoliberalni portugalac wrote:
ekonomija ne ovisi samo o broju ljudi,
tu završava svaki daljni razgovor, ako je ovo dilema onda nemam više komentara
Guest- Guest
deda na aparatima wrote:Neoliberalni portugalac wrote:deda na aparatima wrote:Neoliberalni portugalac wrote:
nevidim koji je problem, nevidim piramidalnu šemu koja je tipična za državnu isplatu penzija preko "solidarnosti".
može li osiguranje isplatiti sve osiguranike?
zašto ne?
nevidim u čemu je problem
pa isto ti je i sa auto-osiguranjem, ako imaš 100 osiguranika i svaki auto osiguranik uplati 1000 kuna godišnje osiguranja, te se svih 100 osiguranika slupa, može li osiguranje svim osiguranicima pokriti troškove popravka auta koje iznosi 5000 kuna?
svrha osiguranja je podjela rizika na veći broj osiguranika
mirovinski fondovi imaju slična ograničenja, oni ne mogu isplatiti sve uplatitelje, da bi jedni dobili mirovinu nužno je da drugi umru i ne koriste svoja sredstva
hm, auto-osigranja valjda idu na drugu šemu. oni se nadaju da će biti što manji broj prometnih nesreća.
glede mirovinskih privatnih fondova, nevidim opet u čemu je problem , zašto se uspoređuje sa autoosiguranjima.
jer u auto-osiguranju je postavka da će biti tipa 10% isplata, pa se njima isplati.
mirovinski fond je razvijen(privatni naravno) pod uvjetom da će biti 100% isplata. to je ništa drugo nego investicijski fond. ti ulažeš svoj novac u mene, ja ga gledam oploditi jer u mom interesu je veći profit, iz kojeg ja profitiram , i ti dobijač čak i višu penziju.
mirovinski fond je napravljem pod pretpostavkom isplate 100%, dakle ako tebi nedaj bože umre žena, ti kao muž si odmah suvlasnik i njezinih para, i tebi su ovi dužni davati pare.
auto-osigranje ide logikom, "statistički ćemo imati samo 10% isplata"
mirovinski fond ide logikom "statistički ćemo morati vratiti 100% para".
totalno drugi koncepti
Guest- Guest
deda na aparatima wrote:Neoliberalni portugalac wrote:
ekonomija ne ovisi samo o broju ljudi,
tu završava svaki daljni razgovor, ako je ovo dilema onda nemam više komentara
pa populacija jedna od varijabli, možda se nismo shvatili, ili ja ili ti.
populacija je jedna od varijabli, struktura populacije je isto jedna od varijabli, ali puno je to drugih varijabli. po meni je važnija kapitalna opremljenost rada, tipa izraelac je kapitalno opremljen(ima strojeve, inžinjerski fakultet) pa je produktivniji , nego palestinac koji ima diplomu iz islamskih znanosti i ak-47 koji je donira iran.
da ponovim, populacija jedna od varijabli u ekonomiji
Guest- Guest
državno mirovinsko osigranje je piramidalna šema.
privatni mirovinski fondovi, nisu mirovinska šema, to je investicijska banka, koja ima prednosti i rizike.
demografska kretanja u državama su važna varijabla u ekonomskoj snazi neke države(a time i penzija) ali i ne jedina varijabla.
i nikada društva neće biti 100% staračka, jer bi to značio kraj ljudske vrste, postoji određena razina do koje dođu, malo se skrše, i onda ponovo skoči fertilitet.
privatni mirovinski fondovi, nisu mirovinska šema, to je investicijska banka, koja ima prednosti i rizike.
demografska kretanja u državama su važna varijabla u ekonomskoj snazi neke države(a time i penzija) ali i ne jedina varijabla.
i nikada društva neće biti 100% staračka, jer bi to značio kraj ljudske vrste, postoji određena razina do koje dođu, malo se skrše, i onda ponovo skoči fertilitet.
Guest- Guest
I kaj je, miceki, frka, kobra na novčaniku sedi, ha? Nedamo drugi stup, a neš ti domoljuba. Nema Hrvata, nema junaka.
Guest- Guest
Iznos štednje glasi na moje ime,privatna imovina dok je lopovi ne otmu
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Vlado, ti si četnik i komunjara, a nikakv Hrvat i domoljub.
Guest- Guest
Nisu ni branitelji domoljubi dok prijete narodu i vlasti.....privatni interesi ..Eva wrote:Vlado, ti si četnik i komunjara, a nikakv Hrvat i domoljub.
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Doći ćeš ti Mihi na nišan....
Guest- Guest
Ja bi baš htio da uzmu iz drugog stupa, neka uzmu...
Brain32-
2014-04-15
hahahaha ,neka i meni uzimaju hahaha,Brain32 wrote:Ja bi baš htio da uzmu iz drugog stupa, neka uzmu...
Guest- Guest
radis "na crno" ?Brain32 wrote:Ja bi baš htio da uzmu iz drugog stupa, neka uzmu...
debotoijusto- Posts : 31651
2014-04-12
Brain32-
2014-04-15
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Orešković: razmatramo korištenje drugog mirovinskog stupa za smanjivanje duga autocesta i IPO kroz koji bi se građanima ponudilo da investiraju u njih.
» 12.11.2018 , Piše : Goran Vojković : Država i dalje troši kao pijani milijunaš, kao da smo još u socijalizmu
» Zašto Luki Modriću se treba progledati kroz prste za razliku od Uli Honnesa ili Borisa Beckera kojima vlast u Njemačkoj nije progledala kroz prste zbog utaje poreza,kriminalnih aktivnosti i lažnih svjedočenja?
» Užas: izvoz EU država i dalje Rusiju i dalje raste. Brusseles nemoćan.
» Sve bliže smo 'velikoj koaliciji'!Pada i dalje potpora i HDZ-u i SDP-u a Plenki i Berni se i dalje češljaju
» 12.11.2018 , Piše : Goran Vojković : Država i dalje troši kao pijani milijunaš, kao da smo još u socijalizmu
» Zašto Luki Modriću se treba progledati kroz prste za razliku od Uli Honnesa ili Borisa Beckera kojima vlast u Njemačkoj nije progledala kroz prste zbog utaje poreza,kriminalnih aktivnosti i lažnih svjedočenja?
» Užas: izvoz EU država i dalje Rusiju i dalje raste. Brusseles nemoćan.
» Sve bliže smo 'velikoj koaliciji'!Pada i dalje potpora i HDZ-u i SDP-u a Plenki i Berni se i dalje češljaju
Page 2 of 2