Ruska invazija na Ukrajinu
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
ovo je jebeno zešći oksimoron. Gle svetoje znam da te boli jer si žestoki nacistički navijač ali to ne znači da moraš pisati gluposti.Hartmann wrote:RayMabus wrote:Hartmann wrote:Nekako su mi ovi gore u vladi Ruske federacije mrtvi ladni na neke stvari na terenu...cudno..
Pa zanijemili.
Ne,ne..kad su na paf,to se vidi jasno.,..ovi slave pripojenje,udruzivanja,rast vrijednosti Rublje,sve bolji status MIR kreditne kartice...ko da ih se ono tamo ne tice..
no kako mi je jedan Rus rekao.."Tko se boji za komadic zemlje,kad je imamo tako puno,a opet,to cemo vratiti,dok se ispune preduvjeti.."
rusi gledaju minimizirati ljudske gubitke,zato tako drljava i nedovrsena taktika..
To je kao kad bi tebi ukrali kantu za smece ispredkuce...
Šandor Winnetou- Posts : 19785
2017-12-31
kod mene su vrecice od 20 i 40l , plave
koliko litara sadrze vrece za ruske vojnike , crne ?
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Dijete od 5 godina ne može biti oksimoron. On je na tom nivou, jednostavno zaostao u razvoju.Šandor Winnetou wrote:ovo je jebeno zešći oksimoron. Gle svetoje znam da te boli jer si žestoki nacistički navijač ali to ne znači da moraš pisati gluposti.Hartmann wrote:RayMabus wrote:Hartmann wrote:Nekako su mi ovi gore u vladi Ruske federacije mrtvi ladni na neke stvari na terenu...cudno..
Pa zanijemili.
Ne,ne..kad su na paf,to se vidi jasno.,..ovi slave pripojenje,udruzivanja,rast vrijednosti Rublje,sve bolji status MIR kreditne kartice...ko da ih se ono tamo ne tice..
no kako mi je jedan Rus rekao.."Tko se boji za komadic zemlje,kad je imamo tako puno,a opet,to cemo vratiti,dok se ispune preduvjeti.."
rusi gledaju minimizirati ljudske gubitke,zato tako drljava i nedovrsena taktika..
To je kao kad bi tebi ukrali kantu za smece ispredkuce...
što se mene tiče i pepeljare su dovoljne, samo nek ih crni vrag odnesedebotoijusto wrote:kod mene su vrecice od 20 i 40l , plave
Svaka čast u svakom slučaju: hakerima ili Dagestanu.
To je onaj video gdje Zelenski nudi ugodnosti ako se predaju,
ili će ih vratiti u crnim vrećama.
To je onaj video gdje Zelenski nudi ugodnosti ako se predaju,
ili će ih vratiti u crnim vrećama.
U međuvremenu...
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2022/09/19/slovenia-is-giving-ukraine-some-very-old-tanks-but-age-can-be-deceiving/
'Gamechanger' je*eni...
Slovenija šalje ukrajini t-55 ali kaže nadograđen 90-tih...
Godište kaže može prevariti...
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2022/09/19/slovenia-is-giving-ukraine-some-very-old-tanks-but-age-can-be-deceiving/
'Gamechanger' je*eni...
Spomenimo i najavljenu isporuku slovenskih tenkova M-55S Ukrajini. Ako se ta isporuka ostvari, bit će nepotrebnija od njemačke isporuke Geparda. Zašto? Najavljena je isporuka samo 28 tenkova. Za koje bi ukrajinska logistika morala formirati potpuno nov lanac potpore, prije svega za granate kalibra 105 mm. Ali i slovenski sustav za usmjeravanje paljbe SGS-55 i zapovjednikovu motrilačku spravu COMTOS-55. Uz toliko drugih obveza ...
M-55S je katastrofalno neuspio slovenski pokušaj modernizacije T-55. U suradnji s Izraelcima tenk je dobio dodatni eksplozivno-reaktivni oklop Super Blaser, ali i top od 105 mm. Zbog povećanja mase trebao je dobiti i jači motor, ali nije. Na sreću Ukrajinaca jer stari motor poznaju jako dobro.
Završna računica pokazala je da je trošak modernizacije po jednom M-55S bio veći nego da je slovenska vojska kupila tada nove Leparde 2A4 te se zbog toga smatra ogromnim promašajem. Zbog svega toga, uđe li M-55S ikad u borbenu uporabu, Ukrajinci će samo čekati da se pokvare pa da ih otpišu.
Rusija od početka rata ima problem koji nije riješila. Sad je on postao puno veći
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
T. wrote:U međuvremenu...
'Gamechanger' je*eni...
Njemački Gepard je sličnog godišta.
Israelci i Njemci očevidno pojma nemaju, a da ne spominjem Amere.
To se vidi i na bojištu ovih dana.
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
2016-07-22
Valjda su im partnerice donijele i tampone... Druga armija na svijetu...
Bit će dobri za skidanje onih iranskih dronova jer imaju gustu količinu paljbe po kvadratnom metru.Eroo wrote:@T.: Gepardi sigli u Odesu...
Inače :
1. listopada 2022
Njemački ministar obrane posjetio Odesu, obećao isporuku protuzračnog obrambenog sustava
Njemačka ministrica obrane Christine Lambrecht nenajavljeno je posjetila ukrajinski lučki grad Odesu, sastala se s kolegom Oleksiyem Reznikovim i jedno vrijeme bila prisiljena u sklonište nakon što su se oglasile sirene za zračnu uzbunu.
Lambrecht je 1. listopada posjetila gradsku žitnu luku i pregledala protuzračni tenk Gepard koji je osigurala njezina zemlja za pomoć Ukrajincima u obrani od ruske invazije.
Lambrecht je rekao da će protuzračni tenk pomoći u zaštiti "kritične infrastrukture" i obrani od ruskih zračnih napada.
Također je rekla da će prva jedinica obećanog zemaljskog protuzračnog obrambenog sustava Iris-T SLM biti isporučena u narednim danima.
Ukrajina bi trebala dobiti četiri Iris-T SLM sustava. Sustav se sastoji od četiri vozila -- jedinice za upravljanje vatrom i tri raketna bacača -- dizajniranih za zaštitu od napada iz zraka.
Berlin je Ukrajini do sada isporučio oružja u vrijednosti od 719 milijuna dolara.
Ipak, njemačka vlada je kritizirana -- ponekad čak i iznutra -- zbog svoje nevoljkosti da Ukrajini dostavi teško naoružanje dok su to činile druge članice NATO-a.
Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba prošlog je mjeseca oštro osudio Berlin jer mu je odbio osigurati tenkove Leopard i borbena vozila pješaštva Marder koje je tražio dok Ukrajina nastavlja pokušavati potisnuti ruske snage s teritorija koji su okupirali na istoku i jugu zemlje.
"Razočaravajući signali iz Njemačke, dok Ukrajina sada treba Leoparde i Mardere — da oslobodi ljude i spasi ih od genocida. Nema niti jednog racionalnog argumenta zašto se to oružje ne može isporučiti, samo apstraktni strahovi i izgovori", rekao je u neuobičajeno otvorenom komentaru na Twitter 13. rujna.
"Čega se Berlin boji, a Kijev ne?" on je dodao.
Berlin je odbio poziv Kijeva za borbene tenkove u trenutku kada neki analitičari kažu da Ukrajina dobiva prednost u borbi protiv okupacijskih ruskih snaga i da bi im borbena vozila visoke tehnologije dala još više zamaha.
Lambrecht je tada rekao da nijedna druga zemlja trenutno ne isporučuje takva vozila i Njemačka to neće činiti jednostrano. Tijekom svog posjeta Odesi, Lambrecht je ponovno rekla da će Njemačka nastaviti koordinirati sa svojim partnerima oko tako velikih odluka.
Ranije 1. listopada Lambrecht se zaustavio u Moldaviji i obećao povećati vojnu pomoć Moldaviji dok Kišinjev oprezno gleda na ruske namjere nakon invazije na Ukrajinu.
Lambrecht je tijekom boravka u glavnom gradu rekla da će se pregovori o detaljima potpore održati sljedeći tjedan.
--
https://www.rferl.org/a/ukraine-germany-lambrecht-odesa/32060983.html
2014-04-11
16 HIMARS-a je učinilo čudo. 18 ih upravo stiže + 4 njemažga MARS II/MLRS.
M142 HIMARS i M270 MLRS i MARS II/MLRS se razlikuju samo po kaseti s brojem projektila.
M142 ih u kaseti ima 6 komada, a M270 i MARS II/MLRS 12 komada.
RayMabus wrote:
Lambrecht je rekao da će protuzračni tenk pomoći u zaštiti "kritične infrastrukture" i obrani od ruskih zračnih napada.
Također je rekla da će prva jedinica obećanog zemaljskog protuzračnog obrambenog sustava Iris-T SLM biti isporučena u narednim danima.
Ukrajina bi trebala dobiti četiri Iris-T SLM sustava. Sustav se sastoji od četiri vozila -- jedinice za upravljanje vatrom i tri raketna bacača -- dizajniranih za zaštitu od napada iz zraka.
Jedan "paket" IRIS T-SLM raspolaže sa 24 projektila.
To je do sada u svom rangu najsuvremeniji sustav protuzračne obrane.
Raketa se koristi kao zemlja-zrak ili kao zrak-zrak.
Nisam našao podatak za domet ovog sistema, imam samo podatak za IRIS-T.
Domet: po dužini 56 km i po visini 19 km.
Ukrajina polako kompletira i PZO, što će ruske avione prizemljiti,
a dalekometne ruske rakete poprilično osakatiti.
Ovaj rat ni sami Rusi izgleda da ne shvaćaju dovoljno ozbiljno i nemaju pojma šta se iza brda valja
Rusija ovaj rat ne bi smjela da izgubi
Ukrajina je globalistički alat u uništenju Rusije i uvođenju globalističke diktature
Ona je za ovo pripremana najmanje 30 godina a vjerojatno i mnogo dulje jer je CIA dugo pripremala banderovske plaćenike i emigrante
Ako Rusija izgubi prestat će postojati a etničkim Rusima slijedi genocid
A svima nama ostalima jedan divan globalistički i sotonistički konc logor
Svijet retrogradnih ideologija, kombinacija Orwel i Huxley
Eto to će biti svijet ako oni pobijede... to će biti noćna mora
Ja ne znam je li ovo i samim Rusima jasno
Ukrajina je globalistički alat u uništenju Rusije i uvođenju globalističke diktature
Ona je za ovo pripremana najmanje 30 godina a vjerojatno i mnogo dulje jer je CIA dugo pripremala banderovske plaćenike i emigrante
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
2016-07-22
Šandor Winnetou likes this post
2016-07-22
Pa nije ih nitko silio da napadnu Ukrajinu.Ringo10 wrote:Ovaj rat ni sami Rusi izgleda da ne shvaćaju dovoljno ozbiljno i nemaju pojma šta se iza brda valja
Sami pali sami se ubili pa neka se sad i sami vade iz svojih govana.
2014-04-11
Proglasio je onu mobilizaciju i proglasio je trenutno okupirane dijelove Ukrajine Rusijom da može slat one svoje Orke tamo.
Ti Orci su glupi a ja sam anđeo Znanja pa šta ih više potomanimo to će bit manje glupih na planeti i prosječna inteligencija planete se povećava.
U čemu je problem ?
Ja ga ne vidim.
Ti Orci su glupi a ja sam anđeo Znanja pa šta ih više potomanimo to će bit manje glupih na planeti i prosječna inteligencija planete se povećava.
U čemu je problem ?
Ja ga ne vidim.
2014-04-11
Past će neka kiša itd. Ovi su u naletu al to mogu još neko vrijeme al čim uđu prema onim zonama di je rusko i prorusko stanovništvo tj staovništvo ih ne podržava već je malo teže.
Plus ta mobilizacija tj dopuna itd a i mislim da su mnogi svjesni da ako ovi krenu na Krim da nije ni atomska bomba isključena.
Neka ih sad gaze. Nisan in ja kriv šta su traljavi.
2014-04-11
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu