ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 6 of 50 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 6 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AlfaOmega Sat 17 Sep - 11:12

Kontekst u smislu trenutno angažiranih snaga,usporedbom različitih izvora, koliko toliko objektivnih, ovo su okvirne brojke.Ažurirane sa podacima za Graničnu službu Ukrajine i SBU. Iz MUPa,SBU i Granične službe Ukrajine uračunati su samo pripadnici koji sudjeluju u borbama ili su blizini bojišta (60% do 65% ukupnog broja pripadnika tih organizacija/službi),ostatak nije uračunat u podatke jer svoje aktivnosti obavljaju izvan zone izravnog ratnog djelovanja,tj. osiguranje pozadine i ostatka Ukrajine.
Stanje na dan 16.09.2022.g.

Rusija,DNR,LNR:

cca.200.000 pripadnika ruske vojske, Rosgvardije, Specijalnih snaga-KSSO,od čega 21.000 Čečena -većinom u sastavu Rosgvardije (moguće rusko povećanje uskoro,snage za do 17.500).

cca. 69.000 pripadnika LNR/DNR snaga (uključuje 1.700 Kozaka,cca.2.900 dobrovoljaca iz Rusije i cca.3.200 dobrovoljaca iz drugih država,većinom s ex.SSSR prostora,dok iz drugih država ima cca. 200 Sirijaca). Uskoro se očekuje dodatni broj dobrovoljaca iz Rusije i zemalja ZNDa (cca.12.000 do 18.500 ljudi) te dodatni broj Kozaka (cca.1.800 do 2.300 ljudi).Većina je već prošla obuku u Rusiji.U tijeku je opremanje i prenaoružavanje. Njihovo raspoređivanje u LNR/DNR očekuje se uskoro.Najavljeno je i nekoliko tisuća dobrovoljaca iz Sjeverne Koreje (iako se spominje 100.000 85-90% su radnici a 10-15% vojnici).
cca.8.000 pripadnika Wagner grupe
(pozivaju se pripadnici grupe koji su odradili svoje ugovore a nakon toga ih nisu produžili,da se ponovo priključe) kao i drugih ruskih PMC (MAR, E.N.O.T. Corps, RSB-Group, ATK-GROUP i Slavonic Corps Limited). U redovima Wagnera bori se dosta bivših pripadnika specijalnih vojnih i žandarmerijskih postrojbi iz Srbije,Kazahstana,Bjelorusije,Turkmenistana,Armenije,Kirgistana,Tadžikistana,Sirije).
Također,zbog uspjeha Wagner grupe,očekuje se skoro povećanje snaga za 1.800 ljudi.

Ukupno cca.271.000 (plus cca.39.100 do 46.100 mogućeg povećanja). Napomena trenutno je 85% ovih snaga (cca.230.350) uključeno u izravne borbe sa ukrajinskim snagama,ostali su na osiguranju zauzetih mjesta i logistike.

Ukrajina:

cca. 433.000 pripadnika ukrajinske vojske, Nacionalne garde,Teritorijalne obrane, policije, SBU i Granične službe.
cca. 5.900 stranih dobrovoljaca (očekuje s bar jos 1.300)
cca. 8.500 pripadnika raznih PMC tvrtki (Academy, Cubic, Din-corporation, Lancaster, Independent Security advisers, Professional Oversees Contractors, Halo Trust,dva poljska PMC i nekoliko registriranih u egzotičnim zemljama), angažirani su i plaćeni od strane "vanjskih i domaćih aktera" kao pomoć ukrajinskoj vojsci. Očekuje se povećanje broja pripadnika PMC za 1.200 do 2.200 ljudi.Sve više stranih dobrovoljaca prelazi u PMC nezadovoljno stanjem i uvjetima u OS Ukrajine.Strane PMC vode bivši profesionalni časnici,s iskustvom, s dobrom plaćom, zdravstvenim i drugim osiguranjem. Sve veći broj stranih dobrovoljaca s vojnim iskustvom prelazi u PMC.

Među stranim dobrovoljcima i PMC najbrojniji Poljaci (cca.2.200), Amerikanci (cca.700), Kanađani (cca.600), Rumunji (cca.480), Britanci (cca.500), Gruzijci (cca.500), Proturski Sirijici (cca.300), Bjelorusi (cca.250), Hrvati (cca.100 (pri tome ne računam online ratnike sa ovog foruma)), Francuzi (cca.140), Njemci (cca.110), Turci (cca.180), Albanci (cca.200), Česi (cca.140), Talijani (do 80), Nizozemci(do 90), BiH (cca.70), Belgijanci (do 60), Australci (do 80), Danci (do 60), Španjolci (do 50), Šveđani (do 70), Slovaci (do 80), Kolumbijci (do 60), Norvežani (do 50), Finci (do 70), Brazilci (cca.20), Marokanci (do 30), Južnokoreanci i još nekoliko stotina dobrovoljaca iz drugih država. Ukupno se dobrovoljci iz 60 država bore na strani ukrajinske vojske.

Ukupno cca. 447.400 (broj pripadnika ukrajinskih snaga koji aktivno sudjeluju u borbama ili su u neposrednoj blizini bojišta;od ovog broja u 40% snaga je u Donbasu i široj zoni oko Donbasa,60% snaga je na drugim bojišnicama ili njihovoj neposrednoj blizini osim Donbasa-oko Odese,Nikolayeva,Harkova,Pavlograda itd.).

AlfaOmega

2015-09-11

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 6 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by michaellcmacha Sat 17 Sep - 11:14

i u čemu je problem... cijela europa pruža ukrajini zdravstvenu pomoć za ranjenike. kad bi kurca razumio bilo bi ti jasno da su gubici rusa veći problem rusima nego ukrajinski gubici ukrajincima... ruska stoka gine za tuđe na tuđem, i spomena im biti neće kad ovo završi... ukrajinski ratbici koji su izginuli za svoju zemlju i državu imati će svoje mjesto na povijesnom pijedestalu. naravno džaba je to likovima poput tebe objašnjavati... jugoslaveni, srbi, rusi to nisu u stanju razumjeti...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sat 17 Sep - 11:17

Malo sa fronte, jel:

-Oklopna skupina 65. brigade ukrajinske vojske iz Orekhova pokrkrenula je u napad na položaje 503. ruske gardijske motostreljačke pukovnije međutim zbog intenzivnog djelovanja ruskog topništva napad je obustavljen.
-na izjumskom bojištu ukrajinska vojska napada u mjesta Borova i Ruptsi te pokušava forsirati rijeku Oskol u zoni odgovornosti 20. armije ruske vojske.
-Nakon povlačenja ruske vojske iz pograničnih područja Harkovske oblasti, u ova područja raspoređena bitnica/baterija poljskih samohodnih haubica Krab(Rak) i drugo topništvo. Raspoređivanjem ovih samohodnih haubica u Troickoye, Lantratovo, Babichevo i Topole ukrajinska vojska dobila je pokrivenost radijusa njihova djelovanja i nad gradom Valuyki u Belgorodskoj oblasti u Rusiji.
Upravo su Krab samohodne haubice djelovale na grad Valuyki i elektranu u Valuykiju, pri čemu je poginuo jedan civil a nekoliko je ranjeno.

U Donbasu i na južnoukrajinskom bojištu situacija se primjetno stabilizirala, što je omogućilo konsolidaciju ruske vojske i savezničkih snaga, te preuzimanje inicijative u nekoliko operativnih područja.
Nakon gradova Balakleja, Izjum, Ševčenkovo, Volčansk i drugih izgubljenih tijekom povlačenja na harkovskom operativnom pravcu, kao i izgradnje prve crte obrane duž istočne obale rijeke Oskol, dio oslobođenih ruskih postrojbi raspoređen je na Slavjensko, Soledarsko, Bakhmutsko i Ugoldarsko bojište.
Rezultat izgradnje obrambenih, napadnih i protutopničkih potencijala motostreljačkih postrojbi na ovim područjima bilo je uspješno zaustavljanje ofanzivnih djelovanja ukrajinskih postrojbi kod Limana i Belogorovke.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sat 17 Sep - 11:19

-Na pravcu Nikolajev-Krivi Rog, ukrajinska vojska nastavlja pokušaje prodora u obranu Oružanih snaga Rusije kako bi stigla do Hersona. Najintenzivniji sukobi vode se u zoni mostobrana Oružanih snaga Ukrajine kod sela Andrejevka, kao i kod Olgina iz Visokopolja.Ukrajinske snage prešle su na taktiku malih grupa uz topničku podršku. Specijalne snage ukrajinske vosjke pokušavaju se tajno infiltrirati na jug i stići do prilaza Berislavu i pozadinu ruskih snaga kod Davidovog Broda.Oružane snage Ukrajine nastavljaju da dovoze tehniku i ljudstvo na mostobran kod Andrejevke, međutim, problem im stvaraju ruski Su-34 koji ne prestaju sa nadlijetanjima.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Piglet Sat 17 Sep - 11:40

AlfaOmega wrote:Nakon manje uspješne ofenzive u Kherson Oblasti, te munjevite ofenzive u Kharkiv Oblasti (koja, sve su prilike, ipak nije rezultat nikakvog političkog dogovora), pokušao sam ažurirati najfriškiji izvještaj o gubicima..

Riječ je opet ka i prošli put, o minimalnoj procjeni:
Mislim da je ero u pravu, ako se već hvališ da detaljno brojiš gubitke i odnose snaga, možeš barem naznačiti iz kojih izvora su podaci.

Čega se sramiš, nema veze ako su wikipedia ili srpski forumi u pitanju, bolje i to nego ovako iz glave natrabunjati brojeve.
Piglet
Piglet

2016-02-24

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sat 17 Sep - 11:48

Piglet wrote:
AlfaOmega wrote:Nakon manje uspješne ofenzive u Kherson Oblasti, te munjevite ofenzive u Kharkiv Oblasti (koja, sve su prilike, ipak nije rezultat nikakvog političkog dogovora), pokušao sam ažurirati najfriškiji izvještaj o gubicima..

Mislim da je ero u pravu, ako se već hvališ da detaljno brojiš gubitke i odnose snaga, možeš barem naznačiti iz kojih izvora su podaci.

Čega se sramiš, nema veze ako su wikipedia ili srpski forumi u pitanju, bolje i to nego ovako iz glave natrabunjati brojeve.

Čovjek daje svoje procjene temelji vjerojatno na kompilaciji više izvora. Jer nema pouzdanog izvora. Realno preciznija je njegova procjena gubitaka na fronti, nego što daje UKR MOD ili Ruski MOD što citiraju drugi.

ja se sa njime ne slažem. Mislim da je Ukrainske gubitke digao za 10 000 mrtvih a da su Ruski podcjenjeni za par tisuća, ja bih stavio jedne i druge na nekih 20 000 -25 000 mrtvih.

Isto tako mislim da broj RU vojnika koji aktivno sudjeluju u ratu nije sigurno 271 000 ili 240 000 koliko je on stavio, možda toliko Rusi misle da ih ima, realno je sigurno ispod 200 000. Ukrainska brojka na prvoj liniji fronte što je on stavio bi mogla biti točna.

Svakako nitko živ na internetu ne zna točnu brojku, pa čak niti sami Ukrainci i Rusi ne znaju točno koliko imaju mrtvih i pod oružjem. On je dao neko svoje mišljenje, ja mislim da je tu neko odstupanje i dao sam svoje.

2018-06-14

Piglet likes this post

Back to top Go down

Post by Piglet Sat 17 Sep - 11:59

Ok hvala na pojašnjenju, bilo bi korektno da se onda kaže da su to nekakve osobne procjene.

Jer kad netko čita umjesto aproksimativno ovako detaljno na desetinu procijenjene gubitke, stekao bi dojam da se radi o službenim podacima.
Piglet
Piglet

2016-02-24

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sat 17 Sep - 12:10

Te procjene sam davao i ranije više puta (doduše ugl. na temi kojom sad suvereno vlada safet), i svaki put sam jasno napisa da sam nastojao filtrirati, kak propagandu, tak i službene izvore, te na bazi toga ažurirati najnoviji izvještaj o minimalnoj procjeni. Isprika što i sad nisam to naznačija, mislija sam da je do sad već jasno.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by dijagram Sat 17 Sep - 12:19

AssadNaPodmornici wrote:
Piglet wrote:

Čovjek daje svoje procjene temelji vjerojatno na kompilaciji više izvora. Jer nema pouzdanog izvora. Realno preciznija je njegova procjena gubitaka na fronti, nego što daje UKR MOD ili Ruski MOD što citiraju drugi.

ja se sa njime ne slažem. Mislim da je Ukrainske gubitke digao za 10 000 mrtvih a da su Ruski podcjenjeni za par tisuća, ja bih stavio jedne i druge na nekih 20 000 -25 000 mrtvih.

Isto tako mislim da broj RU vojnika koji aktivno sudjeluju u ratu nije sigurno 271 000 ili 240 000 koliko je on stavio, možda toliko Rusi misle da ih ima, realno je sigurno ispod 200 000. Ukrainska brojka na prvoj liniji fronte što je on stavio bi mogla biti točna.

Svakako nitko živ na internetu ne zna točnu brojku, pa čak niti sami Ukrainci i Rusi ne znaju točno koliko imaju mrtvih i pod oružjem.  On je dao neko svoje mišljenje, ja mislim da je tu neko odstupanje i dao sam svoje.

Mrtvi se broje na kraju rata.
Tijekom trajanja samog rata i glede utjecaja na buducnost, daljnji tijek rata broj  mrtvih je irelevantan.
Ima dakako svoju vaznost u moralnom smislu, kao i postignuti teritorijalni uspjeh na bojistu.
Broj mrtvih propagandno koriste rusi naveliko, a za njima onda horski i srbi, ceceni  te ostali rusofili.
Zelja je u osobnoj nemoci prikazati se uspjesnim u dosadasnjem tijeku rata.
Zelja je nametnuti vec sada mit te uspjesnosti eto preko broja mrtvih, naravno propagandnog broja.
Pogotovo je krenula kampanja s mrtvim, ukrajincima dakako, nakon poraza oko Harkiva i u realnom ocekivanju novih slicnih poraza.
Poraz je tezak ne samo zbog gubitka teritorije nego jos vise zbog nacina na koji je izgubljena.
Nacin je bio takav da su rusi pokazali nesposobnost u svakom pogledu, kukavicluk, a ukrajinci sve suprotno tome, umijece, odvaznost, sposobnost i hrabrost.
Vidljiva je zelja, pusta zelja rusa i rusofila da nekako propagandom uvjere same ukrajince da ih previse gine i fino im se predaju jer se eto ne isplati ginuti:)

Puno bitnije za nastavak rata , ako se govori o brojkama, je broj zivih vojnika, a ne mrtvih.
Zasto, pa to je valjda svima jasno i nepotrebno je o tome uopce govoriti.
Nemoc i frustracija je gadna stvar.
Mozemo vidjeti kako se ponasaju ovdje nasi rusofilni navijaci koji veze s ratom nemaju, ili srpski mediji i komentatori.
Frustracija na entu.
Sto li je tek u glavama rusa koji su na frontu, kako li je tek njima kad je teska frustracija i navijacima koji su tisuce kilometara od bojista i nemaju veze s istim.
No dobro, takve kampanje, slicno kao raketno djelovanje po vecim ukrajinskim gradovima samo ukazuje na nemoc ruske vojske.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

michaellcmacha and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by Piglet Sat 17 Sep - 12:26

AlfaOmega wrote:Te procjene sam davao i ranije više puta (doduše ugl. na temi kojom sad suvereno vlada safet), i svaki put sam jasno napisa da sam nastojao filtrirati, kak propagandu, tak i službene izvore, te na bazi toga ažurirati najnoviji izvještaj o minimalnoj procjeni. Isprika što i sad nisam to naznačija, mislija sam da je do sad već jasno.
Ma i ja sam glup, ima yoda pravo. Nema smisla inzistirati na izvorima kad jedna i druga strana službeno kriju svoje i uveličavaju gubitke druge strane. Bilo bi to prepucavanje lažnim brojevima.

Sorry na uletu, mogu se izbrisati moji upisi zbog preglednosti teme.
Piglet
Piglet

2016-02-24

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sat 17 Sep - 12:45

Piglet wrote:
AlfaOmega wrote:Te procjene sam davao i ranije više puta (doduše ugl. na temi kojom sad suvereno vlada safet), i svaki put sam jasno napisa da sam nastojao filtrirati, kak propagandu, tak i službene izvore, te na bazi toga ažurirati najnoviji izvještaj o minimalnoj procjeni. Isprika što i sad nisam to naznačija, mislija sam da je do sad već jasno.
Ma i ja sam glup, ima yoda pravo. Nema smisla inzistirati na izvorima kad jedna i druga strana službeno kriju svoje i uveličavaju gubitke druge strane. Bilo bi to prepucavanje lažnim brojevima.

Sorry na uletu, mogu se izbrisati moji upisi zbog preglednosti teme.
ja sam isto tako davao prije svoje procjene gubitaka, i najgore poklapale su se sa procjenama britanskih i američkih službi itd.. naravno niti jedan ali baš niti jedan ozbiljan analitičar ali niti jedan i to će ti svi naglasiti, neće uzeti propagandu ili UKR MODa ili RU MODa.
(eno onaj luđak prvo napao alphu omegu jer je napisao u pravcu Nikolajev -Krivi Rog Ukrainci kreću napad na Herson, umjesto recimo na liniji , i ovdje je 15puta zaredom to nabadao i ja brisao i on nabada i ja brišem, pa onda on svaki dan lijepi izjave UKR MOD, a onda dođe Ringo sa RU MOD, eno vam ona tema pa se tamo svađajte oko gramatike ili citirajte ministarstva).

Dijagram je lijepo objasnio kako to stoji situacija sa mrtvima i to je nažalost pa i ne bitna brojka. Recimo Rusi i Ukrainci su imali minimalne ljudske gubitke za 8000km2 teritorija koje su Ukrainci oslobodili(Rusi su ostavili ogromnu količinu tehnike i oružja pri bjegu), dok recimo jedni i drugi su imali sigurno pun kurac veće gubitke za urbanu cjelinu Rubižnoe, Lisičnjask, SjDonjeck, što je realno možda manje od 800km2(10%) u odnosu na ovo gore.

Crvena Armija je imala puno veće ljudske gubitke, pa su oni ti koji su ušetali u Berlin. U ovom ratu ja bih rekao da su gubici li-la. U prvoj fazi rata su Rusi imali dosta veće gubitke. u drugoj fazi rata(bitka za Donbas) do dolaska HIMARS sustava, Ukrainci su imali veće gubitke čak i Ukrainci nisu krili to, a sada u ovoj trećoj fazi rata gdje UKR pokreće kontra-napade diljem zemlje, rekao bih li-la... UKR je sigurno imala veće gubitke u Hersonskoj oblasti , ali zato RU kod Harkivske. a jedni i drugi ginu svaki dan na fronti.

Bitno je šta će biti. UKR za sada nema problema sa popunom što se tiče ljudi, fali im željeza u odnosu na Ruse, iako se razlika značajno smanjuje.
RU ima problema sa popunom .

E još kada pokrećem raspravu, onaj zadnji uspješni UKR napad , Rusi tvrde da su Ukrainci imali prednost u ljudima 8:1, neki ozbiljni izvori stavljaju 3:1 do 4:1.
Rusi pri svojim napadim rijetko kada su bili 2:1.
O čemu se radi? Tako u WW2, iako je Crvena Armija, 1942, 1943 ,pa i prvoj polovici 1944, imala prednost u broju ljudi tipa 2:1 ili malo više, pri ofenzivama je uvijek imala preko 3:1 pa čak i dosta više.
Jednostavno bili su zbog bolje logistike (Američka pomoć) u mogućnosti da prebace trupe i koncetriraju ih na određenim pravcima gdje bi ostvarili veliku prednost i zgazili švabe bez da bi se ovi snašli.
Tako i Ukrainci uz pomoć vrlo kvalitetnih priprema na tom potezu Izjum/Kupijansk su ostvarili lokalni prednost od cca 3:1 i obavili posao.

To je tako kada neka strana sada diktira rat.

2018-06-14

Piglet likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sat 17 Sep - 13:02

Strelkov objašnjava stratešku situaciju na ratištu
pogledati

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sat 17 Sep - 13:52

Eroo wrote:

Drugo, Alfi je c.p. stari teks o prodoru ukr. vojske od Nikolaiva prema Krivij Rog, na pravcu Hersona,
što je u geografskom smislu nemoguće. Tekst već drugi put ispravljam, a ti to i dalje možeš imati za spam,
i od jednog komentara navoditi da sam ih napisao od 15-20.
Svatko tko prati vidi o čemu se radi, ti samo briši, a ja ću ispravljati samo i samo netočnosti.
Izvini Safete, zaboravija sam da godine čine svoje. :) Kad sam reka selo "Andrejevka", referira sam se na ono što se na online mapama koje pompozno pratiš zove - Arkhanhelske (jugozapadno od Olgine, iliti po mapi koju pratiš Ol'hyne), gdi Ukri zadnjih 48 sati imaju konkretan uspjeh. Nisi ga odmah moga naći na mapi, pa si, nošen rečenicom: "pravac Nikolajev - Krivi Rog" pomislija da leži negdi na doslovnoj ravnoj crti između ta dva grada. Ugl, evo da ti nacrtam: 

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 6 Screen29

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega Sat 17 Sep - 17:54

2015-09-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto Sat 17 Sep - 18:51

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/ruski-blogeri-su-sve-veci-problem-putinu-njihove-objave-razotkrivaju-kakvo-je-pravo-stanje-na-ratistu-umoran-sam-ujutro-ih-pozdravljam-a-popodne-zagovaraju-opasnu-ideju-1225197
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by dijagram Sat 17 Sep - 21:35

Puskaranje u Hersonu.

Vjerojatno obracun bandi oko perilica.

Svi bi LG , a ima i drugih modela:)
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by dijagram Sat 17 Sep - 21:44

Nemam informacija, danas nesto sturo po medijima, a evo ni nasi tviterasi ne prenose nista narocito.
Je li istina da su ukrajinci preuzeli istocni dio Kupjanska.
Cudno mi da nema nista o tome ako jesu.
To bi bio znak da se rusko rasulo na sjeveru nije popravilo.
I s manjim i ne bas pretjerano naoruzanim snagama ne bi trebao biti problem drzati crtu preko rijeke.
Naravno, uz barem neku solidnu organiziranost i vodjenje.
Ako su ukrajinci mogli preci i uzeti cijelo mjesto, onda od navedenog kod ruske vojske nema ama bas nista.
No dobro, mozda se ustanovi da ukrajinci ne drze istok Kupjanska, ne bi bilo prvi put.

dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by debotoijusto Sat 17 Sep - 21:53

kad dolazi @yoda iz teretane s novim info o stanjem ratista zatim izvjesca kmecanja ruskih vlogera i komada oruzja te vrijednosti istog u $ prebrojanog uz cestu ?
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sun 18 Sep - 0:24

debotoijusto wrote:kad dolazi @yoda iz teretane s novim info o stanjem ratista zatim izvjesca kmecanja ruskih vlogera i komada oruzja te vrijednosti istog u $ prebrojanog uz cestu ?

evo me iz vanka, ali da bi provjerio stanje na terenu trebam barem pola sata uložiti vremena za češljanje informacija, plus 15ak min za napisati post.. sutra ujutro

---evo uložih 10ak minuta.. ono što sam ja jučer se "napalio" je ništa drugo nego ograničeni upad UKR diverzanata na istočnu stranu Oskila i Kupjanska i povratak nazad. Čim nema nikakve slike gdje je neka zastava na trgu, ništa od toga. Tu nema promjene na granici.

tu i tamo su UKR navodno uzeli po neko selo na fronti, da vam sada ne nabrajam, Rusi čak više niti to u pravcima gdje još izvode napade-, i to je sve. Ne znam kakvo je vrijeme u UKR ali cijeli 9mjesec u RH su kiše i sranja.. vjerojatno rasputica je možda i već počela. To nije dobro za velike ofanzive.. Ali znaju Ukrainci sami što je najbolje.. i Strelkov je napravio nekoliko objava, i Arestovič imao podcast, to ću sve sutra baciti pogled.

E da, ono u Hersonu nemamo još potvrdu o čemu se radi.. sačekajmo jutro

2018-06-14

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 18 Sep - 0:36

AssadNaPodmornici wrote:
debotoijusto wrote:kad dolazi @yoda iz teretane s novim info o stanjem ratista zatim izvjesca kmecanja ruskih vlogera i komada oruzja te vrijednosti istog u $ prebrojanog uz cestu ?

evo me iz vanka

Zar se Debo zove Ivanka?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by crvenkasti Sun 18 Sep - 0:43

Sjećam se jedne dalmatinke.
"Ne u mene, vanka, vanka, neću ić opet na abortus!"
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 50 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics