Preminuo redatelj Jean-Luc Godard
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Preminuo redatelj Jean-Luc Godard
marcellus wrote:ma problem je bio previše samoljublja, narcisoidnosti kod režisera "novog vala". Film je tu da bi prenio emociju, pokazao publici neku priču i likove, ne da bi pokazao veličinu režisera. A novi val je ubrzo postao previše opsjednut pokazivanjem režijskog umijeća, a manje svega drugog
Marcel, to je karakteristika generacije. Tvoja generacija jest tašta i egoistična, jedva sam odgojio 4 primjerka i suzbio neke zablude putem :)
Kad si dio generacije, to ne osjećaš. Kad generaciju promatraš izvana, onda brzo uvidiš generacijske mane (ne treba generalizirati, ali zapanjujući postotak ih dijeli).
niels- Posts : 4797
2021-04-26
marcellus wrote:a kad smo kod filma, "Umjetnost" je relativna, film, čak i jadan, košta milijune dolara, najmanje, a u pravilu desetke milijuna. Stari clint je znao snimit dobar film koji će korespondirati s publikom, biti umjetnost, i k tome zaraditi dobar novac, recimo "gran torino". Ali većini to teško ide za rukom. Je, i ja više volim klasični Hollywood od današnjeg. Ipak, ne mogu reći da nisam pogledao par dobrih holivudskih filmova zadnjih desetak godina. Hotel grand budapest je odličan, beasts of the southern wild, life of pi... čak i neki megakomercijalni filmovi poput batmana dark knight su odlični (drugi burtonov).
Mislim da je Dark Knight drugi od Nolana.
Drugi od Burtona je bio “Batmanov povratak” s Michelle Pfeiffer (žena-mačka!), Dannyjem de Vitom i Christopherom Walkenom.
Neki dan sam napisao da je Mel Gibson puno bolji redatelj nego glumac. Clint Eastwood je briljantan glumac, redatelj i producent.
niels-
2021-04-26
niels wrote:marcellus wrote:ma problem je bio previše samoljublja, narcisoidnosti kod režisera "novog vala". Film je tu da bi prenio emociju, pokazao publici neku priču i likove, ne da bi pokazao veličinu režisera. A novi val je ubrzo postao previše opsjednut pokazivanjem režijskog umijeća, a manje svega drugog
Marcel, to je karakteristika generacije. Tvoja generacija jest tašta i egoistična, jedva sam odgojio 4 primjerka i suzbio neke zablude putem :)
Kad si dio generacije, to ne osjećaš. Kad generaciju promatraš izvana, onda brzo uvidiš generacijske mane (ne treba generalizirati, ali zapanjujući postotak ih dijeli).
ja sam boomer. Francuski novovalovci su jednu ili dvije generacijske kohorte stariji od mene. Generacija mojih staraca i malo više. Ali da njihova je generacija užasno sebična i egoistična.
niels wrote:marcellus wrote:a kad smo kod filma, "Umjetnost" je relativna, film, čak i jadan, košta milijune dolara, najmanje, a u pravilu desetke milijuna. Stari clint je znao snimit dobar film koji će korespondirati s publikom, biti umjetnost, i k tome zaraditi dobar novac, recimo "gran torino". Ali većini to teško ide za rukom. Je, i ja više volim klasični Hollywood od današnjeg. Ipak, ne mogu reći da nisam pogledao par dobrih holivudskih filmova zadnjih desetak godina. Hotel grand budapest je odličan, beasts of the southern wild, life of pi... čak i neki megakomercijalni filmovi poput batmana dark knight su odlični (drugi burtonov).
Drugi od Burtona je bio “Batmanov povratak” s Michelle Pfeiffer (žena-mačka!), Dannyjem de Vitom i Christopherom Walkenom.
Neki dan sam napisao da je Mel Gibson puno bolji redatelj nego glumac. Clint Eastwood je briljantan glumac, redatelj i producent.
da, drugi nolanov, lapsus
Inače si postao neki dan link iz filma gdje glumi Eastwood. Ta scena me podsjetila na ovu, prckov neka dovuče woke mlađariju, a mi ćemo im predočiti nešto ovako:
niels-
2021-04-26
…i ako se ne varam, probudio ih je 45 minuta ranije i rekao im da se “prilagode” :)
niels-
2021-04-26
marcellus wrote:niels wrote:marcellus wrote:a kad smo kod filma, "Umjetnost" je relativna, film, čak i jadan, košta milijune dolara, najmanje, a u pravilu desetke milijuna. Stari clint je znao snimit dobar film koji će korespondirati s publikom, biti umjetnost, i k tome zaraditi dobar novac, recimo "gran torino". Ali većini to teško ide za rukom. Je, i ja više volim klasični Hollywood od današnjeg. Ipak, ne mogu reći da nisam pogledao par dobrih holivudskih filmova zadnjih desetak godina. Hotel grand budapest je odličan, beasts of the southern wild, life of pi... čak i neki megakomercijalni filmovi poput batmana dark knight su odlični (drugi burtonov).
Sve u redu, sinko - demencija. U tvojim godinama ne bi bilo ni zdravo da ju nemaš.
Prošao sam i to, sitnica. :)
niels-
2021-04-26
niels wrote:Inače si postao neki dan link iz filma gdje glumi Eastwood. Ta scena me podsjetila na ovu, prckov neka dovuče woke mlađariju, a mi ćemo im predočiti nešto ovako:
prcka ne spominji
hvala Bogu sto ga nema
on i njegovi wokisti i kraljica gusterica
i ostavi se niels ovih muzjaka, koja ti je glumica bila naj
meni je C.C. u Once Upon a Time in the West
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:niels wrote:Inače si postao neki dan link iz filma gdje glumi Eastwood. Ta scena me podsjetila na ovu, prckov neka dovuče woke mlađariju, a mi ćemo im predočiti nešto ovako:
prcka ne spominji
hvala Bogu sto ga nema
Claudia Cardinale je bila top.
Meni su bile najdraže Lee Remmick, Jane Russell, Ursula Andres, Lana Turner, Jayne Mansfield,Anita Ekberg, Mae West, Marilyn Monroe, Sophia Loren, Grace Kelly, Cybill Shepperd, Bo Derek, Kim Basinger, Michelle Pfeiffer, Brigitte Bardot, Raquel Welch, Monica Bellucci, Catherine Zeta-Jones, Robin Wright…
Od ove generacije mi na pamet pada samo Eva Green, Olga Kurylenko i Margot Robbie.
niels-
2021-04-26
Dva glupana lupataju naglas i misle da možda netko tko ih čuje ipak misli da su pametni.
crvenkasti-
2014-04-17
niels wrote:marcellus wrote:niels wrote:marcellus wrote:a kad smo kod filma, "Umjetnost" je relativna, film, čak i jadan, košta milijune dolara, najmanje, a u pravilu desetke milijuna. Stari clint je znao snimit dobar film koji će korespondirati s publikom, biti umjetnost, i k tome zaraditi dobar novac, recimo "gran torino". Ali većini to teško ide za rukom. Je, i ja više volim klasični Hollywood od današnjeg. Ipak, ne mogu reći da nisam pogledao par dobrih holivudskih filmova zadnjih desetak godina. Hotel grand budapest je odličan, beasts of the southern wild, life of pi... čak i neki megakomercijalni filmovi poput batmana dark knight su odlični (drugi burtonov).
Sve u redu, sinko - demencija. U tvojim godinama ne bi bilo ni zdravo da ju nemaš.
Prošao sam i to, sitnica. :)
Veliš, dođe pa prođe, ko covid
kako god ovo me podsjetilo da bi mogo poskidat nešto dobrih starih francuskih filmova.
Pored nadnice za strah, veliku iluziju, djecu raja, rififi, takve stvari.. od novog vala možda jedino 400 udaraca, kojeg je truffaut snimio prije nego je postao truffaut
kao i kusturica, ili burton, coppola, i njemu su filmovi postajali sve gori kako je postao slavan. Nekima slava jednostavno udari u glavu pa se počnu preseravat umjesto radit ono što znaju - snimat filmove.
Pored nadnice za strah, veliku iluziju, djecu raja, rififi, takve stvari.. od novog vala možda jedino 400 udaraca, kojeg je truffaut snimio prije nego je postao truffaut
kao i kusturica, ili burton, coppola, i njemu su filmovi postajali sve gori kako je postao slavan. Nekima slava jednostavno udari u glavu pa se počnu preseravat umjesto radit ono što znaju - snimat filmove.
[quote="niels"]Inače si postao neki dan link iz filma gdje glumi Eastwood. Ta scena me podsjetila na ovu, prckov neka dovuče woke mlađariju, a mi ćemo im predočiti nešto ovako:
Clint je jedini lik koji je mogao glumiti opasne likove u dobi od sedam - osam banki a da to ne samo da ne djeluje patetično i neuvjerljivo, nego baš ono jebeno.
"Ever notice how you come across somebody once in a while you shouldn't have fucked with?"
"Get off my lawn"
"We used to stack fucks like you five feet high in Korea. Used you as sandbags."
Clint je jedini lik koji je mogao glumiti opasne likove u dobi od sedam - osam banki a da to ne samo da ne djeluje patetično i neuvjerljivo, nego baš ono jebeno.
"Ever notice how you come across somebody once in a while you shouldn't have fucked with?"
"Get off my lawn"
"We used to stack fucks like you five feet high in Korea. Used you as sandbags."
niels wrote:dijagram wrote:niels wrote:Inače si postao neki dan link iz filma gdje glumi Eastwood. Ta scena me podsjetila na ovu, prckov neka dovuče woke mlađariju, a mi ćemo im predočiti nešto ovako:
prcka ne spominji
hvala Bogu sto ga nema
Meni su bile najdraže Lee Remmick, Jane Russell, Ursula Andres, Lana Turner, Jayne Mansfield,Anita Ekberg, Mae West, Marilyn Monroe, Sophia Loren, Grace Kelly, Cybill Shepperd, Bo Derek, Kim Basinger, Michelle Pfeiffer, Brigitte Bardot, Raquel Welch, Monica Bellucci, Catherine Zeta-Jones, Robin Wright…
Od ove generacije mi na pamet pada samo Eva Green, Olga Kurylenko i Margot Robbie.
Znao sam da si zenskaros:)
dijagram-
2015-08-09
niels likes this post
dijagram wrote:niels wrote:dijagram wrote:niels wrote:Inače si postao neki dan link iz filma gdje glumi Eastwood. Ta scena me podsjetila na ovu, prckov neka dovuče woke mlađariju, a mi ćemo im predočiti nešto ovako:
prcka ne spominji
hvala Bogu sto ga nema
Znao sam da si zenskaros:)
Ma kakvi. :)
Moja supruga je zbilja bila ljepotica, uvijek sam razmišljao čemu tražiti kruha preko pogače.
Ali volio sam gledati lijepe žene, ona je to znala i komentirala skupa sa manom.
Last edited by niels on 16/9/2022, 18:54; edited 1 time in total
niels-
2021-04-26
dijagram likes this post
marcellus wrote:niels wrote:Inače si postao neki dan link iz filma gdje glumi Eastwood. Ta scena me podsjetila na ovu, prckov neka dovuče woke mlađariju, a mi ćemo im predočiti nešto ovako:
"Get off my lawn"
Čuj stari, kad on repetira i zareži “Get off my lawn” lijepo se šećeš u smjeru suprotnom od njega :)
Mi od 80 smo tek nezgodni, jer smo sve to već vidjeli i prošli, a sada nam je još i svejedno. I njemu početkom filma umire supruga...
Je
niels-
2021-04-26
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Preminuo redatelj Lazar Stojanović
» Redatelj filma "Gazda" postavio Todoriću 30 pitanja?
» Redatelj Srđan Dragojević:'Za Vučića su samo govna'
» Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe
» Redatelj Dare iz Jasenovca i TV voditelj ismijavali logore u Prijedoru
» Redatelj filma "Gazda" postavio Todoriću 30 pitanja?
» Redatelj Srđan Dragojević:'Za Vučića su samo govna'
» Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe
» Redatelj Dare iz Jasenovca i TV voditelj ismijavali logore u Prijedoru
Page 2 of 2