Preminuo redatelj Lazar Stojanović
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Preminuo redatelj Lazar Stojanović
Filmski redatelj i publicist Lazar Stojanović (73) preminuo je u Beogradu, priopćila je njegova obitelj.
Stojanović je bio najpoznatiji po filmu "Plastični Isus" (1971), koji je zabranjen, a redatelj je osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu. To je ujedno i jedino ostvarenje jugoslovenske kinematografije zbog kojeg je njegov autor završio u zatvoru.
Lazar Stojanović je bio jedan od osnivača beogradskog tjednika Vreme. Bavio se novinarstvom, kazalištem, uređivanjem publikacija i autor je više dokumentarnih filmova, među kojima su i oni o liderima bosanskih Srba Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, kojima se sudi u Haagu zbog ratnih zločina.
Bio je aktivan u mnogim mirovnim, antiratnim organizacijama i pokretima u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji, posebno tijekom ratova 90-ih godina prošlog stoljeća.
Vrijeme i mjesto sahrane bit će naknadno određeni.
http://hr.n1info.com/a182797/Svijet/Regija/Preminuo-redatelj-Lazar-Stojanovic.html
Stojanović je bio najpoznatiji po filmu "Plastični Isus" (1971), koji je zabranjen, a redatelj je osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu. To je ujedno i jedino ostvarenje jugoslovenske kinematografije zbog kojeg je njegov autor završio u zatvoru.
Lazar Stojanović je bio jedan od osnivača beogradskog tjednika Vreme. Bavio se novinarstvom, kazalištem, uređivanjem publikacija i autor je više dokumentarnih filmova, među kojima su i oni o liderima bosanskih Srba Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću, kojima se sudi u Haagu zbog ratnih zločina.
Bio je aktivan u mnogim mirovnim, antiratnim organizacijama i pokretima u bivšoj Jugoslaviji i Srbiji, posebno tijekom ratova 90-ih godina prošlog stoljeća.
Vrijeme i mjesto sahrane bit će naknadno određeni.
http://hr.n1info.com/a182797/Svijet/Regija/Preminuo-redatelj-Lazar-Stojanovic.html
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Preminuo redatelj Lazar Stojanović
jastreb wrote:Film je totalno bezveze.
sto je tebi problem u tom filmu ?
2014-04-12
Degutantan mi je.debotoijusto wrote:jastreb wrote:Film je totalno bezveze.
sto je tebi problem u tom filmu ?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Deboto od malih nogu čeka i nikako da dočeka da se kršćanstvo raspadne a raspala mu se juga tuga, sovjetski savez, on sam je popucao po šavovima a Crkvi nikako ni pero da otpadne.debotoijusto wrote:heroj moje mladosti , rip
Guest- Guest
tre911 wrote:Deboto od malih nogu čeka i nikako da dočeka da se kršćanstvo raspadne a raspala mu se juga tuga, sovjetski savez, on sam je popucao po šavovima a Crkvi nikako ni pero da otpadne.debotoijusto wrote:heroj moje mladosti , rip
udrobio si sve i rekao nista
a mozes ti to i gluplje
dakle , stanje redovno
2014-04-12
Regoč-
2015-08-21
tko o cemu debilto o nekoj crkvi.
jebote pacijenta.
jebote pacijenta.
2014-12-30
veber wrote:tko o cemu debilto o nekoj crkvi.
jebote pacijenta.
pere te kriza srednjih godina
nije lose potrazit strucnu pomoc , nije to sramota
2014-04-12
Ako sam ja dobro shvatio film Plasticni Isus je kritika komunizma a ne Crkve...al mozda sam negdje nesto propustio a i davno sam ga gledao...
2016-11-17
tastina je zajebana.
proljevaš svoje frustracije svakodnevno.
proljevaš svoje frustracije svakodnevno.
2014-12-30
Nisam gledao, baš čudnojastreb wrote:Film je totalno bezveze.
Kermit-
2014-04-17
lazar je izgleda bio jedan od postenih srbijanaca.pocivao u miru..
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Debota i čejeneRegoč wrote:Koga briga za srbijanske filmaše?
Guest- Guest
Prvi jugoslavenski film u kojem se pojavljuje goli muškarac(Tom Gotovac dakako).asilovski wrote:Nisam gledao, baš čudnojastreb wrote:Film je totalno bezveze.
Ima scena gdje se pijan nađe u nekom beogradskom podzemnom ćumezu sa 2 klošara pedera koji ga svlače i drkaju mu,a onda naiđe policija i njega uhapsi.
Meni je film jako negledljiv.
2014-04-22
Ali je debotu do dana današnjeg nešto neponovljivo dobro, biće da je upravo zbog ovakvih scenajastreb wrote:Prvi jugoslavenski film u kojem se pojavljuje goli muškarac(Tom Gotovac dakako).asilovski wrote:Nisam gledao, baš čudnojastreb wrote:Film je totalno bezveze.
Ima scena gdje se pijan nađe u nekom beogradskom podzemnom ćumezu sa 2 klošara pedera koji ga svlače i drkaju mu,a onda naiđe policija i njega uhapsi.
Guest- Guest
a po detaljima ni tetrjebu nije stran.tre911 wrote:Ali je debotu do dana današnjeg nešto neponovljivo dobro, biće da je upravo zbog ovakvih scenajastreb wrote:Prvi jugoslavenski film u kojem se pojavljuje goli muškarac(Tom Gotovac dakako).asilovski wrote:Nisam gledao, baš čudnojastreb wrote:Film je totalno bezveze.
2014-12-30
A čuj,Deboto je antikomunist i njemu film sa tih pozicija možda izgleda kao jedan krik protiv komunističkog sistema i protiv komunističkom poimanja filma,no po meni je ta filmska krpa više krpljena nego smjela, više odvratna nego tragična – prije je perverzna samoanaliza malograđanina koji je podivljao od gladi nego literarna osuda gladi kao društvene pojave.tre911 wrote:Ali je debotu do dana današnjeg nešto neponovljivo dobro, biće da je upravo zbog ovakvih scenajastreb wrote:Prvi jugoslavenski film u kojem se pojavljuje goli muškarac(Tom Gotovac dakako).asilovski wrote:Nisam gledao, baš čudnojastreb wrote:Film je totalno bezveze.
2014-04-22
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Preminuo redatelj Jean-Luc Godard
» Redatelj filma "Gazda" postavio Todoriću 30 pitanja?
» Redatelj Srđan Dragojević:'Za Vučića su samo govna'
» Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe
» Redatelj Dare iz Jasenovca i TV voditelj ismijavali logore u Prijedoru
» Redatelj filma "Gazda" postavio Todoriću 30 pitanja?
» Redatelj Srđan Dragojević:'Za Vučića su samo govna'
» Redatelj filma koji je posvađao Hrvate i Srbe
» Redatelj Dare iz Jasenovca i TV voditelj ismijavali logore u Prijedoru
Page 1 of 2