TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Bilo bi bolje da me niste drkali s Komšićem al sad kad jeste onda se vozite po ovim alternativnim šinama koje će vas odvesti pravo u Pakao.
Leteči cirkus.
Leteči cirkus.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
i europa se treba prilagoditi. Što bi se reklo stegnuti remen, građani u skladu s mogućnostima opskrbiti se osnovnim potrepštinama, s obzirom na promjenu cjenovne paradugme, okrenuti se bezmark proizvodima, maksimalno skresati potrošnju energije, ali na svim razinama, naravno vodeći računa da državni sustavi mogu funkcionirati. Iskoristiti masovne medije za slanje univerzalnih poruka cjelokupnom europskom stanovništvu bez nacionalnih friziranja i ušminkavanja u smislu poticanja na očuvanje zajedništva i osnovnih vrijednosnih postavki zbog kojih europa u ovom trenutku u ovoj formi i postojivili40 wrote:doći će proljeće a Njemačka nebu propala,zanima me kako će tamo na proljeće disati Rusija i koliko će je do onda koštati rat u opremi i ljudstvu.Ovo je maraton a vrijeme za ruse ne radi.
2015-08-08
Pa ništa se bitno u Europi i ne dešava.
Njemačka i Austrija su se navukle ko narkoman na ruski dop pa sad kmeče kad je diler digao cijenu.
Sve drugo je najnormalnije moguće.
Njemačka i Austrija su se navukle ko narkoman na ruski dop pa sad kmeče kad je diler digao cijenu.
Sve drugo je najnormalnije moguće.
2014-04-11
Konačno stiglo i u Sevastopolj...nešto oko 260-270 km od prve crte bojišnice.
Treba ih nalupat jer ako ih ne nalupaš neće nikad ovi Putin Njemačkoj stegnit plin.Eroo wrote:Konačno stiglo i u Sevastopolj...nešto oko 260-270 km od prve crte bojišnice.
2014-04-11
vili40 wrote:da,planiram se grijati na struju isto ko i pola kučanstva u Njemačkoj.Sad su na panele skinuli PDV pa ova nova tehnologija i nije nešto skupo,a struje i previše.Malo se informiraj.Isto je i za industriju,uz vjetar i sunce pokrenut će i nuklearke a i graditi nove,one mini mogu snabdjevati cijeli veći grad a nije neka velika investicija.Ili misliš da švabi sjede skrštenih ruku,samo treba neko vrijeme.Već se događaju promjene samo ih neki koji stoje na mjestu ne vide.crvenkasti wrote:vili40 wrote:jel samo od plina???Sad čak razmatraju one mini nuklearke ako si čuo za to,sunce,vjetar i još ponešto...mene će se putko riješiti za svagda,i ne samo mene.RayMabus wrote:A kako se dobiva struja ?
Ako se planiraš grijat strujom umjesto plinom, trebat će ti dosta sunca i vjetra. Srećom su besplatni. Boli te kurac.
Evo, našao sam na internetu što pišu tvoji Švabi:
Nedostatak plina postaje problem napajanja električnom strujom
Oko 13 posto plina koristi se za proizvodnju električne energije. Nakon što su nuklearne elektrane zatvorene krajem godine, to bi moglo dovesti do uskih grla u opskrbi električnom energijom - čak i nestanka struje.
U opskrbljivaču energijom N-ERGIE u Nürnbergu, Rainer Kleedörfer jedva čeka nadolazeću zimu. Budući da nam iz Rusije u Njemačku stiže sve manje plina, šef korporativnog razvoja smatra ugroženom sigurnost opskrbe za svojih oko dva milijuna kupaca: "Očekujemo da ćemo u nekim četvrtima morati isključiti struju do sat." Sumoran scenarij kojeg se može vidjeti i strahuju mnogi dobavljači energije i gradska komunalna poduzeća u Njemačkoj. Jer ako ne bude plina, uskoro bi moglo biti ne samo problema s grijanjem, nego i sa strujom. Razlog je kombinacija električne energije u Njemačkoj. Uostalom, gotovo polovica električne energije proizvedena je iz obnovljivih izvora energije. Ali ostatak se stvara iz drugih izvora. Trećina dolazi iz ugljena, šest posto iz nuklearnih elektrana i najmanje 13 posto iz plina.
Zimi se puno električne energije proizvodi iz plina
Zimi se puno električne energije proizvodi iz plina, no udio plina u mješavini električne energije može se znatno povećati u zimskim mjesecima jer u ovo doba godine vlada tzv. Dunkelflauten. Tada je proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora energije poput energije vjetra ili solarne energije izrazito slaba. 10. siječnja ove godine bilo je malo vjetra i sunca. Iako su tog dana sve plinske elektrane priključene na mrežu, deset gigavata još je trebalo nabaviti iz inozemstva, no upitno je hoće li te struje, posebice iz Francuske, biti iu nadolazećoj zimi. Jer tamo su mnoge nuklearne elektrane trenutno zatvorene zbog tehničkih nedostataka. Ako se i posljednje nuklearne elektrane u Njemačkoj krajem godine isključe iz mreže, nedostajat će četiri gigavata električne energije. Vlada se želi suprotstaviti nestašici povećanjem elektrana na ugljen.
Neučinkovite elektrane zbog cijena?
Međutim, stručnjaci poput Jürgena Karla sa Sveučilišta Erlangen-Nürnberg strahuju da će, kada se krajem godine zatvore posljednje nuklearne elektrane, cijena električne energije također masovno porasti: "Pretpostavljamo rast cijene od osam centi u nabavi. To odgovara trenutnim cijenama električne energije što je povećanje od četvrtine do trećine."
Razlog je takozvani učinak reda zasluga. To navodi da se cijena električne energije uvijek temelji na proizvođaču koji je zadnji korišten. Prije svega, električna energija se uvijek proizvodi iz jeftinih obnovljivih izvora energije. Ako to nije dovoljno, onda se dodaje nuklearna energija, koja se također može jeftino proizvesti. Energija ugljena je malo skuplja. Najskuplja je proizvodnja iz plina, koja dolazi u obzir tek kada se potroše drugi izvori električne energije. "Ako nuklearna energija više nije dostupna, koristit će se i posebno neučinkovite elektrane na plin. A one onda određuju cijenu za svu električnu energiju", objašnjava Karl. "S obzirom na to da cijene plina u ovom trenutku vrtoglavo rastu, cijena električne energije će ići preko krova." Ako plin više ne bude dostupan za proizvodnju električne energije zbog smanjenja opskrbe plinom iz Rusije, postoji rizik od kontroliranih gašenja i, u u najgorem slučaju, nestanci struje. "Oni su uzrokovani lančanom reakcijom u kojoj se mreža zatim urušava", kaže Karl. "I obično je potrebno nekoliko dana prije nego što se pojedinačne elektrane pokrenu i sinkroniziraju jedna za drugom."
Industrijski potrošači mogu podići tužbe
Ovi scenariji također su pripremljeni u N-ERGIE u Nürnbergu. Dođe li do gašenja, očekuje se val tužbi potrošača, posebice iz industrije. Jer tamo je ekonomska šteta posebno velika kada više nema struje i ništa se više ne može proizvoditi.
https://www.tagesschau.de/wirtschaft/konjunktur/gasmangel-stromversorgung-101.html
-------------------
Dakle, ne samo što nije moguće zamijeniti plin strujom zato što je višestruko skuplja, nego je plin neophodan za proizvodnju 13% struje u Njemačkoj.
Kao da si rekao: ako dođe do nestašice kukuruza, hranit ćemo svinje kukuruznim kruhom.
crvenkasti-
2014-04-17
Uza sve to imaju oko 800 tisuća novih potrošaća struje godišnje.
---------
U cijeloj 2021. godini u Njemačkoj je registrirano više od 680.000 novih osobnih plug-in automobila. To je najveće plug-in tržište u Europi i jedno od najbrže rastućih. Nove registracije u 2021.: BEV: 355.961 – povećanje od 83% na 13,6% tržišnog udjela.
New registrations in 2021:
BEVs: 355,961 – up 83% at 13.6% market share
PHEVs: 325,449 – up 62% at 12.4% market share
Total: 681,410 – up 73% at 26.0% market share
http://insideevs.com/news/560910/germany-plugin-car-sales-2021/
---------
U cijeloj 2021. godini u Njemačkoj je registrirano više od 680.000 novih osobnih plug-in automobila. To je najveće plug-in tržište u Europi i jedno od najbrže rastućih. Nove registracije u 2021.: BEV: 355.961 – povećanje od 83% na 13,6% tržišnog udjela.
New registrations in 2021:
BEVs: 355,961 – up 83% at 13.6% market share
PHEVs: 325,449 – up 62% at 12.4% market share
Total: 681,410 – up 73% at 26.0% market share
http://insideevs.com/news/560910/germany-plugin-car-sales-2021/
2014-04-11
Postavljena im je zamka a svodi se na to da su oni sad u živom blatu i šta se više koprcaju ( pokušavaju spasiti svoju ekonomiju ) to više tonu.
Mogu se samo posuti pepelom i vikati : Jebo nas Komšić.
Ipak imaju posla s generalom pet zvjezdica rank.
Mogu se samo posuti pepelom i vikati : Jebo nas Komšić.
Ipak imaju posla s generalom pet zvjezdica rank.
2014-04-11
Bolje bi im bilo da se opuste i ne koprcaju jer šta se više grče samo će im biti gore.
Zatvori oči.
Dolaze snegovi.
Ne vredi, sve više i više mi smetaju studeni.
U kosu me nežno k'o sedefnu šnalicu udeni,
To mi treba,
Moj mali zaklon ispod neba.
Otkači šlepove,
Nanišani jutro i pusti tu lađu da klizi.
Pronašli su Ameri šifru za to:
"Take it easy", lutko lepa.
Zrela se breskva nebom cepa.
Spusti svetla, oduzmi gas.
Smešnih stvari se bojimo.
Misliš da neko pita za nas?
Kao da ne postojimo.
Stavi misli u prazan hod,
Stresi zvezde k'o dudove.
I polako nasuči brod
Na te plišane sprudove.
I sanjaj...
Odlaze selice.
Lepršaju malena jedra po nebeskoj pučini.
Taj odlazak gusaka uvek me starijim učini
Put do raja,
O, zar je uzvodno do kraja?
Kao da ne postojimo.
I polako nasuči brod
Na te plišane sprudove.
I sanjaj...
Zatvori oči.
Dolaze snegovi.
Ne vredi, sve više i više mi smetaju studeni.
U kosu me nežno k'o sedefnu šnalicu udeni,
To mi treba,
Moj mali zaklon ispod neba.
Otkači šlepove,
Nanišani jutro i pusti tu lađu da klizi.
Pronašli su Ameri šifru za to:
"Take it easy", lutko lepa.
Zrela se breskva nebom cepa.
Kao da ne postojimo.
I polako nasuči brod
Na te plišane sprudove.
I sanjaj...
Odlaze selice.
Lepršaju malena jedra po nebeskoj pučini.
Taj odlazak gusaka uvek me starijim učini
Put do raja,
O, zar je uzvodno do kraja?
Kao da ne postojimo.
I polako nasuči brod
Na te plišane sprudove.
I sanjaj...
2014-04-11
S obzirom koji debili vode EU dobro da se još nije raspala.
'Izbori imaju posljedice', kako bi kazao hussein obama...
Birali smo na vlast globaliste i pravedno je da za takav izbor snosimo posljedice...
Mađari nisu, te se osnovano smatra da će snositi znatno manje posljedice...
Birali smo na vlast globaliste i pravedno je da za takav izbor snosimo posljedice...
Mađari nisu, te se osnovano smatra da će snositi znatno manje posljedice...
Ratuju Ukrajina i Rusija i treba cijela Europa ispaštati.
Koji debili vode Europske države danas... ako Putin zavrne ventil narod će silom smijeniti vlade svojih država putem ulice, živi bili pa vidjeli.
Koji debili vode Europske države danas... ako Putin zavrne ventil narod će silom smijeniti vlade svojih država putem ulice, živi bili pa vidjeli.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Smjene političara nisu dovoljne za ovo što su isti uradili europi...
Nitko nije toliko glup, pa ni briselski birokrati da, nakon što prva 2-3 kruga sankcija nisu polučili željeni učinak na rusiju, 'gura' sada 7. krug sankcija, očekujući drugačiji rezultat...
Radi se o smišljenom i namjernom uništenju europske ekonomije, država, ljudi...
Ti ljudi trebaju biti trajno uklonjeni...
Nitko nije toliko glup, pa ni briselski birokrati da, nakon što prva 2-3 kruga sankcija nisu polučili željeni učinak na rusiju, 'gura' sada 7. krug sankcija, očekujući drugačiji rezultat...
Radi se o smišljenom i namjernom uništenju europske ekonomije, država, ljudi...
Ti ljudi trebaju biti trajno uklonjeni...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
RayMabus wrote:Bilo bi bolje da me niste drkali s Komšićem al sad kad jeste onda se vozite po ovim alternativnim šinama koje će vas odvesti pravo u Pakao.
Leteči cirkus.
Jebo plin,to vec sve znamo a i nije tako dramatiichno jer ce za sada plinovod bit zatvoren samo dok traje remont i dok se zamijene turbine za tlak.
Meni je mnogo interesantnije druga vijest a ti si galaktichki general pa vidi tamo sa tvojim podredjenima zashto ce u ponedeljak dva B52 nadijetati Skoplje,Tiranu.Crnu Goru i Dubrovnik.Mislim ono ,nema tamo rata ili oni vishe znaju od galaktichke federacije.Da to nije zbog Komshica?Nece valjda bombardirati hrvate ako ne glasaju za njega?
Nije mi bitno to poljetanje tih bombardera.
To neka rutinska vježba koja bi bila i bez ovog sukoba u Ukrajini.
To je ništa. Preskoči takve vijesti.
2014-04-11
Gledam raspored leta.
https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vijesti/hrvatska-i-svijet/americki-bombarder-u-ponedjeljak-u-niskom-preletu-nad-tvrdavom-lovrjenac-1217540
Ma ovo šalju poruku Vučicu.
Upravo su mu srušili Dritana u CG nakon šta su danas 14 sati viječali kako da ga smaknu.
https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vijesti/hrvatska-i-svijet/americki-bombarder-u-ponedjeljak-u-niskom-preletu-nad-tvrdavom-lovrjenac-1217540
Ma ovo šalju poruku Vučicu.
Upravo su mu srušili Dritana u CG nakon šta su danas 14 sati viječali kako da ga smaknu.
2014-04-11
RayMabus wrote:Nije mi bitno to poljetanje tih bombardera.
Pa shto ne nadlijecu Ukrajinu pizda im materina ili Srbiju nego namjerno unishtavaju hrvatski turizam,valjda im frka prelijetati Srbiju jer ovi im rusi ostavili S400 nakon one vjezbe sa njima.
Ne uništavaju ništa.
To će turistima biti zanimljivo.
Pa to su avioni iz 50-ih godina prošlog stoljeća.
Neš ti aviona.
To će turistima biti zanimljivo.
Pa to su avioni iz 50-ih godina prošlog stoljeća.
Neš ti aviona.
2014-04-11
Prvi let: 15. travnja 1952.
https://hr.wikipedia.org/wiki/B-52_Stratofortress
2014-04-11
RayMabus wrote:Prvi let: 15. travnja 1952.
Jebo prvi let,kada ce biti zadnji,to mi je interesantnije?
Pa neće ga još umirovit.
Služi svrsi.
Dobar je to avion.
Imaju oni i brži. Nadzvučni. Ovi leti samo do tisuću km na sat.
Meni draži taj brži.
Služi svrsi.
Dobar je to avion.
Imaju oni i brži. Nadzvučni. Ovi leti samo do tisuću km na sat.
Meni draži taj brži.
2014-04-11
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Page 3 of 4