TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
pa to sam i napisao,kad europa prepolovi potrebu za plinom kinezi će ga dobivati upola cijene,nije kinez lud da plaća na lijepe oći,ima zmiju u novčaniku.RayMabus wrote:Kina potrošnja plina :vili40 wrote:preokret sa plina nije jednostavan ni brz ali ide,što više rus zavrne ventil ide brže.A kad se ovisnost o ruskom plinu dovoljno smanji,što će rus sa tolikim plinom,pumpati sebi u dupe ili ga prodavati u bescjenje?Vrijeme je za OO,obuka-oružje za Ukrajinu a ne ko sada na kapaljku sa oklijevanjem.Pa nek zavrnu ventil do kraja,što prije to bolje.Serbinho-3 wrote:
Rusija ide dalje bez njih a oni idu dalje, koliko im Rus odvrne
ventil.
Zapad se izgubio u sopstvenoj aroganciji.
Nema tu neke velike filozofije.
vili40- Posts : 11074
2015-08-02
Tako je, ti ćeš kupovat skuplji a oni jeftiniji plin i oni će biti konkurentni a ti nećeš.
A kad prestaneš biti konkurentan možeš i zatvoriti tu tvornicu u Njemačkoj.
A kad prestaneš biti konkurentan možeš i zatvoriti tu tvornicu u Njemačkoj.
Last edited by RayMabus on 19/8/2022, 20:13; edited 1 time in total
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
vili40 wrote:
pa to sam i napisao,kad europa prepolovi potrebu za plinom
A što će Europa koristiti umjesto plina?
crvenkasti-
2014-04-17
kad europa dođe na pola tranzicije cijena plina će pasti a rusi će na koljenima molit da im ga kupiš i platiš.RayMabus wrote:Tako je, ti ćeš kupovat skuplji a oni jeftiniji plin i oni će biti konkurentni a ti nećeš.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:kad europa dođe na pola tranzicije cijena plina će pasti a rusi će na koljenima molit da im ga kupiš i platiš.RayMabus wrote:Tako je, ti ćeš kupovat skuplji a oni jeftiniji plin i oni će biti konkurentni a ti nećeš.
Stvarno ?
2014-04-11
Hoće li imati migrantima za socijale ?
2014-04-16
struju prvenstveno,već mnoge veće firme rade prijelaz.A i ja ću na krov panele i adio putin.crvenkasti wrote:vili40 wrote:
pa to sam i napisao,kad europa prepolovi potrebu za plinom
A što će Europa koristiti umjesto plina?
vili40-
2015-08-02
Iz utičnice.RayMabus wrote:A kako se dobiva struja ?
2014-04-11
jel samo od plina???Sad čak razmatraju one mini nuklearke ako si čuo za to,sunce,vjetar i još ponešto...mene će se putko riješiti za svagda,i ne samo mene.RayMabus wrote:A kako se dobiva struja ?
vili40-
2015-08-02
Ja i nemam plin u Dalmaciji. Imam svoja drva a i ode je uglavnom vruće. Lito je a i kad nije i onda je skoro pa lito. Par dana zimi ona bura i to je sve.vili40 wrote:jel samo od plina???Sad čak razmatraju one mini nuklearke ako si čuo za to,sunce,vjetar i još ponešto...mene će se putko riješiti za svagda,i ne samo mene.RayMabus wrote:A kako se dobiva struja ?
Nisi bitan ti nego pričamo o globalno ekonomiji. Plin nije samo za grijanje.
2014-04-11
Jel znaš da se od plina radi đubrivo '
Jel znaš da je Njemačka vodeći izvoznik đubriva ?
Jel znaš šta će im se sad desiti ?
KRAJ
Jel znaš da je Njemačka vodeći izvoznik đubriva ?
Jel znaš šta će im se sad desiti ?
KRAJ
2014-04-11
Jel znaš zašto služi đubrivo ?
Bez toga imaš manje prinose.
Šta ti to znači ?
Da će ti hrana poskupit.
Šta ti to znači ?
Da će ti hrana poskupit.
2014-04-11
ne da mi se više samo to da plin nije jedina energija,prijelaz je spor i skup ali nema druge.I ne podcjenjuj švabu,sad je problem ali tamo za onu iduću zimu više problema neće biti,jedino za ruse koji se svakim danom sve više zakopavaju.A da su napravili puno štete i drugima,jesu.RayMabus wrote:Ja i nemam plin u Dalmaciji. Imam svoja drva a i ode je uglavnom vruće. Lito je a i kad nije i onda je skoro pa lito. Par dana zimi ona bura i to je sve.vili40 wrote:jel samo od plina???Sad čak razmatraju one mini nuklearke ako si čuo za to,sunce,vjetar i još ponešto...mene će se putko riješiti za svagda,i ne samo mene.RayMabus wrote:A kako se dobiva struja ?
Nisi bitan ti nego pričamo o globalno ekonomiji. Plin nije samo za grijanje.
vili40-
2015-08-02
I kad ti poskupi hrana pa gladni navale na Europu onda reci : JEBO ME KOMŠIĆ.RayMabus wrote:Jel znaš zašto služi đubrivo ?
Šta ti to znači ?
Da će ti hrana poskupit.
2014-04-11
Gas ne treba samo za grejanje u Industriji, vec za proizvodnju.
Vise industrije, vise gasa treba.
Necu glumiti Ballanca i pametovati, jer se ne razumem, ali
koliko sam cuo Tita, jasno je da bez gasa nema price o
industriji.
Vise industrije, vise gasa treba.
Necu glumiti Ballanca i pametovati, jer se ne razumem, ali
koliko sam cuo Tita, jasno je da bez gasa nema price o
industriji.
Last edited by Serbinho-3 on 19/8/2022, 20:49; edited 1 time in total
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
vili40 wrote:jel samo od plina???Sad čak razmatraju one mini nuklearke ako si čuo za to,sunce,vjetar i još ponešto...mene će se putko riješiti za svagda,i ne samo mene.RayMabus wrote:A kako se dobiva struja ?
Ako se planiraš grijat strujom umjesto plinom, trebat će ti dosta sunca i vjetra. Srećom su besplatni. Boli te kurac.
crvenkasti-
2014-04-17
da,planiram se grijati na struju isto ko i pola kučanstva u Njemačkoj.Sad su na panele skinuli PDV pa ova nova tehnologija i nije nešto skupo,a struje i previše.Malo se informiraj.Isto je i za industriju,uz vjetar i sunce pokrenut će i nuklearke a i graditi nove,one mini mogu snabdjevati cijeli veći grad a nije neka velika investicija.Ili misliš da švabi sjede skrštenih ruku,samo treba neko vrijeme.Već se događaju promjene samo ih neki koji stoje na mjestu ne vide.crvenkasti wrote:vili40 wrote:jel samo od plina???Sad čak razmatraju one mini nuklearke ako si čuo za to,sunce,vjetar i još ponešto...mene će se putko riješiti za svagda,i ne samo mene.RayMabus wrote:A kako se dobiva struja ?
Ako se planiraš grijat strujom umjesto plinom, trebat će ti dosta sunca i vjetra. Srećom su besplatni. Boli te kurac.
vili40-
2015-08-02
iskreno rusi sve skupa su debilno odigrali.. cijeli rat..
sada u jednu ruku im trebaju zapadni dolari i euri da financiraju rat i socijalni mir u državi, sa druge strane najjradije bi zavrnuli pipu ovima na zapadu da izazovu neki mini ekonomski kolaps i nemire da to eventualno utječe na pad podrške ukraincima..
međutim ako se rusi "zaigraju malo previše", pa ne dođe do željenog efekta, a ukraincima ovi još više pošalju oružja onda su ostali bez zapadnih deviza sa kojima financiraju i taj rat i mir u državi.. .
a nežele se povući iz ukraine nego radije će putin slati ekipu u smrt.. za što? najbolje bi mu bilo da se slučajno smakne
sada u jednu ruku im trebaju zapadni dolari i euri da financiraju rat i socijalni mir u državi, sa druge strane najjradije bi zavrnuli pipu ovima na zapadu da izazovu neki mini ekonomski kolaps i nemire da to eventualno utječe na pad podrške ukraincima..
međutim ako se rusi "zaigraju malo previše", pa ne dođe do željenog efekta, a ukraincima ovi još više pošalju oružja onda su ostali bez zapadnih deviza sa kojima financiraju i taj rat i mir u državi.. .
a nežele se povući iz ukraine nego radije će putin slati ekipu u smrt.. za što? najbolje bi mu bilo da se slučajno smakne
Rusi su glupi.
To šta su oni glupi meni ne smeta da okrečem ono šta ja oću u svoju korist.
Sad fino ukrajinski napad na Ruse pa nek se ovi misli oće li im zavrnit pipu ili ne.
To šta su oni glupi meni ne smeta da okrečem ono šta ja oću u svoju korist.
Sad fino ukrajinski napad na Ruse pa nek se ovi misli oće li im zavrnit pipu ili ne.
2014-04-11
Bilo bi bolje da me niste drkali s Komšićem al sad kad jeste onda se vozite po ovim alternativnim šinama koje će vas odvesti pravo u Pakao.
Leteči cirkus.
Leteči cirkus.
2014-04-11
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Page 2 of 4