Zadužnica
Page 1 of 1
Zadužnica
Skandalozan potez Gradske plinare Zagreb: Pogledajte kakve ugovore šalju poduzetnicima i drugim pravnim osobama
Nakon šokantnih računa za plin u siječnju i najave velikog povećanja cijena za jesen, Gradska plinara Zagreb priredila je još jedno iznenađenje svojim korisnicima.
Zagrebačkim pravnim osobama poslali su nove ugovore u koji je dodano osiguranje naplate u vidu zadužnice.
Udruga Glas poduzetnika spominje da su iznosi zadužnica od tisuću ili dvije tisuće eura, no jedna gradska župa (podaci poznati redakciji) dobila je ugovor sa zadužnicom od pet tisuća eura.
Zadužnica mora biti solemizirana kod javnog bilježnika, stoga je riječ i o još jednom trošku na koji Gradska plinara Zagreb tjera svoje korisnike.
No tu nije kraj. Na novim ugovorima nema, kao do sada, fiksne cijene plina, upozorila udruga Glas poduzetnika što je vidljivo i na ugovoru koji posjedujemo.
Cijena će se od rujna formirati na mjesečnoj bazi.
Nova cijena plina svaki mjesec?
‘Cijena plina će se formirati svaki mjesec ovisno o kretanju cijena na burzi prirodnog plina u Austriji ili Mađarskoj, a radi se o nerealnim cijenama koje bi se mogle kretati u rasponu od 150 – 200 EUR po MWh. Hrvatska se ponosi i diči što imamo LNG koji je na vrijeme napravljen, te ima dovoljan kapacitet za Hrvatsku i hrvatske poduzetnike. Pitamo se zašto se plin za poduzetnike ne koristiti iz LNG terminala? Ovakva situacija je apsolutno nedopustiva, smatramo da se stvari pod hitno moraju mijenjati, inače će mnogi biti osuđeni na propast’, upozorila je u srijedu udruga Glas poduzetnika.
Uz to, kako je u ugovoru vidljivo, dan je i nerealno kratak rok. Novi ugovori moraju biti potpisani do 1. rujna, a zadužnica izdana u eurima, potpisana od ovlaštene osobe i solemnizirana kod javnog bilježnika do 15.09., u protivnom će opskrbljivač uputiti nalog za obustavu opskrbe plinom od 01.10.2022.
https://narod.hr/zagreb-2/skandalozan-potez-gradske-plinare-zagreb-pogledajte-kakve-ugovore-salju-poduzetnicima-i-drugim-pravnim-osobama
-------------------------
To su krivi prokleti Rusi.
Oni nas žele uništiti i ne daju nam plin samo zato jer smo Hrvati.
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Zadužnica
Čim u Zagrebu imaš firmu s centralnim grijanjem, moraš platiti "zadužnicu" plinari od par tisuća eura.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:
To su krivi prokleti Rusi.
Oni nas žele uništiti i ne daju nam plin samo zato jer smo Hrvati.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Uvijek sam tvrdio, bolje sposoban lopov koji će namaknut pare pa uzet sebi 20 posto i svima dobro, nego nesposobni "poštenjaković" koji će sve razyebat do yaya.
jastreb wrote:Ja mislio Zalužnica.
Otkud ti u Zalužnici?
crvenkasti-
2014-04-17
Dolje od Vrhovina.crvenkasti wrote:jastreb wrote:Ja mislio Zalužnica.
Otkud ti u Zalužnici?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Dolje od Vrhovina.crvenkasti wrote:jastreb wrote:Ja mislio Zalužnica.
Otkud ti u Zalužnici?
Jesi li bio za petrovdan tamo?
crvenkasti-
2014-04-17
jastreb wrote:Ja mislio Zalužnica.
A ja mislio zadushnice .Neshto kao za dushu dobjaju.
Tomašević i ekipa možemo sigurno nisu poštenjakovićimarcellus wrote:Uvijek sam tvrdio, bolje sposoban lopov koji će namaknut pare pa uzet sebi 20 posto i svima dobro, nego nesposobni "poštenjaković" koji će sve razyebat do yaya.
2014-04-16
Ne idem na takva okupljanja.crvenkasti wrote:jastreb wrote:Dolje od Vrhovina.crvenkasti wrote:jastreb wrote:Ja mislio Zalužnica.
Otkud ti u Zalužnici?
Jesi li bio za petrovdan tamo?
Inače,postavio sam temu o tome.
Zgražanja ,a na kraju pola posjetitelja ondje bude hrvatske nacionalnosti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Page 1 of 1