Ruska invazija na Ukrajinu
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Stotine stranih plaćenika NATO-a i ukrajinskih boraca ubijeno je u snažnom raketnom napadu na vojarne ukrajinskih snaga u Zatoki kod Odese. Rekreacijski centar je pretvoren u vojarnu
crvenkasti-
2014-04-17
Nek se oni samo fino između sebe gađaju raketicama do kad god hoće i koliko god hoće tamo na istoku Ukrajine.
Sve je kako triba biti. Sjedimo sa strane i pratimo i baš nas boli kuac.
Ja čak i ne pratim toliko kad sam im ovo predvidio punih mjesec dana prije napada.
Sve sam davno reka. Mogu ja ponavljat miljon puta al uvik ću reč isto.
Sve je kako triba biti. Sjedimo sa strane i pratimo i baš nas boli kuac.
Ja čak i ne pratim toliko kad sam im ovo predvidio punih mjesec dana prije napada.
Sve sam davno reka. Mogu ja ponavljat miljon puta al uvik ću reč isto.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Znači šta sad radimo ?
Napadamo Ruse kako bi Putin Njemačkoj skroz zatvorio plin.
Zašto ?
Zato šta oni podržavaju Komšića.
Eto vidiš kako je to jednostavno.
Napadamo Ruse kako bi Putin Njemačkoj skroz zatvorio plin.
Zašto ?
Zato šta oni podržavaju Komšića.
Eto vidiš kako je to jednostavno.
2014-04-11
Ja vam mogu napisat cilu vojnu i geopolitičku operaciju sideći na stolici i sve će se vrtit oko toga kako se meni kurac digne a vezano uz Komšića.
Zašto ?
Zato šta ja to mogu.
I oću kad vidim onoliki bezobrazluk i aroganciju.
Zašto ?
Zato šta ja to mogu.
I oću kad vidim onoliki bezobrazluk i aroganciju.
2014-04-11
Jel znate vi da ja ima dozvolu da vas i atomskom gađam ako procijenim da je to potrebno ?
Nemate pojma jel ?
Nemate pojma jel ?
2014-04-11
Sad ćete fino jest govna jer sam najavio prije godinu dana da ako mi instalirate Komšića opet da će cila Europa plivati u moru krvi.
Imate napad pa odbijanje pa čačkanje na istoku al Rusija nije slomljena nego se drži i guta velike pare taj rat svima a situacija u Europi sve gora.
To je taj scenarij da ćete uskoro plivati u moru krvi.
Imate napad pa odbijanje pa čačkanje na istoku al Rusija nije slomljena nego se drži i guta velike pare taj rat svima a situacija u Europi sve gora.
To je taj scenarij da ćete uskoro plivati u moru krvi.
2014-04-11
"Ruske isporuke gasa Evropi u augustu će pasti na historijski minimum. Isporuke iz Gazproma mogu da padnu prvi put na manje od 400 milijardi metara kubnih do kraja godine", navodi se u izvještaju, prenosi TASS.
"Gazprom" je u julu isporučio Evropskoj uniji oko 3,5 milijardi metara kubnih gasa, što je za 25 posto manje nego u junu, ali je povećao prihode, navodi se u analizi.
Cijena gasa u Evropi je skočila za 60 posto u istom mjesecu u poređenju sa junom.
U izvještaju se dodaje da bi cijena trebala da poraste za oko 25 posto u augustu da bi se kompenzovao novi pad isporuka preko gasovoda "Sjeverni tok".
Centar ne očekuje toliki skok cijene gasa, pošto je ona već na kritično visokom nivou za evropsku industriju.
"Gazprom" je u julu isporučio Evropskoj uniji oko 3,5 milijardi metara kubnih gasa, što je za 25 posto manje nego u junu, ali je povećao prihode, navodi se u analizi.
Cijena gasa u Evropi je skočila za 60 posto u istom mjesecu u poređenju sa junom.
U izvještaju se dodaje da bi cijena trebala da poraste za oko 25 posto u augustu da bi se kompenzovao novi pad isporuka preko gasovoda "Sjeverni tok".
Centar ne očekuje toliki skok cijene gasa, pošto je ona već na kritično visokom nivou za evropsku industriju.
2014-04-11
crvenkasti wrote:Ruski gadovi kukavički gađaju raketama iz daljine.
Od 13 gađanja 12 su civilni objekti. Takva je statistika.
Mislim da se ne radi samo o kukavičluku(mada je u dobrom dijelu istina) već i o poslovičnoj ruskoj nepreciznosti.
Nakon što su dobili po p. na Krimu, oko Hersona i uništenju baze wagnerovaca, sad se pokušavaju svetiti po
starom "pravoslavnom" običaju.
Odgovor Ukrajinaca uvijek stigne, ali isključivo po vojnim ciljevima.
Eroo wrote:Statistika: Od 13 ruski raketa samo 1 pogodi vojni cilj, ostalo ide na civilne objekte.
Ovo što sad vidite je dječje igralište. Čovjek se upita imaju li ti ljudi išta ljudsko u sebi.
I ovo sam, između ostalog, imao u mislima u prijašnjem komentaru.
Obični teroristični čin ljudi bez duše i mozga. Ovo nisu radili ni ISIL-ovci.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/koje-su-zemlje-u-evropi-najteze-pogodjene-porastom-cijena-energije-i-hrane/220817105
A vid Moldavije ?
I njima će uskoro trebat pet miljardi dolara pomoči MMF-a.
2014-04-11
Svaki put kad ovi osvoje neko selo to za MMF znači da će morat krknit još pet miljardi dolara jer ovo znači da se Ruse neće tako lako odbaciti ( kao šta su planirali ).
*Na severu Harkovske oblasti vode se borbe na liniji dodira,
-Popodne su primljeni izveštaji da su Oružane snage RF uspostavile kontrolu nad pograničnim selima Stognii i Baranovka, za sada nema potvrde ove informacije.
-Ruske raketne trupe i artiljerija izvršile su seriju udara po ciljevima u različitim delovima Harkova.
*U toku su borbe za selo Mazanovka na slavjanskom pravcu, u toku je intenzivna artiljerijska priprema u okolnim šumama.
*Na severu Harkovske oblasti vode se borbe na liniji dodira,
-Popodne su primljeni izveštaji da su Oružane snage RF uspostavile kontrolu nad pograničnim selima Stognii i Baranovka, za sada nema potvrde ove informacije.
-Ruske raketne trupe i artiljerija izvršile su seriju udara po ciljevima u različitim delovima Harkova.
*U toku su borbe za selo Mazanovka na slavjanskom pravcu, u toku je intenzivna artiljerijska priprema u okolnim šumama.
2014-04-11
Zamisli Komšić mandat četiri godine.
Sad fino množi pet miljardi puta 12 mjeseci pa puta četiri godine.
E vidiš sad polako shvačaš.
Sad fino množi pet miljardi puta 12 mjeseci pa puta četiri godine.
E vidiš sad polako shvačaš.
2014-04-11
Eroo wrote:
Od 13 gađanja 12 su civilni objekti. Takva je statistika.
Ti si statičar pa se razumiješ.
crvenkasti-
2014-04-17
Kaže Rus: "...čisto po nama", ništa naokolo po civilima, isključivo po vojnom objektu.
Vojnik i u ratu mora biti i ostati Čovjek. 12 vojnika poginulo i 12 se hospitalizira.
Čovjek se mora upitati, što je sve ovo Putinu trbalo?
Zašto je gurnuo ove mlade ljude u pogibelj? S kojim pravom?
Vojnik i u ratu mora biti i ostati Čovjek. 12 vojnika poginulo i 12 se hospitalizira.
Čovjek se mora upitati, što je sve ovo Putinu trbalo?
Zašto je gurnuo ove mlade ljude u pogibelj? S kojim pravom?
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
2016-07-22
2016-07-22
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu