Ruska invazija na Ukrajinu
Page 16 of 50
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Nisu regularna vojska, ne znam kako to ide po međunarodnom pravu...
Eroo- Posts : 78968
2016-07-22
2016-07-22
A tek ovi...za "Dogodine u Kyivu!"
2016-07-22
U "osloboždeni" Lisičansk priletelo...
AV jes malo čudan, ali nije budala.
Ero, eno ti na Kosovu redukcije struje. Svakih 6 sati po dva sata redukcija.
Sipas zëdhënësit të ndërmarrjes shtetërore ballkanike të shpërndarjes së energjisë, KEDS, konsumatorët do të furnizohen me gjashtë orë energji elektrike dhe dy orë do të ketë ndërprerje.
--------------------------
Zašto im Europa ne da struje? Oni imaju na raspolaganju trlijune eura.
Zašto dozvoljavaju Rusima i Srbima da likuju?
Sipas zëdhënësit të ndërmarrjes shtetërore ballkanike të shpërndarjes së energjisë, KEDS, konsumatorët do të furnizohen me gjashtë orë energji elektrike dhe dy orë do të ketë ndërprerje.
crvenkasti-
2014-04-17
Rritja e çmimeve ndërkombëtare të energjisë kanë sjellë ndërprerje të energjisë elektrike në Evropë, pasi Kosova tha se nuk mund të përballojë më të importojë energji elektrike, duke shtuar frikën se tensionet me Rusinë do ta zhysin kontinentin në krizë këtë dimër.
crvenkasti-
2014-04-17
Neka kupe. Kosovo podržava Komšića.crvenkasti wrote:
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kosovo - zemlja tame
Post by RayMabus Wed 29 Dec - 22:42
Ova ministrica vanjskih poslova Njemačke a ujedno i šefica Zelenih kad vidi da vi 97% svoje energije dobivate iz ugljena i da se niste potrudili nit solarnu ploču stavit svo ovo vrijeme, samo će okrenit glavu.
Tako bi ja napravija a tako će vam i ona napravit kad to vidi a mandat joj je četiri godine, dakle možete zaboraviti na njenu podršku a to ujedno znači i podršku EU.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t49826-kosovo-zemlja-tame
Post by RayMabus Wed 29 Dec - 22:42
Ova ministrica vanjskih poslova Njemačke a ujedno i šefica Zelenih kad vidi da vi 97% svoje energije dobivate iz ugljena i da se niste potrudili nit solarnu ploču stavit svo ovo vrijeme, samo će okrenit glavu.
Tako bi ja napravija a tako će vam i ona napravit kad to vidi a mandat joj je četiri godine, dakle možete zaboraviti na njenu podršku a to ujedno znači i podršku EU.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t49826-kosovo-zemlja-tame
2014-04-11
Kosovo - zemlja tame
Post by RayMabus Thu 30 Dec - 10:52
Jel mora ja da ponavljam pesto i miljon puta da sam ja general GF s pet zvjezdica ?
Očito moram.
Nije NATO bombardira Srbiju da bi ovaj radio etnički čisto Kosovo. Dapače baš zbog toga će jako pazit na nekakvu kulturnu autonomju Srba ( ne pravnu kao RS ), slobodu vjeroispovjesti pa čak i program na srpskom jeziku za Srbe na Kosovu. Dakle napravit će sve da ne bude priča da su oni spašavali Albance kako bi ovi imali etnički čisto Kosovo bez Srba. Nisu.
I onda mi ovi to odbije a ova mi se još slika s Komšićem na sastanku u UN.
Post by RayMabus Thu 30 Dec - 10:52
Jel mora ja da ponavljam pesto i miljon puta da sam ja general GF s pet zvjezdica ?
Očito moram.
Nije NATO bombardira Srbiju da bi ovaj radio etnički čisto Kosovo. Dapače baš zbog toga će jako pazit na nekakvu kulturnu autonomju Srba ( ne pravnu kao RS ), slobodu vjeroispovjesti pa čak i program na srpskom jeziku za Srbe na Kosovu. Dakle napravit će sve da ne bude priča da su oni spašavali Albance kako bi ovi imali etnički čisto Kosovo bez Srba. Nisu.
I onda mi ovi to odbije a ova mi se još slika s Komšićem na sastanku u UN.
2014-04-11
crvenkasti wrote:Ero, eno ti na Kosovu redukcije struje. Svakih 6 sati po dva sata redukcija.
Nema vode u Donjecku.
Superiornost NATO naoružanja je više nego očigledna.
Dovoljan je bio samo jedan projektil. Nema raspanja municije...
Dovoljan je bio samo jedan projektil. Nema raspanja municije...
Podoljak je u intervjuu za Guardian otkrio da je strategija iza trenutne faze ukrajinske protuofenzive "uništiti logistiku, opskrbne linije i skladišta streljiva te druge objekte vojne infrastrukture" kako bi "stvorili kaos unutar njihovih snaga" te da će biti još takvih udara u sljedeća "dva do tri mjeseca".
Dio tih napora su, očito, i raketni udari koji su praktički onesposobili dva ključna mosta preko rijeke Dnjepar u Hersonskoj oblasti posljednjih dana, zbog čega ruske snage sad, prema procjenama britanskih vojnih obavještajaca, ovise o dva pontonska trajektna prijelaza.
"Dakle, Rusija je na neki način sve naučila da protuofenziva zahtijeva ogromne količine ljudstva i da ide samo u jednom smjeru. Ukrajinska protuofenziva izgleda vrlo drugačije. Ne koristimo se taktikom iz 60-ih i 70-ih prošlog stoljeća", obrazložio je Podoljak, kojeg se smatra trećim najmoćnijim čovjekom u Ukrajini.
Međutim, ovo se objašnjenje može shvatiti i kao neizravno priznanje onoga na što vojni analitičari odavno upozoravaju - da Ukrajina još uvijek nema ni dovoljno ljudstva ni teškog ofenzivnog naoružanja da bi mogla realizirati punu protuofenzivu koja bi završila oslobađanjem Hersona, Melitopolja i drugih okupiranih gradova, a ne katastrofalnim gubicima.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/krim-gori-dramaticne-eksplozije-ruski-civili-bjeze-je-li-ovo-prekretnica-u-ratu/2387785.aspx
Nemaju dovoljno ljudstva i oružja za izravni napad.
Morat će ih i dalje MMF sufinancirati s pet miljardi dolara mjesečno.
Dio tih napora su, očito, i raketni udari koji su praktički onesposobili dva ključna mosta preko rijeke Dnjepar u Hersonskoj oblasti posljednjih dana, zbog čega ruske snage sad, prema procjenama britanskih vojnih obavještajaca, ovise o dva pontonska trajektna prijelaza.
"Dakle, Rusija je na neki način sve naučila da protuofenziva zahtijeva ogromne količine ljudstva i da ide samo u jednom smjeru. Ukrajinska protuofenziva izgleda vrlo drugačije. Ne koristimo se taktikom iz 60-ih i 70-ih prošlog stoljeća", obrazložio je Podoljak, kojeg se smatra trećim najmoćnijim čovjekom u Ukrajini.
Međutim, ovo se objašnjenje može shvatiti i kao neizravno priznanje onoga na što vojni analitičari odavno upozoravaju - da Ukrajina još uvijek nema ni dovoljno ljudstva ni teškog ofenzivnog naoružanja da bi mogla realizirati punu protuofenzivu koja bi završila oslobađanjem Hersona, Melitopolja i drugih okupiranih gradova, a ne katastrofalnim gubicima.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/krim-gori-dramaticne-eksplozije-ruski-civili-bjeze-je-li-ovo-prekretnica-u-ratu/2387785.aspx
Nemaju dovoljno ljudstva i oružja za izravni napad.
Morat će ih i dalje MMF sufinancirati s pet miljardi dolara mjesečno.
2014-04-11
Baš fin neki rat. Ko da su mene pitali šta i kako.
( Ovo je ironija jer sam ja punih mjesec dana prije napada opisao taj rat kako će se odvijat ako mi ovi napadne cijelu Ukrajinu ).
( Ovo je ironija jer sam ja punih mjesec dana prije napada opisao taj rat kako će se odvijat ako mi ovi napadne cijelu Ukrajinu ).
2014-04-11
Ruski gadovi kukavički gađaju raketama iz daljine.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 16 of 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu