Dosta je tog biciklističkog terora!
Page 1 of 1
Dosta je tog biciklističkog terora!
Ovogodišnji lokalni izbori u Češkoj bavit će se, između ostaloga, i pravima vozača nakon što je objavljeno da će se u izbornu utrku za Prag uključiti stranka koja kao program ističe ukidanje biciklističkih staza, besplatni metro te općeniti okršaj s biciklistima.
Oni, prema osnivaču i predsjedniku stranke Petru Macinki, inače bivšem glasnogovorniku bivšeg češkog predsjednika Vaclava Klausa, žele ukinuti bullying kojemu su izloženi svi vozači motoriziranih vozila nakon što je gradonačelnik Praga Zdenek Hrib, tvrdi Macinka, uz pomoć Piratske stranke kojoj pripada "omogućio da u Pragu drastično naraste broj biciklista fanatika koji ograničavaju i maltretiraju vozače".
Prema pisanju češkog dnevnika iDnes.cz, Macinka želi drastično smanjiti broj biciklističkih staza u gradu.
- Želimo srušiti sve barijere koje je pred vozače postavio trenutni zamjenik gradonačelnika Adam Scheinherr. Revidirat ćemo sve biciklističke staze koje su uveli i jednostavno ih izbrisati - najavio je Macinka čija stranka na izbor ide pod imenom "Motoristi za sebe".
Uz biciklističke staze, motoristi također žele revidirati brojne cestovne oznake koje onemogućavaju radove na cestama i za koje također najavljuju reviziju, a kao jedinu alternativu automobilima vide podzemnu željeznicu koja bi po njima za građane trebala biti besplatna. Također, žele smanjiti godišnju cijenu putnog kupona za područje Praga s 3650 na tisuću čeških kruna, a nezadovoljni su i trenutnim sustavom naplate parkinga kojemu se cijena mijenja ovisno o zoni grada.
- Ne vidimo nikakav razlog zašto bi Pražane netko maltretirao i zahtijevao da za različite dijelove grada kupuju različite karte. Mip planiramo uvesti jednu parking kartu za cijeli Prag - najavio je Macinka jučer na predstavljanju programa. Ipak, ova posljednja mjera vrijedila bi samo za dana dok je prijedlog da tijekom noći u različitim dijelovima grada mogu parkirati isključivo rezidencijalni stanovnici.
Član stranke je i ekonomist Vladimir Pikora, autor njihovog ekonomskog programa te nekadašnji zamjenik ministra prometa Jan Sechter.
https://www.jutarnji.hr/life/putovanja/u-ceskoj-osnovana-nova-stranka-imaju-samo-jedan-program-dosta-je-tog-biciklistickog-terora-15233534
Oni, prema osnivaču i predsjedniku stranke Petru Macinki, inače bivšem glasnogovorniku bivšeg češkog predsjednika Vaclava Klausa, žele ukinuti bullying kojemu su izloženi svi vozači motoriziranih vozila nakon što je gradonačelnik Praga Zdenek Hrib, tvrdi Macinka, uz pomoć Piratske stranke kojoj pripada "omogućio da u Pragu drastično naraste broj biciklista fanatika koji ograničavaju i maltretiraju vozače".
Prema pisanju češkog dnevnika iDnes.cz, Macinka želi drastično smanjiti broj biciklističkih staza u gradu.
- Želimo srušiti sve barijere koje je pred vozače postavio trenutni zamjenik gradonačelnika Adam Scheinherr. Revidirat ćemo sve biciklističke staze koje su uveli i jednostavno ih izbrisati - najavio je Macinka čija stranka na izbor ide pod imenom "Motoristi za sebe".
Uz biciklističke staze, motoristi također žele revidirati brojne cestovne oznake koje onemogućavaju radove na cestama i za koje također najavljuju reviziju, a kao jedinu alternativu automobilima vide podzemnu željeznicu koja bi po njima za građane trebala biti besplatna. Također, žele smanjiti godišnju cijenu putnog kupona za područje Praga s 3650 na tisuću čeških kruna, a nezadovoljni su i trenutnim sustavom naplate parkinga kojemu se cijena mijenja ovisno o zoni grada.
- Ne vidimo nikakav razlog zašto bi Pražane netko maltretirao i zahtijevao da za različite dijelove grada kupuju različite karte. Mip planiramo uvesti jednu parking kartu za cijeli Prag - najavio je Macinka jučer na predstavljanju programa. Ipak, ova posljednja mjera vrijedila bi samo za dana dok je prijedlog da tijekom noći u različitim dijelovima grada mogu parkirati isključivo rezidencijalni stanovnici.
Član stranke je i ekonomist Vladimir Pikora, autor njihovog ekonomskog programa te nekadašnji zamjenik ministra prometa Jan Sechter.
https://www.jutarnji.hr/life/putovanja/u-ceskoj-osnovana-nova-stranka-imaju-samo-jedan-program-dosta-je-tog-biciklistickog-terora-15233534
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Dosta je tog biciklističkog terora!
treba im i kod nas uvesti neke zabrane.
primjerice vožnje po vaćžnijim cestama.
jer ono je užas ,pogotovo sad ljeti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Česi zbilja žive u zemlji Dembeliji,kad su im ovo gorući problemi.
Treba im poslat HDZ i Horvatinčića da im dovedu promet u red.
Treba im poslat HDZ i Horvatinčića da im dovedu promet u red.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
D-8 zabraniti za bicikliste u periodu 15.06.-15.09. ...jastreb wrote:treba im i kod nas uvesti neke zabrane.
Jer je njihova nazočnost pogibeljna...
Kako za njih same tako i za druge sudionike u prometu...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
slazem se da biciklisti
ne mogu da koriste puteve, van gradova,
naseljenih mesta.
u gradu, zabrana u pesackim zonama,
sve ostalo dozvoliti.
posebno me raduje da su b.staze paralelne sa
pesackim.
tako da vozaci aut.sad
skoro i ne negoduju kad
nas vide na pesackom
gde nema staze.
ja vozim sve sto ima tocak :)
ne mogu da koriste puteve, van gradova,
naseljenih mesta.
u gradu, zabrana u pesackim zonama,
sve ostalo dozvoliti.
posebno me raduje da su b.staze paralelne sa
pesackim.
tako da vozaci aut.sad
skoro i ne negoduju kad
nas vide na pesackom
gde nema staze.
ja vozim sve sto ima tocak :)
2020-04-21
biciklisti su definitivno road pest, krše sve moguće prometne propise, zapravo se u pravilu uopće ne obaziru na njih, ne jebu prednost, nalete s 20 na sat na pješački prijelaz tamo gdje ne vidiš ništa iza ugla, a po zakonu moraju sić s bicikla na pješačkom (nitko od njih to ne radi), kad nisu na kolniku onda rastjeruju pješake po trotoarima po kojima inače voze brže nego po kolnicima
ugl. štetočine
ugl. štetočine
Došao je novi zakon, za sada sam ispod radara sa svojim elektroskuterom.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Gresismarcellus wrote:biciklisti su definitivno road pest, krše sve moguće prometne propise, zapravo se u pravilu uopće ne obaziru na njih, ne jebu prednost, nalete s 20 na sat na pješački prijelaz tamo gdje ne vidiš ništa iza ugla, a po zakonu moraju sić s bicikla na pješačkom (nitko od njih to ne radi), kad nisu na kolniku onda rastjeruju pješake po trotoarima po kojima inače voze brže nego po kolnicima
ugl. štetočine
na pesackom imaju status pesaka.
2020-04-21
U Hrvatskoj po zakonu na pješačkom, ako nema posebne biciklističke trake, moraju sić s bajka.
to je ok
ako nema b.staze
ali ogromna vecina
ne negoduje i gde nema staze
ako nema b.staze
ali ogromna vecina
ne negoduje i gde nema staze
2020-04-21
u jednom danu sam biciklista
motorista
ili vozac
:)
motorista
ili vozac
:)
2020-04-21
ako sjasis s prometala i prohodas pjesackipizzon wrote:Gresismarcellus wrote:biciklisti su definitivno road pest, krše sve moguće prometne propise, zapravo se u pravilu uopće ne obaziru na njih, ne jebu prednost, nalete s 20 na sat na pješački prijelaz tamo gdje ne vidiš ništa iza ugla, a po zakonu moraju sić s bicikla na pješačkom (nitko od njih to ne radi), kad nisu na kolniku onda rastjeruju pješake po trotoarima po kojima inače voze brže nego po kolnicima
ugl. štetočine
na pesackom imaju status pesaka.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Similar topics
» Najnovijih 7 minuta terora.
» Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj
» borit će se protiv "terora nacionalnih manjina"
» Koji su bili pravi razmjeri Staljinovog terora?
» Navijači BiH oduševili domaćine: Nisu navijali u spomen na žrtve terora
» Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj
» borit će se protiv "terora nacionalnih manjina"
» Koji su bili pravi razmjeri Staljinovog terora?
» Navijači BiH oduševili domaćine: Nisu navijali u spomen na žrtve terora
Page 1 of 1