Ruska invazija na Ukrajinu
Page 3 of 50
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Jes vruće, pa velim da malo rashladim atmosferu...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
IRIS-T SLM
https://second.wiki/wiki/iris-t_slm
Može pomoć!
2016-07-22
Može.
Zemlja zrak raketa al ima i podmornička isto ta šema samo malo drukčija pošto je ispaljuje s podmornice al to je taj model.
IDAS ( interaktivni sustav obrane i napada za podmornice ) razvija njemačka tvrtka Diehl Defense zajedno s ThyssenKrupp Marine Systems (bivši HDW ) i norveškom tvrtkom Kongsberg za podmornicu klase 212 A njemačke mornarice . IDAS će prvenstveno doprinijeti obrambenoj sposobnosti podmornica od zračnih prijetnji kao što su protupodmornički helikopteri , ali se također može koristiti protiv malih brodova i kopnenih ciljeva u blizini obale.
Korišteni laki vođeni projektil ima pogonski sustav na kruto gorivo s dometom od oko 20 km i može se ispaljivati s podmornica klase 212 A. Start se odvija kroz izbacivanje iz torpedne cijevi, vođena raketa se kontrolira preko optičkog vlakna . Za traženje cilja koristi se jedna od vođenih raketa zrak-zrak IRIS-Tusvojena glava za traženje infracrvene slike. Videopodaci tragača se putem optičkog kabela prenose na ekransku konzolu u podmornici, odabir cilja i kontrolu zatim provodi operater. To znatno povećava vjerojatnost pogotka. Na taj način se projektil može precizno navesti na cilj ili, ako je potrebno, preusmjeriti ili se misija može prekinuti. S druge strane, projektil može letjeti i samostalno ako se izgubi veza s podmornicom ili ako situacija to zahtijeva. Spremnik za četiri vođene rakete zauzima jednu torpednu cijev. Dvije su rakete pohranjene jedna do i iza druge u spremniku.
29. svibnja 2008. podmornica U 33 izvršila je raketni test u Baltičkom moru . Po prvi put, novorazvijena navođena raketa IDAS uspješno je lansirana pod vodom iz torpedne cijevi, a zatim je pogodila simuliranu metu u zraku. Prema njemačkoj mornarici (od 2018.), sustav bi mogao biti uveden najranije od 2024. godine.
Zemlja zrak raketa al ima i podmornička isto ta šema samo malo drukčija pošto je ispaljuje s podmornice al to je taj model.
IDAS ( interaktivni sustav obrane i napada za podmornice ) razvija njemačka tvrtka Diehl Defense zajedno s ThyssenKrupp Marine Systems (bivši HDW ) i norveškom tvrtkom Kongsberg za podmornicu klase 212 A njemačke mornarice . IDAS će prvenstveno doprinijeti obrambenoj sposobnosti podmornica od zračnih prijetnji kao što su protupodmornički helikopteri , ali se također može koristiti protiv malih brodova i kopnenih ciljeva u blizini obale.
Korišteni laki vođeni projektil ima pogonski sustav na kruto gorivo s dometom od oko 20 km i može se ispaljivati s podmornica klase 212 A. Start se odvija kroz izbacivanje iz torpedne cijevi, vođena raketa se kontrolira preko optičkog vlakna . Za traženje cilja koristi se jedna od vođenih raketa zrak-zrak IRIS-Tusvojena glava za traženje infracrvene slike. Videopodaci tragača se putem optičkog kabela prenose na ekransku konzolu u podmornici, odabir cilja i kontrolu zatim provodi operater. To znatno povećava vjerojatnost pogotka. Na taj način se projektil može precizno navesti na cilj ili, ako je potrebno, preusmjeriti ili se misija može prekinuti. S druge strane, projektil može letjeti i samostalno ako se izgubi veza s podmornicom ili ako situacija to zahtijeva. Spremnik za četiri vođene rakete zauzima jednu torpednu cijev. Dvije su rakete pohranjene jedna do i iza druge u spremniku.
29. svibnja 2008. podmornica U 33 izvršila je raketni test u Baltičkom moru . Po prvi put, novorazvijena navođena raketa IDAS uspješno je lansirana pod vodom iz torpedne cijevi, a zatim je pogodila simuliranu metu u zraku. Prema njemačkoj mornarici (od 2018.), sustav bi mogao biti uveden najranije od 2024. godine.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
T. wrote:prvi-covjek-britanske-obavjestajne-sluzbe-rusi-ce-u-iduca-dva-tjedna-ostati-bez-ljudstva-evo-sto-ce-napraviti-ukrajinci
iliti 'rusi su gotovi' (po n-ti put)...
aj pratićemo u iduća dva tjedna čisto da se uvjerimo (također po n-ti put) da tzv. zapadna tzv. struka nema blage veze ni o čemu...
Glupi zapadnjaci druge dozivljavaju kao glupe i misle da mogu te "glupane"lagati do besvijesti,medjutim mnogi su shvatili tu zapadnu propagandu pa kada i napishu kakvu istinu normalan chovjek im vshe ne vjeruje.Evo uzmi forum.Tko ozbiljno dozivljava ovog Eru i druge glupe forumashe koji nisu izashl iz svoga sela ali im je internet dao osjecaj da su bili na cijeloj zemaljskoj kugli pa su zamijenili virtualnu stvarnost sa stvarnim zivotom.Vishe o Ukrajini ne zelim napiisati ni jednu suvislu rijech chak ni kroz zajebanciju,ali chekam jesen i zimu da uzivam u blagodati zapada:::))
Ma tako je, daj ti nama svima objasni kako su to rusi stvorili T55 u ww2 i sjebali njemce da izgube rat. Ti si baš ono ogledni primjer kako treba nekome docirati, glupan parexellance, ti si jedinica za glupost, svi ispod tebe su 10 na 3 da te dostignu, takvog morona majka rađa jednom u 100 godina ali mater obavezno zatuku usranim štapom nakon toga jer je legla pod nešto manje inteligentno od konja.mentalitet wrote:T. wrote:prvi-covjek-britanske-obavjestajne-sluzbe-rusi-ce-u-iduca-dva-tjedna-ostati-bez-ljudstva-evo-sto-ce-napraviti-ukrajinci
aj pratićemo u iduća dva tjedna čisto da se uvjerimo (također po n-ti put) da tzv. zapadna tzv. struka nema blage veze ni o čemu...
Glupi zapadnjaci druge dozivljavaju kao glupe i misle da mogu te "glupane"lagati do besvijesti,medjutim mnogi su shvatili tu zapadnu propagandu pa kada i napishu kakvu istinu normalan chovjek im vshe ne vjeruje.Evo uzmi forum.Tko ozbiljno dozivljava ovog Eru i druge glupe forumashe koji nisu izashl iz svoga sela ali im je internet dao osjecaj da su bili na cijeloj zemaljskoj kugli pa su zamijenili virtualnu stvarnost sa stvarnim zivotom.Vishe o Ukrajini ne zelim napiisati ni jednu suvislu rijech chak ni kroz zajebanciju,ali chekam jesen i zimu da uzivam u blagodati zapada:::))
michaellcmacha likes this post
Tko zna barem malo ćirilicu razumjet će što je sve uničtoženo.
S jednom riječju: mlogo!
2016-07-22
2016-07-22
RayMabus likes this post
udri HIMARSE bandu( bitande, barbare, okupatore, uzurpatore... ) gaziEroo wrote:Tko zna barem malo ćirilicu razumjet će što je sve uničtoženo.
michaellcmacha likes this post
Ustvari si u pravu. Ako drug Igor Konašenkov kaže da su roknuli raketu i ubili 80 generala, onda mu vjerujemo jer ne trepće dok to izgovara. U gadnoj si zabludi ako misliš da propaganda ništa ne znači. A di ćeš bolje propagande od X snimaka Stugne kako pravi kabriolete od tenkova. Rusi ako pokažu neku u rezoluciji 320x200 px, to je vrh vrhova.crvenkasti wrote:Što im vrijedi ako nešto unište, kad to nisu snimili i stavili na internet? Kao da i nisu.
Glupi Rusi.
Darkslow- Posts : 7
2022-07-22
Šandor Winnetou likes this post
Video je od danas.mentalitet wrote:T. wrote:prvi-covjek-britanske-obavjestajne-sluzbe-rusi-ce-u-iduca-dva-tjedna-ostati-bez-ljudstva-evo-sto-ce-napraviti-ukrajinci
2016-07-22
Još malo Horlivke. Okupiran grad.
Nisam ja snimao, majkemi. Snimak je ruski, naravno.
Nisam ja snimao, majkemi. Snimak je ruski, naravno.
To je ta salitra u toj Horlivki eksplodirala....
Last edited by RayMabus on 23/7/2022, 22:35; edited 1 time in total
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Jučer, kad sam pogledao u ogledalo, nije bilo nikoga.
Poslije sam se sjetio da tek danas dolazim.
Sad je ok.
Sad je ok.
crvenkasti-
2014-04-17
Nisi pogledao da nisi bio s druge strane ogledala?crvenkasti wrote:Jučer, kad sam pogledao u ogledalo, nije bilo nikoga.
Sad je ok.
2016-07-22
2016-07-22
Eroo wrote:Nisi pogledao da nisi bio s druge strane ogledala?crvenkasti wrote:Jučer, kad sam pogledao u ogledalo, nije bilo nikoga.
Sad je ok.
Jel ti mene smatraš za budalu?
crvenkasti-
2014-04-17
Gle virtuesignaling tukac ispranog mozga...Darkslow wrote:Ma da, nabiješ pristojni svijet na kua, ali bi ipak koristio sve što ti je taj pristojni svijet omogućio. Od tehnologije, kulture, ekonomije, zabave... Osvrni se malo oko sebe pa pogledaj što je od toga što te okružuje smislio pristojan svijet, a što raspala država Rusija.T. wrote:'Pristojan svijet' trenutačno drži 1/3 sirije pod okupacijom i crpi (krade) naftu...
Samo primjera radi se navodi...
'Pristojan svijet' 'vodi' dementni joe koji ne zna jel mu žena ili sestra te samoproglašeni komesari od kojih pola je*u djevojčice a druga polovica dječake...
'Pristojan svijet' ne zna što je muško a što žensko...
'Pristojan svijet' nabijem na ku*ac...
Kao i nesretni Solovjov s ruske državne televizije kad je srao Talijanina da su fašisti. Sve dok ga talijanski novinar nije pitao zašto je onda kupio kuću u Italiji. Pa je krenulo mucanje. Ali neka si ti sretan sa Ladom Nivom
Odjebi zajedno sa svim blagodatima 'pristojnog svijeta'...
Sve u ladi nivi...
Kojeg mi se kurca obraćaš gušteru usrani s 4 poruke?
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Šandor Winnetou wrote:Ma tako je, daj ti nama svima objasni kako su to rusi stvorili T55 u ww2 i sjebali njemce da izgube rat. Ti si baš ono ogledni primjer kako treba nekome docirati, glupan parexellance, ti si jedinica za glupost, svi ispod tebe su 10 na 3 da te dostignu, takvog morona majka rađa jednom u 100 godina ali mater obavezno zatuku usranim štapom nakon toga jer je legla pod nešto manje inteligentno od konja.mentalitet wrote:T. wrote:prvi-covjek-britanske-obavjestajne-sluzbe-rusi-ce-u-iduca-dva-tjedna-ostati-bez-ljudstva-evo-sto-ce-napraviti-ukrajinci
Pa jebp ti bog mater glupu,sto ja tebi imam objashnjavati i sa tobom se prepirati kad si glupi malterash koji u svom zivotu nije prochitao nishta a kamoli neku knjigu jer si nepismeni bosanski seljober koji je doshao u Hrvatsku glumiti velikog Hrvata i vojnog struchnjaka koji ne zna koliko gusjeniica jednog T34 ima chlanaka .Eto ja priznajem da nemam pojma o naoruzanju i da sam se zajebo kada sam napisao T55 vjerojatno jer brzo pishem i ne koriigujem svoje tekstove.Ali nije fora u tome nego je karakteristika svih vas nazovi velikiih Hrvata shto ne znate slozitinjednu prosto proshirenu rechenicu pa se onda lovite za neku rijech ili broj ,odnosno vaznija vam je forma od sushtine ako znash shto je to.To sam shvatio davno ovdje pa sam preuzeo vashu strategiju i jebem vas ko mlade majmune upravo time,od supe ,vesh mashine i da ne govorim vishe *zato ono schwapche od sramote ne dolazii vishe ovdje) jer ono shto ste nauchili u djetnjstvu teshko se moze sakriti kao i riijech koju si gore napisao a koja te odala "NJEMAC".Svi vi krvati izgovarate i pishete tu rijech na isti nachin od one kurvetine Kaye iz Dervente do onog metkoviicke vrece govana.Davno sam ti rekao samo ti pishi i dalje jer cu ti pogoditi i selo u kojem si se izlegao.Opet ti kazem ,zajebii tu komunikaciijsku seljachku strategiju,ako imash kakav valjanii argument od T55 onda napishi pa cu ti fino i kulturno odgovoriti ,ovako ti samo mogu poruchiti jebi si mater glupu majmune i bjezi nazad na drvo dok ne evoulirash.Aj bok NJEMAC
RayMabus wrote:To je ta salitra u toj Horlivki eksplodirala....
Kakav si ti Hrvat kada "ne znas"da se po novo hrvatskom govoru salitra piishe kako Ero pishe Shaliitra kao shport, itd,kuziish
Page 3 of 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
Page 3 of 50