Požare na Blidinju ugasili Hrvatski kanaderi i Dodikovi helikopteri
Page 1 of 1
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Požare na Blidinju ugasili Hrvatski kanaderi i Dodikovi helikopteri
Kusturić: Zbog požara na Blidinju izvršena 72 leta; Izbačeno 57 tona vode (VIDEO)
Kusturić je naglasio da je ovo period kada ima jako puno posla, što je pokazao i jučerašnji dan.
- Od nekih ranih jutarnjih sati smo gasili požar na području Blidinja i to dio prema stambenim objektima kako bismo bi spriječili ugrožavanje civilnog stanovništva. Radili smo i sa kanaderom koji je došao iz Hrvatske. U tom trenutku stiže poziv za medicinsku evakuaciju pacijenta iz Foče ka UKC Srpske. Vratili smo se pred noć i nastavili gašenje požara na Blidinju - rekao je Kusturić.
Kusturić je istakao da prioritet imaju situacije u kojima su ugroženi ljudski životi i medicinske evakuacije.
On je napomenuo da pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske uspijevaju da, uz izuzetna naprezanja i sa malim brojem helikoptera, izvršavaju veoma kompleksne zadatke.
Helikopterski servis Republike Srpske je za potrebe izviđanja i gašenja zahtjevnog požara na području Parka prirode Blidinje izvršio 72 leta i izbacio 57 tona vode, izjavio je direktor ovog servisa Boban Kusturić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije
Kusturić je naglasio da je ovo period kada ima jako puno posla, što je pokazao i jučerašnji dan.
- Od nekih ranih jutarnjih sati smo gasili požar na području Blidinja i to dio prema stambenim objektima kako bismo bi spriječili ugrožavanje civilnog stanovništva. Radili smo i sa kanaderom koji je došao iz Hrvatske. U tom trenutku stiže poziv za medicinsku evakuaciju pacijenta iz Foče ka UKC Srpske. Vratili smo se pred noć i nastavili gašenje požara na Blidinju - rekao je Kusturić.
Kusturić je istakao da prioritet imaju situacije u kojima su ugroženi ljudski životi i medicinske evakuacije.
On je napomenuo da pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske uspijevaju da, uz izuzetna naprezanja i sa malim brojem helikoptera, izvršavaju veoma kompleksne zadatke.
2018-04-10
Dokaz da je politika farsa...
Te da su i Slovenija i BiH govna od država...
Te da su i Slovenija i BiH govna od država...
2018-04-10
a onaj spijunski humanitarni centar :)
nista !
prvo lova pa onda
farsa !
nista !
prvo lova pa onda
farsa !
2020-04-21
ako je to humanitarni centar ja sam kosmonaut :)
2020-04-21
pixi.... wrote:a onaj spijunski humanitarni centar :)
nista !
prvo lova pa onda
farsa !
Kad su rusi kome pomogli?
2018-04-10
Dva helikoptera Helikopterskog servisa Srpske gase požar na Blidinju (VIDEO)
Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić, rekao je da je ukupno, za vrijeme rada helikoptera na Blidinju, na linije požara, ispušteno više od sto tona vode.
Istakao je da će Helikopterski servis Srpske na Blidinju ostati do kada bude bilo potrebe.
Dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske pomažu gašenje požara u Parku prirode Blidinje.
Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić, rekao je da je ukupno, za vrijeme rada helikoptera na Blidinju, na linije požara, ispušteno više od sto tona vode.
Istakao je da će Helikopterski servis Srpske na Blidinju ostati do kada bude bilo potrebe.
2018-04-10
2018-04-10
Similar topics
» UZBUNA!Hrvatski vojni helikopteri iznad Srbije
» Gotan Pauk:Za pozare se ne moze krivnju svaljivati na Srbe kao ni na Hrvate,gasimo svi zajedno pozare'
» Vukadin: Na Blidinju dižemo veliki osvijetljeni križ!
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Ugasili smo sve, ugasit ćemo i vas
» Gotan Pauk:Za pozare se ne moze krivnju svaljivati na Srbe kao ni na Hrvate,gasimo svi zajedno pozare'
» Vukadin: Na Blidinju dižemo veliki osvijetljeni križ!
» Suti Kajtazi,sute 'hrvatski' mediji - ma to je samo izboden hrvatski vojnik
» Ugasili smo sve, ugasit ćemo i vas
Page 1 of 1