Ljetni požari...
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Re: Ljetni požari...
neki dan Pula isto užas..
pišu mi Šibenčani da se teško diše, puno pepela isto..
čitam komentare na fejsu, netko je komentirao da prije nije bilo toliko požara jer su ljudi imali veća stada, pa nije imalo šta gorit toliko, iako mislim da to nije točno - stada su se ljeti gonila na brda (Dinara npr)
istina je samo da se klima ubrzano mijenja i da će toga biti sve više,još i danas ravnozemljaši sa podsmjehom gledaju na klimatske promjene i rugaju se onima koji na to već godinama upozoravaju.kic wrote:
čitam komentare na fejsu, netko je komentirao da prije nije bilo toliko požara jer su ljudi imali veća stada, pa nije imalo šta gorit toliko, iako mislim da to nije točno - stada su se ljeti gonila na brda (Dinara npr)
vili40-
2015-08-02
epikur37 likes this post
a neki od tih požara su i podmetnuti:
Požar u Kaštelima. Vatrogasci: Vidjeli smo čovjeka kako trči, nismo ga mogli uhvatiti
U 19:58 vatrogasci DVD-a Kaštela zaprimili su dojavu o požaru na predjelu Rudine u Kaštelima.
Kako su vatrogasci kazali za Dalmaciju Danas, na teren su izašli već dvije minute nakon zaprimljene dojave. 12 vatrogasaca s tri vozila srećom je uspjelo vrlo brzo lokalizirati požar koji je zahvatio travu i nisko raslinje.
"Zbog brze reakcije požar se nije imao kada proširiti i srećom nema štete", rekli su. Iz DVD-a Kaštela su za Dalmaciju Danas otkrili da je požar podmetnut. "Vidjeli smo muškarca kako trči, ali ga nažalost nismo uspjeli uhvatiti", rekli su.
Požar u Kaštelima. Vatrogasci: Vidjeli smo čovjeka kako trči, nismo ga mogli uhvatiti
U 19:58 vatrogasci DVD-a Kaštela zaprimili su dojavu o požaru na predjelu Rudine u Kaštelima.
Kako su vatrogasci kazali za Dalmaciju Danas, na teren su izašli već dvije minute nakon zaprimljene dojave. 12 vatrogasaca s tri vozila srećom je uspjelo vrlo brzo lokalizirati požar koji je zahvatio travu i nisko raslinje.
"Zbog brze reakcije požar se nije imao kada proširiti i srećom nema štete", rekli su. Iz DVD-a Kaštela su za Dalmaciju Danas otkrili da je požar podmetnut. "Vidjeli smo muškarca kako trči, ali ga nažalost nismo uspjeli uhvatiti", rekli su.
vili40-
2015-08-02
vili40 wrote:istina je samo da se klima ubrzano mijenja i da će toga biti sve više,još i danas ravnozemljaši sa podsmjehom gledaju na klimatske promjene i rugaju se onima koji na to već godinama upozoravaju.kic wrote:
klima ugl Dalmaciju i Istru evo gleda?
vili40 wrote:a neki od tih požara su i podmetnuti:
otkad je bio onaj požar u marini u Kaštelima, a vatrogasci odmah do i nisu stigli reagirati, ne znam
..proslo ljeto nije bilo brojnijih i velikih pozara kao ljeta prije i ovo sad ljeto..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Požara se sjećam od kada znam za sebe...
Bježalo se iz kuća i stanova još dok sam bio mulac...
Kakve je*ene klimatske promjene...
Ovaj aktualni je veliki, iz makarske se vidi dim iza splita, brača, hvara...
Čitavi horizont je u dimu...
Bježalo se iz kuća i stanova još dok sam bio mulac...
Kakve je*ene klimatske promjene...
Ovaj aktualni je veliki, iz makarske se vidi dim iza splita, brača, hvara...
Čitavi horizont je u dimu...
Zanimljivo je da istodobno po europi gore uglavnom polja pšenice...
sve je to posljedica totalne nebrige aktualne vlasti za hrvatsku.
anemičar već više od dvije i pol godine nije kurcem mrdnuo za potresom pogođeni zagreb, a živi u njemu, kako da se zabrine za stanje protupožarne preventive kad je dalmacija izvan puta prema briselu.
je, sad će se naslikavati i producirati po medijima pokušavajući uhvatiti neke političke bodove, ali neće reći koliko imamo ispravnih kanadera i zašto u šest godina njegove diktature nije ulagano u operativu za borbu kontra požara.
anemičar već više od dvije i pol godine nije kurcem mrdnuo za potresom pogođeni zagreb, a živi u njemu, kako da se zabrine za stanje protupožarne preventive kad je dalmacija izvan puta prema briselu.
je, sad će se naslikavati i producirati po medijima pokušavajući uhvatiti neke političke bodove, ali neće reći koliko imamo ispravnih kanadera i zašto u šest godina njegove diktature nije ulagano u operativu za borbu kontra požara.
sitting_bull-
2015-09-28
To ova koja se nisu prodala WEFu ili kupljena vec?T. wrote:Zanimljivo je da istodobno po europi gore uglavnom polja pšenice...
2014-04-15
Nisam pregledavao zemljišne knjige za transilvaniju i anadoliju, ali wef-u je glavno da gori...n_razbojnik wrote:To ova koja se nisu prodala WEFu ili kupljena vec?T. wrote:Zanimljivo je da istodobno po europi gore uglavnom polja pšenice...
Nije im bitno jesu njihova il tuđa predmijevam...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Jebes polja u anadoliji, tamo raste samo burek
2014-04-15
kic wrote:
Respekt za otvaranje teme.Mislio sam da se nitko nece sjetiti pokazati briigu i empatiiju za svoju zemlju al sam se prevario jer ima josh ljudii kojma je vaznija Hrvatska od Ukrajne,Rusije,USA i EU.Dakle moj naklon.
A sada malo o samo organiiziranju.Pun kurac dalmatnaca je ishlo na radne akcije u bivshoj YU,Kako to da se nitko nije sjetio te ideje i svake godine pred proljece kada nisu velike vrucine i kada nema vjetra napraviti akciju chiishcenja i kontroliranog paljenja suhe shikare barem u blizini naseljeniih mjesta.Mada vjerujem da su mnogi pozari narucheni od sumnjiviih "iinvestitora" ako su u bliziini obale.
Suvo ko barut sve. U Grčkoj se srušio protupožarni helikopter Mi-8. Ima par mrtvih a pilot koj je navodno Rumunj se izgleda uspija spasit. Požarna sezona. Sve suvo ko barut pa dovoljan manji otvoreni plamen a još i malo pušika pa odma razbaca žar na sve strane i eto ti veliki požar i više ne znaš dio ćeš prvo otrčat za pogasit takvi požar kojeg vitar dodatno baca na sve strane a sve suvo ko barut naokolo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Klimatske promjene su činjenica, sad što se sve u tome udrobi i muti je druga priča.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
evo konacno strucnjaka, cak zna da zemlja nije ravnavili40 wrote:istina je samo da se klima ubrzano mijenja i da će toga biti sve više,još i danas ravnozemljaši sa podsmjehom gledaju na klimatske promjene i rugaju se onima koji na to već godinama upozoravaju.kic wrote:
ajd mi ti strucnjace sad fino objasni kako to klimatkse promjene uzrokuju pozare, to jest (da budemo precizni posto rijeci imaju znacenje) kako prevelike vrucine uzrokovane klimatskim promjenama i efektom staklenika izazivaju pozare
ja znam par ravnozemljaskih uzroka kao sto su elektrovodi koji poslije kise znaju varnicit i zapalit stubove (naime to sam onako ravnozemljaski vidio svojim ocima na Hvaru). Zatim gromovi mogu izazvat pozare, ljudska nepaznja i namjerno izazivanje pozara.
Ajd me sad ti kao strucnjak prosvjetli sa jednim okruglozemljaskim uzrokom pozara da konacno i moja zemlja postane okrugla
2014-04-19
dobar auto-limar ovo sredi ko od šale...RayMabus wrote:
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Još nije poznato šta je izazvalo nesreću letelice u kojoj su bila četiri člana posade.
Helikopter ruske proizvodnje Mi 8 pao je u more, oko 300 metara od plaže Plaka, a njega je iznajmila vlada za gašenje šumskih požara.
-
Danas se nastavlja rad na lokalizaciji šumskog požara na grčkom ostrvu Samos u Egejskom moru, a 78 vatrogasaca sa šest kopnenih timova i nekoliko dobrovoljaca, uz pomoc 15 vatrogasnih vozila i dve letelice bore se sa vatrenom stihijom, prenosi grčki list Katimerini.
Požar na ostrvu Samos je izbio juče oko 14 sati po lokalnom vremenu, a nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti.
Dva sela su evakuisana iz predostrožnosti, a danas su se, kako izveštavaju grčki mediji njihovi stanovnici vratili u svoje domove.
-
Pilot letelice, inače Rumun, je preživeo pad helikoptera, dok su dva člana posade koji su pronađeni bez svesti, u međuvremenu preminuli.
Helikopter ruske proizvodnje Mi 8 pao je u more, oko 300 metara od plaže Plaka, a njega je iznajmila vlada za gašenje šumskih požara.
-
Danas se nastavlja rad na lokalizaciji šumskog požara na grčkom ostrvu Samos u Egejskom moru, a 78 vatrogasaca sa šest kopnenih timova i nekoliko dobrovoljaca, uz pomoc 15 vatrogasnih vozila i dve letelice bore se sa vatrenom stihijom, prenosi grčki list Katimerini.
Požar na ostrvu Samos je izbio juče oko 14 sati po lokalnom vremenu, a nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti.
Dva sela su evakuisana iz predostrožnosti, a danas su se, kako izveštavaju grčki mediji njihovi stanovnici vratili u svoje domove.
-
DVE osobe su poginule, a dve su teško povređene u udesu vatrogasnog helikotpera tokom operacije gašenja šumskog požara na ostrvu Samos.
-Pilot letelice, inače Rumun, je preživeo pad helikoptera, dok su dva člana posade koji su pronađeni bez svesti, u međuvremenu preminuli.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Požari u Grčkoj postali su najveći u povijesti EU-a
» Dopizdilo odvjetništvo, tražim lagani ljetni posao u planini ili na moru
» ljetni pakao na relaciji split-favele kastila-trogir se nastavlja...
» Požari u Americi
» Požari ne staju u Dalmaciji, ima i krivaca?
» Dopizdilo odvjetništvo, tražim lagani ljetni posao u planini ili na moru
» ljetni pakao na relaciji split-favele kastila-trogir se nastavlja...
» Požari u Americi
» Požari ne staju u Dalmaciji, ima i krivaca?
Page 1 of 3