Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 48 of 50
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Tesko smece.
Jebat ce im Ukrajinci mater za ovo i sve drugo.
Rade to sad kad ostavljaju citave gradove i sela na milost ili nemilost Ukrajincima.
Briga ih za one koji ostanu kod kuce, a one koji su pobjegli trajno sprecavaju da se ikad vrate.
Za njih imaju samo pusku i u rov.
Strava kakvi oslobodioci napacenog ruskog naroda.
Osim toga prosipanje bijesa bjesnih pasa i budali treba biti jasan pokazatelj nemoci i frustracije na bojnom polju.
Jebat ce im Ukrajinci mater za ovo i sve drugo.
Rade to sad kad ostavljaju citave gradove i sela na milost ili nemilost Ukrajincima.
Briga ih za one koji ostanu kod kuce, a one koji su pobjegli trajno sprecavaju da se ikad vrate.
Za njih imaju samo pusku i u rov.
Strava kakvi oslobodioci napacenog ruskog naroda.
Osim toga prosipanje bijesa bjesnih pasa i budali treba biti jasan pokazatelj nemoci i frustracije na bojnom polju.
dijagram- Posts : 18912
2015-08-09
Kadirov opremio 3 BTGa za rat ...
mogu reći da lijepo vizualno izgledaju pogotovo kada se usporede sa odrpancima iz LNRa i DNRa, ali čečenci iako su do sada imali top oružje i top obuću, pa navodno i dobru obuku, i izgledali su onako nabildano i jako, (za razliku od prosječnog rusa koji je ili preplašeni klilanc, ili čika od 55 godina sa abecedom zdravstvenih problema) , uglavnom su bili tik-tok ratnici.. vrlo rijetko su vidjeli prave borbe..
oni su više nešto tipa politički komesari Putinove vlasti..
Wagner nešto vrijedi oni su kao SS, to je čak i Strelkov zanimljivo rekao, da je Wagner kao SS, vojska unutar vojske, koja obavlja zadatke unatoč gadnim gubicma..
mogu reći da lijepo vizualno izgledaju pogotovo kada se usporede sa odrpancima iz LNRa i DNRa, ali čečenci iako su do sada imali top oružje i top obuću, pa navodno i dobru obuku, i izgledali su onako nabildano i jako, (za razliku od prosječnog rusa koji je ili preplašeni klilanc, ili čika od 55 godina sa abecedom zdravstvenih problema) , uglavnom su bili tik-tok ratnici.. vrlo rijetko su vidjeli prave borbe..
Wagner nešto vrijedi oni su kao SS, to je čak i Strelkov zanimljivo rekao, da je Wagner kao SS, vojska unutar vojske, koja obavlja zadatke unatoč gadnim gubicma..
AssadNaPodmornici wrote: vjerujem i sada su mobilizirali vlastite stručnjake te uz pomoć zapadnih resursa sigurno sastavljaju balističke projektile puno većeg dometa
Dobit će dopuštenje da koriste ATACMS projektile za HIMARS.
Sjedimo se samo koliko su Srbi poludili kad su Zoki i Kortomanović krenuli to spominjati.
https://informer.rs/vesti/politika/248546/video-srpski-odgovor-pretnju-hrvatske-rusko-oruzje-donece-ravnotezu-balkanu
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:Kadirov opremio 3 BTGa za rat ...
Kadyrov ima Tik-tok brigade za tik-tok ratovanje.
Wagnerovci imaju ideologiju slično Azovu, Valhalla i to
2018-04-10
zanimljivo ovaj jedan srpski forum, sada su se konačno otrijeznili, pa ne postaju sranja kao ringo, (kojemu je ban na ovoj temi) --idemo malo copy paste
.---------------------------------
Koliko god da smo se mi zezali sa onom bežanijom iz Avganistana, ozbiljne glave sede na mestima planera na Zapadu. Gledajte samo šta su uradili. Ne samo da su odlično sve isplanirali, organizovali i na kraju izvode na terenu, nego su stavili Rusiju pred dva izbora a ne zna se koji je gori.
Prvi je da ostave ovako kako jeste, i dožive totalnu katastrofu. Neka se niko ne zavarava, ugrožen je sam Donbas, kao i Mariupolj i na kraju Krim. Čini se kao da ruske vojske nigde nema i da su sve snage milicije, kao i DNR i LNR.
Drugi je da Rusi podignu ulog. Objave rat, proglase mobilizaciju, i generalno igru podignu na viši nivo. U tom slučaju će običan Rus da oseti rat mnogo više nego sada, što može dovesti do trzavica unutar same zemlje, a možda i smene vlasti što im je svakako cilj.
Takođe, nije preterivanje ako se kaže da budućnost Rusije upravo visi o koncu. Proterivanje iz Ukrajine od Rusije više ne bi činio ni regionalnu silu i samo bi je nuklaerke čuvale. Sa druge strane bi imali Ukrajinu sa opremljenom, iskusnom i moćnom vojskom koja bi jačala iz godine u godinu. Naravno, iluzorno je govoriti da je Ukrajina više nezavisna država. On je u potpunosti u vlasti Zapada i Zapad, pre svega Amerika će se pitati i gde će se semafor staviti, a kamoli nešto drugo.
Ako nešto smesta ne promene, Rusi ne samo da neće odbraniti svoj narod, nego će sebe odvesti u propast zajedno sa tim narodom koji će bežati glavom bez obzira, ostavljajući Ukrima etnički čistu državu. Zvuči poznato?
----------------------
Ako je krenulo gadjanje elektro ,saobracajne i ostale infrastrukture eto razloga vise da Rusi angazuju jos snaga jer ce sad i oni kolebljivi Ukrajinci imati razloga da zapnu i uzmu oruzije ...
--------------------------------------------------
Realno postavljanje stvari nije defetizam. Situacija je takva kakva je. Za rusku operaciju odnosno ono što smo mislili da je cilj situacija je trenutno dosta loša, ako su tačne i tvrdnje Strelkova. Isto tako ti koji su defetisti sada prasnuće u egzaltaciju ako se promene okolnosti.
To je normalno za sve narode.
-----------------------------------------------------------
Gledam twitter i ne vidim Gonzala, Truha mrači, ugasilo im struju…
Ovo će neminovno izazvati ukrajinsku odmazdu po ruskoj teritoriji.
Eskalacija …,
......................................................................
Ljudi u tri dana izgube 2000km2, masu tehnike, ostave civile iza sebe, a oni civili koji su krenuli na vrijeme čekaju na granici 2 sata.
Od oružja Rusija je gotovo sve što ima u arsenalu upotrijebila u Ukrajini. Da apsurd bude veći, Ukrajinci su po primjerak od svega i zarobili i to netaknuto, uključujući u TOS i T-90 proryv i panstir s1 i još masu toga...
I onda sam defetist.
A ova priča da će Rusi dobiti ovo sigurno.... eh, šta da ti kažem...
P:S moj dodatak --- 8000km2 :D.
----------------------------------
Barem se nadam da ce deo forumasa prestati da omalozava Arape i drugu nesvrstanu bracu, tj njihovo ratnicko umece. Pokazali su da nisu nista losiji ratnici od Rusa. A mi da se manemo vise tih amfibijskih madjijanja. Sto jaci motor na Lazare i modernizovane M80, sa sto vise dodatnog oklopa. Makar mu brzina spala na 30 km/h. U Izrael po spajkove, u Carigrad po dronove. U Francusku po elektroniku.
---------------------------------------------
.---------------------------------
Koliko god da smo se mi zezali sa onom bežanijom iz Avganistana, ozbiljne glave sede na mestima planera na Zapadu. Gledajte samo šta su uradili. Ne samo da su odlično sve isplanirali, organizovali i na kraju izvode na terenu, nego su stavili Rusiju pred dva izbora a ne zna se koji je gori.
Prvi je da ostave ovako kako jeste, i dožive totalnu katastrofu. Neka se niko ne zavarava, ugrožen je sam Donbas, kao i Mariupolj i na kraju Krim. Čini se kao da ruske vojske nigde nema i da su sve snage milicije, kao i DNR i LNR.
Drugi je da Rusi podignu ulog. Objave rat, proglase mobilizaciju, i generalno igru podignu na viši nivo. U tom slučaju će običan Rus da oseti rat mnogo više nego sada, što može dovesti do trzavica unutar same zemlje, a možda i smene vlasti što im je svakako cilj.
Takođe, nije preterivanje ako se kaže da budućnost Rusije upravo visi o koncu. Proterivanje iz Ukrajine od Rusije više ne bi činio ni regionalnu silu i samo bi je nuklaerke čuvale. Sa druge strane bi imali Ukrajinu sa opremljenom, iskusnom i moćnom vojskom koja bi jačala iz godine u godinu. Naravno, iluzorno je govoriti da je Ukrajina više nezavisna država. On je u potpunosti u vlasti Zapada i Zapad, pre svega Amerika će se pitati i gde će se semafor staviti, a kamoli nešto drugo.
Ako nešto smesta ne promene, Rusi ne samo da neće odbraniti svoj narod, nego će sebe odvesti u propast zajedno sa tim narodom koji će bežati glavom bez obzira, ostavljajući Ukrima etnički čistu državu. Zvuči poznato?
----------------------
Ako je krenulo gadjanje elektro ,saobracajne i ostale infrastrukture eto razloga vise da Rusi angazuju jos snaga jer ce sad i oni kolebljivi Ukrajinci imati razloga da zapnu i uzmu oruzije ...
--------------------------------------------------
Realno postavljanje stvari nije defetizam. Situacija je takva kakva je. Za rusku operaciju odnosno ono što smo mislili da je cilj situacija je trenutno dosta loša, ako su tačne i tvrdnje Strelkova. Isto tako ti koji su defetisti sada prasnuće u egzaltaciju ako se promene okolnosti.
To je normalno za sve narode.
-----------------------------------------------------------
Gledam twitter i ne vidim Gonzala, Truha mrači, ugasilo im struju…
Ovo će neminovno izazvati ukrajinsku odmazdu po ruskoj teritoriji.
Eskalacija …,
......................................................................
Ljudi u tri dana izgube 2000km2, masu tehnike, ostave civile iza sebe, a oni civili koji su krenuli na vrijeme čekaju na granici 2 sata.
Od oružja Rusija je gotovo sve što ima u arsenalu upotrijebila u Ukrajini. Da apsurd bude veći, Ukrajinci su po primjerak od svega i zarobili i to netaknuto, uključujući u TOS i T-90 proryv i panstir s1 i još masu toga...
I onda sam defetist.
A ova priča da će Rusi dobiti ovo sigurno.... eh, šta da ti kažem...
P:S moj dodatak --- 8000km2 :D.
----------------------------------
Barem se nadam da ce deo forumasa prestati da omalozava Arape i drugu nesvrstanu bracu, tj njihovo ratnicko umece. Pokazali su da nisu nista losiji ratnici od Rusa. A mi da se manemo vise tih amfibijskih madjijanja. Sto jaci motor na Lazare i modernizovane M80, sa sto vise dodatnog oklopa. Makar mu brzina spala na 30 km/h. U Izrael po spajkove, u Carigrad po dronove. U Francusku po elektroniku.
---------------------------------------------
daj joda ne benavi. wagner su čisti plaćenici.AssadNaPodmornici wrote:Wagner nešto vrijedi oni su kao SS, to je čak i Strelkov zanimljivo rekao, da je Wagner kao SS, vojska unutar vojske, koja obavlja zadatke unatoč gadnim gubicma..
moj frend je wardog. sreli su se u siriji.
nisu se pobili jer bi bilo žrtava na obje strane, a njima to nije u interesu.
malo su pojeli, popili i svaki na svoju stranu.
ali frend nema neko mišljenje o njima. relativno loše naouružani, pretežno ruskim naoružanjem. relativno slabo opremljeni.
sve te ruske priče su samo to, kao što vidimo.
u direktnom sukobu amerike i rusije.
rusija bi nestala.
nebitno da li se radi o konvecionalnom ili nuklearnom ratu.
velike šanse da bi u nuklernom sukobu 75% u startu bilo aktivirano nad ruskim teritorijem.
gdje je rusima prvi taktički cilj u europi?
a gdje je nato-u u rusiji.
nuklearna eskadrila je u poljskoj i za 10 minuta može raketirati moskvu.
prvi i najbliži cilj na nato je u turskoj.
2014-12-30
jebote, kak ti možeš lupetat, to je čudo....veber wrote:
velike šanse da bi u nuklernom sukobu 75% u startu bilo aktivirano nad ruskim teritorijem.
gdje je rusima prvi taktički cilj u europi?
a gdje je nato-u u rusiji.
nuklearna eskadrila je u poljskoj i za 10 minuta može raketirati moskvu.
prvi i najbliži cilj na nato je u turskoj.
pokerjocker- Posts : 899
2017-09-13
inače ako nekoga zanimaju videa o gubicima RU snaga u ovoj ofanzivi UKR vojske
https://twitter.com/Rebel44CZ ovaj profil radi za Oryx , dakle ovdje su video/photo snimke samo autentičnih gubitaka. Naravno da to je samo djelić onoga što su Rusi izgubili
ali gubici su masivni. doslovno se radi već o +200 komada teškog oružja(uskoro će neki spisak) - uništeno , zarobljeno (najviše čak i zarobljeno što je najgore - hrpa toga je oštećena ali UKR će to popraviti u roku keks).
dakle radi se o hrpi tenkova, oklopnih vozila, kamiona, zatim topova, zatim samohodnih haubica(na tom području Ukraina je čak i sustigla Rusiju) , čak ima nešto i protuzračnih sustava, i onda hrpa oružja za pješadiju, jedan novi Orlan10 dron(a Rusi ove imaju na kapaljku i vrijede im kao suho zlato), te više skladišta streljiva, granata , te čak i dosta 152mm i 122mm granata onoga čega Ukraincima kritično fali
mislim da su UKR zarobili tehnike(kada i poprave dosta toga) , koliko ima za opremiti jednu mehaniziranu brigadu hahaha.
pazi samo na jednom videu se nalazi
10 T-80 tenkova(kvalitetni tenkovi bili su elita sovjetskih tenkovskih armija, čuvani za prvi frontalni napad)
2 komadna vozila
1 čistač mina
1 vozilo za izvlačenje
1 bmp2 (oklopno vozilo). samo na jednom videu.
samo to vrijedi na jednom videu 200 -250 milijuna kn tehnike :D
....................
Rusija godišnje može proizvesti evo gledam na ovom linku cca 650 tenkova i oklopnih vozila, .. ovdje su popušili u ovih par dana četvrtinu/petinu godišnje proizvodnje..
S obzirom da su UKR gubici u tehnici ovdje bili popriično minimalni, to će olakšati im logistiku i pripremu za iduće napade.
Ukraincima sada najviše trebaju HUMWEE vozila, ameri šalju +100 injak, ja bih rekao da se ukrainci žale često na nedostatak artiljerije pa treba slati 155mm i 105 mm haubice, SPGove dugog dometa, te streljivo za HIMARS sustave.. ukr ih sada da ne googlam ima između 20-30komada , očito da je to sasvim dovoljno za dominiranje frontom. Da dronovi i dronovi.
u svakom slučaju Ukrainci su sa dosta ograničenim resursima realno nanjeli Rusima gadne gubitke, jer gledam ovdje količinu zarobljene i uništene tehnike, računaj da je dobar dio Rusa uspio i uteći sa teškim oružjem, to znači da su ovdje Rusi imali ogromne količine teškog oružja, dakle mogli su se bez problema mlatiti sa Ukraincima, ali su se dali u panični bijeg, često bi ostavili teško oružje iza sebe
https://twitter.com/Rebel44CZ ovaj profil radi za Oryx , dakle ovdje su video/photo snimke samo autentičnih gubitaka. Naravno da to je samo djelić onoga što su Rusi izgubili
ali gubici su masivni. doslovno se radi već o +200 komada teškog oružja(uskoro će neki spisak) - uništeno , zarobljeno (najviše čak i zarobljeno što je najgore - hrpa toga je oštećena ali UKR će to popraviti u roku keks).
dakle radi se o hrpi tenkova, oklopnih vozila, kamiona, zatim topova, zatim samohodnih haubica(na tom području Ukraina je čak i sustigla Rusiju) , čak ima nešto i protuzračnih sustava, i onda hrpa oružja za pješadiju, jedan novi Orlan10 dron(a Rusi ove imaju na kapaljku i vrijede im kao suho zlato), te više skladišta streljiva, granata , te čak i dosta 152mm i 122mm granata onoga čega Ukraincima kritično fali
mislim da su UKR zarobili tehnike(kada i poprave dosta toga) , koliko ima za opremiti jednu mehaniziranu brigadu hahaha.
pazi samo na jednom videu se nalazi
10 T-80 tenkova(kvalitetni tenkovi bili su elita sovjetskih tenkovskih armija, čuvani za prvi frontalni napad)
2 komadna vozila
1 čistač mina
1 vozilo za izvlačenje
1 bmp2 (oklopno vozilo). samo na jednom videu.
samo to vrijedi na jednom videu 200 -250 milijuna kn tehnike :D
....................
Rusija godišnje može proizvesti evo gledam na ovom linku cca 650 tenkova i oklopnih vozila, .. ovdje su popušili u ovih par dana četvrtinu/petinu godišnje proizvodnje..
S obzirom da su UKR gubici u tehnici ovdje bili popriično minimalni, to će olakšati im logistiku i pripremu za iduće napade.
Ukraincima sada najviše trebaju HUMWEE vozila, ameri šalju +100 injak, ja bih rekao da se ukrainci žale često na nedostatak artiljerije pa treba slati 155mm i 105 mm haubice, SPGove dugog dometa, te streljivo za HIMARS sustave.. ukr ih sada da ne googlam ima između 20-30komada , očito da je to sasvim dovoljno za dominiranje frontom. Da dronovi i dronovi.
u svakom slučaju Ukrainci su sa dosta ograničenim resursima realno nanjeli Rusima gadne gubitke, jer gledam ovdje količinu zarobljene i uništene tehnike, računaj da je dobar dio Rusa uspio i uteći sa teškim oružjem, to znači da su ovdje Rusi imali ogromne količine teškog oružja, dakle mogli su se bez problema mlatiti sa Ukraincima, ali su se dali u panični bijeg, često bi ostavili teško oružje iza sebe
Evo Oryx je dodao Ruske gubitke za danas8što je stigao obraditi)
Ovo je samo za 11 .09 i vjerojatno nije sve, vjerojatno će slike još dolaziti.. 102 komada teškog oružja
dakle ono što je samo "capture" ili zarobljeno..
23 tenkova, +30 oklopnih vozila, 3 samohodne moderne haubice, kamioni, zapovjedna vozila, PZO sustavi, oraln10 dron..
Jučer 70 komada teške tehnike
https://twitter.com/Rebel44CZ/status/1568717017938526216
samo "zarobljeno".. (bez uništenih).. 8 tenkova, 20ak oklopnih vozila, čak 5 samohodnih haubica i 4 grad sustava..
te naravno ostala tehnika
gubici prekjučer 43 komada teške tehnike - zarobljeno uništeno
https://twitter.com/Rebel44CZ/status/1568364334665068546
idemo ono što su zarobili..
8 zarobljenih tenkova, 11 oklopnih vozila, opet 2 samohodne haubice, te naravno kamioni, PZO sustavi, topovi..
evo za 8.09 45 komada teške tehnike
https://twitter.com/Rebel44CZ/status/1567990273803698176
ima uništenih tenkova(nema zarobljenih) -- od zarobljenog, 15 komada oklopnih vozila i IFV tipa BTR82
2 samohodne artiljerije i 2 oštećena grad sustava..
evo za 7.09 -- 76 komada teške tehnike
https://twitter.com/Rebel44CZ/status/1567622172444590087
----uglavnom je uništeno--- gotovo sve(to je prvi dan kada su se rusi još i borili)
međutim i tu ima zarobljeno 6 tenkova, 11 okolpnih vozila, 2 grad sustava, 1 samohodna haubica, te ostala artiljerija, PZO, kamioni, zapovjedna vozila..
----------
Ruski gubici zadnjih 5 dana konačno +330 komada teške tehnike(99% Harivska protuofenziva) !!!! od čega je zarobljeno
----------------
45 tenkova!
88 oklopnih vozila ili IFV
10 samohodnih haubica
nekoliko grad sustava---
kamione, komandia vozila, PZO sustave, topove..
---skoro da mogu opremiti jednu mehaniziranu brigadu :D
.-----------------
evo potrošio sam 45 minuta da vam zbrojim Rusku štetu i povlačenje .. ima možda koja greška, i imajte na umu da ovo vjerojatno nije prvo niti konačna brojka, drugo realna brojka je vjerojatno i još veća jer neće sve uništeno pa čak i zarobljeno biti uslikano..
Ovo je samo za 11 .09 i vjerojatno nije sve, vjerojatno će slike još dolaziti.. 102 komada teškog oružja
dakle ono što je samo "capture" ili zarobljeno..
23 tenkova, +30 oklopnih vozila, 3 samohodne moderne haubice, kamioni, zapovjedna vozila, PZO sustavi, oraln10 dron..
Jučer 70 komada teške tehnike
https://twitter.com/Rebel44CZ/status/1568717017938526216
samo "zarobljeno".. (bez uništenih).. 8 tenkova, 20ak oklopnih vozila, čak 5 samohodnih haubica i 4 grad sustava..
te naravno ostala tehnika
gubici prekjučer 43 komada teške tehnike - zarobljeno uništeno
https://twitter.com/Rebel44CZ/status/1568364334665068546
idemo ono što su zarobili..
8 zarobljenih tenkova, 11 oklopnih vozila, opet 2 samohodne haubice, te naravno kamioni, PZO sustavi, topovi..
evo za 8.09 45 komada teške tehnike
ima uništenih tenkova(nema zarobljenih) -- od zarobljenog, 15 komada oklopnih vozila i IFV tipa BTR82
2 samohodne artiljerije i 2 oštećena grad sustava..
evo za 7.09 -- 76 komada teške tehnike
https://twitter.com/Rebel44CZ/status/1567622172444590087
----uglavnom je uništeno--- gotovo sve(to je prvi dan kada su se rusi još i borili)
međutim i tu ima zarobljeno 6 tenkova, 11 okolpnih vozila, 2 grad sustava, 1 samohodna haubica, te ostala artiljerija, PZO, kamioni, zapovjedna vozila..
----------
Ruski gubici zadnjih 5 dana konačno +330 komada teške tehnike(99% Harivska protuofenziva) !!!! od čega je zarobljeno
----------------
45 tenkova!
88 oklopnih vozila ili IFV
10 samohodnih haubica
nekoliko grad sustava---
kamione, komandia vozila, PZO sustave, topove..
---skoro da mogu opremiti jednu mehaniziranu brigadu :D
.-----------------
evo potrošio sam 45 minuta da vam zbrojim Rusku štetu i povlačenje .. ima možda koja greška, i imajte na umu da ovo vjerojatno nije prvo niti konačna brojka, drugo realna brojka je vjerojatno i još veća jer neće sve uništeno pa čak i zarobljeno biti uslikano..
Last edited by AssadNaPodmornici on 12/9/2022, 00:20; edited 1 time in total
Šandor Winnetou likes this post
AssadNaPodmornici wrote:
Vise manje ovo je dobar dio onoga što su imali u onom smjeru prema Kupjansku. Nevjerojatno s obzirom na važnost ove fronte.
Zar su očekivali da ukrajinski i zapadni obavještajci ne primjete kako su bez ozbiljnih snaga za obranu?
Oko Izjuma i sjeverno od Harkiva su imali ozbiljnije snage i to su uspjeli izvući.
2018-04-10
This Russian TV talk show offers a fascinating peak into the state of mind of Russian elites. And no, Putin is not so safe any more. https://t.co/53sQCjjCCM
— Luis Garicano :flag_eu::flag_ua: (@lugaricano) September 11, 2022
2018-04-10
pogledaj količinu koju je RUsija izgubila (za sada realni broj je dosta veći).. +330 komada teške tehnike.. računaj da su možda još toliko izvukli.. znači taj teritorij od 8000km2 je branilo nekoliko puta više teškog oružja nego što ima danas Hrvatska vojska, dakle imali su se sa čime tući..Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:
Vise manje ovo je dobar dio onoga što su imali u onom smjeru prema Kupjansku. Nevjerojatno s obzirom na važnost ove fronte.
Zar su očekivali da ukrajinski i zapadni obavještajci ne primjete kako su bez ozbiljnih snaga za obranu?
Oko Izjuma i sjeverno od Harkiva su imali ozbiljnije snage i to su uspjeli izvući.
pogledati cu taj video iz kreveta.. gasim laptop..
AssadNaPodmornici wrote:pogledaj količinu koju je RUsija izgubila (za sada realni broj je dosta veći).. +330 komada teške tehnike.. računaj da su možda još toliko izvukli.. znači taj teritorij od 8000km2 je branilo nekoliko puta više teškog oružja nego što ima danas Hrvatska vojska, dakle imali su se sa čime tući..Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:
pogledati cu taj video iz kreveta.. gasim laptop..
Jer im je sve zasnovano na teškom oružju, sa čime pokušavaju nadomjestiti nedostatke u ljudstvu.
Branili su kao SAA, dakle selo. 3-4 tenka, par komada topništva i nešto rosgvardije i rezervista. Bez utvrđenja, bez dobrog ukopavanja, bez prave fronte. Istovremeno lokalni zapovjednici bez ikakve incijative.
2018-04-10
Ima li novih vijesti, nesto nema upisa danas.
Uzgred, ovaj petrovic je legenda, strava!
Uzgred, ovaj petrovic je legenda, strava!
dijagram-
2015-08-09
Nadam se da rusoljupci iz donecko-luhanskog dijela ukrajine imaju status kakav zasluzuju u majcici rusiji.
Puska, u RAP-u BK , kora kruva i u rovove:)
Vjerujem da su konacno presretni sto mogu ginuti za ruske interese.
dijagram-
2015-08-09
ove pobunjene ruske budaletine su primili lakše putinovu kurčinu nego što udovica prima sućut.dijagram wrote:Nadam se da rusoljupci iz donecko-luhanskog dijela ukrajine imaju status kakav zasluzuju u majcici rusiji.
[size=46]"Complete collapse": Putin canceled the meeting with generals after the largest defeat of the army since the beginning of the war[/size]
https://www.moscowtimes.ru/2022/09/11/polnii-krah-putin-otmenil-soveschanie-s-generalami-posle-krupneishego-porazheniya-armii-s-nachala-voini-a24146
Vladimir Putin, who has changed command twice since the beginning of the war in Ukraine, no longer wants to see his generals.
The President postponed meetings in Sochi with the leadership of the Ministry of Defense after the army in Kharkiv region suffered the largest defeat since the beginning of the war.
During the week, the Armed Forces of Ukraine managed to reconquer 3 thousand square kilometers, Valery Zaluzhny, Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine, said on Sunday. After the breakthrough of the front, the Russian army left the territory in a matter of days, which with thousands of victims captured for about three months.
Following Balakleya, Kupyansk and Izyum were left, where the occupation administration of Kharkiv region and the headquarters of the group advancing on Donbass from the north were located. The Russian Ministry of Defense on Saturday called what was happening "distractions" and planned withdrawals of troops.
But this hardly suits President Vladimir Putin. He postponed meetings with the leadership of the defense department and representatives of the military-industrial complex - these meetings are "shifting to the right" in the schedule of the head of state, his spokesman Dmitry Peskov said.
"As a special military operation develops, some experience is gained to be discussed," he said, adding that meetings are necessary. Peskov did not name the new term (quotes from RIA Novosti).
The retreat of the Russian army from Izyum and Kupyansk is a "complete collapse," says Phillips O'Brien, professor of strategic studies at St. Andrews University in Scotland.
[size=16]"For the battle for Donbass, more troops were probably deployed there than anywhere else, and now they seem to be unable to keep anything there," O'Brien explains.
Due to the army fiasco, referendums on the annexation of the occupied territories of Ukraine have again been postponed indefinitely, Medusa reports, citing sources close to the presidential administration.
Initially scheduled for May, then postponed to September, then postponed to November, referendums are put "on the stop," said one of the interlocutors of the publication.
According to another, political technologists sent to Kharkiv and Zaporozhye regions to prepare the voting received an "order to go home," says a Medusa source. In the Kherson region, Russian political strategists who were preparing a referendum remain.
After a successful counterattack, Ukrainians will now have "their own problems with logistics: they will need to supply all the units now scattered throughout the territory" occupied during the offensive in the Kharkiv region, says O'Brien. "But the Russians will have problems stabilizing the front line," he continues. "So for some time the situation will be chaotic until a new front line begins to emerge."
[/size]
2018-04-10
Dobro, putko se malo ljuti, al ima pravo na to, jel, onaj tko gubi.
dijagram-
2015-08-09
Rusi danas sa S-400 nad Krimom srušili svoj Su-34, pao i Su-25 odmah pri polijetanju.
2018-04-10
panika jebiga a transponderi im očito štekaju ako uopće rade čim su svog spičili.Hektorović wrote:Rusi danas sa S-400 nad Krimom srušili svoj Su-34, pao i Su-25 odmah pri polijetanju.
Onaj drugi video gdje avion pada pri poljetanju tu pilot nije stigao reći ni Bože pomozi a već je otreso o zemlju.
Page 48 of 50 • 1 ... 25 ... 47, 48, 49, 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 48 of 50