ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 4 of 50 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hartmann Wed 13 Jul - 19:35

Rusija nije krenula u sve ovo niti sa jednim postotkom svojih resursa..Pametnima dovoljno..

Hartmann

2021-01-04

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Hartmann Wed 13 Jul - 19:56

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 Photo_17

2021-01-04

Back to top Go down

Post by Hartmann Wed 13 Jul - 20:02

Treba imati na umu,da je ruska taktika vrlo pogubna za ukrajinsko ljudstvo.Uglavnom se radi u odsjecanju odredjenih zona,gdje se onda u okruzenju nadje,vise tisuca ljudi.U Mariopolu,je u industrijskoj zoni Azovstal,okruzeno bilo oko 8000 vojnika ukrajinske vojske,od toga oko 2500 placenika,koji su uglavnom zarobljeni i odvedeni u Rusiju.Postoje i kirurski napadi gdje su unistene vrlo bitne logisticke baze,gdje je dolazzilo americko oruzje.Dokaz tome,je cinjenica i izjava Volodimira Zelenskog,da mu treba sve vise oruzja i municije.U konfliktu je i izjava o milijun ukrajinskig vojnika,a onda vijest da se i zene obucavaju za borbu..

2021-01-04

Back to top Go down

Post by Hartmann Wed 13 Jul - 20:14

Poceo je i sverc sa doniranim oruzjem Ukrajini...stari jarac je to nazvao Oportunity chance :^0 :^0 :^0

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 Photo_18

🇺🇦 Javelins continue to be traded on the darknet for $30,000 each.  They promise delivery throughout Europe in barrels of engine oil after making a deposit.

2021-01-04

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Wed 13 Jul - 20:16

Hartmann wrote:Treba imati na umu,da je ruska taktika vrlo pogubna za ukrajinsko ljudstvo.Uglavnom se radi u odsjecanju odredjenih zona,gdje se onda u okruzenju nadje,vise tisuca ljudi.U Mariopolu,je u industrijskoj zoni Azovstal,okruzeno bilo oko 8000 vojnika ukrajinske vojske,od toga oko 2500 placenika,koji su uglavnom zarobljeni i odvedeni u Rusiju.Postoje i kirurski napadi gdje su unistene vrlo bitne logisticke baze,gdje je dolazzilo americko oruzje.Dokaz tome,je cinjenica i izjava Volodimira Zelenskog,da mu treba sve vise oruzja i municije.U konfliktu je i izjava o milijun ukrajinskig vojnika,a onda vijest da se i zene obucavaju za borbu..

Nigdje nije bilo okruženja UKR snaga, svugdje su se ovi povukli uz minimalne gubitke - osim Mariopolu gdje su namjerno ostali se boriti do kraja. 
Napokon je netko normalan i napisao da je bilo cca 8000 vojnika(na wiki piše između 4000 i 8000 , vjerojatno oko 6000), ti su asevi namjerno dopustili da budu okruženi iz par razloga. 

Na ostalim lokacijama svugdje su se Ukrainci izvukli iz svega. Znam da se pričalo po internetu o desecima kotlova gdje će zarobiti cijele brigade, a ono ništa.. UKR vojska se svugdje izvukla.  Zadnje tri lokacije, Zolote, Sjeverno Donjec i Lisičnjask.. a i prije je bilo par lokacija. Tu se i Strelkov "razočarao" kaže da Rusija bez totalne mobilizacije, nema resursa da Ukraincima zada odlučujući poraz, da osvoje neki grad uz gomile gubitaka na obje strane, i da se svaki put UKR glavnina vojske izvuče. On to zove "taktička pobjeda strateški poraz".

Naravno da je uništeno dio oružja sigurno što Zapad je slao Ukraincima , međutim da je uništeno baš sve oružje, rat bi davno bio gotov. Kako vidimo Ukrainski helikopteri lete svaki dan, protuzračna obrana djeluje, haubice rokaju NATO granate, a HIMARS sustavi gađaju duboko u rusku posadinu. 

E da, dapače Ukrainci znaju da ih Rusi mogu pogoditi na svakoj točki u državi, pa stoga cijela njihova doktrina još u nazad nekoliko godina je bila da vojska koliko je moguće rasprši resurse, na više lokacija, sakriva ih, paze puno bolje da na "špijune" koji se motaju okolo i snimaju UKR lokacije i šalju ih Rusima preko telegrama ili čega već. 

sa druge strane Rusi uopće nemaju takav pristup problemu, i zato im se desila ova katastrofa zadnja dva tjedna, do sada su Ukrainci znali nešto pogoditi Točkama i Smerčevima , međutim štedjeli su to streljivo(jer ga nemaju neograničeno niti ga mogu nabaviti) , međutim od kada su došli HIMARS sustavi, pogođeno je plus 40 lokacija Ruske vojske i logistike, čak i Ruski blogeri i analitičari su zgroženi Ruskim centraliziranim pristupom logistici.. Jednostavno ih uhvatilo spuštenih gaća i zbog UKR preciznih udara (najviše HIMARS sustavima a malo točkama i smerčevima), Rusko granatiranje na cijeloj fronti je smanjeno za nekoliko puta... da uništeno je nekoliko koncetracija protuzračne obrane - to govore i sami Rusi, znamo za jednu koncetraciju u Hersonu i jednu u Luganjsku . 

Tako da mislim da je rat ušao u "li-la" fazu, ako bi Ukrainci nastavili ovako da ih prže i da im ne dozvole da uspostave novu logistiku gdje će opet na Ukraince bacati 50 000 granata dnevno.. a onda jebiga..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Wed 13 Jul - 20:18

Hartmann wrote:Poceo je i sverc sa doniranim oruzjem Ukrajini...stari jarac je to nazvao Oportunity chance :^0 :^0 :^0

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 Photo_18

🇺🇦 Javelins continue to be traded on the darknet for $30,000 each.  They promise delivery throughout Europe in barrels of engine oil after making a deposit.
Šverca imaš u svakom ratu. Nazi Njemačka, Crvena Armija, Zapadne armije bilo je tu brutalnog šverca. kod nas da ne govorimo. 
Javelina je na tisuće tamo, a da ne govorim da su i Rusi zarobili na desetke komada, (tako da je ovo prije Ruska obavještajna podvala sa zarobljenim javelinima) nego šverc(kojeg će biti svakako kao i svakom ratu i prije i u budućnosti)

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou Wed 13 Jul - 20:59

Hartmann wrote:Rusija nije krenula u sve ovo niti sa jednim postotkom svojih resursa..Pametnima dovoljno..
sveto navijanje je jedno a pisanje gluposti nešto sasvim drugo

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Hektorović Wed 13 Jul - 22:44

Kijev prekinuo veze sa Sj. Korejom zbog priznanja odcijepljenih pokrajina
Službeni Kijev prekinuo je odnose sa Sjevernom Korejom pošto je ranije ta zemlja priznala neovisnost dviju odcijepljenih ukrajinskih "narodnih republika"  Donjeck i Luhansk. Tim potezom Sjeverna Koreja je tek treća zemlja nakon Rusije i Sirije koja je priznala dva odcijepljena entiteta, Donjecku (DPR) i Luhansku narodnu republiku (LPR), u ukrajinskoj regiji Donbasu.
"Smatramo ovu odluku pokušajem Pjongjanga da umanji suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine", objavilo je ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine na svojoj mrežnoj stranici. 
Čelnik DPR-a Denis Pušilin je u postu na Telegramu napisao kako se nada "plodonosnoj suradnji" i povećanju trgovine sa Sjevernom Korejom, izoliranom državom s nuklearnim oružjem koja je udaljena više od 6500 kilometara.
Veleposlanstvo Sjeverne Koreje u Moskvi potvrdilo je u srijedu da je ta zemlja priznala neovisnost obaju entiteta, kasnije je izvijestila ruska novinska agencija TASS. Rusija, koja podupire regije od 2014., priznala ih je uoči svoje invazije na Ukrajinu u potezu koji su Kijev i Zapad osudili kao nezakonit.
Svoju odluku o pokretanju rata, koji nazivaju "posebnom vojnom operacijom", opravdala je time što štiti od "genocida" govornike ruskog jezika koji ondje žive.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 14 Jul - 13:47

• 732nd Vinnytsia Repair Plant (Vinnytsia)

• Vinnytsia Aviation Factory "ViAZ" (Vinnytsia)

• 45th Experimental Mechanical Factory (Vinnytsia)

https://en.wikipedia.org/wiki/Ukroboronprom

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 220714057.7_xxl

Vinica se nalazi oko 200 km (125 milja) jugozapadno od ukrajinskog glavnog grada Kijeva i daleko je od glavnih linija fronta u istočnoj i južnoj Ukrajini.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 220714057.1_xl

Tri ruske rakete pale su u četvrtak u središnjem ukrajinskom gradu Vinica (Vinnytsia), ubivši 12 ljudi, uključujući jedno dijete i ranivši 25, psaopćila je Državna hitna služba.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by crvenkasti Thu 14 Jul - 14:27

RayMabus wrote:
  • 732nd Vinnytsia Repair Plant (Vinnytsia)

• Vinnytsia Aviation Factory "ViAZ" (Vinnytsia)

• 45th Experimental Mechanical Factory (Vinnytsia)

https://en.wikipedia.org/wiki/Ukroboronprom

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 220714057.7_xxl

Vinica se nalazi oko 200 km (125 milja) jugozapadno od ukrajinskog glavnog grada Kijeva i daleko je od glavnih linija fronta u istočnoj i južnoj Ukrajini.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 220714057.1_xl

Tri ruske rakete pale su u četvrtak u središnjem ukrajinskom gradu Vinica (Vinnytsia), ubivši 12 ljudi, uključujući jedno dijete i ranivši 25, psaopćila je Državna hitna služba.

Pogodili su im zapovjedništvo ratnog zrakoplovstva.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 14 Jul - 14:38

Ne znam šta su pogodili al vidiš Mig 21 u bojama ukrajinske zastave izložen na trgu i stavio sam vojnu industriju Ukrajine i šta se tu nalazi u toj Vinciji tako da su to gađali s te tri rakete ili nešto od toga troje svakako jer je tu taj Mig 21 izložen.

Uglavnom to su im gađali al to je neki trg i ima sad kažu već 20 mrtvih a to su pogodili neki uži gradski centar tako da ima puno mrtvih prolaznika itd, jedna žena s diteton od godinu dana u kolicima isto smrtno stradala itd.

Vruće mi je tako da mi se ne da to sad pratit toliko al eto stavija san podatke pa sami malo dođite do zaključka i podataka. Možete malo i sami neke stvari zaključivat a ne da uvik moran ja sve crtat.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 14 Jul - 15:57

Za crvenkog koji misli da su gađali neki vojni cilj. 
Evo slike šta su gađali. Doslovno glavni centralni trg. Koji ima spomenik od aviona pa onda "tu je zapovjedništvo UKR vojske".. možeš misliti kako bi ovi zapovjedništvo stavljali u centru grada na "izvolite" a ne zakopat se negdje u karpatima.. 

I naravno ovi Ukrainci gledaju slike raskomadane djece.. i šta rade? ponašaju se debilno ko Rusi
vijest sa indexa---
---

Prije 22 minute
Rusi: Ukrajina je pogodila autobusni kolodvor u centru Donjecka, ima mrtvih
Ruska novinska agencija RIA tvrdi da su ukrajinske oružane snage pogodile autobusnu stanicu u centru Donjecka i da ima mrtvih. 
Prema prvim informacijama, navode, ubijeno je dvoje ljudi od kojih je jedan vozač autobusa, a troje je ranjeno. Navode i da se broj mrtvih može povećati.
----

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 14 Jul - 16:14

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 FXoBja2WYAEJWHe

Meta raketnog napada u Vinici bio je Dom oficira, gde se nalazio centar za privremeni smeštaj ekstremista, izjavila je Margarita Simonjan, glavna urednica agencije "Rusija sevodnja" i RT, pozivajući se na Ministarstvo odbrane.
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 Snimok-ekrana-2022-07-14-v-14-59-19

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 1802446120_0:431:2300:1725_1280x0_80_0_0_5cb34c384e52c158aee64b53c48bb978.jpg
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Thu 14 Jul - 16:43

House of Officer's Vinnytsia ( Dom oficira na trgu Pobjede )

Kordinate :

https://www.google.com/maps/@49.2389795,28.4919939,358m/data=!3m1!1e3

Pogled u krug na samom trgu :

Trg Pobjede, kružni pogled

Spomenik u čast Zračnih snaga Ukrajine

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 4 Mig-plane-established-honor-creation-air-military-forces-ukraine-vinnitsa-ukraine-mig-plane-established-242923035
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 14 Jul - 16:52

da i sada su se sjetili to gađati nakon 4 mjeseca rata u sri bijela dana i to kada ljudi šetaju centrom. 

ako već ideš od pretpostavke da bi UKR mogli biti unutra onda gađaš po noći, em nema civila , em ovi svi spavaju pa su na okupu. iako sumnjam da je tko unutra. 

gledao sam još neke snimke Ruskih napada. Pogodili jednu praznu školu, zapravo nisu niti školu nego dvorište, nije sva sreća bilo nikoga u njoj, i Rusi ispalili jednu krstareću raketu, i pazi izgleda da upravljaju sa njom u letu, gledaju šta da pogode i pogodili na kraju ruševnu zgradu koja je bila prazna :/ 

iman osjećaj da zbog nemoći,  njihovi asevi tamo googlaju šta bi se "možda isplatilo gađati" , pa onda ispaljuju rakete, kao "evo izgogla sam da je ovdje bila neka kadetska škola prije 20godina, tko zna možda bude tamo netko u 10 ujutro, aj ispali par kalibar projektila tamo pa šta bude".. pa onda "pogodili smo naciste"

neće ovaj rat dobro završiti

2018-06-14

Back to top Go down

Post by crvenkasti Thu 14 Jul - 17:06

AssadNaPodmornici wrote:ako već ideš od pretpostavke da bi UKR mogli biti unutra onda gađaš po noći, em nema civila , em ovi svi spavaju pa su na okupu. iako sumnjam da je tko unutra. 

A što bi radili po noći u domu oficira?
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by crvenkasti Thu 14 Jul - 17:18

Čini se da Ukrajincima nije više toliko lijepo ratovati dalekometnom oružjem.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 14 Jul - 19:02

Službeni update današnjeg stanja 14.07.2022

osim RU raketnih udara po Ukraincima što im je već za dobro jutro gdje do sada znamo civilne žrtve (Rusi tvrde da ima i vojnih Ukrainci ili dobro skrivaju ili lažu rat je naravno) . Ako sam dobro upratio nije sinoć primjećeno značajno djelovanje HIMARS sustava u odnosu na prijašnje dane. 

Rusi su pokrenuli ofenzive prema novoj liniji obrane Ukrainaca - Sjeversk , Soledar i Bahmut. Prema Ruskim profilima oni su već ušli u gradove , prema UKR profilima svi Ruski napadi su odbijeni. 

Istinu ćemo znati za par dana. Kod Hersona nema nekih promjena. 

Evo snimka jednog Ruskog artiljerijskog udara po Herson frontu navodno po UKR položajima od jučer.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by T. Thu 14 Jul - 22:02

Šta treba čekati par dana za doznati istinu jesu li rusi osvojili neko područje ili nisu?
Rusi, šta sluzbeno objavi konašenkov, uvijek je bila istina...
Ako im neka vijest nije u korist, prešute je...
Ukrajinci lažu od prvog dana...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Eroo Thu 14 Jul - 22:26

T. wrote:Šta treba čekati par dana za doznati istinu jesu li rusi osvojili neko područje ili nisu?
Jok, ovo je s lica mjesta danas.
Svi djelovi koji su već kao okupirani su pod kontrolom ukrajinskog topništva.
Trebaju neki posebni dokazi, pored već prikazanih?
Ti možeš i dalje mislit da se je "šalitra" samo upalila, ali to neće promijeniti činjenice.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by T. Thu 14 Jul - 23:01

Eroo wrote:
T. wrote:Šta treba čekati par dana za doznati istinu jesu li rusi osvojili neko područje ili nisu?
Jok, ovo je s lica mjesta danas.
Svi djelovi koji su već kao okupirani su pod kontrolom ukrajinskog topništva.
Trebaju neki posebni dokazi, pored već prikazanih?
Ti možeš i dalje mislit da se je "šalitra" samo upalila, ali to neće promijeniti činjenice.
Pa i kharkov je pod 'kontrolom' ruskog topništva i raketa a opet nitko normalan ne tvrdi da je pod ruskom kontrolom...
Ako je grad osvojen pješaštvom, pod kontrolom je...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 4 of 50 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 27 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics