DUHOVNOST
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
DUHOVNOST
Da li je zabrana izbora zabrana slobode?
red wolf-
2016-02-10
Re: DUHOVNOST
Izbor je sloboda.
Izbor je zabranjen.
Zabranom izbora nema slobode.
red wolf-
2016-02-10
Kad zabraniš nekome da te tlači onda nije.red wolf wrote:Da li je zabrana izbora zabrana slobode?
Guest- Guest
To se nikad nije dogodilo u povijesti. Zapravo, to je kontraproduktivno. Taj onda isto tlači.cassanowa wrote:Kad zabraniš nekome da te tlači onda nije.red wolf wrote:Da li je zabrana izbora zabrana slobode?
red wolf-
2016-02-10
Dok ne shvatiš da tlačeći drugog tlačiš sebe, nema slobode......Nema ostvarenja sebe......
red wolf-
2016-02-10
Ne. To se uvijek događalo i događat će se. Uvijek postoji netko tko tlači. Povijest je puna takvih primjera.red wolf wrote:To se nikad nije dogodilo u povijesti. Zapravo, to je kontraproduktivno. Taj onda isto tlači.cassanowa wrote:Kad zabraniš nekome da te tlači onda nije.red wolf wrote:Da li je zabrana izbora zabrana slobode?
Guest- Guest
To kaži onome tko tlači drugog.red wolf wrote:Dok ne shvatiš da tlačeći drugog tlačiš sebe, nema slobode......Nema ostvarenja sebe......
Guest- Guest
Yeshua je poučio vas ljude da kad vas opale po desnom obrazu, okrenite mu lijevi. To je sila Ljubavi. Tko tebe kamenom, ti njemu daj kruh. To je sila Ljubavi. On je primio udarce biča zbog toga. Primio je poniženje. Nosio je drvo na koje će biti pribijen. Prihvatio čavle u sebi.cassanowa wrote:To kaži onome tko tlači drugog.red wolf wrote:Dok ne shvatiš da tlačeći drugog tlačiš sebe, nema slobode......Nema ostvarenja sebe......
red wolf-
2016-02-10
Nemoj me tlačit. Ja vjerujem u Stari Zavjet. Oko za oko zub za zub.red wolf wrote:Yeshua je poučio vas ljude da kad vas opale po desnom obrazu, okrenite mu lijevi. To je sila Ljubavi. Tko tebe kamenom, ti njemu daj kruh. To je sila Ljubavi. On je primio udarce biča zbog toga. Primio je poniženje. Nosio je drvo na koje će biti pribijen. Prihvatio čavle u sebi.cassanowa wrote:To kaži onome tko tlači drugog.red wolf wrote:Dok ne shvatiš da tlačeći drugog tlačiš sebe, nema slobode......Nema ostvarenja sebe......
Guest- Guest
Ti si sljedbenik Demijurga. Naravno, neću te tlačit. Jebe mi se za tebe.cassanowa wrote:Nemoj me tlačit. Ja vjerujem u Stari Zavjet. Oko za oko zub za zub.red wolf wrote:Yeshua je poučio vas ljude da kad vas opale po desnom obrazu, okrenite mu lijevi. To je sila Ljubavi. Tko tebe kamenom, ti njemu daj kruh. To je sila Ljubavi. On je primio udarce biča zbog toga. Primio je poniženje. Nosio je drvo na koje će biti pribijen. Prihvatio čavle u sebi.cassanowa wrote:To kaži onome tko tlači drugog.red wolf wrote:Dok ne shvatiš da tlačeći drugog tlačiš sebe, nema slobode......Nema ostvarenja sebe......
red wolf-
2016-02-10
Nisam. Ja sam sljedbenik Isusa Krista, samo sam promijenio njegov odnos prema budalama.red wolf wrote:Ti si sljedbenik Demijurga. Naravno, neću te tlačit. Jebe mi se za tebe.cassanowa wrote:Nemoj me tlačit. Ja vjerujem u Stari Zavjet. Oko za oko zub za zub.red wolf wrote:Yeshua je poučio vas ljude da kad vas opale po desnom obrazu, okrenite mu lijevi. To je sila Ljubavi. Tko tebe kamenom, ti njemu daj kruh. To je sila Ljubavi. On je primio udarce biča zbog toga. Primio je poniženje. Nosio je drvo na koje će biti pribijen. Prihvatio čavle u sebi.cassanowa wrote:To kaži onome tko tlači drugog.red wolf wrote:Dok ne shvatiš da tlačeći drugog tlačiš sebe, nema slobode......Nema ostvarenja sebe......
Guest- Guest
Njega je Yeshua nazvao Ocem laži. I ti njega slijediš.cassanowa wrote:Nisam. Ja sam sljedbenik Isusa Krista, samo sam promijenio njegov odnos prema budalama.red wolf wrote:Ti si sljedbenik Demijurga. Naravno, neću te tlačit. Jebe mi se za tebe.cassanowa wrote:Nemoj me tlačit. Ja vjerujem u Stari Zavjet. Oko za oko zub za zub.red wolf wrote:Yeshua je poučio vas ljude da kad vas opale po desnom obrazu, okrenite mu lijevi. To je sila Ljubavi. Tko tebe kamenom, ti njemu daj kruh. To je sila Ljubavi. On je primio udarce biča zbog toga. Primio je poniženje. Nosio je drvo na koje će biti pribijen. Prihvatio čavle u sebi.cassanowa wrote:To kaži onome tko tlači drugog.red wolf wrote:Dok ne shvatiš da tlačeći drugog tlačiš sebe, nema slobode......Nema ostvarenja sebe......
red wolf-
2016-02-10
Boli me kurac tko je kome što rekao. Ja slijedim ono u što vjerujem.red wolf wrote:Njega je Yeshua nazvao Ocem laži. I ti njega slijediš.cassanowa wrote:Nisam. Ja sam sljedbenik Isusa Krista, samo sam promijenio njegov odnos prema budalama.red wolf wrote:Ti si sljedbenik Demijurga. Naravno, neću te tlačit. Jebe mi se za tebe.cassanowa wrote:Nemoj me tlačit. Ja vjerujem u Stari Zavjet. Oko za oko zub za zub.red wolf wrote:Yeshua je poučio vas ljude da kad vas opale po desnom obrazu, okrenite mu lijevi. To je sila Ljubavi. Tko tebe kamenom, ti njemu daj kruh. To je sila Ljubavi. On je primio udarce biča zbog toga. Primio je poniženje. Nosio je drvo na koje će biti pribijen. Prihvatio čavle u sebi.cassanowa wrote:To kaži onome tko tlači drugog.red wolf wrote:Dok ne shvatiš da tlačeći drugog tlačiš sebe, nema slobode......Nema ostvarenja sebe......
Guest- Guest
I to je O.K. To je tvoj izbor i tvoja sloboda.cassanowa wrote:Boli me kurac tko je kome što rekao. Ja slijedim ono u što vjerujem.red wolf wrote:Njega je Yeshua nazvao Ocem laži. I ti njega slijediš.cassanowa wrote:Nisam. Ja sam sljedbenik Isusa Krista, samo sam promijenio njegov odnos prema budalama.red wolf wrote:Ti si sljedbenik Demijurga. Naravno, neću te tlačit. Jebe mi se za tebe.cassanowa wrote:Nemoj me tlačit. Ja vjerujem u Stari Zavjet. Oko za oko zub za zub.red wolf wrote:Yeshua je poučio vas ljude da kad vas opale po desnom obrazu, okrenite mu lijevi. To je sila Ljubavi. Tko tebe kamenom, ti njemu daj kruh. To je sila Ljubavi. On je primio udarce biča zbog toga. Primio je poniženje. Nosio je drvo na koje će biti pribijen. Prihvatio čavle u sebi.cassanowa wrote:To kaži onome tko tlači drugog.red wolf wrote:Dok ne shvatiš da tlačeći drugog tlačiš sebe, nema slobode......Nema ostvarenja sebe......
red wolf-
2016-02-10
Da. To je moj izbor. A izborom zabrane tlačenja ne zabranjuješ slobodu. Naprotiv. Tek tom zabranom si dobio slobodu.red wolf wrote:
I to je O.K. To je tvoj izbor i tvoja sloboda.
Guest- Guest
Ne. Nakon toga ćeš ti tlačit druge. Dok ne spoznaš sebe u tlačitelju, nećeš nikad doseći stanje slobode.cassanowa wrote:Da. To je moj izbor. A izborom zabrane tlačenja ne zabranjuješ slobodu. Naprotiv. Tek tom zabranom si dobio slobodu.red wolf wrote:
red wolf-
2016-02-10
Neću ih tlačit. Samo ću im se osvetit. Uvijek se zna tko je prvi počeo.red wolf wrote:Ne. Nakon toga ćeš ti tlačit druge. Dok ne spoznaš sebe u tlačitelju, nećeš nikad doseći stanje slobode.cassanowa wrote:Da. To je moj izbor. A izborom zabrane tlačenja ne zabranjuješ slobodu. Naprotiv. Tek tom zabranom si dobio slobodu.red wolf wrote:
Guest- Guest
Bit ćeš poput mačke koja se vrti u krug pokušavajući uhvatiti svoj rep. Dok ne shvati da je rep njezin sastavni dio, to će činiti i dalje.cassanowa wrote:Neću ih tlačit. Samo ću im se osvetit. Uvijek se zna tko je prvi počeo.red wolf wrote:Ne. Nakon toga ćeš ti tlačit druge. Dok ne spoznaš sebe u tlačitelju, nećeš nikad doseći stanje slobode.cassanowa wrote:Da. To je moj izbor. A izborom zabrane tlačenja ne zabranjuješ slobodu. Naprotiv. Tek tom zabranom si dobio slobodu.red wolf wrote:
red wolf-
2016-02-10
Dosad nisam primijetio da mi se to dešava, a već sam u starijim godinama. Tako da u to ne vjerujem. Ovako mi je dobro. Zadovoljan sam.red wolf wrote:Bit ćeš poput mačke koja se vrti u krug pokušavajući uhvatiti svoj rep. Dok ne shvati da je rep njezin sastavni dio, to će činiti i dalje.cassanowa wrote:Neću ih tlačit. Samo ću im se osvetit. Uvijek se zna tko je prvi počeo.red wolf wrote:Ne. Nakon toga ćeš ti tlačit druge. Dok ne spoznaš sebe u tlačitelju, nećeš nikad doseći stanje slobode.cassanowa wrote:Da. To je moj izbor. A izborom zabrane tlačenja ne zabranjuješ slobodu. Naprotiv. Tek tom zabranom si dobio slobodu.red wolf wrote:
Guest- Guest
Tko god nije inficiran bolešću religija, shvatit će da su religije nebitne kad je u pitanju pravo na izbor. To je individualan čin. Nije sretan. Pun je bola. Ali, to je jedno intimno iskustvo. I nitko, ama baš nitko ne smije zadirati u taj čin.
red wolf-
2016-02-10
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 1 of 6