Slastičari u panici prestali raditi najprodavanije torte: Pepa pig ili Frozen ih mogu stajati posla
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Slastičari u panici prestali raditi najprodavanije torte: Pepa pig ili Frozen ih mogu stajati posla
I onda će deca morati da jedu govna napravljena ko zna gde i ko zna pre koliko? Definitivno su roditelji na potezu da odjebu torte sa bilo kojim likovima. Ni mi nismo imali torte sa slikama.debotoijusto wrote:sve sto ima komercijalni potencijal otkupljenodzango wrote:A šta ako niko nije otkupio ta autorska prava za Hrvatsku?debotoijusto wrote:svi likovi su zasticeni nekom verzijom APdzango wrote:Jebo lud zbunjenog. Ovi su otkupili prava na neke likove i sada prodaju neke torte sa tim likovima, napravljene ko zna kad i ko zna gde. A u isto vreme neće da kažu na koje su likove stavili šapu i time ne daju da se koriste ni ostali crtani likovi. Ako niko nije otkupio prava na Sunđer Boba, da li to znači da se on može koristiti? A u svemu ispaštaju deca i njihov rođendani.
slasticari mogu izmislit svoje likove reklamirat i prodavat i prava na koristenje davati u nekom obliku
u konkretnom slucaju likovi koje klinci traze na tortama zasigurno pod AP
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: Slastičari u panici prestali raditi najprodavanije torte: Pepa pig ili Frozen ih mogu stajati posla
Haha lik i djelo ovog kretena Ljutića mi je nažalost dobro poznat, jedan od hrvatskih "poduzetničkih" zaslužnika...
Brain32-
2014-04-15
kakve slike, kakve torte.dzango wrote: Ni mi nismo imali torte sa slikama.
2014-12-30
kako ces objasniti klincu od 6g. institut autorskih prava ? volio bi gledati taj momentdzango wrote:I onda će deca morati da jedu govna napravljena ko zna gde i ko zna pre koliko? Definitivno su roditelji na potezu da odjebu torte sa bilo kojim likovima. Ni mi nismo imali torte sa slikama.debotoijusto wrote:sve sto ima komercijalni potencijal otkupljenodzango wrote:A šta ako niko nije otkupio ta autorska prava za Hrvatsku?debotoijusto wrote:svi likovi su zasticeni nekom verzijom APdzango wrote:Jebo lud zbunjenog. Ovi su otkupili prava na neke likove i sada prodaju neke torte sa tim likovima, napravljene ko zna kad i ko zna gde. A u isto vreme neće da kažu na koje su likove stavili šapu i time ne daju da se koriste ni ostali crtani likovi. Ako niko nije otkupio prava na Sunđer Boba, da li to znači da se on može koristiti? A u svemu ispaštaju deca i njihov rođendani.
slasticari mogu izmislit svoje likove reklamirat i prodavat i prava na koristenje davati u nekom obliku
u konkretnom slucaju likovi koje klinci traze na tortama zasigurno pod AP
pogotovo ako svi drugi klinci imaju takve torte iz obliznje slasticarnice
da je bar rad sa slasticama 0 i 1-ce pa skines tortu a njima njihova ostane...ovako jbg.
vidim da se uredno i oglasavaju s likovima pod AP
http://www.slasticarnica-millennium.hr/djecje_torte.html
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Treba tim klincima kao nama kada smo odrastali . Neki obli kamen u vodu poslije se pospe vaniljsecerom i vozi. Svanulo kada se pojavilo zivotinjsko carstvo. Kao zubi otisli od secera i cokolade. Jesu ali kad bi se zajbavali.
2014-04-14
Ljuticu je spužva bob osobno dao licencu, ali ne smije ju pokazati
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
ja klincima spečem ćevam za svaku godinu.
2014-12-30
Ako je otkupio autorska prava, mora reći za koje likove da se slastičari znaju ravnati. Dok to ne obznani, svi bi ga trebali ignorirati.
veber wrote:jebat im mater.
djeci.
imas li licencu
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
inače dekica za bebu sa srčekima košta dvjesto kuna a ako je lik iz crtića na toj istoj dekici, identičnoj, onda je tristo kuna... miš krade djeci novac otkad ga je disney prvi put nacrtao
Similar topics
» Vlatka Pokos odlucila - ne raditi.'Ne moze mene nitko toliko platiti koliko ja mogu malo raditi'
» Hrvatski liječnici mogu raditi u Rusiji bez licence od 2018.
» Užas: Kramp reka da Iranci mogu raditi u Siriji kaj ih volja!
» Premijer i Karamarko nisu me zvali, a sa zemljištem i novcem mogu raditi što me volja
» Lider Bošnjačke desnice: Dodik (SNSD) i Čović (HDZ) sa i 2/3 u Vijeću ministara i sa osam ruku u Domu naroda PSBiH mogu raditi šta hoće.
» Hrvatski liječnici mogu raditi u Rusiji bez licence od 2018.
» Užas: Kramp reka da Iranci mogu raditi u Siriji kaj ih volja!
» Premijer i Karamarko nisu me zvali, a sa zemljištem i novcem mogu raditi što me volja
» Lider Bošnjačke desnice: Dodik (SNSD) i Čović (HDZ) sa i 2/3 u Vijeću ministara i sa osam ruku u Domu naroda PSBiH mogu raditi šta hoće.
Page 2 of 2