Od utorka cijena dizela raste za kunu i pol po litri, benzina za 70 lipa
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Od utorka cijena dizela raste za kunu i pol po litri, benzina za 70 lipa
Mnoge zemlje, uključujući Njemačku, imaju u ladici planove za izvanredne situacije u slučaju nestašice plina, koja se sljedeće zime čini sve izvjesnijom. Prema tim planovima, energetske kompanije u slučaju potrebe najprije bi obustavile plin velikim industrijskim potrošačima, dok bi građane nastojale poštedjeti od restrikcija kako bi njihovi domovi ostali zagrijani.
-
https://www.poslovni.hr/trzista/zima-bi-mogla-biti-duga-i-hladna-kako-stvari-stoje-cijeloj-europi-prijeti-ozbiljna-nestasica-plina-4341901
-
https://www.poslovni.hr/trzista/zima-bi-mogla-biti-duga-i-hladna-kako-stvari-stoje-cijeloj-europi-prijeti-ozbiljna-nestasica-plina-4341901
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
A šta ćemo raditi u međuvremenu tih pet godina ?veber wrote:
u slijedećih pet godina možemo očekivati drastični pad cijena nafte.
2014-04-11
Za pet godina prozori će biti od mermelade a kuće od čokolade a do tada ćemo jesti govna.
Tako ja vidim raspravu s tobom o energetici.
2014-04-11
normalne države brinu o svojim građanima.RayMabus wrote:Mnoge zemlje, uključujući Njemačku, imaju u ladici planove za izvanredne situacije u slučaju nestašice plina, koja se sljedeće zime čini sve izvjesnijom. Prema tim planovima, energetske kompanije u slučaju potrebe najprije bi obustavile plin velikim industrijskim potrošačima, dok bi građane nastojale poštedjeti od restrikcija kako bi njihovi domovi ostali zagrijani.
-
onaj kreten serbinjo se smijao kada sam pisao da njemačka godinama kupuje ugljen i skladišti ga u svojim rudnicima koji su zatvoreni.
moja firma se u travnju prebacila s plina na ugljen.
većina većih firmi u njemačkoj ima u sklopu pogona elektranu.
višak struje mi isporučujemo kućanstvima.
jedino je rvacka druga švica, pa vladu libo racku. za krizu i stanovništvo.
treba vam uvesti pdv od 35%
2014-12-30
Ovo prenosi agencija Frans pres, pozivajući se na saopštenje francuske kompanije za transport gasa GRTGaz.
- Francuska više ne prima ruski gas iz gasovoda. Tokovi gasa između Francuske i Nemačke preko Oberghajlbaha su prekinuti zbog smanjenih isporuka iz Rusije - navodi se.
-
FRANCUSKA VIŠE NE DOBIJA RUSKI GAS: Snabdevanje prekinuto zbog smanjenih isporuka Nemačkoj
- Francuska više ne prima ruski gas iz gasovoda. Tokovi gasa između Francuske i Nemačke preko Oberghajlbaha su prekinuti zbog smanjenih isporuka iz Rusije - navodi se.
-
FRANCUSKA VIŠE NE DOBIJA RUSKI GAS: Snabdevanje prekinuto zbog smanjenih isporuka Nemačkoj
2014-04-11
ti si mentalno ograničen.RayMabus wrote:Za pet godina prozori će biti od mermelade a kuće od čokolade a do tada ćemo jesti govna.
da živim u dalmaciji ne bi kunu potrošio na struju i na grijanje niti na hlađenje.
jedini trošak goriva bio bi mi gliser.
2014-12-30
ti stavljaš stare vijesti.RayMabus wrote:Ovo prenosi agencija Frans pres, pozivajući se na saopštenje francuske kompanije za transport gasa GRTGaz.
-
ko đemal si.
nijemci su korisnicima u travnju poslali obavjest i upozorenje da krajm lipnja mogu očekivati zatvaranje pipa.
kaj smo jamili, jamili smo.
2014-12-30
To je vijest od maloprije.
Le Pen na aparatima, neće dobiti plave kuvertice od Putina jer putinov plin više ne iđe u Francusku.
Sad će obratno jer Francuska ima LNG terminale.
Le Pen na aparatima, neće dobiti plave kuvertice od Putina jer putinov plin više ne iđe u Francusku.
Sad će obratno jer Francuska ima LNG terminale.
- LNG Terminal Fos-Cavaou [fr] in Fos-sur-Mer near Marseille. Operated by Fosmax LNG, a subsidiary of Elengy [fr], itself a subsidiary of Engie. Entered service in 2010, total storage capacity of 330,000 m3, 1 jetty, and a regasification capacity of 8,250,000,000 m3 per year.
- LNG Terminal Fos-Tonkin [fr] in Fos-sur-Mer near Marseille. Operated by Elengy, a subsidiary of Engie. Entered service in 1972, total storage capacity of 150,000 m3, 1 jetty and a regasification capacity of 5,500,000,000 m3 per year.
- LNG Terminal Loon-Plage [fr] in Loon-Plage, near Dunkirk. Operated by Électricité de France (65%), Fluxys (25%) and Total S.A. (10%). Entered service in 2017, total storage capacity of 600,000 m3, 2 jetties, and a regasification capacity of 13,000,000,000 m3 per year.
- LNG Terminal Montoir-de-Bretagne [fr], in Montoir-de-Bretagne near Nantes. Operated by Elengy, a subsidiary of Engie. Entered service in 1980, total storage capacity of 360,000 m3, 2 jetties, and a regasification capacity of 10,000,000,000 m3 per year.
2014-04-11
to nije vijest od sada.
pisao sam o tome kada su nijemci počeli zatvarati plinovode.
očito vas plenki laže ko da je iz kradezeja.
isto tako hrvatska je dužna isporučiti plin njemačkoj jer im je plaćen.
vjerovatno je kradezej prešutio činjenicu da je spizdio lovu, a plin koji je u skladištu većinom je njemački.
vjerovatno je kradezej prešutio činjenicu da je spizdio lovu, a plin koji je u skladištu većinom je njemački.
2014-12-30
To je vijest od maloprije.veber wrote:to nije vijest od sada.
Želiš opet poveznicu ili šta ?
M.Đorđević
17. 06. 2022. u 11:00
-
https://www.novosti.rs/planeta/svet/1127276/francuska-ruski-gas
2014-04-11
Francuska kurvica lobira za Putina i njegovu naftu i plin i sad je isključilo i nema više ruskog plina za Francusku nego će ić obrnuto tj s ovih francuskih LNG terminala će se punit Francuska i Njemačka.
Mrš kurvo jedna.
Mrš kurvo jedna.
2014-04-11
veber wrote:klasično razmišljanje oportunista i sebičnjaka.catabbath wrote:veber wrote:ako nemaš malu plaću, libo te kiki.catabbath wrote:veber wrote:pa koji kurac se voziš?
ili bitnije, tko te jebe kada imaš malu plaću.
Nemam malu plaću.To ne znači da volim da me se pljačka radi financiranja neke korumpirane sovjetske vukijebine.
Ukinuli smo Rusima McDonalds baš smo ih sredili ej.
vidiš da zingaro cvili i sada će morati očistiti 50 kila račića više da bi nadoknadio razliku cijene.
ti, kao i on i većina ne kužite kaj se dešava.
rusiji dolaze dugovi na naplatu.
i nadam se da će europa i us poučeni što se zbivalo zadnjih 100 godina izjebati rusiju tako da će kihavati slijedeći 200 godina.
treba ih jebat dok ne krepaju.
a, to kaj je litra benzina skuplja u hrvatskoj nego u njemačkoj piši marcu, možda on u partiji uloži prigovor.
ili napiše kolumnu o ustašama i partizanima.
Ma iskreno šta mene bk za ruse? Menen samo briga za ovdje i sad. Šta se mene tiće nek što prije rasture tu ukrainsku vukojebinu a usput nebi bilo loše da rasture debile Poljake i one iritantne baltičke pudlice.
Više mi je stalo do cijene grafičke kartice nego do njih.
isto tako se pojavio jedan mali nadrkani austrijanac s brčićima i s kameradima na drugom kraju svijeta gurnuo čovječanstvo u pičku materinu.
kada krene stvarni sukob sve vas kojima je bitnija grafička od agende rusa do atlantika, poslati kao topovsko meso.
ionako vas boli kurac pa možete očistiti prostor za one koje ne boli kurac.
(smradovi će vjerovatno krenuti na baltičke zemlje, po inerciji-lako moguće da će biti i nuklearnog oružja u igri. ali ako je to cijena da se pošast zaustavi, onda je to ok)
Ne nego kao topovsko meso poslati vas koje muči demokracija po svjetskim vukojebinama.
Baltičke zemlje i Poljaci su debili koji su se dali navući i sad nek ih spašavaju Ameri i keyboard warriori koji ne mogu spavati radi nepravdi u svitu.
Ja ne. Bmk. A i njih bmk za mete tako da smi kvit.
Da se obnovi SSSR , da je Tajvan Kina i da je sve kao prije meni bi bilo super.
zato vas oportuniste treba prve poslat da rasčistite prostor.catabbath wrote:
Ne nego kao topovsko meso poslati vas koje muči demokracija po svjetskim vukojebinama.
Baltičke zemlje i Poljaci su debili koji su se dali navući i sad nek ih spašavaju Ameri i keyboard warriori koji ne mogu spavati radi nepravdi u svitu.
Ja ne. Bmk. A i njih bmk za mete tako da smi kvit.
Da se obnovi SSSR , da je Tajvan Kina i da je sve kao prije meni bi bilo super.
ljude kao što si ti, tebi slični prije 80 godina je bolio kuac za jednog iskompleksiranog austrijanca.
s obzirom na tvoj oportunizam ne znaš mu ime.
bio je to hitler.
i dok rusi ne krepaju na europskom tlu neće biti mira.
a, dok postoje ljudi kao ti, sebični, onda vas u pravom ratu treba poslati prve.
ako bude signala moći ćete na FB hitati selfije.
2014-12-30
Pa s obzirom na šta je spala Europa danas možda Austrijanac i nije bio jako u krivu :)
Nije izgledno da će Rusi krepati ali se SSSEU-u liše piše.
Ali tako je to kad nas vode debili.
Nije izgledno da će Rusi krepati ali se SSSEU-u liše piše.
Ali tako je to kad nas vode debili.
Austrijski naci su zli i pokvareni dok su oni ukrainski baš cool i šire europske vrijednosti jel :)
SLOVAČKOG uvoznika plina SPP Rusija je obavijestila da će njihove dostave plina biti prepolovljene do petka, rekao je izvršni direktor kompanije, a Francuska je objavila da ne prima ruski plin preko Njemačke od 15. lipnja, javljaju agencije.
"Smanjenje isporuka za pola trenutno nam ne čini štetu. Radimo s realističnim rizikom da će isporuke biti potpuno obustavljene", rekao je čelnik SPP-a Richard Prokypcak slovačkoj novinskoj stranici Dennik N.
Prokypcak je također rekao da postoje alternativni izvori koji će nadoknaditi smanjene isporuke od Rusije, poput plina iz Sjevernog mora putem Njemačke ili Češke te također isporuke ukapljenog prirodnog plina (LNG).
SPP je sklopio ugovore o kupnji dovoljno norveškog plina i drugih pošiljki LNG-a da pokrije oko dvije trećine potreba SPP-ovih kupaca do kraja sljedeće godine.
"Smanjenje isporuka za pola trenutno nam ne čini štetu. Radimo s realističnim rizikom da će isporuke biti potpuno obustavljene", rekao je čelnik SPP-a Richard Prokypcak slovačkoj novinskoj stranici Dennik N.
Slovaci kažu da imaju alternativne izvore kojima će nadoknaditi smanjenje isporuke
SPP nije odmah bio dostupan za komentar. SPP je glavni slovački uvoznik plina, koji ju je prošle godine opskrbio s 36 TWh, pokrivajući oko 60 posto domaćeg tržišta. Većinu svoga plina prima od Rusije.Prokypcak je također rekao da postoje alternativni izvori koji će nadoknaditi smanjene isporuke od Rusije, poput plina iz Sjevernog mora putem Njemačke ili Češke te također isporuke ukapljenog prirodnog plina (LNG).
SPP je sklopio ugovore o kupnji dovoljno norveškog plina i drugih pošiljki LNG-a da pokrije oko dvije trećine potreba SPP-ovih kupaca do kraja sljedeće godine.
2014-04-11
ko jebe ukrajince.catabbath wrote:Austrijski naci su zli i pokvareni dok su oni ukrainski baš cool i šire europske vrijednosti jel :)
osobno me libo racku.
strateški je bitno sjebat rusiju.
ne uče. imaju imperijalističku politiku u doba interneta.
kao što se srbi ne odriču memoranduma tako se ni krivoslavci ne odriču agende do atlantika.
patuljak se uzjebo i misli da je staljin i da će napraviti nove granice.
jednostavno neće. niti imaju snage niti tehnologije.
i treba ih izjebat da se ne mogu mrdnut.
i sve te četničke smradove na tlu eu poslat u rusiju.
2014-12-30
Neće ovo moći još dugo ovako,niti ima smisla a rizici su preveliki.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Zašto ne bi moglo ?epikur37 wrote:Neće ovo moći još dugo ovako,niti ima smisla a rizici su preveliki.
Plenkovic i Maric će se morat potpuno odreć zarade od poreza na naftu jer inače galopirajuća inflacija će progutati sve.
Isss da ne može. Može pajdo. Samo gledaj.
2014-04-11
Bio je neki rat od cca 100 godina između Engleske i Francuske, tako da ovo može još duuugo
Grbin je izrazio nadu da će ministar financija Zdravko Marić, koji sudjeluje na Vijeću EU-a za ekonomska pitanja, iskoristiti priliku i staviti na stol dvije inicijative – onu koja se odnosi na definiciju visine trošarine na gorivo i pitanje obračuna PDV-a na trošarine na gorivo.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/grbin-vlada-ne-koristi-mjere-koje-ima-na-raspolaganju-kako-bi-se-sustavno-borila-s-inflacijom-15211765
-
Gura Plenkovic euro pa onda njegov Marić i Vujčic.....evo sa ću vas ja ugurat da ćete plakat.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/grbin-vlada-ne-koristi-mjere-koje-ima-na-raspolaganju-kako-bi-se-sustavno-borila-s-inflacijom-15211765
-
Gura Plenkovic euro pa onda njegov Marić i Vujčic.....evo sa ću vas ja ugurat da ćete plakat.
2014-04-11
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Cijena dizela drastično raste
» Hvala Milanoviću i Liniću: Već danas zbog novih trošarina sva goriva poskupjela oko 25 lipa po litri!
» Plenkovic: ‘Fiksiramo cijene benzina i dizela na svim postajama koje nisu na autocestama‘
» Očekuje se novi rast cijena dizela
» Unatoč Plenkiju cijena plina raste
» Hvala Milanoviću i Liniću: Već danas zbog novih trošarina sva goriva poskupjela oko 25 lipa po litri!
» Plenkovic: ‘Fiksiramo cijene benzina i dizela na svim postajama koje nisu na autocestama‘
» Očekuje se novi rast cijena dizela
» Unatoč Plenkiju cijena plina raste
Page 3 of 5