ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zbog rata i inflacije zlato je sve traženije

Go down

Zbog rata i inflacije zlato je sve traženije Empty Zbog rata i inflacije zlato je sve traženije

Post by RayMabus 15/6/2022, 07:04

Panično povlačenje novaca dovodi do bankrota i propasti banaka, kao što pokazuje više primjera kroz povijest. Klijenti tada ne mogu doći do svoje ušteđevine.

Inflacija jede vrijednost novca

Držanje ušteđevine u banci, dakle, može biti jako rizična opcija. No ne samo radi ratnih zbivanja i mogućnosti bankrota. Inflacija obezvrjeđuje oročene depozite i štednju u banci, čije su kamatne stope na povijesno niskim razinama. Udar na standard građana Hrvatske sve je veći jer inflacija ubrzava i obara rekorde. Snažan mjesečni rast proizvođačkih cijena od čak 16% ubrzava i uzlet potrošačkih cijena. Državni zavod za statistiku je objavio da inflacija na godišnjoj razini iznosi već 5.7 posto što je najveći rast u zadnjih 14 godina. U eurozoni je stopa inflacije na najvišoj razini u njenoj povijesti! To su izuzetno zabrinjavajuće razine jer kada jednom cijene narastu, vrlo ih je teško sniziti.

Inflacija smanjuje kupovnu moć novca. Za istu količinu novca može se kupiti sve manje hrane, goriva, i drugih svakodnevnih potrepština. To vrijedi i inače, u inflatorno mirnijim razdobljima, a osobito je izraženo u ovako drastičnim okolnostima poskupljenja roba i usluga.

https://www.poslovni.hr/financije/zbog-rata-i-inflacije-zlato-je-sve-trazenije-2-4341230
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Zbog rata i inflacije zlato je sve traženije Empty Re: Zbog rata i inflacije zlato je sve traženije

Post by RayMabus 15/6/2022, 07:08

Zbog rata i inflacije zlato je sve traženije Top-10-gold-producing-06212021-LG
pirat :10
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Zbog rata i inflacije zlato je sve traženije Empty Re: Zbog rata i inflacije zlato je sve traženije

Post by RayMabus 15/6/2022, 07:40

Zbog toga je S&P 500 indeks jučer pao peti dan zaredom, što je njegov najduži negativni niz od početka siječnja, pa je zaronio još dublje u područje 'medvjeda', odnosno 20 posto ispod svoje rekordne razine, dosegnute početkom siječnja.

„Zbog vrlo visoke inflacije, rasta kamatnih stopa i sve većeg rizika od recesije američkog gospodarstva, S&P 500 zabilježio je najlošiji početak godine još od 1962.”, pišu analitičari Goldman Sachsa u osvrtu na situaciju na tržištima.

PA PA
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by immortal 15/6/2022, 22:04

55.68- 56.73 Eura za gram ZLATO Europa i Azija
Ne znam da li je to zlato toliko poraslo ili je paladij pao. 
Paladij je bio osjetno skuplji od zlata, trenutno sitno jeftiniji od zlata. 
Rodij 365.34- 436.o5 Eura za gram.

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 16/6/2022, 04:42

Ne znam koliko je paladij al zlato se vrti već neko vrijeme 60 dolara gram dakle 60 miljona dolara tona.

Ima u bankama i kod privatnih ulagača ogromne tone zlata pohranjene u podrumima pa kad dođe na 60 dolara onda oni prodaju malo toga pa se vrati cijena opet dolar dva niže i tako stalno pa se tako održava cijena na oko 60 dolara po gramu.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by immortal 16/6/2022, 12:28

koliko je gram ako je tona 60 mil dolara
60 dol....
Euro je nešto jači od dolara znači da se poklapa s iznosom koji sam ja napisala
na kojoj stranici gledaš
ja sam skidala podatke sa stranice vrijednosti zlata i PM u cijelom svijetu

immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 16/6/2022, 12:31

Ne gledan na nikojoj stranici. Znam okvirno koliko se kreće cijena zlata. Oko 60-ak dolara za gram zlata. 60 miljona dolara po toni.

Zna to varirat al oko ove vrijednosti se kreće.

Last edited by RayMabus on 16/6/2022, 12:31; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by immortal 16/6/2022, 12:31

RayMabus wrote:

Inflacija jede vrijednost novca
plemeniti metali ne gube vrijednost
osim ako dođe do krize da nam unište svu poljoprivredu a s druge strane ne možemo dobiti zalogaj kruha
nije bez razloga po Hrvatskoj p'rije nekoliko godina vršen otkup zlata
neki ljudi u krizi prodavali sve što su imali

immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by immortal 16/6/2022, 12:34

RayMabus wrote:Ne gledan na nikojoj stranici. Znam okvirno koliko se kreće cijena zlata. Oko 60-ak dolara za gram zlata. 60 miljona dolara po toni.

Zna to varirat al oko ove vrijednosti se kreće.
a jbt ti u tonama 
ne znam jedino u arapskim zemljama ako se zlato prodaje na tone
nije baš uobičajeno za čuti

immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 16/6/2022, 12:36

Ja to u tonama. Ne pratim to radi zlatnih lančića i prstenja nego globalne ekonomije i globalnih kretanja. Zato mene zanima protuvrijednost zlata al po toni istog.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

immortal likes this post

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics