ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Justin Bieber najeba - od cijepiva

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Justin Bieber najeba - od cijepiva - Page 3 Empty Re: Justin Bieber najeba - od cijepiva

Post by Guest 14/6/2022, 17:40

Hektorović wrote:

Osobno znam masu Pfizerovaca koji nakon cijepljenja nisu isti, nisu to samo stariji, ima tu ljudi u ranim tridesetim.

Osobno znam masu necjepljenih koji nakon preboljenja delta varijante nisu isti. Dapače, ima ih i sa vrlo ozbiljnim fizičkim i mentalnim problemima, posebno sa nevjerojatnim umorom koji nikako ne prolazi.
Nisu to samo stariji ljudi, ima ih u ranim tridesetim, ali i dvadesetim, uglavnom kasnim, ali 1 čak i u ranim.

Guest
Guest

Back to top Go down

Justin Bieber najeba - od cijepiva - Page 3 Empty Re: Justin Bieber najeba - od cijepiva

Post by Guest 14/6/2022, 17:43

Hektorović wrote:

Pa ti vjeruj znanosti.

Nauči se razlikovati vjeru u znanost od vjere u točnost određenih znanstvenih istraživanja.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 14/6/2022, 17:49

Speare Shaker wrote:
Hektorović wrote:

Pa ti vjeruj znanosti.

Nauči se razlikovati vjeru u znanost od vjere u točnost određenih znanstvenih istraživanja.

Već sam ovdje spominjao Fleischmann–Pons projekt (hladna fuzija) odnosno njegovu propast.
Ali to nije bio samo njihov osobni neuspjeh.
To je bio i neuspjeh ukupno 4 laboratorija u svijetu koji su potvrdili njihove nalaze po kojima su u procesu dobili više energije nego što su je uložili.
Da je to istina, svijet bi vjerojatno riješio pitanje opskrbe energijom.
No, preko 100 laboratorija diljem svijeta (ne sjećam se točnog broja, a ne da mi se guglati) opovrglo je njihove nalaze. 
Među njima je bio i naš Ruđer.
Dakle, što reći o vrijednosti znanstvenih istraživanja koja su potvrdila njihove rezultate? 
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 14/6/2022, 17:54

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
Hektorović wrote:
Pa ti vjeruj znanosti.

Već sam ovdje spominjao Fleischmann–Pons projekt (hladna fuzija) odnosno njegovu propast.
To je bio i neuspjeh ukupno 4 laboratorija u svijetu koji su potvrdili njihove nalaze po kojima su u procesu dobili više energije nego što su je uložili.
No, preko 100 laboratorija diljem svijeta (ne sjećam se točnog broja, a ne da mi se guglati) opovrglo je njihove nalaze. 
Dakle, što reći o vrijednosti znanstvenih istraživanja koja su potvrdila njihove rezultate? 

Dakle, sva znanstvena istraživanja, uključujući i ona kojima se ne može poreći generelne znanstvene ambicije, nemaju istu vrijednost.
Naime, uvijek se može dovesti u pitanje doslovce svaki detalj nekog znanstvenog istraživanja, od želje autora i provoditelja za friziranjem rezultata, preko pogrešaka u proceduri do ispravnosti opreme koja se pri tome koristi.
Koja se istraživanja uzimaju kao točnija?
Ona koja kasnije budu potvrđena od većeg broja drugih znanstvenika istraživača odnosno znanstvenih laboratorija.
Kažem točnija odnosno plauzibilnija, jer znanost ne barata pojmom apsolutne istine.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 14/6/2022, 21:30

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
Hektorović wrote:
Pa ti vjeruj znanosti.

Dakle, sva znanstvena istraživanja, uključujući i ona kojima se ne može poreći generelne znanstvene ambicije, nemaju istu vrijednost.
Naime, uvijek se može dovesti u pitanje doslovce svaki detalj nekog znanstvenog istraživanja, od želje autora i provoditelja za friziranjem rezultata, preko pogrešaka u proceduri do ispravnosti opreme koja se pri tome koristi.
Koja se istraživanja uzimaju kao točnija?
Ona koja kasnije budu potvrđena od većeg broja drugih znanstvenika istraživača odnosno znanstvenih laboratorija.
Kažem točnija odnosno plauzibilnija, jer znanost ne barata pojmom apsolutne istine.
nadrkan po običaju.

nego da te pitam na ovom opskurnom forumu, imaš neki objavljeni i kasnije naveden rad. ili citat?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics