Ruska invazija na Ukrajinu
Page 49 of 50
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Radi mentalnog zdravlja bilo bi dobro uopće ne pratiti vijesti iz Ukrajine sljedećih 2 tjedna. Pa ono, provjeriš za 2 tjedna jel pao Donbas. Nije? A u pičku materinu, spušio sam na kladionici 50 kn. Probudite me za dva mjeseca ako bude kakvih značajnijih pomaka na bojišnici
melkior- Posts : 17477
2015-08-09
Šta je uopće loš kompromis? Je li odricanje od Krima i Donbassa i demilitarizacija loš kompromis? I don't think so. Jedina loša stvar za Ukre bi bio frozen konflikt gdi bi postali druga Sirija na dulje staze
Pa demilitarizacija bi svakako bila loš kompromis, ono, fino se demilitariziraš, a dva mjeseca nakon toga Rusija te opet napadneAlfaOmega wrote:Šta je uopće loš kompromis? Je li odricanje od Krima i Donbassa i demilitarizacija loš kompromis? I don't think so. Jedina loša stvar za Ukre bi bio frozen konflikt gdi bi postali druga Sirija na dulje staze
E ovo bi bilo fora, da sam Putin, svakako bih zahtijevao demilitarizaciju Ukrajine
2015-08-09
Eto to će ti dat kruva...melkior wrote:Probudite me za dva mjeseca ako bude kakvih značajnijih pomaka na bojišnici
Guest- Guest
Ukrainci za sada čitam i komentarima i po službenim anketama podržavaju rat jer su uvjereni da bi Rusi primirje koristili samo za utvrđivanje granica obnovu vojske i novi napad i osvajanje. Realno i imaju pravo jer Rusima nije cilj samo Donbas taman se isplati ratovati radi Maripola ili drugih urbanih područja gdje je prije bilo dva milijuna ljudi a kada Rusi osvoje neće tu nitko živjeti.. Ratuju se radi dosta drugih stvari
Imate mnogo bre jaku vojsku, demilitarizirajte se
2015-08-09
AssadNaPodmornici wrote:Gadni su gubici ali mislim da su to ukupni gubici mrtvi ili ranjeni
Ako su to samo mrtvi onda množi sa 3 i dobio bi skoro 1000 vojnika dnevno van stroja rat bi bio danas gotov a nebi Ukrainci još bili doslovno u predgrađu donjecka.
Moguće da Zelenski napuhuje gubitke radi X razloga.
Nema nikakve vojne logike u sri rata otkrivati takve podatke neprijatelju. Inače to je i dio psihologije, pritiska na vlastito stanovništvo jer Ukrainci primijetili fešte u nekim gradovima itd. Da imaju 200 mrtvih dnevno, *4 ranjeni, 1000 vojnika van stroja u tom kontekstu, ponavljam Ukrainci ne bi bili još u predgrađu Donjecka nego bi fronta ponovo bila kod Kijeva.
Ali da Ukraincima treba 300 američkih MLRS i toliko mobilnih haubica i još toliko običnih 155 haubica to je istina
Sasvim je realno. Za 100 dana rata to je 20 000 mrtvih i 60 000 van stroja, sto se opet, ponavljam, poklapa sa izjavama od popunjenosti brigada na 60% ako se uzme u obzir da ih je bilo 300 000. Izmedju ostalog, dovukli su i 5 brigada iz zapadne Ukrajine u Lisicansk i S. Doneck koje su zapravo teritorijalci sto mozes viditi po oznakama brigada na kartama. Sve sa oznakom iznad broja 100 su teritorijalci i oni su upravo tamo, sto je suludo. Sam Zaluzni je rekao Zelenskom da je bolje povuci se sto je ovaj naravno odbio i sad ih drobi artiljerija i jos risliraju da padnu u okruzenje.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Ja to uopće ne pratim. Ovdje šta od vas pročitam to je sve.melkior wrote:Radi mentalnog zdravlja bilo bi dobro uopće ne pratiti vijesti iz Ukrajine sljedećih 2 tjedna. Pa ono, provjeriš za 2 tjedna jel pao Donbas. Nije? A u pičku materinu, spušio sam na kladionici 50 kn. Probudite me za dva mjeseca ako bude kakvih značajnijih pomaka na bojišnici
Ja san punih misec dana prije njegovog napada na Ukrajinu opisa cili rat i šta će mu se desit ako napadne cijelu Ukrajinu.
Dobija je batina, vraćaju se u crnim vrićama i sad se čačkaju tamo na istoku Ukrajine.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Rat traje već sto dana. U tih sto dana ja san tv gleda pola sata. Doslovno. I to kad bi saša doli nešto uzet pa onda dvi minute ostanem ispri ekrana i to je sve.
Ja san mu točno reka šta će mu se desit ako mi napadne cijelu Ukrajinu : popit će batina, vraćat će se u crnim vrićama i na kraju će se čačkat s njima u istočnoj Ukrajini.
Sad fino pat pozicija.....do daljnjega.
Ja san mu točno reka šta će mu se desit ako mi napadne cijelu Ukrajinu : popit će batina, vraćat će se u crnim vrićama i na kraju će se čačkat s njima u istočnoj Ukrajini.
Sad fino pat pozicija.....do daljnjega.
2014-04-11
Ali mislim, svaka čast Ukrima, treba im odati priznanje za organizaciju obrane. Ono, Rusima je trebalo:
- 3 dana da bi došli do Kijeva
- 2 mjeseca da bi sravnili Mariupol sa zemljom i deratizirali Azovstal
- još mjesec i pol dana se pičkaju za dva, tri sela uz granicu
Još mi je najzanimljivije bilo prva tri dana rata, eh Ukri Ukri, sjebete svaku zabavu, partibrejkeri Ja se nadao da ću gledat napete mišiće Vitalija Klička u pancir tanga gaćicama, a ono jedino što vidim je tona uništene ruske opreme i oklopa i Ruse koji lete u nebo tstststs
- 3 dana da bi došli do Kijeva
- 2 mjeseca da bi sravnili Mariupol sa zemljom i deratizirali Azovstal
- još mjesec i pol dana se pičkaju za dva, tri sela uz granicu
Još mi je najzanimljivije bilo prva tri dana rata, eh Ukri Ukri, sjebete svaku zabavu, partibrejkeri Ja se nadao da ću gledat napete mišiće Vitalija Klička u pancir tanga gaćicama, a ono jedino što vidim je tona uništene ruske opreme i oklopa i Ruse koji lete u nebo tstststs
2015-08-09
RayMabus wrote:Ja to uopće ne pratim. Ovdje šta od vas pročitam to je sve.melkior wrote:Radi mentalnog zdravlja bilo bi dobro uopće ne pratiti vijesti iz Ukrajine sljedećih 2 tjedna. Pa ono, provjeriš za 2 tjedna jel pao Donbas. Nije? A u pičku materinu, spušio sam na kladionici 50 kn. Probudite me za dva mjeseca ako bude kakvih značajnijih pomaka na bojišnici
Sad će se tamo čačkat i onda jesen a u međuvremenu najvjerovatnije gladna stoka navalit i onda Putin opet drži Šolca za muda preko plina jer ovi ga nema....uglavnom oni meni Komšića a ja njima ZONU SUMRAKA.
Eto vam scenarij.
Eto vam scenarij.
2014-04-11
I vijesti na internetu al vijesti ionako čitam sve pa onda i to jer su to sad vijesti.AlfaOmega wrote:RayMabus wrote:Ja to uopće ne pratim. Ovdje šta od vas pročitam to je sve.melkior wrote:Radi mentalnog zdravlja bilo bi dobro uopće ne pratiti vijesti iz Ukrajine sljedećih 2 tjedna. Pa ono, provjeriš za 2 tjedna jel pao Donbas. Nije? A u pičku materinu, spušio sam na kladionici 50 kn. Probudite me za dva mjeseca ako bude kakvih značajnijih pomaka na bojišnici
Ne gledam tv. Ozbiljno ti govorin. U ovi sto dana možda san po ure na tv gleda nešto vezano uz taj rat tamo i to samo kad bi nešto otiša uzet pa onda neke vijesti pa dvi munute ostanem samo da vidin šta kažu i to je sve.
Doslovno po ure tv u ovih sto dana i vijesti sa tv o tome. Ode šta pogledam ako mi se otvara video i ovo šta pročitam vijesti jer vijesti pratim općenito na internetu, to je sve.
2014-04-11
Tko se na jesen ne cijepi, taj je ukrofob i ide u karantenu na promatranje:
JOŠ JEDNA 'PIKICA' / Capak najavio novo cjepivo protiv korone: 'Te dvije podvarijante će doći i do nas, na jesen kreće novo cijepljenje'
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je kako strategija borbe protiv covida i dalje ostaje ista - cijepi se
U posljednja 24 sata zabilježena su 332 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2068. Među njima je 175 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru osmero pacijenata.
Preminulo je petero osoba.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 1.139.034 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 16.012 preminulo. Ukupno su se oporavile 1.120.954 osobe, od toga 141 u posljednja 24 sata.
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je kako strategija borbe protiv covida i dalje ostaje ista - cijepi se.
"Još nismo zabilježili četvrtu i petu podvarijantu omikrona, ali s obzirom na to da se ona širi svijetom, svakako će doći i kod nas. Stara varijanta cjepiva štiti protiv teških oblika bolesti. Mi upravo čekamo novu varijantu cjepiva koje će uskoro biti registrirano i koje će štititi protiv omikrona. Naša strategija je da na jesen počinjemo cijepiti s novom varijantom", poručio je Krunoslav Capak.
https://net.hr/danas/hrvatska/capak-na-jesen-pocinjemo-cijepiti-s-novim-cjepivom-protiv-covida-a2f23042-e7f9-11ec-9278-12cae3e3affa
Tko se ne cijepi letjet će na ukrajinsku frontu.
JOŠ JEDNA 'PIKICA' / Capak najavio novo cjepivo protiv korone: 'Te dvije podvarijante će doći i do nas, na jesen kreće novo cijepljenje'
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je kako strategija borbe protiv covida i dalje ostaje ista - cijepi se
U posljednja 24 sata zabilježena su 332 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2068. Među njima je 175 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru osmero pacijenata.
Preminulo je petero osoba.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 1.139.034 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 16.012 preminulo. Ukupno su se oporavile 1.120.954 osobe, od toga 141 u posljednja 24 sata.
Novo cjepivo
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je kako strategija borbe protiv covida i dalje ostaje ista - cijepi se.
"Još nismo zabilježili četvrtu i petu podvarijantu omikrona, ali s obzirom na to da se ona širi svijetom, svakako će doći i kod nas. Stara varijanta cjepiva štiti protiv teških oblika bolesti. Mi upravo čekamo novu varijantu cjepiva koje će uskoro biti registrirano i koje će štititi protiv omikrona. Naša strategija je da na jesen počinjemo cijepiti s novom varijantom", poručio je Krunoslav Capak.
https://net.hr/danas/hrvatska/capak-na-jesen-pocinjemo-cijepiti-s-novim-cjepivom-protiv-covida-a2f23042-e7f9-11ec-9278-12cae3e3affa
Tko se ne cijepi letjet će na ukrajinsku frontu.
2015-08-09
Sljedeća vijest: Njemačka isporučuje novo cjepivo ukrajinskim braniteljima
Zaključili su da im tenkove ipak ne budu dali jer se radi o preopasnoj opremi.
Zaključili su da im tenkove ipak ne budu dali jer se radi o preopasnoj opremi.
2015-08-09
A šta će im ti tenkovi kad nemaju goriva.
Gurat će ga
Gurat će ga
2014-04-11
Jebiga, tako je to u životu, netko se cepa turskim Baryaktarom, a netko Pfizerom.
2015-08-09
Prodat će im Rusi gorivo u pol cijeneRayMabus wrote:A šta će im ti tenkovi kad nemaju goriva.
Gurat će ga
2015-08-09
Iman ja bolju šemu. Pustim ih da se troše i onda im nestane tenkova i onda meni Švabo da Leoparda a ja njima ovu jugo imitaciju tenka T-72 i svi sretni i zadovoljni.melkior wrote:Prodat će im Rusi gorivo u pol cijeneRayMabus wrote:A šta će im ti tenkovi kad nemaju goriva.
Gurat će ga
Nemoj mi ti sad upadat šta bi ti. Pusti mene. Ja ću to napravit bolje tako da svi budu zadovoljni.
Sad će oni ić učit vozit Leoparda koji je skroz drugi tenk. Nemaju oni vrimena zajebavat se s tim stvarima. Njima triba nešto šta znaju vozit i koristit jer im treba odma. Osnovna obuka za tenkistu ti je najmanje godinu dana.
2014-04-11
Švabo nek donira tenkove Rusima, njima više fali, solidarnost na djelu i pomaganje potrebitimaRayMabus wrote:Iman ja bolju šemu. Pustim ih da se troše i onda im nestane tenkova i onda meni Švabo da Leoparda a ja njima ovu jugo imitaciju tenka T-72 i svi sretni i zadovoljni.melkior wrote:Prodat će im Rusi gorivo u pol cijeneRayMabus wrote:A šta će im ti tenkovi kad nemaju goriva.
Gurat će ga
Nemoj mi ti sad upadat šta bi ti. Pusti mene. Ja ću to napravit bolje tako da svi budu zadovoljni.
2015-08-09
Pirate wrote:AssadNaPodmornici wrote:Gadni su gubici ali mislim da su to ukupni gubici mrtvi ili ranjeni
Ako su to samo mrtvi onda množi sa 3 i dobio bi skoro 1000 vojnika dnevno van stroja rat bi bio danas gotov a nebi Ukrainci još bili doslovno u predgrađu donjecka.
Moguće da Zelenski napuhuje gubitke radi X razloga.
Nema nikakve vojne logike u sri rata otkrivati takve podatke neprijatelju. Inače to je i dio psihologije, pritiska na vlastito stanovništvo jer Ukrainci primijetili fešte u nekim gradovima itd. Da imaju 200 mrtvih dnevno, *4 ranjeni, 1000 vojnika van stroja u tom kontekstu, ponavljam Ukrainci ne bi bili još u predgrađu Donjecka nego bi fronta ponovo bila kod Kijeva.
Ali da Ukraincima treba 300 američkih MLRS i toliko mobilnih haubica i još toliko običnih 155 haubica to je istina
Sasvim je realno. Za 100 dana rata to je 20 000 mrtvih i 60 000 van stroja, sto se opet, ponavljam, poklapa sa izjavama od popunjenosti brigada na 60% ako se uzme u obzir da ih je bilo 300 000. Izmedju ostalog, dovukli su i 5 brigada iz zapadne Ukrajine u Lisicansk i S. Doneck koje su zapravo teritorijalci sto mozes viditi po oznakama brigada na kartama. Sve sa oznakom iznad broja 100 su teritorijalci i oni su upravo tamo, sto je suludo. Sam Zaluzni je rekao Zelenskom da je bolje povuci se sto je ovaj naravno odbio i sad ih drobi artiljerija i jos risliraju da padnu u okruzenje.
evo izašla procjena Ruskih žrtava 15 000 - 20 000 mrtvih, toliko sam i ja napisao prije dva tri sata, (15 000) .
Gle čitao sam hrpu ruskih telefonskih zapisa(prevedenih) , kao i neke ruske blogove gdje oni također govore o tome da su im pojedine jedinice totalno izbrisane i da nisu bili na odmoru od početka rata, i da kada da se dočepaju rusije da se neće vraćati. čitam neke analize da su DNR i LNR izgubili i po 50% ljudstva do sada
a opet gledam i neke twiter ukr profile, gdje isto govore da nisu bili na rotaciji od početka rata.
.ja sam do sada ukr gubitke stavljao 1.5x manje od ruskih i to zbog prve faze rata gdje su rusi ginuli na lopate. moguće je da sam u krivu. ovo po tvom bi ispalo 1:1 otprilike, što opet znači i da nisam toliko u krivu - pod uvjetom da si ti u pravu :) (dakle netko od nas je falio za 1.5 što je za ovakav fog of war sasvim ok)
... ...
uglavnom moje mišljenje, da zaista UKR imaju takve gubitke a Rusi puno manje, ne bi Ukrainci bili doslovno u predgrađu Donjecka, a Rusi na velikom dijelu fronte doslovno u obrani.
navjerojatnije i jedni i drugi imaju katastrofalne i užasne gubitke, evo ukrainci konačno spominju da imaju užasne gubitke, rusi imaju također užasne gubitke, ukrainska tehnika je uništena u velikom dijelu, ali ruska kopnena vojska je toliko osakaćena da izvlače T-62(oni su generacija onih t-55 tenkova iz ratova ex-yu koji su već tada bili užasno stari) .. ovakvo stanje na fronti, gdje se jedni i drugi mlate za pola sela po tjedan dana može se objasniti da jedni i drugi su u užasnom stanju.
Last edited by AssadNaPodmornici on 9/6/2022, 20:11; edited 1 time in total
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu