Ruska invazija na Ukrajinu
Page 36 of 50
Page 36 of 50 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ništa to, sam safetu vjerovatcassanowa wrote:Srbi kažu jedno, a naši drugo...Kome vjerovati što se tamo stvarno događa?
AlfaOmega- Posts : 10381
2015-09-11
Tupina.Šandor Winnetou wrote:ej tupko da ne uvrjedim tebe ili onog drugog tupka s bojicama, kako da tebe zovem, tupko1 ili tupko2?
Lapor (ili tupina) je siva ili žućkasta sitnozrnata sedimentna stijena koja se sastoji od kalcita i gline u različitim omjerima. Udio gline se kreće u rasponu od 20 do 80 posto, a kalcita od 35 do 65 posto. S obzirom na udjel gline i kalcita (ili dolomita) razlikuju se vapnene (kalcitične) gline, lapori i glinoviti vapnenci.[1] Tvrdoća lapora ovisi o udjelu kalcita, što je udjel kalcita veći to je tvrdoća lapora veća.[3] S pješčenjakom čini fliš.
Koristi se kao sirovina za proizvodnju cementa (cementni lapor). Hrvatska je bogata ležištima lapora, a najznačajnija ležišta su u Dalmaciji i Istri koja su morskog podrijetla, eocenske starosti. Miocenske naslage kod Podsuseda su slatkovodnog podrijetla.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
gubitci su ogromni na svim stranama i to je realnost, uvijek veći kod napadača nego kod onih koji se brane no kako rekoh gubitci su stravični na svim stranama.cassanowa wrote:Srbi kažu jedno, a naši drugo...Kome vjerovati što se tamo stvarno događa?
Nisam siguran tko je safet.AlfaOmega wrote:Ništa to, sam safetu vjerovatcassanowa wrote:Srbi kažu jedno, a naši drugo...Kome vjerovati što se tamo stvarno događa?
Guest- Guest
Samo da se dobro svrši...Šandor Winnetou wrote:gubitci su ogromni na svim stranama i to je realnost, uvijek veći kod napadača nego kod onih koji se brane no kako rekoh gubitci su stravični na svim stranama.cassanowa wrote:Srbi kažu jedno, a naši drugo...Kome vjerovati što se tamo stvarno događa?
Guest- Guest
Ne radi se o tome je li gori nego je li efikasniji. Putin štedi Kijev jer patrijarh Kiril ima na njega presudan utjecaj, a Rusija se u Ukrajini bori s jednom rukom zavezanom za leđima. I troši dragocjene resurse za sitne probitke. Trebao je raspaliti iz svih brodova po Kijevu, dignuti 500 aviona u zrak i navaliti na Zelenskog i ukrajinski vojni vrh ko Nigerijac na šnitu kruha. U tjedan dana rat bi bio odlučen.AlfaOmega wrote:Sve i da je operiran i da boluje od raka (mada nema nikakvog dokaza za takvu tvrdnju), šta onda? Imaju drugi koji će drage volje preuzeti kormilo. Surkov bi bija još gori prema zapadu.melkior wrote:
U travnju je operiran, boluje od raka štitnjače, koliko je takav čovjek uopće sposoban donositi smislene i razumne odluke, utemeljene na činjenicama.
melkior- Posts : 17477
2015-08-09
Ma šta ćeš ti ikoga naučit, sam brabonjaš tu cili dan. Ka onaj međed kad se uspravi na dvi noge pa počne arlaukat. E tak i ti. Ajd sad mrš sa mog ekrana! Dosado :)Šandor Winnetou wrote:samo čekaj a ja ću te naučiti kako majmuna držati u neizvjesnosti :)AlfaOmega wrote:Ja još čekam te potvrde, mamlaz.Šandor Winnetou wrote:ej tupko da ne uvrjedim tebe ili onog drugog tupka s bojicama, kako da tebe zovem, tupko1 ili tupko2?
tnx longiRayMabus wrote:Tupina.Šandor Winnetou wrote:ej tupko da ne uvrjedim tebe ili onog drugog tupka s bojicama, kako da tebe zovem, tupko1 ili tupko2?
[size=42]Lapor (ili tupina) je siva ili žućkasta sitnozrnata sedimentna stijena koja se sastoji od kalcita i gline u različitim omjerima. Udio gline se kreće u rasponu od 20 do 80 posto, a kalcita od 35 do 65 posto. S obzirom na udjel gline i kalcita (ili dolomita) razlikuju se vapnene (kalcitične) gline, lapori i glinoviti vapnenci.[1] Tvrdoća lapora ovisi o udjelu kalcita, što je udjel kalcita veći to je tvrdoća lapora veća.[3] S pješčenjakom čini fliš.[/size]
[size=42]Koristi se kao sirovina za proizvodnju cementa (cementni lapor). Hrvatska je bogata ležištima lapora, a najznačajnija ležišta su u Dalmaciji i Istri koja su morskog podrijetla, eocenske starosti. Miocenske naslage kod Podsuseda su slatkovodnog podrijetla.[/size]
Olakšao si mi izbor kad već neće sam da odabere :)
Još jedan međed. Ali mrki.cassanowa wrote:Nisam siguran tko je safet.AlfaOmega wrote:Ništa to, sam safetu vjerovatcassanowa wrote:Srbi kažu jedno, a naši drugo...Kome vjerovati što se tamo stvarno događa?
tupino tebe ću naučiti kako majmuna držati u neizvjesnosti, budi strpljiv i sutra ću ti reći :)AlfaOmega wrote:Ma šta ćeš ti ikoga naučit, sam brabonjaš tu cili dan. Ka onaj međed kad se uspravi na dvi noge pa počne arlaukat. E tak i ti. Ajd sad mrš sa mog ekrana! Dosado :)Šandor Winnetou wrote:samo čekaj a ja ću te naučiti kako majmuna držati u neizvjesnosti :)AlfaOmega wrote:Ja još čekam te potvrde, mamlaz.Šandor Winnetou wrote:ej tupko da ne uvrjedim tebe ili onog drugog tupka s bojicama, kako da tebe zovem, tupko1 ili tupko2?
Ne vjerujem životinjama.AlfaOmega wrote:Još jedan međed. Ali mrki.cassanowa wrote:Nisam siguran tko je safet.AlfaOmega wrote:Ništa to, sam safetu vjerovatcassanowa wrote:Srbi kažu jedno, a naši drugo...Kome vjerovati što se tamo stvarno događa?
Guest- Guest
Jbg, ovdi ih je ka u zoo-u. Ev viš kak ovaj krapinar arlauče u kasni sat. Nemreš ga lopatom primirit
Dakle tupko1, tupko2 ili tupina, biraj sam kad ti roditelji nisu znali odabrati pravo ime :)
Nekom ni za imena, nekom ni za gaća. Jbg, niko ni savršen. Ajd razligu sad, valja opet na istovar, naj da ja budem kriv.
Raspalit po ona 4 km kvadratna u Kijevu iz aviona, brodova, podmornica, iz svemira.melkior wrote:Ne radi se o tome je li gori nego je li efikasniji. Putin štedi Kijev jer patrijarh Kiril ima na njega presudan utjecaj, a Rusija se u Ukrajini bori s jednom rukom zavezanom za leđima. I troši dragocjene resurse za sitne probitke. Trebao je raspaliti iz svih brodova po Kijevu, dignuti 500 aviona u zrak i navaliti na Zelenskog i ukrajinski vojni vrh ko Nigerijac na šnitu kruha. U tjedan dana rat bi bio odlučen.AlfaOmega wrote:Sve i da je operiran i da boluje od raka (mada nema nikakvog dokaza za takvu tvrdnju), šta onda? Imaju drugi koji će drage volje preuzeti kormilo. Surkov bi bija još gori prema zapadu.melkior wrote:
U travnju je operiran, boluje od raka štitnjače, koliko je takav čovjek uopće sposoban donositi smislene i razumne odluke, utemeljene na činjenicama.
2015-08-09
Ne vidim.AlfaOmega wrote:Jbg, ovdi ih je ka u zoo-u. Ev viš kak ovaj krapinar arlauče u kasni sat. Nemreš ga lopatom primirit
Guest- Guest
Skoro zaboravih na majmuna jebemu a već si podosta vremena u neizvjesnosti, nemoj si kakvo zlo učiniti kad skontaš zašto si majmun pored toga što si i dupelizac i kujica :)
Nje, nje, kme... ajd begaj, vidi koliko je sati. A valja šefu na oči
Iz Kaliningrada, iz Arktika, iz Crnog mora...Iskanderima, Kalibar raketama.melkior wrote:Raspalit po ona 4 km kvadratna u Kijevu iz aviona, brodova, podmornica, iz svemira.melkior wrote:Ne radi se o tome je li gori nego je li efikasniji. Putin štedi Kijev jer patrijarh Kiril ima na njega presudan utjecaj, a Rusija se u Ukrajini bori s jednom rukom zavezanom za leđima. I troši dragocjene resurse za sitne probitke. Trebao je raspaliti iz svih brodova po Kijevu, dignuti 500 aviona u zrak i navaliti na Zelenskog i ukrajinski vojni vrh ko Nigerijac na šnitu kruha. U tjedan dana rat bi bio odlučen.AlfaOmega wrote:Sve i da je operiran i da boluje od raka (mada nema nikakvog dokaza za takvu tvrdnju), šta onda? Imaju drugi koji će drage volje preuzeti kormilo. Surkov bi bija još gori prema zapadu.melkior wrote:
2015-08-09
Nema potrebe. Stvari idu sporo, ali idu. Donbass će biti zauzet. A onda ću zajebavat mamlaza još jače.melkior wrote:Iz Kaliningrada, iz Arktika, iz Crnog mora...Iskanderima, Kalibar raketama.melkior wrote:Raspalit po ona 4 km kvadratna u Kijevu iz aviona, brodova, podmornica, iz svemira.melkior wrote:
Ne radi se o tome je li gori nego je li efikasniji. Putin štedi Kijev jer patrijarh Kiril ima na njega presudan utjecaj, a Rusija se u Ukrajini bori s jednom rukom zavezanom za leđima. I troši dragocjene resurse za sitne probitke. Trebao je raspaliti iz svih brodova po Kijevu, dignuti 500 aviona u zrak i navaliti na Zelenskog i ukrajinski vojni vrh ko Nigerijac na šnitu kruha. U tjedan dana rat bi bio odlučen.
AlfaOmega wrote:Ništa to, sam safetu vjerovatcassanowa wrote:Srbi kažu jedno, a naši drugo...Kome vjerovati što se tamo stvarno događa?
Priča za tebe i za ostatak glupe svjetine...
Šta kaže "nalitičar": Ruske granate prečnika 152 milimetara (?) i težine oko 57 kilograma,
distribuiraju(?) gelere brzinom oko 1000 m u sekundi....
Rodila Majka Hrvatska, ne može izbjeć i sakrit...
Inače, granate ko granate...ruske imaju prečnik 152 a NATOve 155mm. ...obične, base bleed i escalibur također. Tako-
Last edited by Eroo on 7/6/2022, 02:32; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78855
2016-07-22
Page 36 of 50 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu