Ruska invazija na Ukrajinu
Page 31 of 50
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Jebem mu safete, ak laže koza, ne laže rog, jel.Eroo wrote:Izgleda da ovo uspješno koriste kod Mikolaiva i Odese...
Uspješno i obaraju ruske rakete i avione.
Moram reći da prvi put vidim ovakvu PZO spravicu...
AlfaOmega- Posts : 10381
2015-09-11
Eroo wrote:Mislim da je i Grad, i slično, MLRS...Mislim na ono multiple launche, prije svega.MDMiridije wrote:Eroo wrote:Multiple Launch Rocket System...MLRS, kako god.MDMiridije wrote:
I sad...ko ce se komu ispricati?
Imaju Ukrajinci varijantu s 4 STUGNA-P,
ali nisam primijetio da je to i korišćeno.
Stugna je protutenkovsko oruzje sa manjim dometom. MLRS je sustav s dometom od 30 do 300 kilometara ovisno od rakete.
Tamo sam ja samo skopirao dva komentara, koji su se odnosili na obaranje raketa,
uz postavljenu fotografiju ...Nebitno.
Rakete tesko da imaju s cime obarati. S300 i eventualno neki sustavi srednjeg dometa....mozda i pri samom spustanju raketa ako imaju neke sustave koji doslovno oblak srapnela stvore iznad cilja ako im radar pogodi tocno putanju....to jedino moze rusiti te rakete. Hipersonicne ionako ne moze nista oboriti.
Guest- Guest
Inace to sa Stugnama....to su ludu sreću imali da ih nisu isporučili čitavu seriju prije nego je ovo počelo. Praktički 3/4 su prilagođene za arapske kupce. Sve je ostalo u Ukraini i pokazalo se kao izvanredno oružje za gađanje na određenim daljinama. Ali čista luda sreća...da su ih isporučili arapima ne bi imali ni desetinu ovog broja koji imaju.
Guest- Guest
STUGNA_P ima domet do 6km. Srjeljivo je laserski navođeno, podzvučna brzina.MDMiridije wrote:Dobro to s helikopterom Ero je bilo iskljucivo radi toga jer je Helikopter doslovno bio skoro pa statičan ili se kretao direktno u smjeru same rakete....to da 100 puta pokusaju proslo bi jednom. Pitanje je zasto ovome u helikopteru nije sviralo da ga nišani, da leti nešto prema njemu....po svim pravilima je jednostavnim manevrom mogao izbjeci tu raketu. Nego eto...sreca da se radi o idiotima u tim helikopterima u tom slucaju i to je to. Moze sto stvari biti...da nije bio servisiran ispravno, da nije radio uopce sustav upozoravanja u samoj letjelici,... sreca na kraju balade da nije. Ali to nikako nije raketa namjenjena za to cak ako je sada i proslo. To je izvanredno oruzje za unistavati bilo koju vrstu vozila pa i ukopanih polozaja.
E, sad, ne znam koliko može gađati i po visini.
Treće, uobičajena brzina helikoptera je po svoj prilica manja rakete od STUGNE.
Nisam provjerio, ali sam u to gotovo siguran.
Eroo- Posts : 78855
2016-07-22
Ima safko situacija iz Sirije kad su kanibali pogodili ruski helikopter TOW sustavom. Jel to znači da TOW inače mere skidati helikoptere ajd ti meni objasni?
Da ali taj nije bio u zraku. Ovaj je. Iako hovering...kao da nije ni letio.
Guest- Guest
Imaju i TK-3 Corsar, ali s kraćim dometom (do 2,5 km).MDMiridije wrote:Inace to sa Stugnama....to su ludu sreću imali da ih nisu isporučili čitavu seriju prije nego je ovo počelo. Praktički 3/4 su prilagođene za arapske kupce. Sve je ostalo u Ukraini i pokazalo se kao izvanredno oružje za gađanje na određenim daljinama. Ali čista luda sreća...da su ih isporučili arapima ne bi imali ni desetinu ovog broja koji imaju.
Što ovi pogode rastavi se na sastavne dijelove...čak i T-90.
U na čelu, šteta je to, jer se ne daju popraviti.
2016-07-22
Ne znači, ali znači i da mere...AlfaOmega wrote:Ima safko situacija iz Sirije kad su kanibali pogodili ruski helikopter TOW sustavom. Jel to znači da TOW inače mere skidati helikoptere ajd ti meni objasni?
U onom snimku rusko-ukrajinske bitke u "rovu" je vjerojatno radila i čakija....oružje još od turskih vremena.
2016-07-22
kaj su htjeli ugasti andromedu?ljubo1212 wrote:veberu, jesi i ti glasovao za ostanak andromede? zastarjelog koncepta kojeg htjedoše ugasitiveber wrote:MDMiridije wrote:debotoijusto wrote:nađi na hrtu emisiju Andromeda.
a o rimu učiš iz povijesti četvrtkom
da poslušam povjest četvrtkom. u streamingu
o rimu imam oko 250 knjiga.
papirnatih nevezano uz rim imam oko 1800, sto sim tam.
drugo izdanje brockhausa, bibliju, zagrebačku, bibliju na gotici, nađe se knjiga.
šteta kaj je većina nepročitana.
dedi sam otvorio cloud.
2014-12-30
Meni se je činilo da se upravo dizao s tla, negdje u blizini.MDMiridije wrote:Da ali taj nije bio u zraku. Ovaj je. Iako hovering...kao da nije ni letio.
Naravno da STUGNA nije namjenjena onome za šta je iskorišćena.
Ali da se pokazala inventivnost ukr, vojnika to je, moraš priznati.
Imao je usto i hladnu glavu i mirnu ruku...za ono je zaslužija hladno pivo na kraju.
2016-07-22
Mislim da se nije dizao nego je isao bukvalno u smjeru lansera. Dakle ono 1 od 1000 situacija. A letio je vjerojatno kako je letio jer je trazio protivnike, skenirao naprijed....boga pitaj. U svakom slucaju ono je slucajno nikako pravilo.
Muđahedini su u ratu sa sovjetima gađali repove na Hindovima....jer se pokazalo da ih se tako jednostavnije sruši. Ali bi to prošlo isto tako jednom u 100 pokušaja...a u ostalih 99 bi se helikopter okrenuo i poubijao ove koji su ga gadjali.
Muđahedini su u ratu sa sovjetima gađali repove na Hindovima....jer se pokazalo da ih se tako jednostavnije sruši. Ali bi to prošlo isto tako jednom u 100 pokušaja...a u ostalih 99 bi se helikopter okrenuo i poubijao ove koji su ga gadjali.
Guest- Guest
Ovo je bilo prsa-u-prsa, jebote...Hrabri su ovi Ukarjinci.
Ne 'ebu ni helikopter, samo naprijed, naprijed...
Ne 'ebu ni helikopter, samo naprijed, naprijed...
2016-07-22
Tako tako, dakle od danas nema više ni osmrtnica ni ničega. Ne smije se znati kakvi su gubitci tko je poginuo, gdje, ili nedaj bože fotka u uniformi. Još jedan korak u pravome smjeru lol
Guest- Guest
Jedan odabrani. Odletio u tri pičke materine....sjeme mu pokvareno s njime nestalo dabogda. Jebeni barbar iz nacije barbara manje na svijetu. Lijep dan.
Guest- Guest
Shilka....jebemti ovo je isto muka koristiti ovako naprijed....izginut će ljudi bezveze.
Guest- Guest
Makso,
Kod onog MLRS, o kojem smo raspravljali, se radi o raketi S-8.
U tekstu ispod piše da su Bjelorusi razvili samohodni MLRS s 80 cijevi,
koji se pune sa S-8. Domet od 3 do 5 km.
Namjerno pišem MLRS, jer sistem i u Wiki tako nazivaju.
https://en.wikipedia.org/wiki/S-8_(rocket)
Kod onog MLRS, o kojem smo raspravljali, se radi o raketi S-8.
U tekstu ispod piše da su Bjelorusi razvili samohodni MLRS s 80 cijevi,
koji se pune sa S-8. Domet od 3 do 5 km.
Namjerno pišem MLRS, jer sistem i u Wiki tako nazivaju.
https://en.wikipedia.org/wiki/S-8_(rocket)
2016-07-22
A to su rakete za lansiranje s helikoptera. Nesto ko hydra. A cuj.... tesko ce s time precizno ista ciljati ali eto ako ljude veseli. Sad mozda uspiju lanser stabilizirati da s time mogu ciljati. Ali ta raketa cak nije dizajnirana da pada pod nekim predvidljivim kutom da bi se mogla lansirati sa zemlje na nacin da se moze s njom ciljati na neku udaljenost.
Guest- Guest
https://twitter.com/mhmck/status/1533911493166645249?cxt=HHwWgoCysYiYxskqAAAA
Ukrainian defenders are pressing on the Russian fascist invaders in Kherson region. The rashists left Blahodatne and are retiring to positions closer to the city of Kherson.
ide to pomalo. Lijepo će ih dočekati u gradu.
Ukrainian defenders are pressing on the Russian fascist invaders in Kherson region. The rashists left Blahodatne and are retiring to positions closer to the city of Kherson.
ide to pomalo. Lijepo će ih dočekati u gradu.
red wolf-
2016-02-10
Page 31 of 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu