Ruska invazija na Ukrajinu
Page 17 of 50
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Ma izračuna je on kurac.AlfaOmega wrote:To je Putin izračuna, ne ti. Majmunske boginje i crnci u Evropi su, kak ono kaže Thanos - inevitable.
Kako on može izračunat da ću ja prevest određenu količinu žita al ne svu samo da neke poljoprivrednike umirim dok će drugi morat u silose il prodavat po niskoj cijeni samo da proda ?
On nije toliko pametan nego ga netko navodi.
Da je on pametan onda on ne bi napa cijelu Ukrajinu a ja san mu punih mjesec dana ovdje na forumu napisa u detalje šta će se desiti i kako će se rat odvijat u tom slučaju.
Netko mu šapće kad taj netko želi određeni scenarij da postigne.
Sad je izroka te silose u luci i stavija te brodove atento naokolo i sad je blokada. To mi upravo odgovara.
Last edited by RayMabus on Sat 4 Jun - 20:26; edited 1 time in total
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Da je napa samo u regionu Donbassa gdi su Ukri bili najutvrđeniji, bilo bi loše. Ovak je dobro uradija što je napa na Kijev, sa Krima na Kherson i Zaporožje, Sumy Oblast, etc...
Na stranu što je to inicijalno bilo drljavo, ali je polučilo svrsi. Stvari sad na ratištu idu kak i treba da idu. Što se tiče računice, tipkamo se za dvi godine na tu temu
Na stranu što je to inicijalno bilo drljavo, ali je polučilo svrsi. Stvari sad na ratištu idu kak i treba da idu. Što se tiče računice, tipkamo se za dvi godine na tu temu
A izdržat će on meni svakako do kraja godine jer nismo još ništa riješili u BiH povodom izbornog zakona a vidim da ne odustaju pa onda idemo na šemu da Benita instaliramo u Italiju.AlfaOmega wrote:Da je napa samo u regionu Donbassa gdi su Ukri bili najutvrđeniji, bilo bi loše. Ovak je dobro uradija što je napa na Kijev, sa Krima na Kherson i Zaporožje, Sumy Oblast, etc...
To ti je ko da ovoj eu žgadiji instaliram Orbana na treću ekonomiju eurozone.
2014-04-11
Hrvati u BiH su na pragu da ga popuše. Nažalost. Muslimanski lobi u Njemačkoj je iznenađujuće jak. Možda ne bi bija da nije naša isti jezik za zelenima koji imaju paranoju od Rusije pa po defaultu upiru prstom u svakoga ko je protiv njihove ideje. Muje su to prepoznale i dodvorile se. A HDZBiH zapeo u partnerstvu sa Dodikom. I šta sad? I HDZ i Dodik prepoznati kao ruska agentura i ća. Čak ih je i Safet odjeba, sad navija za Bakira samo zato što mrzi Ruse i liže se sa zapadom. A do juče navija za Dodika. Suncokreti na aparatima šta ti je Safet
U prevodu, vratija se Safet svojima. Sudbina je ironija
To mi je toliko bitna vijest šta je njemački parlament u kojem većinu čine ljevičari, liberali i zelena ljevica izglasala takvi dokument da je uopće nisam ni otvorija kad san danas naletija na tu vijest.AlfaOmega wrote:Hrvati u BiH su na pragu da ga popuše. Nažalost. Muslimanski lobi u Njemačkoj je iznenađujuće jak. Možda ne bi bija da nije naša isti jezik za zelenima koji imaju paranoju od Rusije pa po defaultu upiru prstom u svakoga ko je protiv njihove ideje. Muje su to prepoznale i dodvorile se. A HDZBiH zapeo u partnerstvu sa Dodikom. I šta sad? I HDZ i Dodik prepoznati kao ruska agentura i ća. Čak ih je i Safet odjeba, sad navija za Bakira samo zato što mrzi Ruse i liže se sa zapadom. A do juče navija za Dodika. Suncokreti na aparatima šta ti je Safet
Izglasali su oni to par dana prije Putinove invazije na Ukrajinu.
Evo :
Među državama koje su diskutirale u smjeru da je, bez obzira na pregovore neophodno održati izbore bili su Italija, Austrija, Belgija, Nizozemska, Njemačka i Švedska. Druge zemlje se tijekom rasprave u ponedjeljak uopće nisu izjašnjavale o ovoj temi.
EU sastank
A vidi Švedske ; radi Kurdkinje ne može u NATO.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pet-dana-do-raspleta-hoce-li-svedska-vlada-pasti/2369486.aspx
I ne znaju šta ih lupa sa svih strana. Samo pleske dobivaju.
2014-04-11
Ruski ministar obrane Sergej Šojgu ustvrdio je da će ruske snage "ubrzati specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini na sastanku s čečenskim čelnikom Ramzanom Kadirovim 3. lipnja.
Kadirov je rekao da je Šojgu "identificirao nove zadatke" koji će poboljšati učinkovitost ruskih ofenzivnih manevara i poboljšati rusku taktiku. Kadirov nije precizirao koje će to zadaće ruske snage poduzeti kako bi ubrzale svoj tempo.
dakle ostali su bez daha
Ruski vojni bloger je 3. lipnja objavio podužu poruku u kojoj tvrdi da je gotovo cijela 35. kombinirana armija uništena u Izjumu zbog nesposobnih ruskih zapovjednika.
Vojni bloger pod pseudonimom Boytsovyi Kot Murz objavio je da ruski zapovjednici nisu uzimali u obzir borbene izazove u šumama Izjuma, što je dovelo do značajnih gubitaka u 64. i 38. zasebnoj gardijskoj moto-streljačkoj brigadi, za koje je izvijestio da sada imaju manje od 100 vojnika.
Boytsovyi Kot Murz tvrdi da ruski zapovjednici nisu osigurali potrebnu opremu jedinicama koje se bore na šumovitom terenu i da nisu na vrijeme popravili oštećeno teško topništvo. Ruskim snagama također je navodno nedostajala učinkovita komunikacija sa zapovjednim centrima i oslanjale su se na glasnike.
Boytsovyi Kot Murz je istaknuo da je nedostatak komunikacije između ruskih jedinica i zapovjednika omogućio ukrajinskim snagama da bespilotnim letjelicama napadaju ruske napredne položaje.
lijepo
Kadirov je rekao da je Šojgu "identificirao nove zadatke" koji će poboljšati učinkovitost ruskih ofenzivnih manevara i poboljšati rusku taktiku. Kadirov nije precizirao koje će to zadaće ruske snage poduzeti kako bi ubrzale svoj tempo.
dakle ostali su bez daha
Ruski vojni bloger je 3. lipnja objavio podužu poruku u kojoj tvrdi da je gotovo cijela 35. kombinirana armija uništena u Izjumu zbog nesposobnih ruskih zapovjednika.
Vojni bloger pod pseudonimom Boytsovyi Kot Murz objavio je da ruski zapovjednici nisu uzimali u obzir borbene izazove u šumama Izjuma, što je dovelo do značajnih gubitaka u 64. i 38. zasebnoj gardijskoj moto-streljačkoj brigadi, za koje je izvijestio da sada imaju manje od 100 vojnika.
Boytsovyi Kot Murz tvrdi da ruski zapovjednici nisu osigurali potrebnu opremu jedinicama koje se bore na šumovitom terenu i da nisu na vrijeme popravili oštećeno teško topništvo. Ruskim snagama također je navodno nedostajala učinkovita komunikacija sa zapovjednim centrima i oslanjale su se na glasnike.
Boytsovyi Kot Murz je istaknuo da je nedostatak komunikacije između ruskih jedinica i zapovjednika omogućio ukrajinskim snagama da bespilotnim letjelicama napadaju ruske napredne položaje.
lijepo
debotoijusto- Posts : 31546
2014-04-12
kao i za siriju.
bit će zanimljivo čitati komentare za dvije godine.
nisu bez veze petoljetke. ciklusi idu od pet do deset godina.
čmarovi istočni će krajem ove godine, a početkom slijedeće sve više slati sanduke doma.
pride ako zima posluži bit će dodatno krepanih.
i stalno se ponavljam.
onaj pdf o siriji, kada sam pisao da se u konvencionalnom ratu sraze rusi i nato, rusi bi imali teški pušing.
dolazi ljeto, dani će se skraćivati, a razina obučenosti će rasti-s obje strane. s tim da nije isto braniti domaju i napadati tuđu.
krajem rujna krenut će kiše i problemi za ruse.
neka zma bude jaka, jebali su ježa.
ovi internet borci, s obje strane nisu nikada prespavali u šatoru, a vani -10.
tako da navijam za jaku rusko-ukrajinsku zimu.
da počne u oktobru i završi u aprilu.
da je minimum -5 svaki dan.
bit će zanimljivo čitati komentare za dvije godine.
nisu bez veze petoljetke. ciklusi idu od pet do deset godina.
čmarovi istočni će krajem ove godine, a početkom slijedeće sve više slati sanduke doma.
pride ako zima posluži bit će dodatno krepanih.
i stalno se ponavljam.
onaj pdf o siriji, kada sam pisao da se u konvencionalnom ratu sraze rusi i nato, rusi bi imali teški pušing.
dolazi ljeto, dani će se skraćivati, a razina obučenosti će rasti-s obje strane. s tim da nije isto braniti domaju i napadati tuđu.
krajem rujna krenut će kiše i problemi za ruse.
neka zma bude jaka, jebali su ježa.
ovi internet borci, s obje strane nisu nikada prespavali u šatoru, a vani -10.
tako da navijam za jaku rusko-ukrajinsku zimu.
da počne u oktobru i završi u aprilu.
da je minimum -5 svaki dan.
2014-12-30
2 krajiška mehanizovana brigada dobila po pički.
Reka je Šojgu da oni mogu podnijeti 50 tisuća mrtvih. Sad ćemo mu to sve u čevape i pljeskavice pretvorit.
Ukri nemaju goriva a i čekaju i naoružanje još pa onda ni oni ne mogu puno pa imamo pat poziciju a upravo to mi odgovara da tako bude do kraja godine najmanje. Neka se čačkaju.
Reka je Šojgu da oni mogu podnijeti 50 tisuća mrtvih. Sad ćemo mu to sve u čevape i pljeskavice pretvorit.
Ukri nemaju goriva a i čekaju i naoružanje još pa onda ni oni ne mogu puno pa imamo pat poziciju a upravo to mi odgovara da tako bude do kraja godine najmanje. Neka se čačkaju.
2014-04-11
u svakom slučaju lupetao si ti i veće gluposti od ovog tako da...AlfaOmega wrote:Da je napa samo u regionu Donbassa gdi su Ukri bili najutvrđeniji, bilo bi loše. Ovak je dobro uradija što je napa na Kijev, sa Krima na Kherson i Zaporožje, Sumy Oblast, etc...
Lavrov je stao na stranu HDZ-a BiH kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona BiH.
On je, naime, istakao da "Zapad radi sve da bi u okviru tzv. reforme biračkog procesa natjerao Hrvate da prihvate da će ih, kao i prije, u institucijama BiH predstavljati Bošnjaci ili ljudi koji su potpuno politički saglasni sa Bošnjacima".
"Јa ne želim da kažem da Bošnjaci nisu u pravu u nečemu, ali dejtonska načela zahtijevaju saglasnost tri konstitutivna naroda. I, što se tiče samostalnosti BiH, obratite pažnju, Amerikanci imaju posebnog ambasadora koji je nadležan za provođenje biračkih reformi u BiH, i to u mnogome govori koliko su samostalne vlasti u Sarajevu", rekao je šef ruske diplomatije.
Lavrov je ponovio da Christian Schmidt "nema legitimitet visokog predstavnika jer nije izabran u skladu sa procedurom". Takav "nelegitimni izbor" Zapad je odobrio jer, prema njegovim riječima, "tako želi da manipuliše Bosnom i Hercegovinom zbog svojih interesa i da od BiH pravi još jednu bazu za širenje NATO-a na Balkanu".
-
Lavrov poručio da je Dodik prijatelj Rusije, podržao Čovića u vezi s izbornim zakonom
-
Samo ti blokiraj tu pšenicu da mi njima natrpamo crnce i muslimane u tu njihovu EUROPU.
Nema više rasprave s njima kad su na sastanku EU tamo par dana prije napada Rusije na Ukrajinu odbili prijedlog Hrvatske a koja je članica EU i jedina ima i to najdužu granicu s BiH da se to mora odgodit kako se ne bi Hrvatsku više preglasavalo a oni fino podržali Komšića i Sarajevo.
NEMA NAZAD.
On je, naime, istakao da "Zapad radi sve da bi u okviru tzv. reforme biračkog procesa natjerao Hrvate da prihvate da će ih, kao i prije, u institucijama BiH predstavljati Bošnjaci ili ljudi koji su potpuno politički saglasni sa Bošnjacima".
"Јa ne želim da kažem da Bošnjaci nisu u pravu u nečemu, ali dejtonska načela zahtijevaju saglasnost tri konstitutivna naroda. I, što se tiče samostalnosti BiH, obratite pažnju, Amerikanci imaju posebnog ambasadora koji je nadležan za provođenje biračkih reformi u BiH, i to u mnogome govori koliko su samostalne vlasti u Sarajevu", rekao je šef ruske diplomatije.
Lavrov je ponovio da Christian Schmidt "nema legitimitet visokog predstavnika jer nije izabran u skladu sa procedurom". Takav "nelegitimni izbor" Zapad je odobrio jer, prema njegovim riječima, "tako želi da manipuliše Bosnom i Hercegovinom zbog svojih interesa i da od BiH pravi još jednu bazu za širenje NATO-a na Balkanu".
-
Lavrov poručio da je Dodik prijatelj Rusije, podržao Čovića u vezi s izbornim zakonom
-
Samo ti blokiraj tu pšenicu da mi njima natrpamo crnce i muslimane u tu njihovu EUROPU.
Nema više rasprave s njima kad su na sastanku EU tamo par dana prije napada Rusije na Ukrajinu odbili prijedlog Hrvatske a koja je članica EU i jedina ima i to najdužu granicu s BiH da se to mora odgodit kako se ne bi Hrvatsku više preglasavalo a oni fino podržali Komšića i Sarajevo.
NEMA NAZAD.
2014-04-11
na jednoj strani lavrov dodo covic @epi i@hektor
na drugoj EU/USA i gradjanska bosna na cekanju
debotoijusto- Posts : 31546
2014-04-12
Evoga i u Donjecku dernek...Dosta su ih Ukrajinci i šparali.
https://t.me/kreml/3697
PS:
Zanimljivo je da se u Kremlju pitaju zašto po Donjecku, nema tamo borbi?
Nema ni u Kijivu, Lvovu ili Harkivu, ali tamo svakodnevno padaju rakete i granate.
Stoka je stvarno obezobraznila.
https://t.me/kreml/3697
PS:
Zanimljivo je da se u Kremlju pitaju zašto po Donjecku, nema tamo borbi?
Nema ni u Kijivu, Lvovu ili Harkivu, ali tamo svakodnevno padaju rakete i granate.
Stoka je stvarno obezobraznila.
Last edited by Eroo on Sat 4 Jun - 21:52; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78858
2016-07-22
Misliš ?debotoijusto wrote:na jednoj strani lavrov dodo covic @epi i@hektor
Ja sam ti bik u horoskopu.
Bikovi također ne opraštaju lako ljudima. Vjeruju, ako osoba ima sposobnost da ih jednom povrijedi, da to može učiniti ponovno. Stoga više vole prekinuti vezu s osobom koja ih je povrijedila, namjerno ili nenamjerno.
https://www.vecernji.hr/lifestyle/ne-oprastaju-lako-ovi-horoskopski-znakovi-najdulje-se-ljute-1591668
Zabit ćeš mi nož u leđa i onda ćeš odšetati mirno i živjeti dugo i srećno do kraja života.
Mislim da nećeš.
Hrvatska je članica EU , jedina ima granicu i to najdužu s BiH a oni će onda glasat protiv mene a za Komšića.
Meni se učinilo da je EU neki savez a očito kod ovih to nije.
2014-04-11
Misliš graDŽansku? To je nešto drugo...ne razumiješ ti to.debotoijusto wrote:na jednoj strani lavrov dodo covic @epi i@hektor
Inače, loši su ti izvori informacija...
Čovića ne mijašati. Odgovoran je za hr narod tamo, koji je na samom rubu nestanka.
Za što će se na kraju odlučiti ja to ne znam, ali da će se znati ispravno odlučiti u to sam siguran.
Eroo- Posts : 78858
2016-07-22
Dobit će sve muslimane ovog svijeta u tu Njemačku i to tamo kad su m već toliko dragi.Eroo wrote:Misliš graDŽansku? To je nešto drugo...ne razumiješ ti to.debotoijusto wrote:na jednoj strani lavrov dodo covic @epi i@hektor
Inače, loši su ti izvori informacija...
Čovića ne mijašati. Odgovoran je za hr narod tamo, koji je na samom rubu nestanka.
Za što će se na kraju odlučiti ja to ne znam, ali da će se znati ispravno odlučiti u to sam siguran.
2014-04-11
epi je tko da više, za njega je.debotoijusto wrote:na jednoj strani lavrov dodo covic @epi i@hektor
general je drugo
on se drži one tko da više, vaš sam.
2014-12-30
Ti Zapadnjaci dakle Amerikanci i zapadna Europa se ponašaju prema meni ko da san ja ovdje neki indijanac i onda mi mrtvi ladni na sastanku EU poruče da tko mene jebe i da će oni meni opet instalirat tog Komšića i četvrti put.
Očeš li ?
Putin nakon toga odma napa Ukrajinu i odma pad dogovora Njemačka Rusija u kojem je njemačka vlada lagodno uživala na jeftinim ruskim energentima.
Tek sam počeo.
ZATUČI ĆU VAS MACON U GLAVU.
Očeš li ?
Putin nakon toga odma napa Ukrajinu i odma pad dogovora Njemačka Rusija u kojem je njemačka vlada lagodno uživala na jeftinim ruskim energentima.
Tek sam počeo.
ZATUČI ĆU VAS MACON U GLAVU.
2014-04-11
Njemački Bundestag, donji dom parlamenta, odobrio je u petak stvaranje posebnog obrambenog fonda od 100 milijardi eura (107,2 milijarde dolara) koji je kancelar Olaf Scholz najavio kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, izvještava Reuters.
Novac je namijenjen nadopuni redovnog obrambenog proračuna od oko 50 milijardi eura tijekom nekoliko godina kako bi se pomogla ponovna izgradnja njemačke vojske, koja je pretrpjela godine zanemarivanja nakon završetka Hladnog rata. Vlada je odlučila izmijeniti ustav zbog stvaranja fonda koji bi bio izuzet od njemačke takozvane dužničke kočnice koja nameće fiskalno ograničenje. Bila je potrebna potpora oporbenih konzervativaca kao i vladajuće koalicije kako bi se dosegla dvotrećinska parlamentarna većina potrebna za ustavnu promjenu.
-
Fond bi trebao omogućiti Njemačkoj da ispuni cilj NATO-a o trošenju 2% svoje ekonomske proizvodnje na obranu svake godine, što je čini trećim najvećim vojnim potrošačem u svijetu iza Sjedinjenih Američkih Država i Kine. Kremlj je ranije u petak optužio Njemačku za “remilitarizaciju” jer je krenula na povećanje vojne potrošnje i tvrde da je to povećalo sigurnosne rizike u Europi.
Bundestag je također usvojio proračun koji predviđa 139 milijardi eura novog duga ove godine – što je druga najveća razina u Njemačkoj – kako bi se ublažila šteta najvećem europskom gospodarstvu od posljedica sukoba u Ukrajini. Proračun je zahtijevao od parlamenta da dopusti izuzeće od njemačkog duga treću godinu zaredom, s tim da bi novi dug bio usmjeren na financiranje pomoći kućanstvima i tvrtkama koje se bore s visokim cijenama energije, kao i potporu ukrajinskim izbjeglicama i Kijevu.
-
Ministar financija Christian Lindner želi se sljedeće godine vratiti na kočnicu, što bi, prema vladinim izvorima, omogućilo Vladi da potroši najviše 15 do 17 milijardi eura na nove dugove.
Osim toga, u petak je Bundestag odobrio povećanje njemačke minimalne plaće na 12 eura po satu s trenutačnih 9,82 eura – jedno od ključnih izbornih obećanja Scholza i njegovih socijaldemokrata.
-
Eto nek troše sad pare na pizdarije jer praktički graniče s tom istom Rusijom na Baltiku.
Novac je namijenjen nadopuni redovnog obrambenog proračuna od oko 50 milijardi eura tijekom nekoliko godina kako bi se pomogla ponovna izgradnja njemačke vojske, koja je pretrpjela godine zanemarivanja nakon završetka Hladnog rata. Vlada je odlučila izmijeniti ustav zbog stvaranja fonda koji bi bio izuzet od njemačke takozvane dužničke kočnice koja nameće fiskalno ograničenje. Bila je potrebna potpora oporbenih konzervativaca kao i vladajuće koalicije kako bi se dosegla dvotrećinska parlamentarna većina potrebna za ustavnu promjenu.
-
Fond bi trebao omogućiti Njemačkoj da ispuni cilj NATO-a o trošenju 2% svoje ekonomske proizvodnje na obranu svake godine, što je čini trećim najvećim vojnim potrošačem u svijetu iza Sjedinjenih Američkih Država i Kine. Kremlj je ranije u petak optužio Njemačku za “remilitarizaciju” jer je krenula na povećanje vojne potrošnje i tvrde da je to povećalo sigurnosne rizike u Europi.
Bundestag je također usvojio proračun koji predviđa 139 milijardi eura novog duga ove godine – što je druga najveća razina u Njemačkoj – kako bi se ublažila šteta najvećem europskom gospodarstvu od posljedica sukoba u Ukrajini. Proračun je zahtijevao od parlamenta da dopusti izuzeće od njemačkog duga treću godinu zaredom, s tim da bi novi dug bio usmjeren na financiranje pomoći kućanstvima i tvrtkama koje se bore s visokim cijenama energije, kao i potporu ukrajinskim izbjeglicama i Kijevu.
-
Ministar financija Christian Lindner želi se sljedeće godine vratiti na kočnicu, što bi, prema vladinim izvorima, omogućilo Vladi da potroši najviše 15 do 17 milijardi eura na nove dugove.
Osim toga, u petak je Bundestag odobrio povećanje njemačke minimalne plaće na 12 eura po satu s trenutačnih 9,82 eura – jedno od ključnih izbornih obećanja Scholza i njegovih socijaldemokrata.
-
Eto nek troše sad pare na pizdarije jer praktički graniče s tom istom Rusijom na Baltiku.
2014-04-11
Bundestag se složio: Bundeswehr će dobiti jednokratnu isplatu od 100 milijardi eura za novu opremu. Sada je poznato koje će se oružje od nje kupovati. Zračne snage dobivaju najveći dio.
https://www.dw.com/de/die-waffenliste-der-bundeswehr/a-62020837
https://www.dw.com/de/die-waffenliste-der-bundeswehr/a-62020837
2014-04-11
Koju strategiju slijedi Njemačka?
Čak i ako Njemačka može bolje ispuniti svoje obveze prema NATO-u s posebnim fondom: "Novac sam neće uspjeti", kaže Matlé. Ulaganja moraju biti ugrađena u političku strategiju. "Želimo li se sada koncentrirati isključivo na odvraćanje Rusije u NATO savezu, a možda i u savezu EU?" Strategija nacionalne sigurnosti koju Vlada namjerava predstaviti sljedeće godine trebala bi odgovoriti na ovakva pitanja.
--
Znači oni su se samo usrali pa sad kupuju sve živo i svašta a za šta će im to točno trebati o tome će dogodine.
Čak i ako Njemačka može bolje ispuniti svoje obveze prema NATO-u s posebnim fondom: "Novac sam neće uspjeti", kaže Matlé. Ulaganja moraju biti ugrađena u političku strategiju. "Želimo li se sada koncentrirati isključivo na odvraćanje Rusije u NATO savezu, a možda i u savezu EU?" Strategija nacionalne sigurnosti koju Vlada namjerava predstaviti sljedeće godine trebala bi odgovoriti na ovakva pitanja.
--
Znači oni su se samo usrali pa sad kupuju sve živo i svašta a za šta će im to točno trebati o tome će dogodine.
2014-04-11
Page 17 of 50 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu