Ruska invazija na Ukrajinu
Page 14 of 50
Page 14 of 50 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
...don...don...valjda je prespavao situaciju...don...
Eroo- Posts : 78855
2016-07-22
Naslađuju se slikama mrtvaca
a trebalo bi ih biti stid
pun je forum luđaka
dođe mi da lupam glavom u zid.
a trebalo bi ih biti stid
pun je forum luđaka
dođe mi da lupam glavom u zid.
crvenkasti-
2014-04-17
Meni Makron ide na pičkin živac s tom eu vojskom pod njegovim vodstvom i di bi on oduzima pravo glasa manjim državama i onda pod oznakom eu dakle u moje ime a ne s mojim odobrenjem to sla u te svoje vukojebine po Africi i drugo.
O tome sam opširno pisao na forumu i tko je čitao zna vrlo dobro o čemu govorim.
Sad smo ga izbacili iz Malija jer je Mali izaša iz Sahelske incijative koju je osnovala EU odnosno Francuska to forsira.
Pun mi je kurac njega i tih njegovih vukojebina po Africi.
Sad fino Nesvrstani i mi smo tu promatrač pa ćemo opet zamuljat nešto da izbija ovog Makrona i francuski neoliberalni i neokolonijalni koncept iz tih vukojebina na koje se ja ne bi ni popiša a on me maltretira na sastancima EU i forsira nerelane ideje.
O tome sam opširno pisao na forumu i tko je čitao zna vrlo dobro o čemu govorim.
Sad smo ga izbacili iz Malija jer je Mali izaša iz Sahelske incijative koju je osnovala EU odnosno Francuska to forsira.
Pun mi je kurac njega i tih njegovih vukojebina po Africi.
Sad fino Nesvrstani i mi smo tu promatrač pa ćemo opet zamuljat nešto da izbija ovog Makrona i francuski neoliberalni i neokolonijalni koncept iz tih vukojebina na koje se ja ne bi ni popiša a on me maltretira na sastancima EU i forsira nerelane ideje.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Rusija nastavlja prodirati širom Afrike, potpisujući bilateralne i komercijalne sporazume uprkos oštrim sankcijama zapadnih zemalja zbog rata protiv Ukrajine u februaru.
"Sankcije koje su države NATO-a uvele Rusiji zbog napada na Ukrajinu naići će na vrlo malo podrške u Africi", izjavio je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) Mustafa Mheta, politički analitičar i saradnik u istraživačkom centru Media Review Network (MRN) sa sjedištem u Johannesburgu.
Ove sedmice, Zimbabve i Rusija su se obavezali da prodube i prošire bilateralne odnose tokom četvrte sjednice Međuvladine komisije (ICG) o ekonomskoj, trgovinskoj, naučnoj i tehničkoj saradnji održanoj u glavnom gradu Harareu.
Lokalni portal Zimbabwe Mail objavio je u četvrtak da je ruski ministar prirodnih resursa i okoliša Aleksandar Kozlov predložio ministru rudarstva Zimbabvea Winstonu Chitandu da angažuje rusku kompaniju Zarubezhgeologiya za rad na geološkom mapiranju u Zimbabveu.
Pozivajući se na rusku novinsku agenciju Interfax, portal dalje navodi da je Zimbabve takođe izrazio spremnost da sveobuhvatno razmotri učešće ruskih kompanija u istraživanju i razvoju depozita.
- Kamerunski vojni sporazum-
U međuvremenu, u aprilu, Kamerun je potpisao strateški vojni sporazum sa Rusijom, postavši prva afrička nacija koja je to učinila otkako je Kremlj započeo ofanzivu na Ukrajinu.
“Mnoge zemlje širom Afrike potpisuju ugovore sa Rusijom. To je iz jednostavnog razloga što se Rusija, kao i Kina, ne miješa u poslove svojih klijenata i tretira ih kao ravnopravne i suverene partnere”, rekao je Mheta.
Sporazum o odbrambenoj saradnji postignut između Moskve i Kameruna ima za cilj da pomogne centralnoafričkoj državi u borbi protiv piraterije i da obuči svoje trupe u borbi protiv terorizma, između ostalog.
“Sankcije koje su uvedene Rusiji nisu na nivou Ujedinjenih nacija, sa univerzalnim uticajem. Zato Rusija i neke afričke zemlje potpisuju ugovore”, rekao je za Anadolu Agency Dirk Kotze, profesor političkih nauka na Univerzitetu u Južnoj Africi.
Kotze također smatra da je Rusiji lakše da potpiše sporazume o saradnji sa vladama koje su manje demokratske na kontinentu.
"Vlade sa upitnim demokratijama na kontinentu ne moraju mnogo da se bave donošenjem odluka da bi postigle sporazum sa drugom zemljom u poređenju sa onima sa izrazito demokratskim procesima“, rekao je on, dodajući da je izbor svake zemlje da izabere s kim će sarađivati.
- Rat stvara blokove na kontinentu
Kotze tvrdi da je rat Rusije i Ukrajine stvorio blokove na afričkom kontinentu, pri čemu su neke zemlje na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda glasale za podršku Rusiji, dok su druge bile protiv njene invazije ili su ostale suzdržane.
Sultan Kakuba, politikolog sa Univerziteta Kyambogo u Ugandi, složio se da je sukob zaista stvorio blokove u Africi.
On je rekao da mnoge zemlje na kontinentu kupuju svoju vojnu opremu od Rusije, a neke podsjećaju da je Rusija igrala ulogu u borbi za nezavisnost mnogih država.
- Ruske kompanije u Africi-
Specijalni predstavnik ruskog predsjednika za Bliski istok i Afriku Mihail Bogdanov rekao je u četvrtak Interfaxu da je Afrika uvijek bila važan region za Rusiju sa stanovišta vanjske politike, kao i trgovinske i ekonomske i humanitarne saradnje.
Rekao je da su mnogi Afrikanci studirali na ruskim univerzitetima između 1950-ih i 60-ih godina. Bogdanov je rekao i da je Rusija stala uz mnoge afričke zemlje u njihovoj borbi za nezavisnost i da je to temelj za obnovu rusko-afričkih veza. Rekao je da se nadaju da će mnoge ruske kompanije poslovati u Africi.
"Sankcije koje su države NATO-a uvele Rusiji zbog napada na Ukrajinu naići će na vrlo malo podrške u Africi", izjavio je u intervjuu za Anadolu Agency (AA) Mustafa Mheta, politički analitičar i saradnik u istraživačkom centru Media Review Network (MRN) sa sjedištem u Johannesburgu.
Ove sedmice, Zimbabve i Rusija su se obavezali da prodube i prošire bilateralne odnose tokom četvrte sjednice Međuvladine komisije (ICG) o ekonomskoj, trgovinskoj, naučnoj i tehničkoj saradnji održanoj u glavnom gradu Harareu.
Lokalni portal Zimbabwe Mail objavio je u četvrtak da je ruski ministar prirodnih resursa i okoliša Aleksandar Kozlov predložio ministru rudarstva Zimbabvea Winstonu Chitandu da angažuje rusku kompaniju Zarubezhgeologiya za rad na geološkom mapiranju u Zimbabveu.
Pozivajući se na rusku novinsku agenciju Interfax, portal dalje navodi da je Zimbabve takođe izrazio spremnost da sveobuhvatno razmotri učešće ruskih kompanija u istraživanju i razvoju depozita.
- Kamerunski vojni sporazum-
U međuvremenu, u aprilu, Kamerun je potpisao strateški vojni sporazum sa Rusijom, postavši prva afrička nacija koja je to učinila otkako je Kremlj započeo ofanzivu na Ukrajinu.
“Mnoge zemlje širom Afrike potpisuju ugovore sa Rusijom. To je iz jednostavnog razloga što se Rusija, kao i Kina, ne miješa u poslove svojih klijenata i tretira ih kao ravnopravne i suverene partnere”, rekao je Mheta.
Sporazum o odbrambenoj saradnji postignut između Moskve i Kameruna ima za cilj da pomogne centralnoafričkoj državi u borbi protiv piraterije i da obuči svoje trupe u borbi protiv terorizma, između ostalog.
“Sankcije koje su uvedene Rusiji nisu na nivou Ujedinjenih nacija, sa univerzalnim uticajem. Zato Rusija i neke afričke zemlje potpisuju ugovore”, rekao je za Anadolu Agency Dirk Kotze, profesor političkih nauka na Univerzitetu u Južnoj Africi.
Kotze također smatra da je Rusiji lakše da potpiše sporazume o saradnji sa vladama koje su manje demokratske na kontinentu.
"Vlade sa upitnim demokratijama na kontinentu ne moraju mnogo da se bave donošenjem odluka da bi postigle sporazum sa drugom zemljom u poređenju sa onima sa izrazito demokratskim procesima“, rekao je on, dodajući da je izbor svake zemlje da izabere s kim će sarađivati.
- Rat stvara blokove na kontinentu
Kotze tvrdi da je rat Rusije i Ukrajine stvorio blokove na afričkom kontinentu, pri čemu su neke zemlje na Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda glasale za podršku Rusiji, dok su druge bile protiv njene invazije ili su ostale suzdržane.
Sultan Kakuba, politikolog sa Univerziteta Kyambogo u Ugandi, složio se da je sukob zaista stvorio blokove u Africi.
On je rekao da mnoge zemlje na kontinentu kupuju svoju vojnu opremu od Rusije, a neke podsjećaju da je Rusija igrala ulogu u borbi za nezavisnost mnogih država.
- Ruske kompanije u Africi-
Specijalni predstavnik ruskog predsjednika za Bliski istok i Afriku Mihail Bogdanov rekao je u četvrtak Interfaxu da je Afrika uvijek bila važan region za Rusiju sa stanovišta vanjske politike, kao i trgovinske i ekonomske i humanitarne saradnje.
Rekao je da su mnogi Afrikanci studirali na ruskim univerzitetima između 1950-ih i 60-ih godina. Bogdanov je rekao i da je Rusija stala uz mnoge afričke zemlje u njihovoj borbi za nezavisnost i da je to temelj za obnovu rusko-afričkih veza. Rekao je da se nadaju da će mnoge ruske kompanije poslovati u Africi.
2014-04-11
Srpski b92:
Šta bi s više navte od onoga što već uvoze? Ni sami ne vjeruju u ono šta govore.
Šta bi s više navte od onoga što već uvoze? Ni sami ne vjeruju u ono šta govore.
Znaju oni vrlo dobro šta njima triba, ne bi bili dole da ne znaju. Afrika ima razne pogodnosti. I ne mislim samo na prirodna bogatstva. Što misliš zašto su Kinezi i ćifuti tamo?RayMabus wrote:Ma slabo. Bar po onome šta ja vidim. Možda mu je najveća igra da nekim svojim favoritima dole da popust od 20% od cijene koja je na svjetskom tržištu al da se plaća u rubljama i tako jača svoju valutu, prodaje proizvode i drži te uza sebe.AlfaOmega wrote:A od cile Afrike tebi je Somalija prvi sinonim? Rusi su se aktivnije u Afriku uključili ima zadnjih 4-5 godina. I da, ima Afrika štošta za ponuditi. Dok Evropi šalje crnce i majmunske boginje, Rusiji svoja bogatstva.RayMabus wrote:Jedino šta se Putin češka i misli koji kurac ja imam od njih ? Šta njemu Somalija može prodat a da njemu igra ? Ništa.AlfaOmega wrote:
Rusija će se kroz izvoz hrane ojačati svoj geo-politički uticaj u zemljama trećeg svita, i et...
Nemaju oni ono šta njemu triba.
Kinezi su tamo radi ruda i resursa. Kina je velika industrijska sila i njima ruda i resursa triba. Rusiji to ne triba. Ima i viška svojih.
Imaju interes al kažem ti : ovi njima naftu, plin, đubrivo, pšenicu a ovi u većini slučajeva njima mogu dat samo govno a govno Putinu ne triba.
Jedino ono s plaćanjem u rubljama i to samo nekim koji su njegovi igrači pa ajd tako ih drži uza sebe.
Imaju interes al kažem ti : ovi njima naftu, plin, đubrivo, pšenicu a ovi u većini slučajeva njima mogu dat samo govno a govno Putinu ne triba.
Jedino ono s plaćanjem u rubljama i to samo nekim koji su njegovi igrači pa ajd tako ih drži uza sebe.
2014-04-11
Afrika je pogodno tlo za zaradu. Ali kad kažem zaradu, ne mislim samo na onu legalnu tipa, doša ja da investiram sa nadom da ću obrnut kapital i tak to. Afrika je tlo sive ekonomije, ilegalnih radnji i raj za "crni proračun". Što je pak "crni proračun"? Kad država nelegalnim aktivnostima stvara pare, koje kasnije pak ulaže u radnje koje nisu predviđene da budu finansirane državnim proračunom. Samo finansiranje Wagnerovaca ti ide iz takve vrste izvora. Dakle, Wagnerovci će fino Afriku pretvoriti u svoj izvor profita. Sve što će Afrikanci trebati jest da ne pitaju puno, a zauzvrat će dobiti hranu.
A što se tiče rudnih bogatstava, istina, Rusija ih ima mnogo, ali jedno je imati vlastita bogatstva koja moreš prodavati zakonski, a drugo je imati tuđa bogatstva s kojima praktično moreš raditi šta hoćeš i kako hoćeš, bez da se jebeš za zakonskim regulativama.
Prouči to malo longi, ne živimo više u svitu idealizma. Stvari se brzo mijenjaju.
A što se tiče rudnih bogatstava, istina, Rusija ih ima mnogo, ali jedno je imati vlastita bogatstva koja moreš prodavati zakonski, a drugo je imati tuđa bogatstva s kojima praktično moreš raditi šta hoćeš i kako hoćeš, bez da se jebeš za zakonskim regulativama.
Prouči to malo longi, ne živimo više u svitu idealizma. Stvari se brzo mijenjaju.
Na kraju krajeva, Iran je kroz Siriju i Irak razvio najveću industriju sive ekonomije (da sad ne nabrajam što sve rade). Ali to ima svoje zašto i svoje zato. A opet, nisu ni Rusi ni Iranci pioniri sive ekonomije i "crnih proračuna". To su sve vidili od Uncle Sama i Britanaca.
Wagnerovci nisu Rusija.AlfaOmega wrote:Afrika je pogodno tlo za zaradu. Ali kad kažem zaradu, ne mislim samo na onu legalnu tipa, doša ja da investiram sa nadom da ću obrnut kapital i tak to. Afrika je tlo sive ekonomije, ilegalnih radnji i raj za "crni proračun". Što je pak "crni proračun"? Kad država nelegalnim aktivnostima stvara pare, koje kasnije pak ulaže u radnje koje nisu predviđene da budu finansirane državnim proračunom. Samo finansiranje Wagnerovaca ti ide iz takve vrste izvora. Dakle, Wagnerovci će fino Afriku pretvoriti u svoj izvor profita. Sve što će Afrikanci trebati jest da ne pitaju puno, a zauzvrat će dobiti hranu.
2014-04-11
Pa zvanično i nisu. Oni su privatna vojska. Ali su alat.
Speaking of devil in Africa
https://www.timesofisrael.com/israel-is-back-revitalized-ties-in-africa-touted-at-paris-conference/
https://www.timesofisrael.com/israel-is-back-revitalized-ties-in-africa-touted-at-paris-conference/
Ma. To je ...plačenici. Danas jesu tu sutra nisu. Nepostojani su.AlfaOmega wrote:Pa zvanično i nisu. Oni su privatna vojska. Ali su alat.
2014-04-11
a više nije cilj kijev već je cilj donbas.AlfaOmega wrote:Na kraju krajeva, Iran je kroz Siriju i Irak razvio najveću industriju sive ekonomije (da sad ne nabrajam što sve rade). Ali to ima svoje zašto i svoje zato. A opet, nisu ni Rusi ni Iranci pioniri sive ekonomije i "crnih proračuna". To su sve vidili od Uncle Sama i Britanaca.
a svisci motaju čokolade.
za tri godine bumo opet tipkali.
kao i o "moćnoj" ruskoj armiji u siriji.
otprilike će ići ovako;
-zima, barbari bez opskrbe jer su u jesen vjerovali kako su sutra u kijevu
-zaglavljenje ruskih linija jer su temperature niske a opskrbne linije dugačke
-kako to biva, vjerovatno će zima biti ledena pa će smradovi krepavat od votke i smrzavanja
-uvest će se i kompletirati kompletno nove tehnologije ratovanja, što artiljerijskog, što raketnog.
i onda će krenuti popičkitis po rusima.
svi rusofili i rusi koji su brijali da bu to bio izlet, zajebali su se.
trajat će
cirka 5 godina.
dok rusija ne krepa.
i litra benzina je u njemačkoj 1,8€
a, navodno da će se država odreći još 0,5€
i da, svaki zaposleni će dobiti 300€ da mu je lakše.
udri po krivoslavcima do kurila.
2014-12-30
Place u Rusiji u 3. Mjesecu skok sa 57344 na cak 66757 Rubalja, skok impresivan obzirom na sankcije pandemiju.i slicno.
Rast realnih dohodaka na godisnjen nivou je 3.6%.
Kad prosjek dosegne preko 100 000 Rubalja to bi bio stndard Svicarske. To za nekih 3 do 5 godina
I onda nece bit vise sranja tipa - idi u Rusiju ako ti se ne svidja ovdje ili ondje. U Moskvi I Piteru je vec oko 124000 Rubalja
Kad prosjek dosegne preko 100 000 Rubalja to bi bio stndard Svicarske. To za nekih 3 do 5 godina
I onda nece bit vise sranja tipa - idi u Rusiju ako ti se ne svidja ovdje ili ondje. U Moskvi I Piteru je vec oko 124000 Rubalja
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
ne piši pizdarije.RayMabus wrote:Wagnerovci nisu Rusija.AlfaOmega wrote:Afrika je pogodno tlo za zaradu. Ali kad kažem zaradu, ne mislim samo na onu legalnu tipa, doša ja da investiram sa nadom da ću obrnut kapital i tak to. Afrika je tlo sive ekonomije, ilegalnih radnji i raj za "crni proračun". Što je pak "crni proračun"? Kad država nelegalnim aktivnostima stvara pare, koje kasnije pak ulaže u radnje koje nisu predviđene da budu finansirane državnim proračunom. Samo finansiranje Wagnerovaca ti ide iz takve vrste izvora. Dakle, Wagnerovci će fino Afriku pretvoriti u svoj izvor profita. Sve što će Afrikanci trebati jest da ne pitaju puno, a zauzvrat će dobiti hranu.
wagner grupa je potpuno financirana od strane ruske vlade.
najbolje vojnike vade iz postrojbi i šalju ih u jedinicu.
ustroj im je sličan legiji stranaca.
2014-12-30
Ove godine je oko 36.400 tražitelja azila i migranata već stiglo u Italiju, Španjolsku, Grčku, Cipar i Maltu, dok je u 2021. bilo 123.318 dolazaka, pokazuju podaci UN-ove agencije za izbjeglice.
-
Jug Europe ove godine očekuje dolazak više od 150.000 migranata
-
Samo trpaj. Ono govno iz Italije je glasalo protiv mene par dana prije invazije Rusije na Ukrajinu na sastanku EU a u svezi BiH a izbori su im polovinom iduće godine. Ajde Benito.
-
Jug Europe ove godine očekuje dolazak više od 150.000 migranata
-
Samo trpaj. Ono govno iz Italije je glasalo protiv mene par dana prije invazije Rusije na Ukrajinu na sastanku EU a u svezi BiH a izbori su im polovinom iduće godine. Ajde Benito.
2014-04-11
ali si ti i dalje u mrskoj australiji.Ringo10 wrote:Place u Rusiji u 3. Mjesecu skok sa 57344 na cak 66757 Rubalja, skok impresivan obzirom na sankcije pandemiju.i slicno.
niti ne pokušavaš okusiti blagodati rusije.
činjenica je da svi koji mogu bježe iz rusije.
činjenica je da će sankcije kroz par mjeseci poprimiti pun obujam, a vi ćete onda pak cvilkati.
ti si teži debil, živi dokaz da neki put treba se napraviti pobačaj u 25om tjednu trudnoće.
2014-12-30
Predvidjali su pad dohodaka na godisnjem nivou oko 4.5%.
Ovakvi ko ovaj debilni Folksdojcer
Ovakvi ko ovaj debilni Folksdojcer
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Da veb, cilj je Donbass a ne Kijev. Uvijek je i bija cilj Donbass. A ovisno od Ukra, možda cilj bude i malo više od toga.
Page 14 of 50 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
Page 14 of 50