Vijeće Europe: Ukrajinske vlasti trebaju pripaziti na ranjivost transrodnih osoba
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Vijeće Europe: Ukrajinske vlasti trebaju pripaziti na ranjivost transrodnih osoba
POVJERENICA za ljudska prava Vijeća Europe pozvala je države članice da "obrate pozornost" na situaciju u kojoj se nalaze LGBTI+ osobe u Ukrajini ili koje bježe od rata, u povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije.
Premda je pozdravila rad lokalnih i međunarodnih nevladinih organizacija u zbrinjavanju LGBTI+ osoba, Dunja Mijatović pozvala je u priopćenju države članice Vijeća Europe da obrate "posebnu pozornost" pristupu smještaju i zapošljavanju tih skupina "zbog negativnih politika i ozračja prema LGBTI osobama općenito u određenom broju zemalja gdje su Ukrajinci izbjegli".
"Ukrajinske vlasti kao i susjedne zemlje trebali bi obratiti pozornost na specifičnu ranjivost transrodnih osoba koje moraju napustiti zemlju", naglasila je. Europska komisija pokrenula je pravne postupke protiv Poljske i Mađarske zbog diskriminatornih mjera protiv LGBTI+ osoba.
Mijatović je podsjetila da je "strah od progona zbog seksualne orijentacije, rodnog identiteta i seksualnih karakteristika" valjan motiv za dobivanje statusa izbjeglice.
Izrazila je zabrinutost što su "istospolni partneri koji bježe iz Ukrajine suočeni s poteškoćama povezanim s činjenicom što njihov status para ili obitelji nije priznat" u nekim zemljama koje su ih primile.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kijev zbog ratnog stanja ne dopušta muškarcima u dobi od 18 do 60 godina da napuste zemlju. Nestašica lijekova, koji trebaju nekim LGBTI+ osobama, također je razlog za zabrinutost. Mijatović je upozorila da je ranjivost LGBTI osoba veća "u ratno doba i progonstvu nego u miru".
Premda je pozdravila rad lokalnih i međunarodnih nevladinih organizacija u zbrinjavanju LGBTI+ osoba, Dunja Mijatović pozvala je u priopćenju države članice Vijeća Europe da obrate "posebnu pozornost" pristupu smještaju i zapošljavanju tih skupina "zbog negativnih politika i ozračja prema LGBTI osobama općenito u određenom broju zemalja gdje su Ukrajinci izbjegli".
"Ukrajinske vlasti kao i susjedne zemlje trebali bi obratiti pozornost na specifičnu ranjivost transrodnih osoba koje moraju napustiti zemlju", naglasila je. Europska komisija pokrenula je pravne postupke protiv Poljske i Mađarske zbog diskriminatornih mjera protiv LGBTI+ osoba.
Mijatović je podsjetila da je "strah od progona zbog seksualne orijentacije, rodnog identiteta i seksualnih karakteristika" valjan motiv za dobivanje statusa izbjeglice.
Izrazila je zabrinutost što su "istospolni partneri koji bježe iz Ukrajine suočeni s poteškoćama povezanim s činjenicom što njihov status para ili obitelji nije priznat" u nekim zemljama koje su ih primile.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Problem transrodnih žena
Povjerenica, koja je početkom svibnja posjetila Ukrajinu, zabrinuta je i zbog situacije "nekoliko transrodnih žena" koje su blokirane u Ukrajini jer su zadržale dokumente s muškim identitetom.Kijev zbog ratnog stanja ne dopušta muškarcima u dobi od 18 do 60 godina da napuste zemlju. Nestašica lijekova, koji trebaju nekim LGBTI+ osobama, također je razlog za zabrinutost. Mijatović je upozorila da je ranjivost LGBTI osoba veća "u ratno doba i progonstvu nego u miru".
catabbath-
2015-08-22
Re: Vijeće Europe: Ukrajinske vlasti trebaju pripaziti na ranjivost transrodnih osoba
Počelo je "uvođene demokracije" u Ukrainu
Re: Vijeće Europe: Ukrajinske vlasti trebaju pripaziti na ranjivost transrodnih osoba
catabbath wrote:Problem transrodnih žena
Povjerenica, koja je početkom svibnja posjetila Ukrajinu, zabrinuta je i zbog situacije "nekoliko transrodnih žena" koje su blokirane u Ukrajini jer su zadržale dokumente s muškim identitetom.
Kijev zbog ratnog stanja ne dopušta muškarcima u dobi od 18 do 60 godina da napuste zemlju.
Dobra fora, "osjećam se kao žena" ali izgleda da u ratu ne pali :)
catabbath-
2015-08-22
MA Ukri su idioti
Sve su podredili Zapadu i interesima Zapada ...posebno Anglosaksoncima
JA ne shvaćam tu bezglavu fascinaciju Zapadom u Istočnoj Europi... radi koje su spremni Istočnoeuropski robovi na sve pa i da ginu po Afganistanu i Iraku
Sve su podredili Zapadu i interesima Zapada ...posebno Anglosaksoncima
JA ne shvaćam tu bezglavu fascinaciju Zapadom u Istočnoj Europi... radi koje su spremni Istočnoeuropski robovi na sve pa i da ginu po Afganistanu i Iraku
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
znači morali bi pazit da ne pogode koju transrodnu rusku pičku?
..jbg..rat se blizi polako kraju racuni se ispostavljaju..ni kod stare babe djabe...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Potrajat ce ovaj rat ... par godina
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
....interesantno...imam osjecaj i dalje da ocito je da stvarno netko na zapadu ili sam zapad ne zeli da ukrajina pobjedi ili rusija bude porazena...ovakve blesave zahtjeve slati ukrajini u ovo vrijeme moze se podcrtati i zlonamjernim cak i provocirajucim...kao da netko zeli isprovocirat ukrajinu da negativno reagira pa po dobrom starom obrascu proturi se politika 'ah svi su oni isti i ukrajinci i rusi ne vole gejeve,genderizam'...i onda zapad ima izgovor da prekine ili ublazi sankcije rusiji jer niti ukrajinci na koncu konca nisu nista bolji od rusa
2015-09-08
vuksadinare wrote:..jbg..rat se blizi polako kraju racuni se ispostavljaju..ni kod stare babe djabe...
vuče griješiš
zelenski je ko Adem Vuchiqi u tom pogledu, pro gay pro sve progresivno
za zapadnu javnost, inače ga realno boli kurac za sve to skupa ali zna što nije radi PR-a pametno govorit.
a putin je ono homofob a to mu je gore nego to što je satrao ukrajinu
da je zelenski homofob a putin pro gay zapad bi agresiju podržao
Ringo10 wrote:Potrajat ce ovaj rat ... par godina
oće, i na kraju će tvoji bježat za rusiju usranih gaća na traktorima
moguce...ali realno zapad polako ce isporucivat ceh ukrajini i zbog sankcija rusiji gdje trpe njihove ekonomije i zbog oruzja...sa izgovorom bili smo velikodusni cak smo i sebi stetili...morat ce se zelenski jebeno toga odreci jer vec ih sad pipaju da ispitaju njihovu reakciju i prema tome ce prilagodjavat svoje interese i politiku..nema na zapadu nista zabadave makar to prikrivali i dijelom nekim humanitarizmom..pogotovo sto sad vec mnogi imaju poprilicno stete u ekonomiji i vec bi sutra skinuli ili ublazili sankcije rusiji...narocito ovi u eu...marcellus wrote:vuksadinare wrote:..jbg..rat se blizi polako kraju racuni se ispostavljaju..ni kod stare babe djabe...
vuče griješiš
zelenski je ko Adem Vuchiqi u tom pogledu, pro gay pro sve progresivno
za zapadnu javnost, inače ga realno boli kurac za sve to skupa ali zna što nije radi PR-a pametno govorit.
a putin je ono homofob a to mu je gore nego to što je satrao ukrajinu
da je zelenski homofob a putin pro gay zapad bi agresiju podržao
2015-09-08
to je zapad.
samo naprijed.
progres je nezaustavljiv.
to je budućnost.
prokleta rusija.
prokleti putin.
evo i purgeri počeli bojati klupe u parkovima u dugine boje.
moje srce je veliko.
samo naprijed.
progres je nezaustavljiv.
to je budućnost.
prokleta rusija.
prokleti putin.
evo i purgeri počeli bojati klupe u parkovima u dugine boje.
moje srce je veliko.
....to ne znaci da ako smo za ukrajinu da smo za brisel,ameriku,zapad...rusija je jedna krajnost ovi su druga...da dodje do sukoba zapada sa rusijom fuckalo bi mi se...ovim ratom je dokazano da ni zapad ni rusija nisu ono sto bi netko zelio svatko na svoj nacin..jasno je ko dan da sad hrvatska treba traziti drustvo u srednjoeuropskoj politici...koja i je prirodni slijed hrvatske...poljska,slovacka,ceska,madjarska ako se orban skulira plus ukrajina bi bilo to...ocito je da i zapad je pokazao da mu je prvi cilj proturiti svoju politiku u ukrajinu..i da im zapravo iskreno nije stalo do ukrajine osim ako ne prihvate njihove interese...sto je vidljivo iz dana u dan gdje ispod stola vec postavljaju uvjete ukrajini...ja osobno nikad nisam vjerovao briselu,amerima da imaju iskrene namjere bez interesa...oni su takvi i tesko se mogu promjeniti...
2015-09-08
vuksadinare wrote:....to ne znaci da ako smo za ukrajinu da smo za brisel,ameriku,zapad...rusija je jedna krajnost ovi su druga...da dodje do sukoba zapada sa rusijom fuckalo bi mi se...ovim ratom je dokazano da ni zapad ni rusija nisu ono sto bi netko zelio svatko na svoj nacin..jasno je ko dan da sad hrvatska treba traziti drustvo u srednjoeuropskoj politici...koja i je prirodni slijed hrvatske...poljska,slovacka,ceska,madjarska ako se orban skulira plus ukrajina bi bilo to...ocito je da i zapad je pokazao da mu je prvi cilj proturiti svoju politiku u ukrajinu..i da im zapravo iskreno nije stalo do ukrajine osim ako ne prihvate njihove interese...sto je vidljivo iz dana u dan gdje ispod stola vec postavljaju uvjete ukrajini...ja osobno nikad nisam vjerovao briselu,amerima da imaju iskrene namjere bez interesa...oni su takvi i tesko se mogu promjeniti...
hebe se meni za što ste vi ili niste. i vama za što sam ja ili nisam.
uzrok i povod rata u ukrajini jest politika zapada, točnije SAD-a i bidenove administracije.
sad lijepo gasi svjetlo i motaj kablove.
i zna se .........dugine boje.
za to se obrati bbb-ovcima 'cuvarima casti zagreba'..kakve veze ja sa njima imam....njima pederi i povezicari jajca ordiniraju pod nosom...Koba wrote:vuksadinare wrote:....to ne znaci da ako smo za ukrajinu da smo za brisel,ameriku,zapad...rusija je jedna krajnost ovi su druga...da dodje do sukoba zapada sa rusijom fuckalo bi mi se...ovim ratom je dokazano da ni zapad ni rusija nisu ono sto bi netko zelio svatko na svoj nacin..jasno je ko dan da sad hrvatska treba traziti drustvo u srednjoeuropskoj politici...koja i je prirodni slijed hrvatske...poljska,slovacka,ceska,madjarska ako se orban skulira plus ukrajina bi bilo to...ocito je da i zapad je pokazao da mu je prvi cilj proturiti svoju politiku u ukrajinu..i da im zapravo iskreno nije stalo do ukrajine osim ako ne prihvate njihove interese...sto je vidljivo iz dana u dan gdje ispod stola vec postavljaju uvjete ukrajini...ja osobno nikad nisam vjerovao briselu,amerima da imaju iskrene namjere bez interesa...oni su takvi i tesko se mogu promjeniti...
hebe se meni za što ste vi ili niste. i vama za što sam ja ili nisam.
uzrok i povod rata u ukrajini jest politika zapada, točnije SAD-a i bidenove administracije.
sad lijepo gasi svjetlo i motaj kablove.
i zna se .........dugine boje.
2015-09-08
da ponovimo gradivo.
https://t.me/RU_ZOV/2527
https://t.me/RU_ZOV/2527
marcellus wrote:Ringo10 wrote:Potrajat ce ovaj rat ... par godina
Tako su pricali i ovi tvoji LGBT Azovci, a gle ih sada, usranih gaca voze ih u Rusiju, doduse ne na traktorima.
Nego Marc, kad ces u Madjarsku?
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Pirate wrote:marcellus wrote:Ringo10 wrote:Potrajat ce ovaj rat ... par godina
Tako su pricali i ovi tvoji LGBT Azovci, a gle ih sada, usranih gaca voze ih u Rusiju, doduse ne na traktorima.
Nego Marc, kad ces u Madjarsku?
Tako su i Srbi iz RSK pričali da su za tri dana u Kijevu, pardon Zagrebu, pa je bilo pali traktor
vidjet ću gdje ću u penziju... mađarska nije loša opcija.
...janezi tj ova njihova nova neoliberalo lijeva vlast tvrdi da 'eu uskoro nev
ce vise biti ista'..i da ce ili se raspasti ili ce se morati resetirati tj 'federalizirati' sto predlaze vec neko vrijeme macron a tome nisu neskloni semaforci iz njemacke...dakle...jednostavno receno...ili ce eu biti ali ako svi slijede njihovu neoliberalno ljevicarsku politiku ili je nece biti bar u ovakvom danas obliku...dakle nece je biti jer sigurno takvu eu nece podrzati poljaci,madjari,slovaci,bugari a mozda ni cesi a cak.ne vjerujem ni mi..tu plenki nece biti bitan jer hdzovci nece dozvoliti da gube biracko tijelo zbog toga samim time i vlast...fajonka je rekla..'rat ukrajine i rusije je promjenio sve pa i strateske interese'...
ce vise biti ista'..i da ce ili se raspasti ili ce se morati resetirati tj 'federalizirati' sto predlaze vec neko vrijeme macron a tome nisu neskloni semaforci iz njemacke...dakle...jednostavno receno...ili ce eu biti ali ako svi slijede njihovu neoliberalno ljevicarsku politiku ili je nece biti bar u ovakvom danas obliku...dakle nece je biti jer sigurno takvu eu nece podrzati poljaci,madjari,slovaci,bugari a mozda ni cesi a cak.ne vjerujem ni mi..tu plenki nece biti bitan jer hdzovci nece dozvoliti da gube biracko tijelo zbog toga samim time i vlast...fajonka je rekla..'rat ukrajine i rusije je promjenio sve pa i strateske interese'...
2015-09-08
....predmjevam...da brisel namjerava ono sto je i trump trazio da srednju i dio istocne europe prepusti americkoj interesnoj zoni a da se brisel rijesi utega i da se zapadne clanice tj one clanice koji ce slijediti neoliberalnu gej genderovsku politiku udruze i imaju svoju zajednicku politiku i interese..i bez ucjena poljske,madjarske...dakle makronova 'eu ili europa sa dvije brzine'...
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Problemi transrodnih osoba u Hrvatskoj konačno stigli do Markova trga
» Mađarska ukinula priznavanje rodnog identiteta transrodnih osoba, bye bye Istanbulska
» Zbog transrodnih osoba London u UN- traži ukidanje naziva ”trudnice”
» Rusiji otvoren put za povratak u Vijeće Europe, Ukrajina nezadovoljna
» Anketa koja će zabrinuti vlasti: u sedam bogatih zemalja Zapadne Europe
» Mađarska ukinula priznavanje rodnog identiteta transrodnih osoba, bye bye Istanbulska
» Zbog transrodnih osoba London u UN- traži ukidanje naziva ”trudnice”
» Rusiji otvoren put za povratak u Vijeće Europe, Ukrajina nezadovoljna
» Anketa koja će zabrinuti vlasti: u sedam bogatih zemalja Zapadne Europe
Page 1 of 2